הוכחות?

לירע

New member
הוכחות?

שלום. אני מתמטיקאי במקצועי, והמתמטיקה מלמדת אותנו שגם אם יש לטענה מסויימת מליוני ראיות שונות (או אפילו אינסוף ראיות שונות), אין זה אומר שהיא נכונה ואפשר להיות בטוחים שהיא נכונה רק אם יש לה הוכחה. האם יש הוכחה לכך שהיהדות היא נכונה? ואם לא, מדוע עלי להאמין בה?

אין צורך להאמין בה אם אתה לא מרגיש צורך...

לאמונה אין הוכחות וזה מה שהופך אותה ל"אמונה" ולא ל"עובדה". אני לא מאמין, לעומת זאת אני חוגג חגים ולפעמים גם שומר כחלק ממסורת. אתה מוזמן להשאר בפורום:)

התנך הוכחה ליהדות

כמו שהקמה סוטרה הוכחה לסנסקריסט לא נראה שכול מה שכתוב בקמה סוטה או בתנך אפשרי או מוכח מדעית, אבל, לא שאלת על זה והנה הודעה מפורום אורט .צריך להחליף מערבי בחילוני ולקרוא

natan7

New member
שלום לך

הסרטון הזה בשם "הצופן התנכ"י" ותראה איך המתימתיקה מורכבת בו http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=890&CategoryID=9&subID=9120&StrCategory=הצופן התנכ``י במדע ובקבלה או הסרטון "תורה ומדע" http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=985&CategoryID=9&subID=9120&StrCategory=תורה ומדע החומר המובא בסרטונים האלו הוא של ה"שפיצים"
כלומר אם אתה רוצה לבדוק באמת, זאת אחת הדרכים. שהרי אדם שיענה לך בפורום לא בהכרח הוא יודע יהדות היטב.

גלבטרון

New member
אתר הידברות הוא אתר שקרי ולא ראוי שיתקיים

כולו מורכב משקרים נלוזים ועיווי אמת לא ניתן ללמוד מימנו דבר. מציע לך שאם אתה באמת רוצה ללימוד על נושא מסויים (כל נושא) למד אותו באופן רציני ולא דרך אתר מחב"תים שיקרי.

גלבטרון

New member
הכל. אפילו השם שלו.

לאתר קוראים "הידברות" אבל האתר על תכניו ומנהליו לא מעוניינים בהידברות אלא בהטפה. הידברות הכוונה ששני צדדים דנים אחד עם השני כדי שכל צד יכיר ויבין את הצד השני. האתר הזה כלל לא מבצע דבר זה ולא מעוניין בכך אלא תפקידו אך ורק להטיף לאמונה דתית. הוא משקר ישר עם שמו שמפתה אנשים אשר לא מודעים לאירגון לבוא לאתר ולקוות למצוא דיאלוג בין שני צדדים. וכאשר הם מגיעים אליו הם זוכים להטפה מסיונרית (בדומה להצעות העבודה של כת הסיינטולוגיה - הם מזמינים אנשים בטוענה אחת כאשר למעשה מטרתם האמיתית היא אחרת לגמרי). ובנוגע לתוכן שלו. כבר רשמתי והפרכתי כל כך הרבה דברים מימנו אתה מוזמן לשלוח לי מסר עם דבר מהאתר בו אתה חושב שהוא לא משקר/מעוות אמת ואני אסביר לך עליו והיכן האתר בדיוק מרמה את הגולשים בו.

ח ז ר נ ו

New member
עדין לא הוכחת שהאתר משקר.....זה שאתה מנסה...

להגיב שם בצורה ירודה לרמה של האתר לא אומר שהאתר צריך לפרסם את השטויות שלך בלא כל בסיס

גלבטרון

New member
מסכים איתך בדבר אחד

בפורום הזה עוד לא הצגתי את ההוכחות בשירשור כלשהו. הוכחות לשקריו הנלוזים של אותו אתר כבר פירסמתי בפורומים אחרים (כגון: חופש ואתאיזם). אבל נתן7 יודע אותם. כבר דנו על הנושא ולכן תגובתי. + אף ציינתי כי "כבר רשמתי והפרכתי כל כך הרבה דברים מימנו אתה מוזמן לשלוח לי מסר עם דבר מהאתר בו אתה חושב שהוא לא משקר/מעוות אמת ואני אסביר לך עליו והיכן האתר בדיוק מרמה את הגולשים בו." ++ אני כבר הפסקתי מלנסות להגיב באתר "הידברות" לכן אני בספק אם ראית תגובה שלי שם. אני מבטיח לך שאין באתר הזה שום תגובה שלי. האתר הזה נוהג לסנן תגובות ומוחק תגובות אשר לא מוצאות חן בעניו (כלומר, מראות כי הנאמר בו לא נכון). לכן גם הפסקתי לנסות. אני מגיב על תוכן האתר כאשר מישהו מביא אותו כראיה ואז אני מוכיח כי דברי האתר לא נכונים. הרי (וזאת ציינתי בפורום זה שתי תגובות למעלה) האתר משקר לגולשיו כבר מהשם שלו. דבר זה לבדו מעורר סלידה, לפחות אצלי.

