הולי שיט, סיימתי הרגע את עונה 7.
|ספו

טוב....אבל זה נכון!

ולשם כך הכותבים המציאו את החוק הזה וממשיכים להדגיש אותו. הדוקטור משקר. הדוקטור עושה מה שהוא רוצה. אל תסמכו על מה שהדוקטור אומר. EVER.

BloodyRose

New member
אני מניחה

שכמו שסמית' אומר להארט שהוא "לא עשה את זה בשם של הדוקטור", הדוקטור בעצמו לא מחשיב אותו ככזה. הוא לא מחשיב אותו כהתחדשות, הוא לא מחשיב אותו כדוקטור.
לדעתי, הוא לא סתם הדוקטור שבין השמיני והתשיעי, הוא *התפצלות* של הדוקטור.
הדוקטור הרי מעולם לא היה שלם עם מה שקרה במלחמת הזמן. הוא אף פעם לא סלח לעצמו על זה. הגיוני שהוא "ניתק" את עצמו בזמן שזה קרה (הדוקטור סכיזופרן?!).

אגב, באותו עניין - בפרק השני של העונה החמישית (עם לוויתן הכוכבים), כשהדוקטור עומד להפוך את לוויתן הכוכבים לצמח, הוא אומר במפורש: "אחרי שאני עושה את זה, תצטרכו למצוא לי שם אחר, כי אני כבר לא אהיה הדוקטור". אם זה מה שהוא אומר על פגיעה ביצור חי, איך הוא יכול לחיות עם עצמו בשלום אחרי מלחמת הזמן?

כמו שקיבלנו דוקטור חצי-אנושי שצמח מהיד הכרותה שלו, אני חושבת שגם פה מדובר בסוג של פיצול.

אבל נחכה ונראה מה מופאט מכין לנו...

משי22

New member

כלומר כל הזמן הזה מסתובב ביקום עוד אדם מקביל לדוקטור? זה נראה לי קצת חסר אחריות מצידו של הדוקטור להניח לו לשוטט חופשי... אבל אני אוהבת את ההקשר שעשית למה שהוא אמר ב502!

אני אישית אוהבת יותר את הרעיון שזה כן היה הוא ממש, ההתחדשות שבין השמיני לתשיעית שלו, ולכן זה "הוא", אבל לא "הדוקטור", במובן אליו הוא התכוון כשבחר את השם הזה לעצמו. אבל אני מעדיפה לא לשקוע יותר מידי בתיאוריות, כדי לא להתאכזב בסוף כשנגלה למה באמת הייתה הכוונה

AvivZ41

New member
הוא לא הסתובב חופשי...

הוא כנראה היה תקוע בתוך זרם הזמן של הדוקטור ועכשיו כשהדוקטור נכנס לשם ישלו הזדמנות לצאת משם (זאת רק הנחה שלי של על מה יהיה הספיישל 50 שנה הזה)

משי22

New member
עדיין מוזר לי...

מה זה "היה כלוא בזרם הזמן"? בזרם הזמן הם ראו את כל הדוקטורים מהעבר. כולם נמצאים שם, כי זה פשוט החיים של הדוקטור. למה שעכשיו הוא יצא משם, למשל, ולא האחרים?

(או שאני לא זוכרת משהו שנאמר שם וצריכה לראות שוב את הפרק
)

AvivZ41

New member
זה דיי חדש לנו זרם הזמן הזה...

אני משתדל לחשוב על זה כמה שפחות ולנסות להבין את זה כמה שפחות ולתת למופאט להפתיע אותי ולהסביר לי מה קורה בנובמבר

AvivZ41

New member
(ד"א, אני לא תמיד נוהג ככה)

אבל בכל 7ב' הייתי עסוק בלחשוב על תיאוריות ולקרוא תיאוריות כשבאיזשהו שלב כשקראתי את הספוילר עצמו לפרק זה כבר לא חידש לי כלום, אחת התיאוריות היו בערך מה שהיה בפרק. ולכן, אני אשתדל לא לחשוב עד נובמבר :p

משי22

New member
אני ממש כזאת

בדרך כלל אני לא קוראת לא ספוילרים ולא תיאוריות, כי זה תמיד הורס לי קצת את החוויה של הצפייה. אבל סוף עונה 7 היה כל כך
שהייתי חייבת לדעת מה אנשים אומרים על זה.

ailag

New member
דיסוננס

("איך הוא יכול לחיות בשלום"), לכן כשקהלר ג'קס בפרק של המערב הפרוע מספר מה הוא עשה, שזה קצת מזכיר את מלחמת הזמן (הקריב המוני חיים לטובת שלום) מיד הדוקטור מתחיל לאבד ריכוז ולהיות עצבני, ואז להיות אלים כלפי ג'קס. כי הוא שכח את זה בכוח, והצדיק לעצמו את זה, אבל פתאום זה רודף אותו שוב.

לפחות לפי הפירוש שלי...

ailag

New member
הוא לא משתמש במספרים

לשרה ג'יין דייויד אמר שהוא ראה אותה לפני חצי תריסר פנים, ובסוף הפרק האחרון קלרה אמרה שהיא ראתה 11 ממנו, אבל הוא לא אמר "אני התשיעי/עשירי/אחד-עשר".

לכן אני (כבר די הרבה זמן) קוראת לדוקטור על פי שחקנים ולא מספרים ("הדוקטור של דייויד" ולא "10"), עד שלא יוכיחו שלא היה עוד דוקטור לפני "1" או בין "8" ו"9" (לכן המרכאות)

אלא אם פספסתי משהו?

משי22

New member
ניסיתי ממש לשים לב לזה

ואני חושבת שהיה פעם אחת לפחות שבו 11 (מאט) אמר על עצמו שהוא ה-11, אבל לא זכור לי כרגע באיזה פרק. אז אני אנסה לחפש ואגיד לך

AvivZ41

New member
בדיוק אתמול

עשיתי re-watch ללודג'ר, וכשמאט העביר לקרייג את כל המידע כשהוא נגח בו, קרייג אמר כזה "You!!!You are!!!ahhha@#$" ואז מאט אמר "Yes!Eleventh!" והקיף את הפרצוף שלו.

סתם

סתם לא כל כך קשור אבל הדוקטור 9 התחדש זמן קצר לפני שפגש את רוז רואים את זה בפרק הראשון

משי22

New member
רואים אותו

בוחן את עצמו במראה, כאילו המראה של עצמו עדיין חדש לו, אני לא זוכרת אם נאמר משהו במפורש חוץ מזה.

אני לא מצליחה להגיב לקודם אז כאן

כשהם בבית של רוז והיא במטבח אז הוא מופתה מעצמו ובוחן את הפנים שלו

למעלה