הודעות מטיילות

Yuli Gama

New member
אנחנו אומרים

שאתה לא בפורום הנכון
זהוא פורום לכותבי מד"ב ופנטזיה, לא לדיון על ספרים אתה צריך את הפורום "מדע בדיוני ופנטזיה" וסתם עצה קטנה. אם אתה רוצה ששם יגיבו לך, כדי שתכניס קצת תוכן בהודעה. מה אתה חושב על הספר, למשל.
 

Arana

Active member
מנהל
../images/Emo124.gifתחרות הסיפור הקצר

של השבועון "מקור ראשון" להלן נוסח המודעה שפורסמה בעיתון (אין סריקה, מצטערת. עיצומים.): תחרות הסיפור הקצר של מקור ראשון תתקיים זו השנה הרביעית ברציפות. המעוניינים להשתתף ישלחו סיפור אחד בלבד, שאורכו אינו עולה על 2,200 מילים, ושלא התפרסם בבמה אחרת. יש לשלוח את הסיפור בחמישה עותקים מודפסים, ששם הכותב אינו מופיע עליהם. את השם (לא שם בדוי), וכן את הכתובת ומספר הטלפון, יש לצרף בדף נפרד בתוך המעטפה. התאריך האחרון להגעת סיפורים למערכת הוא י"א בחשוון תשס"ד, 6.11.03. הכתובת למשלוח: תחרות הסיפור הקצר, מקור ראשון, רבניצקי 6 פתח תקווה, 49277. הסיפורים הזוכים יתפרסמו בעיתון בחג החנוכה ויזכו את מחבריהם בפרסים. ההשתתפות אסורה על עובדי מקור ראשון ובני משפחותיהם, ועל כותבים שפרסמו כבר ספר פרוזה (למעט בהוצאה עצמית). אגב, מניסיוני כמנויה של העיתון, גם סיפורים שלא זכו בתחרות מתפרסמים מדי פעם בעיתון תוך ציון שמדובר בסיפור שהשתתף בתחרות. כך שגם אם לא זכיתם - עדיין יש סיכוי שאם הסיפור מצא חן בעיני חבר השופטים הוא יתפרסם במהלך השנה. הודעה זו פורסמה באישורה של ריוונדל.
 

Yuli Gama

New member
אפשר בבקשה יותר פרטים?

מה זה השבועון הזה? מה תחום עיסוקו? היכן הוא יוצא, וכו'.
 

