החזרת הבלוגיה הישנה

TooTooPlace

New member
החזרת הבלוגיה הישנה

נמאס, נתנו לשינויים מספיק זמן והתאזרנו בסבלנות. לא התרגלנו, אנחנו רוצים את הבלוגיה הישנה בחזרה!
פוסט עצומה להחזרת הבלוגיה הישנה בחזרה! היכנסו, קראו והביעו תמיכה! http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1294778 כל תגובה חשובה! עזרו להראות להנהלת הבלוגיה שכולנו רוצים את הבלוגיה הישנה שלנו בחזרה!
תודה, שמש.

wranger

New member
מישהו מעדיף את הבלוגיה כמו שהיא כיום?

רק הוגן לתת הזדמנות גם לצד השני להביע את דעתו - מי חושב שהמצב כיום טוב יותר מ"הבלוגיה הישנה"?

אני חושבת שהיום המצב קטסטרופלי !

יש גבול לכל תעלול והאמון שלנו הבלוגרים ב - SO CALLED הנהלה, התאדה לחלוטין [ואני חופשי מרשה לעצמי לדבר בלשון רבים]. לא יעלה על הדעת שטל עזבה [ואין יום שאני לא בוכה על כך] וטרם נמצא לה מחליפ/ה ואחד/ת ראוי/ה, ולא סתם תחליף זמני בדמות כמה חבר'ה שברוטציה עושים קצת מהמטלות שלה, במעבר לתפקיד הרגיל שלהם. אף אחד לא מעלה על דעתו לדבר עמנו, הבלוגרים. אין עם מי לדבר וגם אם יש [ראו "אחד שמשיב" בפורום תמיכה טכנית], אזי הוא לא מי שלדעתי צריך . מדוע אף אחד מוסמך מטעם ההנהלה עוד לא פרסם הודעה מכובדת, מתנצלת [וכן, יש הרבה על מה], וכזאת שמכילה סקירה אמיתית על מה שאנו עוד אמורים לחטוף בדרך... אני אשכרה כועסת וחשה שמזלזלים בי ובחבריי לבלוגיה. אמרתי כבר קודם, אני חושבת שמגיע לנו שהמנכ"ל, בכבודו ובעצמו ירד ממרומי האולימפוס [חסר התחתית] הזה שעליו הוא יושב וידבר עמנו, אך דברי נפלו על אוזני פיל [עוגיות כן?... מתכון אצלי בבלוג]. לא, באמת עכשיו.. חאלאס... כמה אפשר למשוך אותנו באף? יש גבול לכל תעלול והתעללות. אז אם זה אומר מבחינתם לחזור לבלוגיה של פעם, אז חופשי כן. אני בעד. אבל היות שמציאותית אנוכי, אזי אני יודעת שהלמפה תענה לנו קודם.... וחוץ מזה בוקר טוב ישראל.

TooTooPlace

New member
נחמד לדעת שטל עזבה.. מתי זה קרה?!!?

ולמה? לא יודעת מה קורה פה, אני רק יודעת דבר אחד: פעם הבלוגיה היתה מדהימה ואיכותית, והיום כלום! עצוב לי כבלוגרית לראות את זה קורה, קשה לי עם זה ואני רוצה שהדברים יחזרו להיות כמו פעם. היה פה טוב, היתה פה כתיבה, היו פה כישרונות. לא חבל? זו היתה הבמה שלנו, האנשים שרוצים ואוהבים לקרוא. איך אפשר לעשות דבר כזה ולקחת מאיתנו את זה? אני פשוט לא מבינה. עוד לא נתקלתי בבלוגר אחד שאהב את השינויים בבלוגיה. אם תסתכל בתגובות על הפוסט שטל פירסמה אז, עם השינויים, כולם התלוננו. ביקשו להתאזר בסבלנות, לתת צ'אנס, אבל הנה- נתנו, התאזרנו. זה גרוע בדיוק כמו בהתחלה.

suki da yo

New member
אני חייבת להודות שהבעיה בעיני היא גדולה בהרבה

כי זה לא רק שהבלוגיה החדשה מחרידה ונוראית בעיני- אלא שכבר פשוט מאוד לא אכפת לי יותר. הפסקתי להיכנס לבלוגיה. הפסקתי לקרוא בלוגים מלבד אלה שאני מנויה עליהם, וגם אז אני כמעט לעולם לא מגיבה. כמעט הפסקתי לכתוב. הייתי רוצה להעביר את הבלוג, אבל אין לאן- אז במקום זה יצרתי לי בועה שאני מרגישה בה כאילו אני כבר לא חלק מתפוז. בצורה הכי עדינה שיש אני יכולה רק להגיד שאני לא סומכת על תפוז, לא בוטחת בהם ולא מעריכה אותם, ולכן אין לי תקווה בנוגע לבלוגיה, או לעתיד האתר הזה בכלל, ואני נמנעת מלהיכנס לבלוגיה כי שום דבר טוב לא יוצא משם.

