הוכחה שה' קיים!

chabad nick

New member
אתה לא יודע מה החוקים בעולמות

שמעבר לגשמיות אז אין שום סיבה שמשהו שלא כפוף לחוקים של העולם הגשמי המוכר לנו ברא/גרם לבריאת העולם הגשמי(יש מאין) והחוקים שלו. הבעיה בתאוריה של האתאיסטים זה שלא קיים שום דבר שיותר עליון מהגשמיות ולכן בעצם אין שום הסבר לאיך התחיל היקום.

vizini

New member
מה זה "מעבר לגשמיות"?

אם זה משפיע על העולם המוכר לנו, אז אפשר לדעת את החוקים שלו. אם זה לא משפיע, זה כאילו שזה לא קיים...

vizini

New member
אז אם כך, הוא לא מעבר לגשמיות.

וניתן לדעת את חוקין על פי תכונות היקום.

chabad nick

New member
מה?

למה הוא לא מעבר לגשמיות? אמרתי שהוא יצר את הגשמיות ואת החוקים שלה והוא כל יכול בעולם הגשמי.

vizini

New member
כי יש לו השפעה על הגשמיות.

כל מה שיש לו השפעה על הגשמיות, איננו מעבר לגשמיות. כל יכול? אין דבר כזה.

chabad nick

New member
זה כבר מטופש

זה כמו שתמציא תוכנה במחשב ותהפוך להיות מושפע מהחוקים שלה. הוא המציא את הגשמיות, וזה לא גורם לו להיות כפוף אליה, להיפך הוא יכול לעשות בה מה שהוא רוצה.

chabad nick

New member
זה תלוי מה החוקים בעולם של המתכנת

אולי זה עולם בלי החוקים שאנחנו מכירים, אולי זה עולם שהמציא את החוקים שאנחנו מכירים. זה כמו שמישהו ימציא תוכנה שיש חוקים מסוימים איך יווצרו דברים חדשים בתוכנה והדברים בתוכנה יחשבו שהמתכנת צריך גם להווצר באותה הדרך שהם נוצרים בתוכנה אבל הם בכלל לא מכירים את העולם של המתכנת. אולי בעולם של מתכנת אנושי באמת יש לו יוצר אבל בעולם של היוצר של היוצר כבר לא צריך יוצר. חייבים שיהיה יוצר עליון אחד שלא יצטרך יוצר, אחרת זה יהיה אינסופי, והיוצר שלא צריך יוצר זה היוצר שחי בעולם שלא מושפע ממימד הזמן ולכן אין גם צורך שתהיה התחלה ויוצר, והיוצר הזה בעצם ברא את מימד הזמן בעולם הגשמי ולכן הוא המציא את המונח התחלה ויוצר, שחייבים שזה יהיה בעולם שהוא ברא שיש בו זמן.

isza

New member
ומאיפה אתה יודע את החוקים בעולמו

של אלוהים? "חייבים שיהיה יוצר עליון אחד שלא יצטרך יוצר, אחרת זה יהיה אינסופי" אולי זה באמת אנסופי... "והיוצר שלא צריך יוצר זה היוצר שחי בעולם שלא מושפע ממימד הזמן" הוא לא יכול ליצור כלום בלי להיות מושפע ממימד הזמן, מעצם ההגדרה של המילה "ליצור". " ולכן אין גם צורך שתהיה התחלה ויוצר, והיוצר הזה בעצם ברא את מימד הזמן בעולם הגשמי" הנה מה שכתבתי כבר בפורום "אתאיזם ודת": "לא ניתן לברוא את הזמן. כאשר אנו אומרים שמישהו ברא X בזמן t, זה אומר שבזמן שקדם ל-t, אז X כלל לא התקיים, ואילו בזמן שאחרי t, אז X כן התקיים. עכשיו שים לב שכאשר אין לך את מימד הזמן (ולפי גירסתך לאלוהים אין שום מימד זמן), למילים "לפני", "אחרי" וכו' אין כל משמעות, משמע שגם המילה "ברא" הופכת למילה חסרת משמעות, ואילו הביטוי "אלוהים ברא את מימד הזמן" הופכת לטאוטולוגיה (במקרה הטוב) (המילה "אז" באה כיוון שבלעדיה t ו-X מתחלפים משום מה...)"

chabad nick

New member
כל מה שאתה אומר נכון רק

לגבי העולם שלנו. בגלל זה הבורא לא יכול להיות גשמי. העולם הרוחני לא השתנה ולא משתנה כי אין שם את הביטוי "זמן" כמו שאנחנו מכירים אותו. מה שהשתנה זה העולם הגשמי שבו אלוקים לא יכל להתקיים לפני שהיה מימד זמן. אני לא יודע את החוקים בעולם הרוחני וגם לא אתה, לכן אתה לא יכול להסתמך על חוקים של העולם הגשמי בנוגע לעולם הרוחני.

