הוריי שלחו מכתב לעורך בעקבות המקרה

אור כ

New member
הוריי שלחו מכתב לעורך בעקבות המקרה

הוריי שלחו אתמול לעורך של תפוז אנשים מכתב והוא הגיב לנו בחזרה. הנה תוכן המכתב + התשובה. רציתי לשאול אתכם מה דעתכם על המכתב של הוריי, מה דעתכם על התגובה הקצרה והמתחמקת של העורך, וכיצד אתם מייעצים לי לפעול כעת? המכתב: לכבוד 3.7.06 ניר אופיר עורך "תפוז" שלום רב! הנדון: המשחק togo 1100 ₪ שהתקיים היום בכיכר מלכי ישראל היום בני אור מצא את הכסף בכיכר מלכי ישראל, המנחה מורן ניגשה אליו וחטפה מידיו את הכסף בטענה כי הם לא מוכנים עדיין לשידור. כמו כן ציינה: "בתמימותך מצאת את הכסף לפני הזמן אם היית מחכה עוד מספר דקות הכסף היה שלך". הכסף הוחבא שוב והמשחק החל מחדש. ילדים רבים היו עדים למקרה. בפורום בני כתב את סיפורו ויש הדים שליליים של הקוראים והמשתתפים. להלן חלק מתגובותיהם: " כול ה"גולשים " ש"מצאו " הם אנשי תפוז שמתחזים לגולשים .. " " תחליפו את דף הבית של תפוז לאתרו אחר..." בשיחה שהיתה לי עם אתי יצחקי היא הסבירה לי שהיא רוצה לתת הזדמנות שווה לכולם שיתחילו רק ב- 13:00 ולא לפני. עם כל הכבוד לרעיון של הזדמנות שווה, הביצוע שלו היה מאוד כושל. הביצוע הכושל הכשיל את הילד ולא הוא צריך לשאת בתוצאות. בני סיפר שמצא את הכסף 5 דקות לפני השעה אחת. אתי טוענת שהוא מצא את הכסף כחצי שעה לפני השעה אחת. כשאמרתי לה 5 דקות היא גמגמה. טענה זו שלה מראה על ביצוע עוד יותר כושל מפני שאי אפשר לצפות שחצי שעה יהיה מונח הכסף במקום כלשהוא, ושאף אחד במקרה לא ימצא אותו. ההתנהלות הלא תקינה והלא הוגנת הכשילה את הילד. גם לא הוגן לבקש מילד שמצא לפני הזמן לחכות ולהסתכל על זה עד שתגיע השעה אחת (ותחשוב שאתי טוענת חצי שעה), ורק אז לרוץ ולקחת את הכסף. לצערי , במקום להודות בטעותה ולחפש דרך תקינה והוגנת כלפי כולם היא הודיעה לי שהיא תכתוב זאת היום בפורום ובאמת אלעד כתב בפורום ב 17:06 את ההודעה הבאה: "אם אתם חושבים שאתם יודעים את מיקומה המדויק של המעטפה, חכו בסבלנות עד להתחלת השידור ולרגע הנכון..." א. אי אפשר לצפות מאדם כלשהוא שיראה את הכסף ורק יסתכל עליו עד לשעה היעודה ואז ירוץ ויקח את הכסף. אתר תפוז היה צריך לארגן את מחבוא הכסף כך שאף אחד לא יתקל בו במקרה ו\או שלא במקרה לפני השעה היעודה. ב. תאר לעצמך שמספר אנשים גילו את הכסף לפני הזמן , אז כולם יחכו עד לשעה היעודה וכולם ירוצו יחדיו להתנפל על הכסף. האם אתי לא חשבה גם על אלימות במקרה כזה? מתפקידה היה לחשוב על האפשרות הזאת!! ושוב אני חוזרת על הצעתי בסעיף א´ . על אתר תפוז היה צריך לארגן את מחבוא הכסף כך שאף אחד לא יתקל בו במקרה ו\או שלא במקרה לפני השעה היעודה. ההתנהלות הלא תקינה ומתן הזדמנות למצוא את הכסף לפני השידור הביאה ועלולה להביא בהמשך לאנשים מאוכזבים. ככה לא בונים חומה!!! אמנם אנו בתחילת המשחק ובכל תחילת משחק נתקלים בטעויות ומתקנים אותן. ובכל זאת אף אחד לא צריך להפגע מכך שהמשחק נמצא בחיתוליו ויש בו טעויות. לכן אני חושבת שמגיע לילד את הכסף 1100 ₪+ התנצלות על זה שמורן באה וחטפה לו מהיד(היא לא ביקשה היא חטפה!). אני חושבת שהתגובות בפורום על המקרה מקנות לאתר פרסום שלילי. ברור שאתם עושים את המשחק כדי לפרסם באופן חיובי את האתר, והמקרה הזה כפי שראיתם בפורום לא מוסיף לכם. רק אם יחזיר אתר "תפוז" את הכסף לילד עם התנצלות אז יוכל אתר תפוז להשיב לעצמו את כבודו . הילד יוכל לפרסם בפורום זאת כדי לספר את הסוף הטוב של הפרשה ונוכל לראות שוב את תגובות הקוראים. לא מקובלת עלי דעתה של אתי לתת לו מתנה. הוא ילד גדול, בשביל מתנה הוא לא היה מתאמץ לנסוע 40 דקות באופנים בשמש הקופחת. כבודך מוזמן לפורום לקרוא את שאר התגובות באתר. בתקוה לתשובה חיובית נורית כ אמא של אור הנה התגובה של ניר: נורית שלום, קיבלתי את מכתבך, קראתי את טענותייך וזו תשובתי: בכל יום המשחק מתחיל בדיוק בזמן שבו אנו מפרסמים את מיקום המעטפה. לא 5 דקות לפני ולא 40 דקות לפני. המשחק לא החל מחדש אלא החל בזמן תחילת השידור, כלומר בזמן חשיפת מיקום המעטפה. בנך והאחרים שהיו במקום יודעו שהמשחק מתחיל בזמן חשיפת המיקום. זוהי מבחינתנו הדרך התקינה, ההגונה והיחידה לשחק במשחק ואינני מוצא כל פגם בתקינותו של המשחק. בברכה, ניר אופיר. עורך תפוז אנשים