מה לדעתך צריך לקרות

כדי שתוכלי לסמוך שוב על האתר וכדי שתרצי להכנס שוב לבלוגיה?

suki da yo

New member
אתה רוצה את התשובה שהייתי נותנת

לך כנציג תפוז, או את האמת? כרגע, הדבר היחיד שמחזיק אותי פה זה הנוחות היחסית של מסך העריכה, ויחסית הרבה אופציות עיצוב וכו' לעומת אתרים שהם לא וורדפרס, והעצלנות שלי להעביר את הכל. זהו. לעומת זאת יש את: - כמות אינסופית של תקלות טכניות בין אם הן אי שליחת הודעות למנויים, אי יכולת לערוך רשומה בלי לפתוח אותה בבערך 4 חולונות אקספלורר וFF שונים, בעיה עם העלאת תמונות, בעיה בשליחת תגובות, בעיה שנמשכת כבר חודשים על אי מתן טראקבקים, והרשימה ארוכה. כדי לעשות את זה אפילו יותר מציק, אנחנו רואים בכל כמה שבועות פיצ'ר חדש ונוצץ, שלרוב לא רצינו, אנחנו לא משתמשים בו ואולי אפילו שונאים אותו, והתשובה של "יש מתכנתים שעובדים על פתרון תקלות, אבל אי אפשר לקפוא על השמרים" היא תשובה מעצבנת ולא נכונה. אתה לא עושה ג'אגלינג עם 10 ביצים אם אתה לא יודע לעשות ג'אגלינג עם 3. - לבלוגיה אין מנהל. יש לי כמה דעות אישיות על למה בדיוק מנהלים לא מחזיקים פה, אבל אני לא אפרסם אותן כרגע. אין עם מי לדבר, וגם כשהיה, זה מישהו עם מעט מדיי כוח יחסית לגודל המשיכה שיש לבלוגיה עבור גולשים. - אין קידומים- אין מה לקרוא! משעמם פה כמו בבית קברות. לעמוד הראשי אני לא נכנסת כבר יותר מחצי שנה בגלל שהוא צהוב להגעיל. ברגע שהרסו את עמוד הבלוגיה פשוט תם כל העניין שלי באתר. אני נכנסת לפורום וחצי שאני משתתפת בהם, לבלוג שלי ולכמה מנויים בודדים. וזה לעומת תקופות שהייתי קוראת עשרות רשומות ביום מההיצע שהיה בעמוד הבלוגיה הישן. - אין חשיפה. ממצב שהייתי מקבלת 300 צפיות ביום שלא פרסמתי רשומה, הגעתי לעשירית הכמות. עשירית. מאז שהחליפו את עמוד הבלוגיה אין חשיפה בכלל, וזה גם אם אני מתעלמת לחלוטין מנושא בחירת העורך. לדעתי הלא מקצועית חלק מהבעיה היא שלא רק אני הצבעתי ברגלים, וכמות הכניסות לבלוגיה היום ירדה בהרבה, ולכן אפילו כשרשומה שלי מופיעה ברשומות החדשות, כמעט ולא נכנסים. - אבל אם לא נתעלם מנושא בחירת העורך, במקום להושיב את העורך שיחפור וימצא, הפכתם את כל הבלוגיה לאתר "אהבתי" אחד גדול, ולהיט הזה אין שום קשר, ולו הקלוש ביותר, לתוכן איכותי, הוא רק עוד סוג של תחרות חברים.הבטיחו לנו שאת החוסר בקידומים וחשיפות ימלא אתר הבית החדש, שעכשיו כבר ברור שלא הולך לעלות, אבל למה אף אחד לא חושב שצריך לעשות משהו בנתיים, לא ברור לי. - ואין עם מי לדבר. אני לא יודעת מי אתה, ולא רוצה לזלזל- אבל כשמנהלת הבלוגיה עוזבת, ואין מחליף, המינימום שאפשר לצפות לו זה שגורם ראשי כלשהו יטרח להיכנס לכאן פעם בכמה ימים כדי להרגיש את האוירה.זה חשוב כפליים כשהאוירה היא גרועה כמו שהיא היום. אתה אולי מנכ"ל תפוז בכינוי נסתר, אבל זה לא מספיק טוב. אנשים רוצים לדעת שיש מישהו שמקשיב להם, וכרגע פשוט אין. כשבצלאל עזב, לפני שקיבלנו את טל,וכשאני עוד ניהלתי את הפורום הזה, אני הייתי דואגת לשלוח לדבורית קישורים להודעות שחשבתי שמן הראוי שגורם תפוזי יגיב עליהן. חבל שבתפוז לא הבינו את הרמז העדין ההוא, ושלא חשבו על זה לבד. אבל אף אחד לא נכנס, לאף אחד אין זמן לזה (ותסלח לי, הבלוגיה היא לא אזור קטן ולא פעיל באתר, היא אחד מהפלטפורמות הפעילות ביותר של תפוז, פלטפורמה שראויה לכבוד), וכל הבלוגרים יודעים בדיוק שככה מתייחסים אליהם. ולהגיד לך מה יגרום לי לסמוך שוב על האתר, ולהיכנס שוב לבלוגיה? להביא עורכי תוכן 3 רמות מעל מה שהיו פה אי פעם, להפוך את הבלוגיה שוב לעמוד אישי ומעניין ולא לעמוד סטטיסטי מת וחסר עניין, להשקיע בבניית קהילה ובתוכן גולשים איכותי, לתת לבלוגרים קצת נחת. להיפטר מ"היט" או לפחות למצוא עוד כמה אופציות פחות מיותרות. אני לא מכירה אף אחד שנכנס לחפש תוכן לקריאה בהיט. לטפל בבעיות הטכניות ולהרגע עם הפרסומות עד שהאתר יחזור להיות מוצלח מספיק כדי שיהיה שווה לסבול כל כך הרבה פרסומות כדי להיכנס אליו. אבל באותה מידה אני יודעת שהייתי יכולה להגיד שמה שיגרום לי לחזור זה חזירים עם כנפיים. ואם כבר שאלת, ואני עונה בכנות אני אגיד שאהבתי את הבלוגיה, ואהבתי את הפורום והייתי מוכנה להשקיע בשניהם שעות ואמוציות בלי סוף, והרסו לי את זה. (ואם כבר- אז לא רק את הבלוגיה תפוז לאט לאט הורסים. סערה לא קטנה התחוללה ממש לאחרונה בפורום החביב עלי שהראתה בדיוק שהרוח נושבת לאותו הכיוון בכל תפוז). כשבצלאל שאל אם אני רוצה לעזור בניהול הפורום- שמחתי לתרום מעצמי.כשדבורית הזמינה בלוגרים אליה לדבר- הלכתי. כשטל הגיעה- נפגשתי איתה והשתדלתי לתת לה את כל התמיכה בעולם. כתבתי פה, הבאתי לפה קוראים, נתתי מעצמי ברמות שאני חושבת שעובד תפוז לא יכולה להבין ואני מרגישה שירקו עלי. ואתה מוזמן ביותר להעביר את מה שאמרתי לכל אנשי תפוז עד האחרון שבהם, כי אין אפילו אחד שאני לא תולה בו את האשמה לאיך שהאתר שלי נראה היום, ולאיך שאני כבר לא רוצה לשייך את עצמי לכאן.