ח ז ר נ ו

New member
האתר מראה ראיות והוכחות מדעיות לתורה

לעומת זאת אתר חופש ופורום חופש מציג אך ורק שנאה לעם ולדתיים, בנתיים לא ראיתי שום כתבה או מאמר כלשהו התומך בעם היהודי או בארץ ישראל בכלל, לכן המושג "חופש" לא קשור ואפילו בטיפה לרעיון האתר לכן לא פלא שבפורומים הנ"ל קיבלת את הסכמתם של חברי הפורום והאתר לא ראיתי אפילו פעם אחת את אתר הידברות מדבר כנגד הלא מאמינים,או החילוניים לעומת זאת האתרים והפורומים שציינת, כל היום מדברים כנגד על אתרים כמו שופר הידברות ושאר האתרים הנלווים הם מפרסמים כל כתבה שיוצאת באינטרנט שקשורה בהסתה ושנאה כנגד היהדות וכנגד הדתיים, ולא מנסים אפילו פעם אחת לפתור את בעיית הפילוג שיש לנו בעם ישראל אתר הידברות ההפך הגמור מהאתרים שציינת ,מכיוון שהוא מנסה לגשר ולקרב בין הדתיים לבין החילוניים לא משנה מי אותו אדם ובאיזה רמה הוא נמצא.

לא הוא לא...

יש ראיות לחלקים מהתורה, אין הוכחה שהתורה נכונה. אתרי מחב"תים למיניהם בכלל ואתר הידברות בפרט אוהבים לקשקש שטויות לא נכונות ולהשתמש בדמגוגיה עלובה בכדי להוכיח את טענתם. ארגון חופש הוא ארגון קיצוני ואני לא תומך בדרך שלהם, אבל לפחות הם אמינים.

ואתרים לא גורמים לאיחוד...

מה שגורם לאיחוד זה מעשים, כמו ביטול חוק טל, אם חוק טל יבוטל - זה יאחד את האנשים בארץ הרבה יותר מכל אתר או קשקוש אחר.

גלבטרון

New member
אתר הידברות לא מנסה לקרב אלא לשטוף את המוח

למבקרים בו. יש עשרות אם לא מאות של אתרי מחב"תים למינהם ולכן אחץ מהדרכים בהן נוקטת עמותת חופש היא "אש מול אש". ואני יכול להוכיח לך את הדבר מאתר "הידברות" ואני אראה לך כיצד הם מרמים את הציבור דרכו. ולידיעתך, עמותת חופש נילחמת בכפייה דתית. אין לה בעיה שאנשים יאמינו כל עוד אין הם כופים את אמונתם על אחרים. דבר שלצערנו הרב מתקיים בארץ כבר שנים רבות. הוא לא מטיף לשנאה. לא לאנשים מאמינים ובמיוחד לא לעם. מילותיך נראות כשל אדם שאינו בקי בפעולת העמותה ומכיר אותה רק מקריאות גנאי של מחזירים בתשובה למיניהם. מציע לך ללמוד עוד על העמותה ופועלה.

נאפו פה

New member
אש מול אש ? באיזה מלחמה אתה נמצא ?

בוא נגיד שאני לא מכיר את אתר חופש קרוב לשלוש שנים,אז אני אכנס לאתר הראשי ואעתיק חלק מהכותרות הראשיות המעודכנות של האתר ואז נדבר: "26/10 זה מה שקורה כשמערבבים דת ומדינה " (הפצת שנאה) "26/10 אם נוסח החוקה יכלול פשרות בנושא דת, עדיף שהיא לא תחוקק כלל" (שנאה כרגיל) "24/10 תריסר שנים לרצח יצחק רבין "....... (מתוך הכתבה של חופש על רצח יצחק רבין כרגיל שנאה...) "וכיום... אנשים הפוסקים שאסור להרוג כינים בשבת, מפרסמים גם איסור לחוברות הנצחה לרבין. על פי דברם, "רובם הגדול של עמותות ההנצחה משתמש בכסף של שונאי ישראל מאירופה"... נשמע לכם מוכר? גם לנו." "22/10 אשה וחייל הוכו כי ישבו ביחד באוטובוס " "21/10 איבחת סכין: משרד החינוך שלף יוזמה חדשה: ללמד תנ"ך מגיל 4. התירוץ התורן של המדיחים בתשובה הוא שלימוד תנ"ך עוזר ללבן קונפליקטים. אתר חופש קובע: ילד בן 4 לא ילמד ללבן קונפליקטים מכך שישמע איך קין רצח את הבל אחיו "(אתר חופש גם קובע) וכו'......... ניתן לראות שהאתר עצמו מטיף לשנאה. בדיוק כמו שטענת שהוא לא

