הומוסקסואל לא יוכל לרשת את בן-זוגו

אבא גאה

New member
הומוסקסואל לא יוכל לרשת את בן-זוגו

from Gogay שופט בית המשפט קבע בפסיקתו, כי מאחר והמנוח לא הותיר צוואה מפורטת, עליו "להגן על יציבות מוסד הנישואין ובני המשפחה המורחבת", ופסק כי בן הזוג לא יירש את המנוח. עוד כתב השופט בפסיקתו כי "אין זה מתפקידי לראות עצמי כנושא דגל של הסכמה חברתית חדשה, כי אם לשאוף לפתרון העולה בקנה אחד עם ההסכמה החברתית". and when I wil get home I will write my opinion about it

איך אומרים במגרשי הכדורגל?

השופט __-____ ! מה שאנחנו למדותים מזה: לא להשאיר שום דבר לחסדי הרשויות... לא לגבי רכוש, ובוודאי לא לגבי הילדותים. למי עוד אין צוואות ואפוטרופסות?

לא מתאפשר לי הקישור../images/Emo122.gif

ואף על פי כן, ללא סימוכין נוספים, אני פוסקת חד משמעית שהשופט, מעל לכל ספק, הוא אכן בן-זונה. אבל אני תמהה: החלטה כזו תעמוד במבחן בג"צ? האין מעמדו של האלמן זהה לזה של ידוע בציבור לכל דבר וענין?

בשבילך...

"השופט יוסף בן-חמו JOSEFH BEN HAMO שופט לעניני משפחה בית משפט השלום עפולה נולד בשנת 1954 במרוקו. בשנת 1957 עלה לישראל. בשנת 1971 סיים לימודי בי"ס תיכון בישיבה התיכונית "צפת" בצפת. בשנים 1975-1972 שירת בצה"ל. בשנת 1980 סיים לימודי משפטים באוניברסיטת בר-אילן. בשנים 1981-1979 התמחה במשרד עו"ד. בשנת 1981 הוסמך כעורך-דין. בשנים 1982-1974 עבד במשטרת ישראל כשוטר, חוקר וכתובע משטרתי. בשנים 1998-1982 עבד כעו"ד עצמאי. ביוני 1998 מונה לכהונת שופט לענייני משפחה בבית משפט השלום בנצרת. " זה האיש וזה פעלו. ולשאלתך: כבר נפסק שמעמדו של ידוע בציבור איננו תקף לבני זוג מאותו המין, בנושא העומד כעת למבחן בג"צ - של מס שבח בהעברת בעלות על דירה בין שני בני זוג ידועים בציבור מאותו המין. אגב - את מכירה את אמא של השופט???

אבא גאה

New member
ועדיין יש להגיש בג"ץ ../images/Emo46.gif

עכשיו הזמן לעשות משהו - כל הקהילה צריכה לקום ולהתייצב מאחורי האיש הזה (בלי בדיחות על הומואים, בבקשה, זה נושא רציני) ולהעלות לסדר היום הציבורי את העוול הזה יש להדגיש כי לא ייתכן שאדם שקול ובוגר בוחר לחיות את חייו עם אדם אחר ומינו של האדם יקבע באם הוא זכאי או לא לקבל את המגיע לו. אין זה מקומו של השופט להחליט שבת זוג מגיע לה ירושה ובן זוג לא - זכותו של כל אדם לקבל את ההחלטות הללו לבד!!!! קומו תצעקו (כי אני צועק, אבל אף אחד לא מבין אותי.....גוועלד)

טל ר

New member
למיטב ידיעתי יש להגיש עירעור

ולא בג"ץ. דרך אגב, המנוח יכול היה לקבוע לבד מי יירש אותו, אך נמנע מכך.

