הזקן הקומוניסט המבחיל הביא לבריחת

JimmyGee

New member
ככה זה כשמסירים הגבלים פדראלים מיותרים על עסקים

הסרת ההגבלים על עסקים (מה שנקרא קפיטליזם חזירי משתולל) זה בדיוק מה שמביא לעליה בבורסה בהתחלה (2006, 1999) שאחריה מגיעה קריסה (2001, 2008). וזה בדיוק מה ש Trump מביא עלינו.
להגבלים על עסקים יש מטרה, למשל לדאוג שמי שלא יכול לא יקח משכנתה (subprime mortgage crisis). להסיר את ההגבלים מנפח בהתחלה את הבורסה ואחר כך מתפוצץ לכולנו בפרצוף.

vinney

Well-known member
מה שמביא לעליות בבורסה בשנים האחרונות לא קשור לאידאולוגיה

או הגבלים או הסרת הגבלים.
&nbsp
זה קשור רק לדבר אחד: כסף זול.
&nbsp
זה היה מאוד הגיוני לשפוך כסף זול בתקופת המשבר והציאה מהמשבר, למרות כל הביקורת שאובמה ספג אז. אבל מאז הכסף היה צריך להתייקר, רצוי בצורה הדרגתית ועדינה.
&nbsp
הפד ניסו להתחיל את זה בשלהי כהונתו של אובמה והתחילו להעלות את הריביות ולצמצם את הזרמת הכסף לשוק.
&nbsp
מה עשה טראמפ? הפך את המגמה - הוריד מסים (עוד כסף מזומן זמין לעשירים ולחברות), ואיים על הפד כדי שיפסיקו להעלות את הריביות.
&nbsp
פועל יוצא - למרות שאין בכך יותר שום צורך הכסף ממשיך להיות זול, ולכן הבועה בבורסה ממשיכה להתנפח.
&nbsp
מה יקרה כשהבועה תתפוצץ? אם הכל היה כמו שצריך, היו שוב מורידים את הריבית ואת המסים כדי שוב לייצר כסף זול. אבל עכשיו - אין מה להוריד, לא בריבית ולא במסים. לכן כשהבועה תתפוצץ, מכל סיבה שהיא, לממשל לא היו דרכים של ממש לעצור את כדור השלג, בניגוד למצבו של אובמה ב2008.
&nbsp
כמובן שכשזה יקרה טראמפ יאשים את כל העולם חוץ מאשמו - הדיבייט הדמוקרטי, הוירוס הסיני, לא משנה מה, אבל הוא? לא, הוא מושלם. וכל תומכיו, כמו דנה, ימשיכו לדקלם את המנטרה.

JimmyGee

New member
מסכים 100%

ו Trump הנבלה אכן מושלם. כשהבורסה עולה, זה רק בזכותו (לא משנה שהעליה בזמן Obama היתה הרבה יותר גדולה).
כשהבועה תתפוצץ? זה לא קשור ל Trump.
Trump מומחה עולמי לפשיטות רגל (six bankruptcies and counting). אנחנו כולנו, זה הפשיטת רגל הבאה של הזבל הזה.

vinney

Well-known member
אבל את דווקא מוכיחה את הטענה שלו ושלי

עכשיו עניין הבורסה זה אפילו לא כותרת משנית - זה כבר הפך להיות לסתם שורה בפונט הכי קטן באתר.
&nbsp
אני יודע שאת מנסה להתפתל מהשקר שלך, אבל כך בדיוק עובדת הפרופגנדה.

Boston Guy

New member
אם כבר מדברים על קישון... ניסית לקרוא שוב את קישון ב 2020?

אחד ה"טקסים" שלי בביקורים (התכופים יותר ויותר ככל שההורים מתבגרים) בישראל הוא לשלוף מהספרייה שלהם את אחד מהספרים של ילדותי - והספרים של קישון בהחלט שייכים לקאנון הזה - ולקרוא אותו שוב.
ובקריאה בעיניים של שנת 2020 - גם הסאטירה של קישון היא קצת "מחוספסת", ובאספקט של נשים - יש שם בהחלט את העניין של "הקטנה".

CANADA101010

New member
ההגינות מחייבת אותנו לצאת לעזרת מנהיגנו

ההגינות מחייבת אותנו לצאת לעזרת מנהיגנו, להתייצב לימינם ולחזק את רוחם, שכן הם אנשים קשישים לרוב והשמירה המתמדת לכיסאות מתישה את כוחותיהם.
- אפרים קישון
מתוך הספר "עד המדינה: פרוטוקול"
ואם עוסקים בקישון עוד ציטוט של קישון
ישראל היא הארץ היחידה המרשה למשוגעים לעלות ומיד לקבל אזרחות. אולם לא מרשים להם לצאת עוד, שמא יגרמו לנו בושות.
[URL]http://www.pitgam.net/data/%5B%D7%90%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%A7%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9F%5D/1/1/0/[/URL]

danakama10

New member
אהבתי את המשפט!

הוא תקף גם לצד השני כמובן, אלו המתייצבים למען הקשיש שלהם שעבר התקף לב זה עתה.

randomwinds

New member
משוללת רעל אבל עמוסת אג'נדה...

אפשר להבין את האקונומיסט - מבחינתו ברני ודונלד הם המגלמות הסיוט
הראשון הוא אנטיתזה ל"ליברליזם כלכלי" והשני אנטיתזה ל"ליברליזם תרבותי"

משעשע יהיה לראות את שניהם בעימות של אחד על אחד - הזוג המוזר יחוויר לעומתם...

danakama10

New member
כאילו העתיקו את כל מה שאני כתבתי

לפני מספר ימים

כמובן, חוץ מהעובדה שמי שהתחיל בפוליטיקת השנאה זה לא טראמפ אלא קהל הילארי. באיזור שלי להודות שאתה תומך בטראמפ משולה להתאבדות חברתית. בזיון.

vinney

Well-known member
תומכיר הילארי??

לא ראיתי את תומכי הילארי שולחים ״חוקרים״ להוואי כדי להוכיח שאובמה נולד בקניה, משום מה. מה פיספסתי?
&nbsp
באזור שלך להודות שאת תומכת טראמפ זה בסדר גמור. אני מכיר כמה, את ממש לא לבד, והם לא מרגישים שום בעיה להסתובב ברחוב. לאחד יש כובע MAGA, לאחר יש קעקוע של דגל הדרום במקום בולט, לא נורא.
&nbsp
זה לא משהו שנציגי מיעוטים יכולים להגיד. אפילו באזור בו את גרה, רק השבוע, מישהו התנפל במכות על מהגר סיני בצעקות ״אני שונא אסייתים״. מעניין למי הוא מצביע...

JimmyGee

New member
ליהות תומך Trump זה באמת בושה

אם היתי עד כדי כך דפוק, היתי בהחלט מצניע את זה.

vinney

Well-known member
מי שצרח בקולי קולות "lock her up".

עונה לך על השאלה?

JimmyGee

New member
מה קשור פוליטיקת שנאה?

לתמוך בבן אדם מתועב ומעורר חלחלה כמו Trump זה בושה וחרפה.
אין קשר לשנאה.

למעלה