RaZiK4

New member
אבל

מה זה חשוב אם מצאת את המעטפה חצי שעה לפני זה או 5 דקות לפני זה? אומרים לך שהמשחק מתחיל ב-13:00. [?!]

אור כ

New member
ל- RaZiK4!

אז זהו שהם לא אמרו שאסור לחפש לפני!!! רק אחרי שמצאתי את הכסף ושלקחו לי אותו מהיד אז אמרו שאסור לחפש! דבר נוסף, האם אתה מצפה מעצמך שהם ישימו את המעטפה 20 דקות לפני הזמן, ואתה ראית אותה, ותפקידך להסתכל עליה במשך כל הזמן עד השעה הייעודה ורק להסתכל ולא להתקרב, זה נראה לך נורמלי??!!! קודם תקרא את כל המכתב, ואז תדבר!!

RaZiK4

New member
אני קראתי את המכתב

ואפילו אמא שלך כתבה שם (והיא ציטטה): ""אם אתם חושבים שאתם יודעים את מיקומה המדויק של המעטפה, חכו בסבלנות עד להתחלת השידור ולרגע הנכון..."" זה מה שתפוז אמרו. אז הנה, בבקשה, הם אמרו שאפשר לחפש לפני אבל לחכות לתחילת המשחק כדי לקחת את המעטפה. אם היית יודע את זה היית רואה את המעטפה, ממשיך להסתובב כאילו לא ידעתי שזה שם ובתחילת המשחק רץ לקחת את המעטפה.