לא הבנתי איפה ראית שנאה?

1. אתר חופש קורא להפריד דת ממדינה - אם זה שנאה, אז אני חציל. 2. " אם נוסח החוקה יכלול פשרות בנושא דת, עדיף שהיא לא תחוקק כלל" - נכון, כי צריך להפריד מדינה מדת 3. "תריסר שנים לרצח יצחק רבין" זה באמת שנאה, אבל זה בכלל לא קשור לחופש, אלא לאנשים שמפיצים שנאה, הלא הם אותם אנשים שאוסרים על חוברות ההנצחה לרבין. 4. אשה וחייל הוכו כי ישבו ביחד באוטובוס - זה באמת שנאה, להכות אישה וחייל? אם זה לא שנאה, אלוהים יודע מה כן. 5. סתם טיפשות של אתר חופש, אבל בהחלט אני לא רואה כאן אלמנט של שנאה.

גלבטרון

New member
../images/Emo45.gif

פרט ל-5. הדבר נאמר לדעתי בציניות לא טיפשות או שנאה. אבל כדי לשפוט טוב צריך לקרוא את כל הנאמר ולא רק חלק מימנו. הדברים נאמרו כנגד הרעיון של ללמד תנ"ך החל מגיל 4. ניתן ללמד ערכים מבלי לערב דת בנושא. הרצון ללמד ילדים קטנים תנ"ך זו התניה של אמונות דתיות לילדים ואין לה מקום במערכת החינוך.

נאפו פה

New member
אני שמח שהסכמתם איתי על חלק מהנושאים..

מה שאני מנסה להראות לכם , שמטרת אתרים אחרים , היא לגרום קירוב בין היהודים ואתרים כמו חופש מטרתו לגרום ריחוק והסתה בין היהודים, וזה ההבדל העצום , זאת אומרת שאני בא ללמוד ונגיד שאני לא מעוניין להיות דתי או שהייתי דתי ואני רוצה להיות חילוני, אני מגיע בסופו של דבר לאתרים כמו אתר חופש, ובמקום שהאתר יראה , את היופי שיש בחילוניות , את הרמה הגבוהה לכאורה או כל דבר אחר, בדיוק כפי שאתר הידברות מציד , הוא מראה כמה צריך לשנוא את הדתיים וכמה עדיף שהם בכלל יעלמו מהעולם הזה , וכל דבר אצלו זה רק נגד הדת , נגד הדתיים נגד הסביבה , אין שום דבר מחכים, יפה , טהור אצל אותם אתרים כאלה, מה שגורם לאנשים חלשים לשנוא את הדת והיהדות , אף על פי שהם באמת לא מכירים אותה באמת , אלא רק על ידי כתבות רעות ידוע לנו , שכולנו בני אדם , ואין אדם מושלם, ולכן יכול להיות בכל מגזר דברים קיצוניים כמו מכות של עבריינים או רצח או גנבות , זה לא חסר בשום מקום , אתר הידברות לא בא להראות כמה רוצחים יש במדינה או כמה גנבים הרי לא חסר ואפשר למצוא אלפי כתבות על אותם לא "מאמינים" על כל אותם דברים רעים, וזה בטוח לא מראה שהחילוניים הם כאלה רק קומץ קטן מאוד ובזה אתר חופש ואתרים דומים נכשלו.

להיפך... כשלא תהיה כפיה דתית...

לא תהיה שנאה. כמו שאמרתי, אתרים לא גורמים לקירוב או ריחוק - מעשים גורמים להם.

ח ז ר נ ו

New member
זאת אומרת שאתר חופש גורם לריחוק עם ישראל

"כמו שאמרתי, אתרים לא גורמים לקירוב או ריחוק - מעשים גורמים להם" בדיוק כמו שאמרת

למעלה