Charles Darwin

New member
למה זה מטופש?

אנשים המציאו את הדת לפני אלפי שנים ועד היום הם מושפעים מהחוקים שלה...

vizini

New member
לא, טמבל שכמוך.

אם תמציא תוכנה אז לפי התוכנה אפשר יהיה ללמוד איזה פסיכי אתה.

gala lo

New member
השירשור הזה זה הדבר הכי מצחיק בעולם

מותר לי להציג כמה תיאוריות? רק לשם הדיון. אני אכתוב כמה דברים שאני מאמינה בהם, חלק יותר וחלק פחות, בכל מקרה יותר ממה שכתבו פה עד עכשיו. -תיאוריית האבולוציה יושבת לי דיי טוב עם בריאת העולם. יש עולם, יש יקום, יש יסודות טבעיים, ואז פוף. משום מקום פתאום צץ לו איזה חידק ומתחיל תגובת שרשרת של חיים שנמשכת מילוני שנים. מישהו היה צריך לעשות לחידק הזה הנשמה מפה לפה כדי שיקום בפעם הראשונה.. -ניקח את זה צעד אחורה.. הגדרה למילה "חי" יש לכם? כי לי ממש לא. לא סגורה לחלוטין. גם דברים דוממים ובטח ובטח שצמחים חיים במידה מסויימת, מה שאומר שכל הקטע עם ה"יש עולם, יש יקום, יש יסודות טבעיים" גם היה חייב לקבל איזה פוש קטן בהתחלה. ממי? פאק מי איף איי נאוו. -מחשבה לגבי הזמן: הזמן קיים. נקודה. אנחנו קיימים בשלמותנו לפני שלוש שניות בדיוק באותה מידה שאנחנו קיימים בשלמותנו כרגע וגם בעוד חמש עשרה שנים. מה שזז לאורך (או לרוחב, או לגובה או לאן שתרצו) בזמן זו בעצם התודעה שלנו.. (סימן שאלה גדול מאוד. אחרי הכל אני לא יודעת את כל סודות הקיום וזו רק התחלה של השערה) בכל מקרה.. הזמן קיים לנצח לפנינו, אבל גם מאחורנו. והוא ממשיך להתפשט קדימה כמו גם מאחורה. אז.. תחילת הקיום נמצאת עדיין בכתיבה. נודיעכם בהקדם האפשרי כשהבנייה תסתיים. -זה שבפורום אתאיזם ודת הגיעו למסקנות שונות עדיין לא אומר שאלו החלטות נחרצות ובלתי נתנות לעוררין. כנ"ל לגביי פורום דתיים. כנ"ל לגבי כל פורום אפשרי שקיים, גם מחוץ לגבולות הערטיליים של האינטרנט. -אם אין תשובה ברורה זה לא אומר שהתשובה הראשונה ש'יושבת טוב' שמישהו מציע היא היא האמת הגדולה. (זה מיועד לכל דרי פורום אבולוציה) -חבדניק יקר, נשמה טובה.. מאיפה אתה יודע מהם החוקים של העולם הגשמי שלנו? אם קיבלת אותם ממקור גבוה יותר- אני אשמח לקבל עותק. אם לא- אל תתיחס לזה כאמת ברורה. יש הרבה שרלטנים בעולמנו (הגשמי.). -תהייה קטנה שאני מקווה שהדתיים שבנינו יספקו לי קצוות חוטים לעוד תהיות (זה מה שאני חיה ממנו). למה זה התיאוריה שהיקום וכל אשר בו פשוט היה תמיד פחות הגיונית מהתיאוריה שאלוהים פשוט היה תמיד והוא שיצר את היקום? -ואולי בעצם "היקום" ו"אלוהים" ו"הישות העליונה" ואפילו "הזמן".. אולי הם אותו הדבר? אולי הכל זז ופועל בגלל אותה "כוונה" שמרחפת לה בעולם המאוד-גשמי-רק-שלא-נראה-לבני-אנוש וגורמת להכל לתקתק..? אולי היא בעצם הכל. המולקולות והאטומים והיסודות והנשמות והגופות והסלעים ואבק הכוכבים. הכל חלקים ממנה. ממנו. מהדבר. הזה. שהוא לא חלק מהגשמי ולא חלק מהלא גשמי. פשוט מין "הכל" לא ברור ולא מוגדר שכזה. -אני מכינה קפה. מישהו רוצה?

