לומר מה? הרי מעולם לא רמזתי שתמכתי בצעד שלך..
רק מה, גם מעולם לא רמזתי שהתנגדתי לצעד שלך..
לפני שאספר לך למה לחצתי את ידך, אקדים ואספר לך למה אינני יכול לתמוך בצעד-המחיקה שבו נקטת: ובכן, נפשי קצה בשני דברים: בנאצות, ובצנזורה (כל צנזורה, כולל צנזורה של נאצות). מבחינתי, זו נבלה וזו טריפה. לכן, אגב, סירבתי בנימוס - כשפעם היצעת לי (במסר) לקבל עליי את עול ניהול הפורום. בזמנו ציינתי בפניך איזשהו נימוק (אמיתי) לסירוב שלי, אבל הוא לא היחיד - כי יש עוד אחד - וכעת הזמן לספר לך מהו: ובכן לדעתי, תפקידו של המנהל הוא לעתים - ממש בלתי אפשרי - וזה קורה כשהמנהל צריך לבחור בין נבלה לטריפה: כלומר בין לצנזר קללות לבין להשאיר אותן. לסיכום, משימת הניהול המוטלת עליך היא לדעתי אינה פשוטה כלל ועיקר. לפחות אני, פטור מלהכריע.
אנחנו שונים אפוא, כי לך קל להכריע, בעוד שאני לא מסוגל להכריע. כי מצד אחד, אין לך מושג כמה שאני מתעב שפת ביבים. כבר עדיף מבחינתי להפיל את עצמי לכבשן האש, מאשר לשמוע (כל שכן להשמיע) חירופים וגידופים. איך אמר ליבוביץ? "אני ממש שונא! עבודה זרה", וכפאראפראזה על דבריו הייתי אומר, שאני ממש שונא! קללות, ושאני סולד! מנאצות. יתר על כן: אפילו מילים מתונות יחסית, כמו "טיפש" או "קל דעת", הן ממש תועבה בעיניי...
זה מצד אחד. אבל מצד שני, מידת התיעוב שאני חש כלפי קללות ונאצות, היא ממש אותה מידת תיעוב שאני חש כלפי צנזורה - מכל סוג. וזה בכלל לא משנה את מה מצנזרים! בעניין זה, אני הולך אחרי שופט בית המשפט העליון לשעבר, יעקב טירקל, שדעתו השתייכה לדעת רוב השופטים, שהתנגדו לבקשת היועץ המשפטי לממשלה דאז לפסול את מפלגותיהם של עזמי בשארה (משמאל) ושל ברוך מרזל (מימין). טירקל הסביר פחות או יותר את מה שאני הסברתי עד עכשיו: שהצנזורה היא רעה בדיוק כמו הרוע שמיוחס לדבר שאותו מצנזרים. זו דעתו, ואני שותף לה. אני מבין שאתה אינך שותף לדיעה הזו, ואני כמובן מצר על כך.
על כל פנים, מכל זה אתה אמור להבין, מדוע עד כה לא היבעתי דיעה התומכת בצעד-המחיקה שבו נקטת. מתי תמכתי בדבריך? רק כאשר הבהרת כמה שאתה סולד מכך שבפורום הזה יהיה שימוש בשפת ביבים. כבר זה מספיק, כדי שאלחץ שוב את ידך, ושאף אגיד לך בפה מלא: יישר כח!