"החומה" חלק 1 - פינק הילד

"החומה" חלק 1 - פינק הילד

העלו כאן שאלות, תהיות, הגיגים - מה שבא לכם - לגבי החלק בסיפור (הן באלבום והן בסרט) המתייחס לפינק הילד: ילדותו, אמו, אביו, בית הספר וכד'. במידה ויש שאלות לגבי הקונספט והמבנה של השרשור עצמו, אפשר לשאול כאן או לפנות אלי במסר, ואני אסייע.

The West Star

New member
אמרו פעם משהו

על העובדה שווטרס םיתר את המתטופף בזמן ההקלטות. אז מה קרה שמה? מתי הוא מנגן ומתי לא? מי ביים? מי עשה קולות? שחקנים? מאייר? פרסים? יחס ממשלתי לענין?

JimiH

New member
תשובות חלקיות

לא שמעתי שומדבר בנוגע לפיטורים של המתופף, בזה לא יכול לעזור. ביים: אלן פרקר שחקנים: בוב גלדוף בתפקיד פינק, התפקיד הראשי והכמעט יחידי בסרט (אגב, ווטרס מופיע בסרט בתור אורח בחתונה, לא מוזכר השם שלו בקרדיטים, סתם חשבתי שמעניין לדעת) מאייר:ג'ראלד סקארף לא זכה בשום פרסים מיוחדים (האמת בתור פרוייקט קולנועי הוא לא נחשב לטוב במיוחד, לדעת המבקרים לפחות...) המאייר היה מועמד לעיצוב הפוסטר של הסרט באיזה תחרות של סרטי מד"ב ופנטסיה בארה"ב, והסרט זכה בשיר המקורי הטוב ביותר (Another Brick In The Wall) והסאונד הטוב ביותר בטקס ה-BAFTA הסרט עורר כמה מהומות, בין היתר מורה שפוטרה לאחר שהקרינה את הסרט, ועוד בית המשפט העליון של בריטניה החליט כי הסרט משחית את הנוער. אני יודע שבמשך תקופה מסוימת הסרט נאסר להקרנה במקומות מסוימים, אבל אני לא זוכר איפה, ככה שאם יש מישהו שיודע מוזמן להוסיף להודעה. מקווה שעזרתי.

אה, נכון

אני לא יודעת לגבי הסרט, אבל *האלבום* צונזר בדרום אפריקה, ונאסר למכירה שם.

שאלות מעניינות, ווסט סטאר

רק שהן לא ממש קשורות לתת-הנושא אותו העליתי, שהוא החלק ביצירה המתייחס לפינק הילד. אני רואה שג'ימי נתן לך מספר תשובות. אני אוסיף קצת, מכיון ששאלת: א. המתופף לא פוטר; הקלידן פוטר. שמו ריק רייט. היו על כך הרבה שרשורים בפורום, ואני ממליצה לך לעשות חיפוש ולמצוא אותם - יש שם הרבה מידע. ב. לגבי מה שג'ימי כתב: הסרט גרם לכמה "סקנדלים" כאשר יצא; באנגליה התרעמו קצת על המסר ה"לא חינוכי" שלו, אבל זו לא היתה התרעמות רצינית. העיתונות יותר התעסקה בכך שלילדים ששרו בתקליט, לא ניתן תשלום על שירתם, והם לכאורה "נוצלו" על ידי הלהקה. בארה"ב, לעומת זאת, פוטרה באמת מורה שהקרינה את הסרט בפני תלמידיה, באותה תקופה. לא שמעתי על כך שבית המשפט העלון של בריטניה אמר שהסרט משחית את הנוער. האם יש לך לינקים לזה, ג'ימי? אני גם לא יודעת לגבי איסור הקרנה של הסרט, מלבד שהוא הוגבל לגילאים מסויימים. גם בארץ, למיטב ידיעתי, הסרט הוגבל לגיל 16 ומעלה - מה שלא מפריע לבתי ספר רבים בארץ להקרין את הסרט בפני תלמידים בחטיבת הביניים. לטעמי, הסרט אינו מתאים לילדים, אבל מזמן התייאשתי מלהבין את מערכת החינוך (והשרשור הזה הוא אחת התוצאות של ייאוש זה).

weird dust

New member
יש טענה שהיתה בעיה עם מייסון בוויש

לפי אתר מתקדם כתוב שם: "מייסון, שנישואיו החלו להתפרק בזמן ההכנות לאלבום, פשוט לא הראה שוםהתעניינות בפרוייקט בפרט ובמוסיקה בכלל. התוצאה: שמו לא הופיע באלבום. הוא נמחק." רייט (הקלידים) פוטר בזמן החומה: "כאילו לא נצבר מספיק מתח באוויר, החליט ווטרס להעיף את רייט מן הלהקה. "הוא פשוט לא תרם שום דבר לאלבום", נימק את הפעולה; הוא חשש לומר בקול רם את האמת הפלילית: רייט היה עמוק בתוך הקוקאין, הרוס מנישואיו המתמוטטים, רקוב מרוב בטלה, יאכטות וחופים יווניים. (מתוך: http://mitkadem.homestead.com/files/floyd/full.html) זה מה כתוב באתרואני לא אחראי עליה, לא ממש הצלחתי למצוא אימות לקטע הראשון אבל - זה מה כתוב שם.

