הופיע בעברית ביוגרפיה של מהטמה גאנדי

קוכולין

New member
לקרוא למהטמה גנדהי מטורף הזוי

זו אי הבנה של מורכבות משנתו, לדעתי. מעולם, מעולם גנדהי לא הציע ליהודי אירופה לערוך התאבדות המונית. אני לא יודע מהיכן הוצאת את השטות הזאת. גנדהי סבר שיהודי אירופה היו צריכים להתנגד לתוכניות ההשמדה הנאצית על ידי סירוב מוחלט להיענות לדרישות הנאציות, ומאבק בלתי אלים עד כדי נכונות למות. בנוגע לעמדותיו בנוגע לפציפיזם, הוא היה די עקבי בנושא הזה. הוא באמת האמין שהשיטות שלו, שעבדו מצויין בהודו, יעבדו בכל העולם. אפשר לחשוב שהוא היה תמים, אבל הוא בהחלט ידע לארגן מאבק המוני לחירות- בלתי אלים ומוצלח מאד. הודו חייבת לו הרבה מאד. מעבר לכך, הנדרסון, אני מוצא קצת טעם לפגם בזלזול שאתה מפגין באדם כל כך דגול, שהפסיק בגופו מהומות דמים בין הינדים ומוסלמים, שבת רעב למען הטמאים בהודו, נלחם למען עובדים עניים, נאבק לעצמאות ארצו- וכל זאת בלי לשפוך טיפת דם של חייל בריטי, וגם בלי לשנוא את הבריטים. האם אתה, באופן אישי, היית יכול לעשות למען מטרות נעלות אפילו מאית ממה שהוא עשה במשך כל חייו? תחשוב על זה לפני שאתה מכנה אדם כמוהו "מטורף הזוי".
 

טשאפק

New member
הטענה הזו מופיעה גם אצל אורוול

הוא מצטט מתוך ספר מאת לואיס פישר.
 

Y. Welis

New member
סביר שהוא לא ידע מה קרה בפועל

בכל מקרה השיטות שלו אכן היו טובות מול האנגלים (שכמובן גם לא ניסו לחסל אותו). מול אויב חסר סייגים זו בעיה, ומעניין היה לבדוק מה הוא היה מציע לעשות במקרה של פלישה יפאנית אמיתית.
 

קוכולין

New member
מקורות טובים על גנדהי

"על כוח ואי אלימות- חייו ומשנתו של מהטמה גנדהי" מאת יוחנן גרינשפון "ניסויי עם האמת"- האוטוביוגרפיה של גנדהי באנגלית: Gandhi- Judith Brown הביוגרפיה המפורסמת ביותר, פרי עטו של לואיס פישר (שכחתי את שם הספר).
 
למעלה