אור כ

New member
אתה יודע מה???

נגיד ועשרה ילדים שונים שלא מכירים זה את זה היו שמים לב למעטפה, אז אתה מצפה שכולם יעמדו שם כמו עצי בוק ואז כשהיא אומרת להתחיל לחפש כולם יקפצו על זה??? אתה יודע איזו אלימות יכולה להיווצר במצב כזה? מה יש לך להגיד עכשיו!? יאללה אתה כזה בור שלא מבין בדיקדוק בשיט. סליחה על המילים אבל זה נכון לחלוטין. אני מצטט מהמכתב: " לצערי , במקום להודות בטעותה ולחפש דרך תקינה והוגנת כלפי כולם היא הודיעה לי שהיא תכתוב זאת היום בפורום ובאמת אלעד כתב בפורום ב 17:06 את ההודעה הבאה: " מה שכתוב בשורות האלו זה אחרי כל הסיפור בשעה 17:06 ואחרי(!!!) שאמא שלי דיברה עם אתי, אז(!) הם רשמו את זה!!! תחזור ליסודי לשיעורי הבנת הנקרא. שלום ויום טוב.

וואו, אתה מה זה נסחף, באמת

אבל באמת. ואני לא מצפה לתגובה אוהדת ממך אבל זה שלקחו ממך את הכסף בתכלס אולי זה לא היה הוגן אבל גם התגובה שלך לא הוגנת כן, היית צריך לעמוד ולחכות עד לתחילת המשחק וכן, אם עוד 10 אנשים היו מחכים ליד המעטפה אז הייתה יכולה להיווצר אלימות אבל זה לא קרה ואם היית מחכה את ה-5 דקות האלו היית זוכה ב-1100ש"ח זו החמדנות שלך שגרמה לך להפסיד, ואולי באותו הרגע היא הייתה צריכה לוותר ולתת לך את הכסף (למרות שאני לא רואה פה איפה ההגינות כי מה עם כל שאר האנשים שהגיעו למקום באותו הזמן ובאמת חיכו שהמשחק יתחיל בשביל להתחיל לחפש) אבל אחרי הכל, אתה הוא זה שפעל נגד החוקים כי לא צריך תקנון בשביל לדעת שעד שהמשחק מתחיל אף אחד לא רשאי לקחת את המעטפה אבל זו רק אני, כנראה שאני, כמו זו שכתבה לפני ויצאת עליה במילים נוראיות, כנראה שאנחנו ה"לא בסדר" כאן, ואתה הצדיק יום טוב שיהייה לך ולבני משפחתך.

רווית30

New member
יעל אני הגעתי אתמול ב 12:40בידיוק

אחרי מה שקרה עם אור כך שזה לא הייה 5 דקות תאמיני לי בקטע הזה הוא לא צודק אתי צדקה במאה אחוז שאמרה שזה הייה חצי שעה לפני...... כשאני הגעתי בידיוק סיפרו לי וראיתי את אור שם גם ואמרו במפורש לא להתחיל לחפש והיו כמה חכמים שלא הקשיבו וחיפשו........

אור כ

New member
יכול להיות שהתבלבלתי בשעות אבל

המנחה בכבודה ובעצמה אמרה לי אחרי שהיא לקחה לי את הכסף: "אם היית מחכה עוד כמה דקות הכסף היה שלך". והיא לא יכולה להכחיש את זה!!!

רווית30

New member
אוקיי אור חמוד בזה אתה צודק......

