הולי שיט, סיימתי הרגע את עונה 7.
|ספו

הולי שיט, סיימתי הרגע את עונה 7.
|ספו

לא הבנתי את הסוף!! האם ג'ון הארט הוא הדוקטור ה-12???

timetraveler900

New member
אתם יודעים,

כל פעם שמישהו בא בתגובה כזאת לפרק האחרון אני רואה את מופאט יושב בחיבוק ידיים וחיוך זחוך מרוח לו על הפנים

Evil Moffat

דווקא למאסטרמיינד הכי מרושע בפלנטה הזאת יש נטייה לכתוב את פרקי הסיום. החל בדוקטור הו וכלה בשרלוק. אלו תמיד פרקי סיום שמשאירים אותי עם הלשון בחוץ, כורעת על הרצפה ומתחננת לרחמים
מה עשינו שפשענו מופאט, מה???

MonicaF

New member
בסוף כל משפט שאתם אומרים ב-whovian

בסוף כל משפט שאתם אומרים ב-whovian יושב villain עם מברג סוניק ביד.

("בסוף כל משפט שאתם אומרים בעברית יושב ערבי עם נרגילה")

AvivZ41

New member
קראתי ספוילר

שהמעצב בגדים או משהו כזה אמר שהדוקטור של ג'ון הארט הוא הדוקטור ה8.5

מה זה אומרת דוקטור 8.5,

אולי זה דוקטור שמתכחשים לו? אולי הוא רק חצי דוקטור?

אני אמרתי את זה מההתחלה!

הוא הדוקטור במלחמת הזמן! זה ממש הגיוני, כשחושבים על זה. אנחנו יודעים שהדוקטור הרג די הרבה אנשים במלחמה, וזה לא כל כך מסתדר עם הדרך שלו והעקרנות שלו. מה עושים? הופכים ל9 (אקלסטון
) ומכחישים כל קשר. ואולי זה אומר שנראה את מלחמת הזמן בספיישל 50?

וואו!

אבל זה עדיין לא מסתדר לי, אם כולם יודעים שג'ון הארט הוא הדוקטור הבא, מה פשר כל בורסות ההימורים שמנסות לנחש?

קראת מה שכתבתי?

לפי התאוריה שלי, ג'ון הארט הוא ממש לא הדוקטור הבא, הוא בעצם דוקטור 9....
הרגע זה עלה לי- לדוקטור יש 13 התחדשויות! אם ג'ון הארט הוא דוקטור 9, מאט הוא בעצם 12, והדוקטור הבא הוא 13....מה עושים?!?!

לפרט? אין בעיות

למרות שבטוח יהיו לי פול טעויות ומישהו עם זיכרון יותר טוב משלי יואיל בטובו לתקן אותי.

בשנת 1996 יצא סרט על דוקטור הו שנכנס לתוך הקאנון. בסרט דוקטור 7 (סילבסטר מקוי) מת והתחלף לדוקטור 8 (פול מקגאן). בסרט קיבלנו הצצה לדוקטור 8 (שממש אהבתי אגב) אבל כשהחליטו לחדש את הסדרה ב2005, מסיבות טכניות וגם כדי שיהיה קל יותר למשוך מעריצים חדשים, הוחלט להתחיל בדוקטור חדש, דוקטור 9 (כריסטופר אקלסטון), מבלי להראות לנו את ההתחדשות מהדוקטור השמיני לדוקטור התשיעי. ככה המשיכה לה הסדרה במשך 7 עונות. הדוקטורים המשיכו להתחלף (דיוויד טננט, מאט סמית'). בפרק האחרון של עונה 7, הדוקטור נכנס לזרם הזמן של עצמו, כדי להציל את קלרה שנכנסה לזרם הזמן כדי להציל אותו ובלה בלה בלה (אני מניחה שראית את הפרק, אז אני לא אמשיך לחפור).

מכאן אני עוברת לתיאוריה שלי, אז קחו הכל בערבון מוגבל:

