הודעה שלישית ואחרונה שאני פותחת היום

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
הודעה שלישית ואחרונה שאני פותחת היום

אני בטוחה שכבר דיברנו על זה בעבר - נדמה שיש משוואה הפוכה בין השחקנים והדמויות שלהם. בסדרה סקאלי מייצגת נורמטיביות ומולדר מייצג חשיבה פתוחה ורוחנית. לעומת זאת, במציאות, דייויד דוכובני מצטייר כאדם רציונלי יחסית, מיושב, איש משפחה יציבה... ג'יליאן אנדרסון מנהלת חיים "מבולגנים" יותר מבחינה משפחתית, התבטאויות, דעות שהיא משמיעה.. למרות ההפך כביכול, זה נראה מתאים
אולי כי בעצם אין באמת הרבה הבדל בין חשיבה "רציונלית" ל"רוחנית" כמו שמנסים להראות לנו. בכל אופן, הוא מוצא חן בעיני הרבה יותר ממנה ב-2 ההשוואות...

Gilliana

New member
ואני דווקא בדיוק ההיפך

היא מוצאת חן בעיני הרבה יותר ממנו. בכלל - ג'יליאן היא אשה שלא מפחדת משום דבר ומאף אחד, החל מביקורת על חוש האופנה שלה וכלה בביצוע צעדים משמעותיים בחייה האישיים. לגבי חשיבה "רציונלית" ו-"רוחנית" - יש הבדל גדול מאד, זה בטוח - מה שכן, ודיברנו על זה כבר לא מעט פעמים כאן, מה שנחשב לפעמים כחשיבה "רוחנית" הוא בעצם חשיבה "רציונלית" או כמו שסקאלי אמרה - הכל למעשה מדעי, רק שהאנושות עדיין לא הגיעה לכל הגילויים המדעיים הרלוונטיים בשלב זה של התפתחותה. לדוגמה - נושא הראיה מרחוק, או ה-"התנבאות" - בשנה האחרונה מחקרים מדעיים הולכים ומוכיחים תאוריה לפיה במוח האנושי קיים חלק קוונטי, כך שחלק מן התודעה (בדומה לחלקיקים קוונטים) יכול להמצא בשני מקומות בעת ובעונה אחת.

Gilliana

New member
בוא תתחיל כאן

1 2 3 אם תסתדר איתם, אשלח לך מחקר מעמיק יותר, אבל אני מזהירה מראש - ארכו 25 עמודים והוא מלא בנוסחאות בפיזיקה שגם אני לא מסוגלת להבין לעומק.

Julia307

New member
יש הרבה מאוד

מחקרים בפיזיקה ,אפילו עבודות דוקטורט , שהיו בהם המון המון נוסחאות והתבררו כשטויות במיץ עגבניות. קיומן של נוסחאות ואורכו של מאמר הם לא אינדיקציה לכלום. אני יכולה להבטיח לך, שאם תגשי היום לגבעת רם באונ' העברית הישר למכון רקח בפיזיקה ,תכנסי לחדרו של יור החוג תשבי אתו לשיחה ותעלי בפניו את נושא ה"אפקט קוונטי של תודעה" הוא יחייך ויסביר לך, שזה לא חלק משום דבר מרכזי שמתחולל כרגע בפיזיקה. ואין כמעט שום סימוכין לזה. בכל רגע נתון תמיד מתקיימות אלפי ספקולציות מדעיות בראשם של אלפי מדענים. זה לא אומר דבר. פשוט, על הספקולציות שעבדו את שומעת, ועל אלו שלא - את לא שומעת דבר. מה שכן, בפיזיקה ומתמטיקה קל יותר מבתחומים אחרים (כמו כלכלה או פסיכולוגיה), להפריך רעיונות מוטעים.

Gilliana

New member
עם כל הכבוד איילה

מדענים ישראלים אינם נחשבים לפונרציה בעיני - מצטערת. אני מכירה אישית כמה (ולא אנקוב בשמות) שהשטויות שיוצאות מפיהם פשוט מביכות. התופעה של פסילה נובעת מכך שיש לאותם מדענים בעיה לעמוד בסטנדרטים בינלאומיים מתקדמים, שהרי מחקר התודעה הקוונטית אינו מחקר בודד ויחיד ואוניברסיטאות שלמות בארה"ב עוסקות בנושא כך שעם כל הכבוד לראש החוג , יהירות ושחצנות ריקנית לא ממש מדברים אלי. רק לידיעתך - לא מדובר בספקולציות, מדובר במחקר מדעי רחב היקף. אין סימוכין? תרשי לי לחלוק עליך וגם על כבוד ראש החוג ולחזור ולהמליץ להתעדכן במחקרים הרבים הנעשים בתחום.

Julia307

New member
דווקא בתחום המדע ישראל

נמצאת על המפה חזק. במכון בגבעת רם בירושלים יושב זוכה פרס נובל, מר אומן . ושני זוכי מדליית פרס פילדס במתמטיקה. בפיזיקה יושב פרופסור אמריטוס מר יעקוב בקנשטיין. ובנוסף פרופסור חבר במכון לכימיה שזכה גם הוא לנובל . זה קצת מופרך שאני צריכה להבהיר למה ישראל היא בר סמכא אדיר בתחום המדע. גם מיותר ולא רלוונטי. אני רק ממליצה לך, בהיותך אדם אנליטי וספקן, לא לקחת כמובן מאליו מיני דברים שנשמעים אולי נכונים , ואולי מגובים במשוואות, אבל בעצם אין שם יותר מדי. הצצתי בלינקים שפרסמת. שוב, זה שיש מחקר מדעי רב היקף לא אומר יותר מדי על אמינותו. מדעי המוח זה תחום שנמצא בינקותו, ותורת הקוונטים? בגיל ההתבגרות. אם את באמת רוצה שאני אסביר למה הכוונה "תודה משנה מציאות" במובן הפיזיקלי, אני יכולה, אם זה מענין אותך.

