השירשור הזה זה הדבר הכי מצחיק בעולם
מותר לי להציג כמה תיאוריות? רק לשם הדיון. אני אכתוב כמה דברים שאני מאמינה בהם, חלק יותר וחלק פחות, בכל מקרה יותר ממה שכתבו פה עד עכשיו. -תיאוריית האבולוציה יושבת לי דיי טוב עם בריאת העולם. יש עולם, יש יקום, יש יסודות טבעיים, ואז פוף. משום מקום פתאום צץ לו איזה חידק ומתחיל תגובת שרשרת של חיים שנמשכת מילוני שנים. מישהו היה צריך לעשות לחידק הזה הנשמה מפה לפה כדי שיקום בפעם הראשונה.. -ניקח את זה צעד אחורה.. הגדרה למילה "חי" יש לכם? כי לי ממש לא. לא סגורה לחלוטין. גם דברים דוממים ובטח ובטח שצמחים חיים במידה מסויימת, מה שאומר שכל הקטע עם ה"יש עולם, יש יקום, יש יסודות טבעיים" גם היה חייב לקבל איזה פוש קטן בהתחלה. ממי? פאק מי איף איי נאוו. -מחשבה לגבי הזמן: הזמן קיים. נקודה. אנחנו קיימים בשלמותנו לפני שלוש שניות בדיוק באותה מידה שאנחנו קיימים בשלמותנו כרגע וגם בעוד חמש עשרה שנים. מה שזז לאורך (או לרוחב, או לגובה או לאן שתרצו) בזמן זו בעצם התודעה שלנו.. (סימן שאלה גדול מאוד. אחרי הכל אני לא יודעת את כל סודות הקיום וזו רק התחלה של השערה) בכל מקרה.. הזמן קיים לנצח לפנינו, אבל גם מאחורנו. והוא ממשיך להתפשט קדימה כמו גם מאחורה. אז.. תחילת הקיום נמצאת עדיין בכתיבה. נודיעכם בהקדם האפשרי כשהבנייה תסתיים. -זה שבפורום אתאיזם ודת הגיעו למסקנות שונות עדיין לא אומר שאלו החלטות נחרצות ובלתי נתנות לעוררין. כנ"ל לגביי פורום דתיים. כנ"ל לגבי כל פורום אפשרי שקיים, גם מחוץ לגבולות הערטיליים של האינטרנט. -אם אין תשובה ברורה זה לא אומר שהתשובה הראשונה ש'יושבת טוב' שמישהו מציע היא היא האמת הגדולה. (זה מיועד לכל דרי פורום אבולוציה) -חבדניק יקר, נשמה טובה.. מאיפה אתה יודע מהם החוקים של העולם הגשמי שלנו? אם קיבלת אותם ממקור גבוה יותר- אני אשמח לקבל עותק. אם לא- אל תתיחס לזה כאמת ברורה. יש הרבה שרלטנים בעולמנו (הגשמי.). -תהייה קטנה שאני מקווה שהדתיים שבנינו יספקו לי קצוות חוטים לעוד תהיות (זה מה שאני חיה ממנו). למה זה התיאוריה שהיקום וכל אשר בו פשוט היה תמיד פחות הגיונית מהתיאוריה שאלוהים פשוט היה תמיד והוא שיצר את היקום? -ואולי בעצם "היקום" ו"אלוהים" ו"הישות העליונה" ואפילו "הזמן".. אולי הם אותו הדבר? אולי הכל זז ופועל בגלל אותה "כוונה" שמרחפת לה בעולם המאוד-גשמי-רק-שלא-נראה-לבני-אנוש וגורמת להכל לתקתק..? אולי היא בעצם הכל. המולקולות והאטומים והיסודות והנשמות והגופות והסלעים ואבק הכוכבים. הכל חלקים ממנה. ממנו. מהדבר. הזה. שהוא לא חלק מהגשמי ולא חלק מהלא גשמי. פשוט מין "הכל" לא ברור ולא מוגדר שכזה. -אני מכינה קפה. מישהו רוצה?