כשהדוקטור נכנס לזרם הזמן שלו הוא בעצם יכול "לפגוש" שם גרסאות קודמות שלו. הדוקטור אומר שהראט הוא חלק ממנו, אבל הא לא הדוקטור. הוא הסוד שלו. הוא שבר את ההבטחה שעצורה בשם "הדוקטור"- הבטחה לשלום ובריאות וביטחון. לכן ממש לא מסתדר לי העניין של "ג'ון הארט הוא הדוקטור הבא" כי אם כן- איך הדוקטור זיהה אותו? למה הוא מדבר אליו ועליו בלשון עבר?
הדבר היחיד שמסתדר לי הוא, שג'ון הארט, כמו שאמרנו קודם, הוא "דוקטור 8.5", כלומר הוא בא בין 8 (פול מקגאן) ל9 (כריסטופר אקלסטון). אנחנו יודעים ש8 עוד מדבר על גליפריי ועל טיים לורדס אחרים, ו9 כבר אומר שהוא הטיים לורד האחרון, ובכנות הוא גם נראה קצת הלום קרב (ראיתי פעם סקירה של הבגדים של הדוקטורים ומה זה אומר על האופי שלהם- שימו לב שדוקטור 9 לבוש בצורה הרבה פחות רשמית והרבה יותר קשוחה מכל שאר הדוקטורים- תספורת קצרה, מעיל עור, בגדים כהים). מכאן וכן מאיזכורים נוספים אנחנו מבינים שמלחמת הזמן נגמרה בין 8 ל9. אנחנו יודעים שלדוקטור היה תפקיד גדול וחשוב במלחמה (אני לא זוכרת אם זה מוזכר ישירות, אבל אני חושבת שהוא בעצם חיסל את כל אדוני הזמן והדאלקים, כי המלחמה התחילה לצאת משליטה והוא פחד שהם יהרסו את היקום, או משהו כזה).
עכשיו- ניקח את העובדה שלפנינו מוצג דוקטור, ואנחנו צריכים להתאים אותו למקום הנכון בזרם הזמן של הדוקטור. ראינו כמעט כל התחדשות של הדוקטורים מאחד לשני (לא ראיתי את זה עדיין אבל אני חושבת שגם לא הראו את ההתחדשות מ2 ל-3, למרות שזה היה ברור שכש3 הופיע זה מיד אחרי ש2 התחדש, ואין מקום להכניס שם מישהו נוסף). החור היחיד שנשאר למלא הוא בין 8 ל-9. לא ראינו את ההתחדשות. אנחנו לא יודעים כמה זמן 8 חי אחרי שראינו אותו בפעם האחרונה וכמה זמן אחרי ההתחדשות שלו אנחנו רואים את 9. בזמן הזה התחרחשה מלמחת הזמן, בה הדוקטור נלחם. לא קשה לנחש שהוא עשה כמה דברים שהדוקטורים שלפניו או אחריו לא ממש יחבבו, למרות שהם יודעים שמה שהוא עשה היה הכרחי. זה חור פשוט מושלם בשיל ג'ון הארט להכנס, זה מתאים בדיוק לחלופת הדברים בינו לבין 11, ואני ממש שמחה שמופאט בחר לנצל את ההזדמנות הזאת. מה יותר טוב מלהכניס בספיישל 50 את החור הכי גדול בעלילה ולהבהיר לנו מה באמת קרה שם, במלחמת הזמן?

וואו, איזו תגובה. יישר כוח.

השאלה שלי היא למה את מניחה שאם לא ראינו התחדשות בין הדוקטור ה-8 ל-9 אז בטח זה אומר שהיה שם דוקטור אחר (ג'ון הארט), במקום להניח שהדוקטור ה-9 פשוט התחדש באיזושהי נקודת זמן שלא היינו עדים לה?
האם ייתכן הסבר אחר?

אני מתחילה לחשוב שהכותבים משחקים איתנו בהפוך על הפוך, ובסוף ג'ון הארט יהיה הדוקטור ה-12 האמיתי, ולא רק דמות בספיישל ה-50.

מילת המפתח היא 'מניחה'

עד השניה האחרונה ב7X13, לא רק שלא חשבתי שזה יכול להיות, זה אף פעם לא עלה בדעתי. ברגע שכבר הציגו לנו את ג'ון הארט, ואחרי כמה דקות שפשוט בהיתי במסך (אין עלייך מופאט!), התחלתי לחשוב מה הוא יוכל להיות, וזה מה שהחלטתי שהכי הגיוני לי.

כמובן שדוקטור הו זה לא שיא ההגיוניות, ואם מופאט בכוונה שם לו את המילים בפה בצורה כזאת כדי שנחשוב ככה, אני מעיפה את אליזבת' וממליכה את סטיבן מופאט כמלך אנגליה

משי22

New member
אז בעצם (
תאוריה לספיישל 50)

מצטערת, אני עוד לא זוכרת בדיוק איך מסמנים ספוילר במקרה כזה...

את אומרת שכשהדוקטור מתייחס לעצמו כ"עשר" ו"אחת עשרה" בסדרה, הוא באופן מודע מתכחש לכך שהוא בעצם כבר ההתחדשות ה"אחד עשרה" ו"שתים עשרה" של עצמו, כיוון שהדוקטור התשיעי האמיתי היה כזה שמעל בתפקידו כדוקטור, והוא מעדיף להתעלם ממנו?

אם כן, אז וואו, אני אוהבת את הרעיון, אבל ממש אין גבול ליכולות של הדוקטור להדחיק דברים שהוא לא אוהב לחשוב עליהם.

כן, זה מה שאני אומרת.

Rule Number 1: The Doctor LIES.

אני גם אומרת שהדוקטור ממציא בן כמה הוא תוך כדי שהוא מתגלגל, אבל זה נושא לדיון אחר.

למעלה