דעתי להיום
התלבטתי לפני שעניתי על השאלה
כיוון שיש דברים שאני מניחה שמשפיעים על ההורות שלנו
על דרך החשיבה והתפיסה את ההורות כמו כל דבר שעיצב את חיינו עד כה.
יש חוויות שהן חוויות קולקטיביות בלהיות להט"ב, לחוש את זה כילד, כמתבגר, כמבוגר, להבין מה זה אומר, להתמודד ולקבל את זה, להיתקל בהומופוביה מסוגים שונים, והדרכים להתמודד אתה, יש חוויות שזר לא יבין בנושא של מה זה להיות הומו,
גם אם אנחנו לא חווינו את כל קשת הרגשות באופן אישי, אנחנו מתחברים אליהם כאשר הומו או לסבית מספרים לנו עליהן.
אני חושבת שיש בזה משהו שבהחלט משאיר רישומו עלינו על תפיסת עולמנו, ועל דרך חשיבה ובכלל על התנהלותנו בעולם, כשכל אחד לוקח את זה למקום האישי שלו.
בכל אופן, אני יכולה להעיד על עצמי שאני חושבת שההתמודדות עם להיות לסבית, להיות אחרת, להחליט למי ומתי לצאת מהארון, עם מי ומתי לנהל דיונים בנושא מצעד הגאווה, קריאת טוקבקים... ועוד ועוד, בוודאי השפיע על עיצוב מי שאני היום
ולו הייתי סטרייטית בוודאי הייתי מישהי אחרת.
גם בהורות שלנו, יש סוג של חוויה קולקטיבית, יש המון סוגים של הורות להטבית, ולכן אני מדברת על קשת של אפשרויות שגם אם לא חווינו אותן, אנחנו מכירים סיפורים של חברים שעברו.
אנחנו מכירים סיפורים של הורים שילדיהם הובאו לתוך קשר סטרייטי ואז תוך תהליך הגרושים או אחכ היו צריכים גם לקבל הומוסקסואלית של הורים
אנחנו מכירים סיפורים של ילדים שהובאו למשפחה כשההורים הם בני זוג הומוסקסואלים,
אנחנו מכירים סיפורים של ילדים שההורים הם הומו ולסבית שאינם בזוגיות
מכירים סיפורי פרידה של הורים - סיפורים טובים וסיפורים פחות טובים
לא את הכל חווינו אבל באיזשהו מקום אנחנו מחוברים לכולם.
מלבד זאת,
אצל מי שהביא ילדים לתוך זוגיות הומוסקסואלית או שותפות הורית-
יש כמעט תמיד את שלב ההתלבטות, איך להביא ילדים גם פרטים הטכניים (אימוץ/בנק זרע/ידיד/שותפות הורית/פונדקאות, ענייני פרנסה וסביבה חברתית הולמת תומכת בילד) וכל זה בהלימה עם צרכים רגשיים, זוגיים, אישיים.
ואח"כ - איך להסביר, לתווך, לשגרר, את המשפחה לסביבה הכללית, לסביבה של הילד, איך להכיר לילדים שלנו עוד ילדים ממשפחות להטביות...
בתוך המשפחה, מה המשמעות של ביולוגיה, מה המשמעות של הורה לא רשום, מעמד ההורים בתוך המשפחה והשפעות זוגיות...
וכמובן אצל מי שהביא ילדים לתוך זוגיות הטרוסקסואלית ואחרי הפרידה מהבעל/אשה, ומעבר לזוגיות הומוסקסואלית, מתמודד לעתים עם התלבטויות אחרות/נוספות - האם ומתי לספר לילדים, האם כשכבר יש זוגיות, ללא קשר לזוגיות, איך הילדים יגיבו, איך יגיב האקס/ית, באיזה מעגלי קירבה יש לספר, האם רלוונטי לספר בבית הספר, האם יש ארון, האם הילד שותף בו, ... ובוודאי גם לזה יכולות להיות השפעה על ההורות
כך שנראה לי שכמו שלהיותי לסבית יש השפעה על מי שגדלתי להיות עם השנים,
בטח יש איזושהי לחוויה ההורית שלנו שבדברים מסוימים היא חוויה אחרת השפעה מעצבת, אבל אני לא יודעת לשים עליה את האצבע.
אגב, אני לא מדברת באופן הכללתי על טוב ורע לשום כיוון.
ואם הגעתם עד לכאן