אין תשובה נכונה
כל הכבוד שאתה מעלה השערות אבל רצוי שתהיה להן איזושהי אחיזה במציאות, לא?
האמת שלא ממש הבנתי מה רצית להגיד..קודם היו תאים ואח"כ גנים? זה כמו שאלת התרנגולת והביצה, אבל תאים לא יכולים להשתכפל בלי גנים... (יש אמנם גופיפי שומן שכן עוברים תהליך של חלוקה בתוך מים, ואולי אכן יש להם קשר לתהליכים של ראשית החיים, אבל ההסבר שלך היה קצת רופף, לא??). האם יש לי משהו יותר מוצלח? לא יודע. הבעיה היא באמת שגם האורגניזם הפשוט ביותר שחי כיום---החיידק---הוא מאוד
לא פשוט. ולא יתכן שהוא התפתח ישירות ממשהו דומם. התשובה היא שכנראה היו שלבי ביניים שנכחדו. למה נכחדו? כי החיידקים, שבאו אחריהם, היו הרבה יותר מוצלחים. מאותה סיבה שהניאנדרתלים, ההומו ארקטוסים, ושאר אבותינו נכחדו ככל הנראה.
הבעיה האמיתית לדעתי הבעיה היא שיש מינימום של גנים שדרושים לקיום חיים
עצמאיים (בניגוד לוירוס, למשל, שתלוי בפונדקאי). אם אני לא טועה, חישבו שזה בערך 250. עלי, אישית, החישוב הזה לא מקובל, כי הוא מבוסס על החיים
כיום בכדה"א ולא על איזשהו הגיון אובייקטיבי. זה ממש טיפשי. ואם לא היו חיידקים בעולם אלא רק אנשים? היו אומרים שהמינימום הוא עשרות אלפי גנים?? אולי לחיידקים דרושים 250, לאורדניזמים שקדמו להם היה דרוש הרבה פחות. דרך נוספת שניסו לפתור את החידה היא חישוב הגנים שהומולוגיים ל
כל האורגניזמים בעולם (נדמה לי שבערך 80). זה הביא להנחה שאולי 80 זה מספר הקסם. גם זה לא מקובל עלי. היצורים הראשונים, אלו שקדמו לחיידקים, היו מן הסתם מאוד שונים מחיידקים. מחזור החיים שלהם היה פשוט במידה שלא היה צורך ב-8 גנים וגם לא ב-8. יותר בכוון של אחד (אולי שניים). כמה גנים כבר צריך כדי להשתכפל?!
זה כבר ממש ספקולטיבי אבל אולי בשלב כלשהו, חלק מהאורגניזמים החד-גניים הכפילו בטעות את ה"גנום" שלהם והפכו לדו-גניים או תלת-גניים. זה אולי לא הועיל, אבל גם לאו דווקא הזיק. בהמשך, חלק מהגנים עברו מוטציה, ובמקום יצור עם 3 גנים זהים, קיבלנו יצור עם 3 גנים קצת שונים. התהליך הנ"ל חזר על עצמן ו...!presto, יש לנו חידק. השאר זה כבר היסטוריה...