נע ונד

Member
בבקשה

מתוך האתר של "מקור ראשון" - מקור ראשון נוסד בתמוז תשנ"ז, יולי 1997 כשבועון ישראלי לאומי. מייסדיו ראו בהקמתו תשובה לצורך הולך וגובר בתקשורת אחרת, יותר יהודית ויותר פטריוטית. לראשונה הוקם בישראל עיתון בעל מכנה משותף לציבור חרדי, דתי לאומי וחילוני. בתוך זמן קצר רשם מקור ראשון לזכותו הצלחות עיתונאיות מהמדרגה הראשונה בצד יצירת רוח תקשורתית אחרת, לא מפלגתית, לא סקטוריאלית אך בעלת ערכים שמרניים ולאומיים. מקור ראשון ביסס את מעמדו בעיתונות הישראלית כעיתון לוחם, נטול אינטרסים של בעלי הון ושררה. עובדי העיתון נהנים מחופש עשייה שנדירים כמותו בתקשורת הישראלית והעולמית וכתביו נהנים מחופש ביטוי שאינו סר למרות גורם ממסדי זה או אחר. מקור ראשון כולל 3 מוספים ו- 88 עמודים עם שפע כתבות במגוון נושאים: פוליטי, מדיני, כלכלה, ספורט, מדע, תרבות, רכב, ילדים, נשים, פנאי ועוד. במהלך שנות קיומו פרסם מקור ראשון גילויים בלעדיים ותחקירים מיוחדים שכמותם לא הופיעו בשום אמצעי תקשורת אחר. כדוגמאות ניתן להזכיר את חשיפת פרשת העמותות של אהוד ברק וכן את פרשת הזיופים בבחירות הפנימיות של מפלגת העבודה אשר גרמו להפסדו של ח"כ אדיסו מסאלה. מקור ראשון חשף את מתן פרס מרכז פרס לשלום לטריה לארסן וכן את הקשרים שהיו בינו לבין שמעון פרס שהובילו להענקת פרס נובל לשמעון פרס. מקור ראשון הוא העיתון היחיד שדיווח על חטיפת השגריר הפלשתיני בבוסניה והבאתו ארצה לישראל. גילוי בלעדי של מקור ראשון לימד כי עשרות סטודנטים ישראלים שהופעלו על ידי המוסד עקבו אחרי אנשי אל קאעידה בארה"ב וכי לאחר ה-11 בספטמבר חלקם נעצרו וגורשו לישראל. מנויי מקור ראשון הם צבור סקרן, משכיל ומעורב והוא עיתון האקטואליה היחיד במדינת ישראל הנמצא, כאמור, בבתיהם של חרדים, דתיים לאומיים וחילונים כאחד. מקור ראשון הצליח למצב את עצמו כעיתון בעל מכנה משותף רחב המתאים את עצמו לצבורים מגוונים. העתון פוסע על חבל מתוח ורגיש כאשר הוא משתדל להיות מעודכן, מודרני וליברלי ובמקביל לשמור על מסגרת שמרנית, מסורתית וביחד להעניק לצבור קוראיו, הדתי והחילוני, תחומי עניין מגוונים אך בעיקר משותפים. כיום עומד מקור ראשון בשורה הראשונה של עיתוני האקטואליה והמשפחה והכתבות המתפרסמות בו הן חלק מהשיח הציבורי הרלבנטי. הדרך להפיכתו לעיתון המרכזי במדינת ישראל עדיין ארוכה אך כברת הדרך שנעשתה עד עתה מרשימה ומבטיחה.
 

אסתר 1984

New member
זה עיתון שיוצא פעם בשבוע../images/Emo8.gif.

הוא עוסק, כמו ידיעות או מעריב, בחדשות, רק שהוא מוגדר כימני. הוא מופץ בכל הארץ, עד כמה שידוע לי. עיתון מצויין לטעמי
. למרות שהעיתון לא עוסק במד"ב בכלל, מהשנים הקודמות של התחרות אפשר לומר שסיפורים מד"ביים מתקבלים בו בברכה באופן כללי. בעיקר אם יש להם איזושהי נגיעה חברתית מעניינת וכד'. שווה לנסות.
 

maintain

New member
1984

עלעלתי לי לתומי ברב השיח המטורף שלכם, והייתי חייב להגיב - אסתר - ידיעות או מעריב לא ממש עוסקים בחדשות, ובטח שלא בעיתונאות. כמה שתקחי את זה ימינה זה רק יתרחק עוד מהמציאות. מה הקשר למד"ב? - אין.
 

n s 92

New member
אם היתה קורא את כל ההודעה טוב

היתה רואה שהיא בעצמה כתבה שאין קשר למד"ב .
 

אסתר 1984

New member
הממ...

"כמה שתקחי את זה ימינה זה רק יתרחק עוד מהמציאות"?? אוקיי. לי זה נראה כמו התגרות לשמה, ואין לי כוונה להתחיל להתווכח, אז אני פשוט אעזוב את זה ככה. ואכן, ציינתי כבר שאין לעיתון כל קשר למד"ב. לתחרות מתקבלים גם סיפורים מד"ביים מובהקים. לא נראה לך? - אל תשתתף. וסליחה שהתעצבנתי. זה פשוט מעצבן.
 
ויוה לה דיוה ../images/Emo68.gif../images/Emo47.gif

מלכת הפופ הישראלי, דנה אינטרנשיונל, מגיעה הערב ב-19:00 לפורום המעריצים שלה לשיחה קלה איתכם! אז... הקדימו להכניס שאלות כבר עכשיו!
דיידו נשארת גם השבוע במקום הראשון במצעד הקופסא של תפוז אנשים. אתם דרדתם, אתם הכרעתם. "ווסטלייף" נכנסו רק למקום ה-12, ובפינה לשיפוטכם השבוע רייצ'ל סטיבנס- האשה הכי סקסית באנגליה. דרגו את הקופסא, ואולי תזכו בפרס...
היום בפורום פארקים ורכבות הרים מתחיל חידון תמונות מיוחד שיערך גם בימים ג' ו-ה' בכל שבוע. כדאי להכנס!
 
