הספקנות שלך נראית לי מוצדקת במקרה זה
מדובר במישהו שמקבל כסף בשביל לנסוע בעולם ולאתר יצורים "אגדיים" כמו הביג-פוט והמפלצת מלוך-נס ולעשות עליהם תוכנית טלוויזיה בשם "מסתורי העל טבעי". דברים כאלה מתוייגים אצלי אוטומטית במחלקה של חטיפות ע"י חוצנים עד שאני רואה פרסום מדעי שעבר ביקורת עמיתים. לגבי העצמות אני לא יכול להגיב כי לא ראיתי את התוכנית (אין לי טלוויזיה ע"מ שלא אצטרך לראות תוכניות מסוג זה) אבל אם אכן יש עצמות שחוקרים מכובדים עובדים עליהם אז אנחנו רשאים לצפות לפרסום מדעי שבו יתברר העניין בצורה יותר טובה. לא הייתי פוסל את האפשרות באופן מוחלט כי כבר ראינו את התגלית של ההוביטים (שעדיין יש מי שחולק עליה), אבל במקרה זה אני לא רואה איך ניתן לשמור על תכונות ניאנדרטליות ללא אוכלוסיה ניאנדרטלית בת-קיימא, שבמקרה זה לא חיה על אי בודד ולכן קשה להאמין שנעלמה מעינינו במשך אלפי שנים. לשאלותיך העקרוניות: אם אכן היו זיווגים, יתכן שהם היו מעטים, או שהאוכלוסיה הניאנדרטלית היתה מלכתחילה יותר קטנה מהאוכלוסיה הקרומניונית, ו/או שהיתה סלקציה נגד הגנים הניאנדרטלים (למשל סלקציה זוויגית אם התכונות הניאנדרטליות לא היו מושכות לקרו-מניונים. במקרה כזה אנחנו יכולים לטעון שכן נוצר זן חדש, אבל שרדו בו כל כך מעט גנים ניאנדרטלים שהזן החדש הרבה יותר דומה לקרו-מניונים מאשר לניאנדרטלים. חוץ מזה תזכרי שניאנדרטלים התקיימו רק באירופה ובמזרח התיכון, כך שבאוכלוסיות שמוצאן מאפריקה ומזרח אסיה אנחנו לא מצפים לגנים ניאנדרטלים בכל מקרה. לגבי עקרות, זה מה שקורה בזיווג בין מינים שונים,למשל סוס וחמור, אבל בין זנים שונים בתוך אותו מין, למשל זאב וכלב, כן יכולים להיות צאצאים פוריים. דוגמה ספציפית - ישנה טענה שחתולי הבר בארץ למעשה כבר לא קיימים בצורתם הטהורה, משום שעברו הכלאה עם חתולי בית (שהם זן נפרד שמוצאו באפריקה). חתולי הבית יותר רבים מחתולי הבר, ולעיתים קרובות יותר גדולים ומוזנים יותר טוב, כך שחתולי בית יכולים לדחוק חתולי בר במאבק על מזון, טריטוריה ונקבות. אם לא ייעשה דבר בנידון ייתכן בהחלט שחתולי הבר בארץ ייעלמו תוך כמה מאות שנים, למרות שכמה גנים שלהם ימשיכו להתקיים בחתולי הבית שהכחידו אותם.