הודעת מנהל

iricky

New member
הודעת מנהל

שתי הודעות של הכותב חיים פרידמן1 בשירשור האחרון נמחקו (כולל התגובות להן) בשל לשון גידופים ונאצות. אין מקום ללשון קלוקלת כזו בפורום הזה.

אוי נו

אתה לא צריך להגן על אזני החסודות מפני הגידופים והנאצות של כל מאן דהוא.
אם כבר, אשמח אם תגן על חופש המידע שלי מפני עצמך.
תודה, ואל תטרח לענות.

u r i el

New member
חבל.

לא הספקתי לקרוא. איזה באסה. עכשיו אני בתחושת הפסד.
האם תוכל להחזיר את ההודעות הללו למעני לכמה שעות ?

u r i el

New member
אגב,

אני יודע בוודאות מפורומים אחרים שגם בהם מתבצעת מחיקת הודעות, אלא שפעולה זו נעשית מבלי שהנהלת הפורום מודיעה על כך ברבים אלא לבעלי העניין בלבד במסר אישי. באופן זה נחסכת המהומה הציבורית בד"כ, ובאשר לגורם ההרתעה שכביכול מתבזבז - לא יודע .... שהרי כולנו יודעים שעדיף לנהל דיון לגופו של עניין ולא לגופו של גולש.

u r i el

New member
לא

נוגע.
אגב, לכן פתחתי באגב, כלומר אגב התייחסותך הרצינית לעניין, בשונה למשל, מהערתי הראשונה שנכתבה כהלצה.

אלי כ ה ן

New member
אסתפק בנזיפה אך להבא נא-אל תראה בי קולב או וו

לתלות בו את הודעותיך האגביות...

סתאאם

כמובן אתה רשאי לעשות זאת שוב, חופשי. אין לי שום בעייה עם זה...

iricky

New member
כולנו יודעים... אבל מסתבר

שיש צורך להזכיר זאת מפעם לפעם.
מנהל הפורום הנוכחי דוגל בשקיפות מלאה של החלטות ההנהלה ואינו נרתע מסערות ציבוריות. השושו הוא אם כל חטאת.

iricky

New member
אני אינני עוסק בספקולציות

מחוץ לבורסה לני"ע.

iricky

New member
אין שם שום השערה אלא השענות על דברים מפורשים

של ליבוביץ. זה שכתבתי "אני משער" זו רק דרך הלשון.

אלי כ ה ן

New member
דברים מפורשים? ohris שאל "למי פנה" ליבוביץ

כשהיתה לו שאלה בהלכה, אז ענית "אני משער שלליבו" (כלומר אתה משער שהוא פנה אל ליבו). היכן מצינו אצל ליבוביץ "דברים מפורשים" המאששים את השערתך ההיא?

ובכלל, בפורום זה יש - ע"פ עדויות קודמות שלך - המון השערות שלך, שאגב אינן מבוססות על שום דברים מפורשים. ואני הבאתי רק דוגמה. אתה רוצה עוד דוגמאות? אין בעייה, רק תגיד, ואתן לך.

אלי כ ה ן

New member
כן אך על כך יסכים גם מי שרצונו הוא לפנות לרבי

על כל פנים: אצל ליבוביץ אין שום דברים מפורשים המעידים, שבכל פעם שהתעוררה אצלו שאלה בהלכה, הוא רצה לפנות דווקא לליבו (ולא למשל ל"יד-החזקה" של הרמב"ם - או אולי ל"שולחן ערוך" של רי"ק ושל הרמ"א - וכל כיוצא בכך), ומכאן שבצדק ציינת אז - שזו השערתך בלבד.

אלי כ ה ן

New member
בהודעתי הקודמת צוינו עוד שתי אופציות חוץ מרבי

לכן, כנראה צדקת בזמנו - כשציינת אז, שזו תהיה רק השערה לטעון - שליבוביץ פנה לליבו - ולא למשל לכתובת שאליה פנה (נניח) הרב עובדיה כשהייתה לו שאלה בהלכה (אגב הרב עובדיה לא פנה אל ליבו אלא למשל ל"יד החזקה" של הרמב"ם, או ל"שולחן ערוך" של רי"ק והרמ"א, וכדומה).

למעלה