"החומה" חלק 1 - פינק הילד

הכל כל כך פשוט..לא ?!

אני לא רוצה להתנשא או שמהו אבל כל דבר לגבי משמעויות היצירה ממש מונח מול העניים וגם את הדברים שלא רוג'ר אמר בראיון שמותרגם אפילו כאן על ידי ציף ציף בפורום לעיברית אין שם שום דבר לא ברור אין שם שום דבר שיש מה לשאול לגביו שאלות

אתה צוחק, כמובן

ההסברים של ווטרס יכולים אולי לתת כיוון, רעיונות, אבל הם אינם דפיניטיביים. הראיון אותו ציינת נערך ב-1979, בסמוך ליציאת האלבום. הוא אינו מתייחס לסרט "החומה", וגם אינו מתייחס לתובנות שווטרס דיבר עליהן חופשי, שנים אחר כך, אך לא הזכיר בכלל באותה תקופה. זה בסה"כ איך שווטרס ראה את האלבום, בנקודת זמן מסויימת. ובאופן יותר כללי, האם אנחנו צריכים לקבל הסברים או פרשנויות של אמן לגבי יצירתו כהסברים היחידים? לטעמי, לא. מה דעתכם?

כן, אבל זה ווטרס המוכר

פא"י. כך שיש גבולות ברורים(?) בניתוחים של "החומה".

Shakty

New member
ללא ספק לאומן אין מונופול על פרשנות

אם זיכרוני אינו מטעני יאיר גרבוז אמר באחד הראיונות שלו שברגע שהיצירה פורסמה ברבים היא אינה שייכת לאמן עוד. הוא אמר - אם אתה כותב\מצייר\שר לעצמך תעשה זאת למגירה\אמבטיה וכולי... ללא ספק מעניין לראות מה ווטרס חשב כשכתב את הדברים האלו - אבל הוא בעצמו טוען שלכל אחד מאיתנו יש את החומה שלו (OUTSIDE THE WALL) כך שהיא לא חומה פרטית של פינק.

למה יש את אקו"מ

שאוסרת שידור מוסיקה במקומות ציבוריים ותובעת אותם?!הסבר בבקשה

weird dust

New member
אתה באמת צריך הסבר?

בקצרה עקו"ם גנבים וההיגיון שלהם עקום (אני יודע שזה אקו"ם במקור אבל זה לא מתאים להם). הם חושבים תמיד על כסף לא על היוצר או על הצרכן, מפקיעים מחירים ונותנים תמלוגים נמוכים לאומנם. עוד הסבר למה עקו"ם תובעים אנשים שמשדרים רדיו בחנותם או חס וחללילה קנו את האלבום??

מה הקשר לדיון?

אבקש בפעם הבאה לשים את השאלה במקום המתאים. אקו"ם גובה תמלוגים בשם אמנים, עבור השמעה של שיריהם במקומות ציבוריים. כל השמעה כזו מחייבת את המשמיעים בתשלום. כאשר מישהו לא משלם, אקו"ם תובעים אותם - שוב, בשם האמנים. אקו"ם מייצגים לא רק אמנים ישראליים, אלא אמנים החתומים בחברות זרות, המיוצגות בארץ. כולל פינק פלויד. בכל מדינה מסודרת יש הסדרים דומים.

Shakty

New member
תעשה את ההפרדה בין ניתוח אומנתי

לבין השמעות או מכירות של אמנות - בגלל האופי ההמוני שיש למוסיקה (לא במובן שלילי) יש צורך בשמירת זכויותהם. תארו לכם שהה רק עותק אחד של DSOTM בעולם ומי שהיה מוכן לשלם הכי הרבה כסף היה נהנה ממנו - כמו ציורים למשל... כיוון שיש מילונים של עותקים כאלו בעולם חלק מהכסף שבא ממכירת אותם דיסקים הולך לאמנים. אני לא רוצה להיכנס לאותו וויכוח על אקו"ם כן גנבים או לא גנבים - רק אציין זאת שבתור מי שעבד הרבה שנים בתעשיית המוסיקה ויודע איך העסק מתנהל מבפנים - האמנים הצעירים אוכלים הרבה מאוד חרא מחברות המוסיקה. אפשר לספור על 2 כפות ידיים מקסימום 4 את האמנים שחיים בארץ נטו מהמוסיקה שלהם. אפילו אמנים שעושים רושם של פופולרים מאוד (לצערי) כמו הבומבילה או סאבלימינל או חדד ודומיה מחלטרים מכל הבא ליד. הבעייה המרכזית של שוק המוסיקה בארץ הוא לא המחירים של הדיסקים ולא הזיוף אלא חמור מכך זו בעייה שאי אפשר לפתור אותה - גודל השוק. כתבתי בהרחבה על זה לפני כמה זמן - פשוט אם היו בארץ פי 10 אנשים היו פי 10 קונים ולכן אמנים היו יכולים להרוויח בצורה נורמאלית. גם אמנים שוליים יותר היו מצליחים לגמור את החודש. אין דבר יותר עצוב מלראות את אלון אוליארצ'יק מנגן בתור נגן שכיר בתוכנית TALK SHOW בטלויזיה - זה מעציב אותי כי זו זילות האמן מבחינתי.