chabad nick

New member
כן

אמרתי שחייב להיות משהו שלא מוכר לנו שאחראי על הכל. אי אפשר להסביר את קיום היקום היום בלי משהו עליון שלא מוכר לנו. אני ניסיתי להוכיח שזה אלוקים לפי דברים אחרים(תסתכלי על הנושא המקורי של השרשור) אח"כ עברתי לנושא אחר, על העולם הגשמי.

gala lo

New member
תיקון קטן-גדול

בפסקה הראשונה במקום "בריאת העולם"----"בריאת החיים". זהו. סיימתי. ותודה לGOTN

yo t a m

New member
ול"להנפיק" היה אותו שורש כמו

נפקנית, עוד הרבה לפני שהוציאו בול של מרילין מונרו. אז מה?!

yuvalmy

New member
ואי ואי ואי

איזה בלאגן אתם עושים פה בפורום? מה קרה לכם? כולכם אומרים אותו דבר ומתווכחים על זה בלי סוף! גם המאמינים וגם אלו שלא טוענים שניהם על הצד השני שאי אשר להוכיח ושזה לא אומר כלום. שזה שליקום עוד לא מצאו את ההתחלה זה לא אומר שיש אלוהים, וזה שלא יודעים מהו הכוח העליון עוד לא אומר שזה לא אלוהים. אתם מבינים שאתם מתווכחים על אותו דבר? לעניות דעתי הדלה, את אלוהים אי אפשר להוכיח! אפשר להבין, אבל גם אפשר להבין ההיפך. מי שלא חווה את אלוהים אף פעם לא יוכל להבין מה זה, ומי שחווה אותו, לא יוכל להבין איך אפשר בלי. (ואני לא מתכוון לזמן הזה שאנחנו בדיוק אחרי שאיפה עמוקה של הלבן הלבן ההוא...) האמונה היא בלב- לא בראש! אבל זה לא משנה, מה שאתם חושבים- אם הוא קיים הוא ימשיך גם בלי שתאמינו בו, ואם לא אז לא. המדע והתורה לא סותרים אחד את השני- הם דווקא די משלימים. המדע נותן תשובות ורעיונות שלאמונה קשה להביא, והאמונה נותנת תשובות ורעיונות שלמדע קשה להביא. אם יש אלוהים או אין? לאלוהים פתרונים... יש שאלה מעניינת לגבי המשיח: ידוע במסורת היהודית שהמשיח צריך לבוא ממש כל רגע- אחכה לו בכל יום שיבוא- ויש מצווה לחכות ולצפות לגאולה בכל רגע ממש (אחרי הפטירה שואלים את האדם אם הוא ציפה לגאולה), מאידך גיסא (מצד שני לכל אלו שברחו משיעורי הארמית) ישנה מסורת נוספת- ששלושה ימים לפני שהמשיח יבוא- אליהו הנביא יגיע ויכריז על בואו של המשיח. אתם מבינים את הבעיה? התשובה שנתנו כמה מגדולי האומה היא אולי מצחיקה- אבל הכי נכונה שיש! אנחנו נמשיך לחכות למשיח שיבוא בכל רגע, וכשהוא יגיע- הוא יסביר לנו איך פותרים את הבעיה הזו... אפשר לחוש את אלוהים- הוא קרוב אלינו ואנחנו אליו, צריך לדעת איך להפתח אליו. להוכיח אותו? לא בעולם שלנו- הוא צריך לעזור לנו בכך... ושיהיו בשורות טובות לכולם, וכמובן- גאולה שלמה לא תזיק לנו. כל טוב

למעלה