אייקון 2003 עוד יומיים

אייקון 2003 – הכרטיסים מתחילים להגמר רק רצינו להזכיר שסוכות כבר הגיע ואורסון סקוט קארד בדרך.... פסטיבל אייקון 2003 – הפסטיבל השנתי למדע בדיוני, פנטסיה ומשחקי תפקידים יתקיים בחול המועד סוכות (14-16 לאוקטובר 2003) בסינמטק תל-אביב ובמתחם אשכול פיס ובי"ס עירוני א' הצמודים אליו, ויארח את סופר המדע הבדיוני הנודע אורסון סקוט קארד (מחבר "המשחק של אנדר" וספרים רבים נוספים), שירצה בפסטיבל ויחתום על ספריו . מה יהיה? סרטים, פרקים, הרצאות, משחקי תפקידים מכל הסוגים, משחקי לוח, פעילויות קהילה ופעילויות רבות נוספות. מי שרוצה להגיע למפגשים עם אורסון סקוט קארד – מומלץ להתחיל להזדרז כי הכרטיסים כבר אוזלים (ניתן לרכוש כרטיסים דרך קופת הסינמטק (טלפון 03-6060800). לידיעתכם, הפסטיבל מאובטח בכל שעות הפעילות על-ידי מאבטחים חמושים. ניתן ללון במתחם הפסטיבל (בבי"ס עירוני א'). מי שמעונין ללון במתחם, צריך להביא שק שינה, במתחם יהיו מקלחות. לרשות הקהל יעמוד חדר לשמירת החפצים בשעות הפעילות ( לא, אתם לא חייבים להסתובב כל הזמן עם התרמילים). בלובי הסינמטק יעמוד לרשות הקהל דוכן למכירת ספרים וחפצים יד שניה. מי שמעונין להביא חפצים למכירה – הטפסים למסירת הפריטים לדוכן נמצאים באתר הפסטיבל. איך מגיעים? הוראות הגעה מפורטות נמצאות באתר הפסטיבל. הפסטיבל מתקיים בשיתוף עיריית תל-אביב יפו, המחלקה למופעים, ובחסות מפעל הפיס והשגרירות האמריקאית. אתר אייקון http://www.icon.org.il/ דוכן יד שניה http://www.icon.org.il/index/25 הוראות הגעה http://www.icon.org.il/index/21
 
מעניין מאד... היום ב../images/Emo43.gif

ממש עוד מעט... בשעה 10:00 תגיע לפורום להיות הורים מיכל בן טובים, מרפאה בעיסוק לגיל הרך, ותענה לשאלותיכם בנושא. יהיה מעניין- כדאי לתפוס מקומכם בדיון כבר עכשיו!
הערב ב-21:00 מגיע הפלסטיקאי יעקב זיילר לפורום יופי וטיפוח אישי, ויענה לשאלותיכם בנושא כירורגיה פלסטית וניתוחים פלסטיים בלייזר. אתם מוזמנים להשאיר שאלות כבר עכשיו בפורום.
הקופסא שלנו לא מתחדשת השבוע, ודיידו נשארת שבוע נוסף במקום הראשון עם White Flag כל ששת המקומות הראשונים דורכים במקום, והאם יצליחו אמה בנטון הסקסית, מארק אוון הנוסטלי וסטייסי המרעננת להכנס ולעשות שם שינויים בשבוע הבא? הכל תלוי בכם!
 
