הזדמנות עסקית קורצת!!!!

Wolverchenus

New member
בואו נעביר את זה למסרים טוב?

המילים נימוסיות אבל הטון אישי ולא נעים.

למה?

איני חושבת שזה משהו לפרטי. תמהה אני על הערתך זו המופנית אליי. אין שום דבר אישי בטון שלי (מה שלאישי הוא לאישי שלי שיגיע עוד מעט, בהשאירו את בתי אצל חמותי ונצא לנו לבלות את הלילה...) ואם רוקד רואה בזאת אד הומינום, מצרה אני על כך, אבל מן הראוי שהוא יאמר לי זאת. אוכל באותה מידה לומר שמילותיו שלו נימוסיות אבל הטון שלו אישי ואינו נעים אבל לא, הוא נעים לי מאוד. איני רואה כאן שום ירידה לפסים אישיים . אל דאגה, אם היו כאלה, טוב מאוד אני נוהגת לומר אותם ואיני מסתתרת מאחורי מילים נימוסיות . ממש לא. חבל שהינך רואה זאת בצורה שכזו שמשאירה את דיוניך סטריליים לחלוטין או ללא תיבול ופלפול. אם הינך מעוניין להראות לי את דלת היציאה, רק תאמר לי זאת . אתה המנהל , אתה הקובע . אומר שלום ואלך לי. זה לא מסובך.

טוב, וולבר ביקש, אז אחרונה

אני לא רואה אד הומינם בדבריך, כי אני לא יודע על מה את מדברת. אני לא אומר זאת ב" היתממות סוקראטית" אלא באמת ובתמים. אני רואה שאת אוהבת להרקיד שכבות של משמעויות ודו-משמעויות ורמזים ואסוציאציות. אני לא מתוחכם, לצערי, ונאבד בתוך כל זה מהר מאד. אם יש לך מה לומר לי, אשמח להמשיך להתכתב במסרים (הואיל והמנהל ביקש מאיתנו שנזוז הצידה).

טוב

הוא המנהל, מה לעשות . סוקרטית אנוכי. אמרת את דבריך, מאמינה אני לך. יוצאת אני מנקודת הנחה שדבריי לא העליבו את האדם שבך והכל הוא למעשה לגופו של עניין. כל טוב. איני נוהגת להתכתב במסרים (רק ליחידי סגולה) מצטערת. זזתי.

Wolverchenus

New member
אני ממש לא מראה לך את הדלת,

אנחנו פשוט לא נורא מתלהבים כאן ממלחמות אישיות. ולמזלנו ובניגוד להרבה מאוד פורומים, זה ממש לא משהו שרואים פה לעיתים קרובות.

מסכימה

עם הרישא של טיעונייך. לגבי הסיפא: היזהר בהכללות. אינך יודע מי ממש נמצא מאחורי המקלדת ואת מי העכביש לכד ברשתו. וביננו די מסכימה עם הפרוסי שטען שאין פילוסופים יש רק לומדים ומתעסקים בפילוסופיה. אבל אני משערת שחלומו הרטוב של כל פילוסוף זה לשבת באולם, בהצגת פרימיירה יוקרתית ופתאום ככה באמצע, הכל מופסק ומישהו צועק : "יש פילוסוף בקהל?".

../images/Emo6.gif מסכים בהתלהבות

אני מתנצל. לא ידעתי שאת פעילה ב"פילוסופיה לכל". נגנסתי לשם שלוש פעמים בעבר, ובכל פעם שקעתי בים של הגיגים משוללי-יסוד. נראה לי שאת (ושכמותך) לא הייתם בסביבה באותן נקודות, או שמא נבלעו דבריכם בצהלה הכללית.
לגבי ההגדרה של פילוסוף: יש כמה כאלה. הגדרה אחת שאפשר להתחיל ממנה (למרות שהיא לא שלמה) היא מקצועית. סטיבן קינג טוען שההגדרה שלו ל"סופר", כלומר אדם שמקצועו כתיבה (writer) היא כזו: האם שילמו לך על משהו שכתבת? אתה סופר. (בעברית המילה "סופר" מתחברת באסוציאציה חזק דווקא לספרים, אבל writer תופס גם לגבי סיפורים קצרים, מאמרים וכו') ובהשאלה: אם משלמים לך לעשות פילוסופיה - את פילוסופית. יש גם פילוסופים "חובבים", חלקם ברמה הכי גבוהה ואין בכך משום שיפוט ערכי חלילה, אבל קריטריון אחד של "הנה, אלה כן כונים להגדרה" כבר יש. עכשיו אפשר להוסיף עוד קטגוריות.