Gilliana

New member
אני ממש לא לוקחת כמובן מאליו

נהפוך הוא - את עדיין כנראה לא מכירה אותי מספיק טוב, אבל אני מבטיחה לך שהתעמקתי בנושא עד מאד במהלך השנתיים האחרונות. לגבי "תודעה משנה מציאות" - לא נכנסת כרגע (וזאת מכיוון שגם לי יש הדגות לגבי חלק מהדברים האמורים) - אני מתייחסת רק לתופעות כגון ראיה מרחוק ו/או טלפטיה. כאמור, אותו מחקר שהזכרתי עוסק בתופעות אלו ולא באחרות והוא המחקר הרציני והמעמיק ביותר שאני לפחות, מכירה בתחום. אם יעניין אותם, אוכל לשלוח לך אותו במייל. ושוב, אני חוזרת על מה שכבר אמרתי בהודעותי הקודמות - מדובר לא במחקר אחד, לא בשניים וגם לא בשלושה כי אם בעשרות מחקרים המתבצעים בכמה וכמה מהאוניברסיטאות המכובדות ביותר בארה"ב. לגי המדענים בישראל - שמעי, את לא תשכנעי אותי ואני לא אשכנע אותך, כך שעדיף לא להכנס לויכוח.

Ice Age

New member
איזה שטויות

האוניברסטיאות והמדענים בישראל נחשבים גם בעולם. האוניברסיטה העברית למשל מדורגת בין 100 האוניברסיטאות הטובות על פי כמה דירוגים. זה שיש אנשים שחושבים שפסבדו מדע כמו "לחקור" גופות תיאורטיות של חייזרים זה בסדר. אבל לזלזל במדענים אחרים זה רק מראה מה הם באמת יודעים. יודעת מה, תני לי אוניברסיטה אחת בארה"ב שמתעסקת בשלמותה בנושא מחקר של תודעה קוונטית.

Gilliana

New member
אתה מצחיק, אתה יודע?

אתה חוזר על מנטרות מוכרות וידועות (אפילו אין שום דבר מקורי אצלך) בזמן שכמובן אין למנטרות הללו שום קשר לנושא הנדון. ועשה לי טובה, אל תעשה לא ממני ולא מעצמך צחוק - הרי בקישורים שצירפתי יש כמה וכמה רפרנסים למחקרים, אז או שאתה מתעצל לקרוא (וסתם ביקשת ממני קישורים כי מעולם לא היתה לך כל כוונה לקרוא אותם) או שאתה חושב שאתה יכול לעשות צחוק מהעבודה - כך או כך, הדבר מתיר אותך במצב "לא ראוי לתגובה" אפילו עוד יותר מאשר קודם.

Ice Age

New member
משתדל

ומה שאת עושה זה מתחמקת מלהביא שם של אוניברסיטה שעוסקת רק בתחום הזה.

Gilliana

New member
נו באמת מאיר

מה זאת אומרת "רק בתחום הזה"? הרי אתה יודע בדיוק כמוני שאין שום אוניברסיטה שעוסקת רק בתחום אחד - אתה באמת עושה צחוק??? הדיון הזה כבר מעליב את האינטילגנציה שלי.

Ice Age

New member
זה מה שכתבת:

"...ואוניברסיטאות שלמות בארה"ב עוסקות בנושא..."

אולי

במקום להתווכח למי יש יותר גדול תגבו את הדעות שלכם? מאיר אם אתה טוען למשהו אחר אז יותר פשוט אם תאמר מה דעתך ולמה זאת דעתך ואם אפשר גם לגבות את דבריך זה יהיה מעניין אפילו יותר וגילי פשוט יותר לתת לו את שמות החוקרים או האוניברסיטאות או המעבדות או לא יודעת מה שעוסקות בנושא. אתם מתנצחים פה על כלום. עדיף למען הפורום וגם קצת להחכמתנו בנושא שהדיון יהיה עניני יותר ובעל תוכן.

Gilliana

New member
אבל נתתי לו

זה בדיוק העניין - במאמר הראשון שצירפתי, בסופו - יש רפרנסים לכמה וכמה מחקרים וכפי שאת יודעת בודאי, שם מצויינים שמות החוקרים ומטעם מי הם מבצעים את המחקרים.

Gilliana

New member
הבנת הנקרא שיעור ראשון

"אוניברסיטאות שלמות עוסקות בזה" לא שווה "עוסקות רק בזה". מתפלאה עליך מאיר - אין לך תגובה עניינית אז אתה נטפל לענייני ניסוח, ומילא אם היית נטפל למשהו נכון - גם זה לא.

Gilliana

New member
אתה גם באמת מצפה לתשובה?

בחייך מאיר, אתה ילד גדול - בטוחה שאתה מבין למה הכוונה.

למעלה