אבל זה ממש לא הייה 5 דקות לפני אין מצב..... אור אני מבינה את הרגשתך ואת התיסכול שלך שלא תבין לא נכון אין לי שום דבר נגדך אתה סך הכל בן אדם נחמד ראיתי אותך אבל אילו החוקים של המשחק ולא חושבת שצריך לעשות מזה עיניין כזה גדול..... אם זה היי קורה לי אני לא הייתי עושה סיפור מזה אבל זה לא הייה קורה לי כי ידעתי שהמשחק מתחיל משעה מסויימת ותאמין לי חמוד גם אני באתי יחסית מרחוק השקעתי כסף על דלק ועל חניה יקרה והכל אבל אין מה לעשות לא נורא מקווה בכל אופן שתזכה בפעם הבאה ויהייה לך הרבה מזל כל החיים...

nofar19

New member
אווויש רווית בחיאתתת הרי זה ברור שא

שאת משלהם.... וואי מי שאמררר שאתת מתפוווז צדקק!!! נראלך באמת שמישהו יאמין שהחביאו ת'מעטפפפה חצי שעה לפני????????הם לא עד כדי כך סתומים!

רווית30

New member
לנופר.....בוקר טוב!

תקשיבי חמודה תאמיני לי שאני ממש לא מהם....... באמת שלא גם לא רוצה ליהיות לא משעמם לי... ולאור אני ממש שמחה בשבילו כל הכבוד!! באמת מכל הלב מגיעה לו!!

daphnef

New member
נכון אולי זה קצת לא הוגן..

אבל מה לעשות, הוא מצא את זה, ונכון אולי כולם מקנאים בזה שהוא זכה בכסף. אבל למה לא לפרגן?! אני חושבת שהייתי עושה בדיוק אותו הדבר, אם היה מדובר ב-1100 ש"ח.. הכסף הזה לי (אישית) היה מאוד עוזר הקיץ, והבנתי שגם הוא ילד/נער.. וגם הוא בחופש הגדול, וזה יעזור גם לו הרבה מאוד עם כל הבילויים. אז אני חושבת שהדבר הנכון--נעשה! כל הכבוד אור! ותשמח עם הכסף! תבלה הרבה..!

מה שאמא של אור אמרה זה נכון

והתגובה של תפוז מתחמקת כמו שאמא של אור רשמה זה טבעי שיהיה טעיות בכל משחק חדש אבל לא אור אשם בזה אז בשביל טיפת הכבוד שנשאר לכם תפוז תתנצלו בפני אור ותתנו לו את הכסף

obscura

New member
רחמים

מסכן אור... במקום שהכסף ילך אליו והוא יקנה עם זה צעצועים או משהו, הכסף הלך לאיזה סטלן שאמר שיבזבז את הכסף באמסטרדם... בקיצור, תפוז מממנים נערות ליווי + סמים למשתתפים... המממ, נשמע לא רע דווקא...

Hatotah1

New member
חבל, היית רץ מהר

לא נראה לי שהמנחה הייתה משיגה אותך, במיוחד אם אתה על אופניים

ל א ק י

New member
נמ.

"8.4 הגולש הראשון שיגיע למוקד היומי, לאחר מועד תחילת המשחק, ימצא את המעטפה הזוכה ויגיע איתה אל המנחה מטעם תפוז, יזכה בפרס היומי, כאמור בסעיף 12." http://www.tapuz.co.il/1100/takanon.htm ותקרא גם את החלק של "פטור מאחריות", אולי יעזור לך

אור כ

New member
ללאקי!

החוק הזה לא היה לפני המקרה, הוא התווסף לאחריו!!! הם רשמו שמותר להם לשנות, וזה מה שהם עשו!! תאמיני לי שאני קראתי את התקנון בצורה מדוקדקת כמה וכמה פעמים!!!

lightflake

New member
ממש לא יאמן שהיא חטפה את המעטפה

מהיד של ילד שבא לחפש אותה. כולם יודעים שרק אתמול הם הבהירו את הכללים שאסור לחפש לפני הזמן המיועד. אז הם חייבים לתת פיצוי לאור. לפחות שיעשו פשרה ויתנו חצי מהסכום או משהו כזה, למען ההגינות.

למעלה