לגבי קריטריון התשלום

יש קושי עם המובטלים. אדם שהוא מובטל ואין מי שמוכן לשלם לו בעבור שירותיו המקצועיים עדיין נאמר עליו שהמקצוע שלו הוא כך וכך. לכן אם יש עורך דין מובטל צריך להיות סופר מובטל ופילוסוף מובטל.

לא התכוונתי רק אלי

לא ממש. ולא רק. לגבי הגדרתך: האבא של כל הפילוסופיה היה מתפחלץ . לא לזה הוא פילל שנהפוך בעורבו של היום להיות סופיסטים. הם אלה שהרגיזו אותו מלכתחילה... אני משתדלת לא להכניס אדם להגדרות. על זה סייגי. הרי המימד הוירטואלי נותן לכל טוב יושבי הארץ (ויושבי הגולה) לכתוב, להתבטא. אלו הגיגי אדם לא משנה כרגע את תוכנם או מהותם. אלו מחשבות אדם . אל לך לזלזל בהם ללא קשר אם אותו אדם הוא חסר תארים או בעל תארים. מדוע אם קראת ספר אחד יותר ממני או עשית תואר אחד יותר ממני, רשאי הינך לגרום לי להרגיש כה קטנה וציפלונית, כה חסרת בינה? לעיתים ככה סתם לשם השעשוע (אני יודעת זה נבזי, אבל ביננו וכיוון שמקפידים על שרשור נאות אצלכם, אף אחד גם לא ידע ) אני לא מגלה את הרקע שלי (אפילו מתחמקת ממנו באלגנטיות ) וכשאני מנהלת דיון כהלכתו עם מאן דבעי והדיון מתפתח לרמות נאותות ומכובדות וכשאני תוהה ושואלת לביסוסים ולאישושים ובאמת מתום לב,לפתע פתאום אותו מאן דבעי, שולף במהרה את תאריו, את היותו מקורב לכל מי ומי בעולם הפרופסיונאלי שלו וחושב שבזאת הוא אישש את מה שתמהתי מלכתחילה. לשלוף את השפן הפרופסיונאלי הזה מהכובע לטעמי אינו מעיד על חוכמה יתרה. זה כמעט כמו לומר: "אבל , המורה, זה היה ככה כשהגעתי ובכלל זה הוא אמר ואת יודעת שההוא צודק". הלך הדיון , הלכה גם דינה. רק הזמן האבוד מי יחזיר לי? אבל לשם היושרה שלי : חטאתי ונפלתי במתודה הזו כמה פעמים ועל זה אני מצרה. לומדים.

ארמ, אנחנו מוזרים? ../images/Emo67.gif

אני לא יכול לתת דוגמות ספציפיות, אני פשוט יודע שPZ מקשר אליו לפעמים ואת פרינגולה אני קורא בערך 3 פעמים ביום
הוא פילוסוף ומתעסק בפילוסופיה של הביולוגיה שזה תחום קצת אקזוטי בעיניי (שבלול אל תרביץ לי) - לזה בסה"כ התכוונתי.

אני לא יודע מי זה PZ

אבל את וילקינס אני מכיר אישית מהמקצוע (והפאדיחה: רק עגשיו גיליתי שיש לו בלוג בכלל) והוא אחלה בנאדם.

מה.

מה..........
You must be pulling my leg אתה *מכיר* את ווילקינס?? (אבל *לא* מכיר את PZ?) PZ מיירז הוא ביולוג שיש לו בלוג מאוד מפורסם בשם Pharyngula. אנחנו מצטטים אותו הרבה בפורום.

למעלה