אבא גאה

New member
ייתכן

איני מבין גדול בחוק, אבל מבין גדול בצדק וזה לא צודק!!!! לפי מיטב הבנתי - לו היה חי עם אשה - האשה היתה מקבלת את הירושה. זה גם מה שהבנתי מפסק הדין המקומם ומהדרך שבה בחר השופט לנמק את החלטתו: "...מאחר והמנוח לא הותיר צוואה מפורטת, עליו "להגן על יציבות מוסד הנישואין ובני המשפחה המורחבת", ופסק כי בן הזוג לא יירש את המנוח. עוד כתב השופט בפסיקתו כי "אין זה מתפקידי לראות עצמי כנושא דגל של הסכמה חברתית חדשה, כי אם לשאוף לפתרון העולה בקנה אחד עם ההסכמה החברתית". ואני לתומי חשבתי שתפקידו הוא לדאוג לצדק. ...נכון שהאיש לא עשה צוואה (גם אני לא - ואני יכול למות מחר) אבל עדיין, לא ייתכן שפסק הדין ישתנה ע"ב מינו של אדם.

יכולה רק להגיד...

מידיעה מקרוב מאוד... אין שום סיכוי לחקיקה בעתיד הקרוב...וזה הדברהיחיד שיכול לפתור תבעיה באמת..

היייי בלללללללללללללללונדה!

אולי נסדר לו איזה בובת וודו? שיקום בבוקר וילך למשפט רק עם חצי שפם.... ואיפה שמנתו? ככה נעלמה בלי להגיד מילה?

שמנתולה

New member
קוקו! ../images/Emo28.gif

הנה אני!
אני פה כל הזמן, פשוט היה שבוע קצת קשה בעבודה ולא היה לי כמעט זמן לכתוב.

לא ייאומן!

שבישראל של 2003 עדיין יש פסקי דין כאלה וגם לא ייאומן,שבישראל של 2003 יש עדיין אנשים שהולכים עם שפם כזה!!! כולי תקווה שההחלטה הזו לא תעמוד במבחן בבג"צ ובכל מקרה, נראה לי שאנחנו לא נסמוך על חסדיה של המדינה, ונארגן לנו סט צוואות בקרוב... ואגב, מישהו מחברי הכנסת הגיב על פסק הדין הזה?

דקירה בלב

קראתי את הפיסקה הזו מהחלטת השופט: "להגן על יציבות מוסד הנישואין ובני המשפחה המורחבת", ופסק כי בן הזוג לא יירש את המנוח. עוד כתב השופט בפסיקתו כי "אין זה מתפקידי לראות עצמי כנושא דגל של הסכמה חברתית חדשה, כי אם לשאוף לפתרון העולה בקנה אחד עם ההסכמה החברתית". בעולם האמיתי שלי ושלנו, אנו חולקים חיים, מקימים משפחות ומגדלים ילדים. אנחנו חווים את אותן החוויות והקשיים כמו כל אחד ואחת במשפחה שלו. בעולם שבו ניתנה הפסיקה הזו, יש אנשים שלא רואים אותנו. אנחנו לא נחשבים. המשפחה שלנו היא לא עובדה קיימת. היא לא "הסכמה חברתית חדשה". נוכל לחלק חיים עם בת/בן זוגנו-לאהוב ולהיות נאהבים, להעריך ולכבד, לקיים משק בית משותף, לחלוק רכוש משותף, להתחלק בצער ובכאב, בהנאה ובשמחה של החיים- אבל זה לא נחשב כמו הזוגיות "שלהם"- להם מותר להנשא, לנו לא. "הם" ידועים בציבור- אנחנו בעניין הזה לא חלק מהציבור! נוכל להביא ולגדל ילדים עם בן/בת זוגנו- לאהוב את ילדנו, לטפל בהם, לסעוד אותם, להשתעשע, לשמוח, להתעצב, אבל זה לא נחשב כמו המשפחה "שלהם" -אנחנו חד הוריים לילדנו הביולוגים והמאומצים (רשמית) וכלום לילדנו האחרים! לא "מסכימים עלינו חברתית". הפסיקה הזאת היא אכזרית, אטומת לב ולא אנושית. היא מעציבה אותי מחד ומגעילה אותי מאידך.

למעלה