הזדמנות להרחיב אופקים ../images/Emo43.gif

צפוף לנו היום פה בתפוז- הרבה הרבה אורחים נכבדים מגיעים לפורומים שלנו... אז כדאי להערך מראש:
המרוץ לבחירות המניציפאליות מביא אלינו שני אורחים היום. זאב ביילסקי, ראש עיריית רעננה יענה לשאלות התושבים והגולשים בפורום פוליטיקה בשרון היום ב-16:00, וזוהר בלום, יו"ר העבודה ברחובות, יענה לשאלות בפורום העיר היום ב-19:30.
מיכאל זנדברג, כוכב מכבי חיפה ונבחרת ישראל בכדורגל יגיע הערב ב-19:00 לפורום מכבי חיפה ויענה לשאלותיכם Live באירוח טלוויזיוני בהנחיית רועי יחזקאל.
נורית לוין, מדריכת קבוצות הורים תתארח היום ב-19:00 בפורום הורים לתינוקות ותדבר על הורות מתוקשרת. כל מה שהורים רצו לשאול ולא היה איפה... עכשיו יש.
הגמר בטורניר הטריוויה בפורום ברי סחרוף יתקיים היום ב-19:00 בפורום המעריצים שלו. גם אם לא הגעתם לגמר, תהיה לכם אפשרות לזכות בשלל goodies של ברי סחרוף... אז תנו קפיצה.
את ארועי היום יחתום אודי יוגב מ"הפניקס הישראלי", שיענה לשאלות וישתתף בדיון הצפוי להיות מעניין מאד- בנושא קריירה בתחום המכירות. זה יקרה ב-20:30 בפורום להדליק אור בעבודה. יש לכם הזדמנות היום להרחיב אופקים בהרבה תחומים . אל תפספסו!!!
 

avivs

New member
מישהו מכיר

את סדרת "רומח הדרקון"? ראיתי את זה בספרייה וזה נראה חביב...
 

Rivendell

New member
כן, אבל השאלה הזו שייכת או לפורום

"ספרים וספרות" או לפורום "מד"ב ופנטזיה" הראשי
.
 

אסתר 1984

New member
בעיקרון היה עדיף אם היית שואל את זה

בפורום מד"ב ופנטזיה, או אפילו בפורום רומח הדרקון (אבל שם לדעתי התשובות לא היו מאוד אובייקטיביות
). אני קראתי את הסדרה ומאוד אהבתי אותה, אבל זה היה כבר לפני איזה שלושת-אלפים-שנה
. עכשיו אני חושבת שזו סדרה חביבה, עם אקשן לא רע פה ושם וגם כמה בדיחות טובות. קצת רדודה, אבל אפשר להנות ממנה.
 

avivs

New member
יש פורום לרומח הדרקון?

היום עושים לכל דבר פורום אני רואה. תודה בכל מקרה.
 
לא זזים מהבית ../images/Emo82.gif

הערב בתפוז Live: ארוח המתמודד הנוסף שעוזב את הוילה כל ערב בפרוייקט Y, מיום ראשון עד יום חמישי, אתם עוקבים אחר המתרחש בין כתלי הוילה בה חיים המתמודדים על תפקיד מנחה בערוץ YTV. אתם בחרתם מי יעזוב השבוע את הוילה והמתמודד הזה יגיע להתארח בצ'אט המצלמות של תפוז אנשים באתר פרוייקט Y, בשעה 23:30. אפשר לשרשר שאלות מיד בתום התוכנית המשודרת הערב בשעה 22:00 בערוץ YTV.
השלמה-וויזיון ממשיך לרוץ הקבוצה החמישית של שיריו הטובים של שמה ארצי מומעדת לשיפוטכם: מהו השיר הטוב ביותר שלו? אנחנו מחכים למסרים שלכם, אז בואו להזכר ולהשפיע על מצעד שלמה ארצי בכל הזמנים- בפורום המעריצים שלו.
פורום אנגלית משחק היום את "מילת המחץ" - בואו ללמוד קצת אנגלית, להפגין שליטה בשפה ולנסות לזכות בחולצת תפוז אנשים היוקרתית....
מלך הצ'כונה הוא משחק היום בפורום משחקי השכונה. שם תוכלו לזכות ב"חולצה ותקליט". כנסו עכשיו וענו על כמה שיותר שאלות טריוויה. יהיה קליל, יהיה נחמד, יהיה כייף!
 
למעלה