One Echoe

New member
מסכים איתך...

איפה ראית את אלון אולארצ'יק מנגן? אני ראיתי גם כמה גיטריסטים מאוד מוכשרים מנגנים בתוכניות טלווזיה, ואני מבין אותם כ"כ, כולה רוצים לגמור את החודש. עצוב שהם לא יכולים להתפרנס מהאומנות שלהם.

weird dust

New member
יש הסדרים עם שאר ארגונים דומים בעול

ואם נכון מה ששמעתי זמר מקבל 25 אגרות על השמעת שירו ברדיו. ואם רדיו מיועד לכולם, למה אסור לי להשמיע אותו בבריכה או בחנות שלי. זה מעיין דבר דפוק לחלוטין, עקום באמת רודפי בצע. עוד דבר שנגיד השמעה בציבור של של רדיו או אפילו דיסק עלול לגרום לאחר לאהוב את המוזיקה ולקנות את האלבום. המחשב שלהם עקומה והיא מראה עדש כמה עקו"ם נואשת ומתחילה לתבוע את הצרכנים שלה. (זה בערך כמו שפילסברי תתבע את מי שנתן לחבר שלו לטעום בייגלה שהוא הכין בבית) עוד דבר הוא שיש הרבה סקרים שמראים על עליה של מוזיקה בעקבות האינטרנט ושיתוף הקבצים.

נדמה לי שקצת התבלבלת

"השמעה בציבור" כוללת גם רדיו, וגם השמעה בבריכה ובחנות. אם, נניח, אתה מביא תקליטן לחתונה והוא משמיע שם תקליטים - הוא חייב לשלם תמלוגים לאמנים, דרך אקו"ם. קיים ויכוח - ואני מבינה אותו - על השמעה של *רדיו* במקומות ציבוריים. האם הוא מהווה "השמעה ציבורית" או לא. כאן אני לצידם של בעלי העסקים, מבחינה משפטית. בכל מקרה, לדיון הזה אין שום קשר לניתוח "החומה". אנו סוטים מהדיון, ואני מבקשת שאם תרצו להמשיך את הנושא הזה של אקו"ם, זה ייעשה בנפרד. תודה.

נסיון שני: "החומה" - ילדותו של פינק

אלו שאלות, דימויים, תימות, עולים ביצירה בקשר לילדותו של "פינק"? saiko נתן ניתוח יפה; האם יש לכם הערות על דבריו? האם יש דברים נוספים שלא נדונו?

Shakty

New member
בעיני הדימוי הכי מהתקופה הזו של

פינק זה שאימא שלו לקחה אותו לגן השעשועים והוא נדבק שם לאבא שמשחק עם הילדים שלו - הקטע בסוף שהוא נצמד לידו של הזר והוא מגרש אותו - זה תחילתו של תהליך הניכור. אנו רואים גם לאיזה עולם מושגים פינק גדל בכל מה שקשור למערכת זוגית כשאמא שלו הולכת לערב הריקודים והוא נאלץ לרקוש אם מישהי הגדולה ממנו בכמה שנים טובות... וההצצות שלו לשכנה - בלי אבא שאפשר לשאול ועם אמא שעדיף לא לשאול... נורא קשה לי לנתק את האלבום מהסרט למרות ההבדלים המינורים בינהם, תמיד שאני שומע את הדיסק עולות לי תמונות מהסרט.

JimiH

New member
הדיון הזה ממש התפתח מאז אתמול...

בכל מקרה, את המידע על הקביעה של בית המשפט העליון בבריטניה כנגד "החומה" מצאתי באתר www.mitkadem.co.il בקורותיה של פינק פלויד, ואני אוסיף קישור.

אני לא ממש זוכר

הוא גידל חיה: חולדה או שפן או משהו אחר. שגם היא מתה. מה שהוסיף

deePink

New member
אני יכולה לנסות...

טוב אז ככה... הסרט עצמו מאוד מתאים לשמו כיוון שכמו השם שלו החומה... פינק בעצם בונה לעצמו חומה מהעולם הקיצוני כאשר זה מתחיל בלבנה הראשונה שזה לפי דעתי המוות של אבא שלו- כבר פה הוא מתחיל להיות שונה משאר הילדים ואפשר לראות את זה יפה בקטע עם הגן שעשועים (כמו שShakty אמר...) זה ממשיך באמא שחונקת אותו ואז בבית ספר כאשר המורים צוחקים עליו וחבריו לכיתה עוזרים להם... וכך אלה.. לפי דעתי הלבנה האחרונה שגרמה להתנתקות המוחלטת היה בעצם הבגידה של אשתו... *** הקטע שאני הכי אוהבת זה בשיר "המשפט" שהשופט בעצם מקיא עלינו ולא על פינק עצמו... הוא אומר לנו לשבור את החומה לא לפינק! אני אוהבת את הקטע הזה כיוון שאני כמו רבים לא שמתי לב לזה עד שמשהוא אמר לי... *** והשירים שאני הכי אוהבת זה: - Goodbye Blue Sky שלפי דעתי יש לו אנימציה ממש יפה ... ו- Hay You למרות ש "THE WALL" זה אלבום שאישית אני פחות אוהבת... זהו בעיקרון...
וחג פורים שמח!

למעלה