מדוע לחפש ב"מתקדם"

אם כאן בפורום נכתב לא מעט על העניין הזה? כתריסר שרשורים, לפחות, שאני זוכרת. אבל, זו הבחירה שלך. שמותיהם של רייט ומייסון אכן לא הופיעו בהדפסה הראשונה של האלבום. העניין תוקן לאחר מכן, בהדפסות הבאות. מייסון התגרש באמצע שנות השבעים, כחמש שנים לפני שיצא "החומה". זה לא נכון שהוא לא הראה התעניינות ב"החומה". אני ממליצה על קריאת האוטוביוגרפיה שלו לעניין זה. לגבי פיטוריו של רייט, אני מפנה אותכם שוב, לשרשורים הרבים בנושא, שהיו בפורום.

weird dust

New member
כמה דברים

על פיטוריו של רייט ידעתי וידעתי על כך שיש כאן הרבה שירשורים בנושא. לעומת זאת על מייסון לא זכרתי שהיה שירשור ובשביל זה הגעתי למתקדם (זכרתי שיש שם את זה).

ווטרס מזכיר לי

את הסמ"פ שלי :), "נאצי" בהחלטותיו. אולי זה קשור לסוף הסרט. אולי?

NIR Y

New member
ציףציף

אני זוכר שהזכירו פעם שמייסון לא הועף אבל מישהו אחר ניגן בשירים שהיו קשים לו מידי משהו כזה, וזה סיוט רציני לחפש את זה עכשיו אז את יכולה בבקשה להזכיר לי בקצרה מה היה שם ?

וואלה, לא זוכרת את הפרטים

כרגע המקור הכי אמין לנושא הזה הוא מייסון עצמו. עוד לא קיבלתי את ספרו - הוא בדרך אלי - אבל השמועה כבר אומרת שמייסון מתייחס לזה בספר, תוך שהוא אומר/טוען/מודה שהוא תימרן את חברי הלהקה להזמין נגני אולפן לנגן במקומו בקטעים ה"קשים" באלבומים המאוחרים שלהם, בגלל עצלנותו ועייפות החומר הכללית. ללא ספק, בסיבובי ההופעות האחרונים - DSOT ו-PULSE, נעשה שימוש במתופף שני ש"חיזק" את מייסון.

the magic

New member
איזה קטע, פעם ראשונה שלי פה...

ונכנסתי כדי לשאול משהו בקשר ל"חומה".. אוקיי אז ככה: אני לא מעריץ של פינק פלויד, אני לא יודע את שמות החברים בלהקה, לא ראיתי את הסרט החומה... אבל משום מה אני מוצא את הלהקה הזאת מאוד אפלה ומעניינת ובעיקר את הסיפור של החומה, עם ה"אנחנו לא צריכים חינוך". אז מאוד מאוד הייתי רוצה שתספרו לי כאן מה הסיפור מאחורי הסרט, מתי הוא יצא, איזה צדדים אפלים ומותחים יש לו (אני מבין את זה ממה שנרשם פה)... בקיצר את כל הסיפור שמתקשר ל"the wall". תודה.

the magic

New member
אבל אני לא יודע מה זה....

אומר פינק הילד, אני מתכוון לכל הסיפור על החומה מ-א' ועד ת' אם אפשר.

שלום מג'יק

מכיוון שאתה לא מכיר את הלהקה, לא מכיר את שיריה, לא מכיר את הסרט ובעצם לא יודע כלום, קצת יהיה קשה לתת לך את כל המידע על רגל אחת. אתה רואה בעצמך, שאנחנו עושים שרשורים ארוכים על היצירה, כך שבהודעה אחת לא ניתן לתת לך את כל המידע "מא' ועד ת'". אני מציעה שתשאר בפורום ותעקוב אחר הדיונים ביצירה, ומה שנכתב ע"י אחרים, וכך תלמד במה מדובר. ובינתיים, אני ממליצה לך להאזין לאלבום, לפחות, ואולי לצפות בסרט (יש אותו בכל רשתות הוידאו/DVD.

israeli saiko

New member
...

ילד קטן, עם אמא שתופסת "בעלות" עליו - זה הכי מובהק בשיר mother, הוא אומר בשיר משהו בסיגנון "she won't let you fly but she might let you sing." אני לא זוכר בדיוק את המשפט, אבל נראה לי זה ככה הלך. המשפט הזה מסכם פחות או יותר את יחסיו עם אימו. האמא חונקת באהבתה ודאגתה, עד שהיא לא מאפשרת לו להתפתח ולהתערבב בחברה. תוסיפו לזה את העובדה שאין לו אבא, שכנראה פינק העדיף אותו על אימו, מאותן סיבות לפי דעתי - מכאן הכעס על המדינה ועל המלחמות, שלקחו את האבא האהוב עליו. ויש גם את עניין הביה"ס, על הזלזול והחוסר רגישות מצד המורים, שגם השפיע עליו שלילית - שלדעת פינק, לא תורמים להתפתחות של הנוער והילדים, ולא תורמים להשכלה. פה מוצגים ה"לבנים" של החומה של פינק. הרעיונות שהתפתחו במחשבתו, וגרמו לנתק את עצמו מהחברה. בהתחלה זה אבא שעזב, אחר כך הביה"ס. ובסוף הלבנה השלישית זאת האמא, שלפי דעתי זה הגורם המשמעותי לחומה. אחר כך, מסופר על התקשורת עם בנות זוג וכד', זה המשך ישיר ליחסו עם האמא. זאת דעתי :)

למעלה