זה באמת הרבה דברים

ויותר ממה שחשבתי. אני די בטוח שחלק ממה שתיארת כאן יתגשם בעתיד הלא רחוק, וחלק מתוכנן כבר זמן מה ויתגשם בעתיד הלא כל כך קרוב, אבל נראה לעין. אני חושב שבכל הנוגע לבאגים אנחנו משתלטים עליהם לאט לאט. אני לא יכול להבטיח שלא יהיו כאלה בעתיד כי אפליקציות אחרות שאנחנו מכינים משתלבות עם תכנים מהבלוגים ולעיתים קשה לצפות כיצד פעולה שנראית פשוטה במקום אחד משפיעה במקום אחר. אני לא רוצה להתחייב על כלום, כי כמו שאמרת, אני לא עונה בצורה רשמית (ואני לא המנכ"ל בתחפושת
). אבל את יכולה להיות בטוחה שיש בתפוז אנשים שאוהבים את הבלוגיה ויעשו הכל כדי להפוך אותה למקום טוב יותר, גם אם זה אומר להודות שהיתה טעות בחלק מהפעולות שנעשו.

אני באמת מעריך את מה שאתה אומר

אבל אתה צריך להבין שאת התשובה הזאת אנחנו כבר שמענו משלושה מנהלים שונים.

siv30

New member
אתה יודע

לדוגמא היום האתר נפל למשך בערך 40 דקות. גיליתי את זה בזמן שאני גולשת בסלולרי ואיששתי את העובדה כשהגעתי הביתה. עכשיו מה אני אמורה לחשוב על האתר הזה, שאמור להיות פלטפורמה רצינית, כשבמשך 40 דק' לא יכלתי לגשת לא לבלוג שלי (שבו אני מאכסנת רבים מהרשומים האישיים שלי) לא לתמונות שצילמתי (באלבומים שמשמשים לי פלטפורמה להצגת הפירות הצילומיים שלי) לא למסרים שלי (שדרכם אני מנהלת גם את התקשורת הבינאישית והקהילתית שלי). האם אני אמורה לחשוב שהאתר הזה רציני ודואג לגולשיו? או אולי לחשוב ששוב, כרגיל, התפוז מבאיש מרקב בימים טרופים אלה? ואני לא מתייחסת בכלל לאספקטים של חשיפה (שחשובים לבלוגרים) או ידידותיות למשתמש האומלל שנכנס לדף הבלוגיה ומקבל מתקפה חזיתית וחושית (אם הדף מצליח להיטען ואם האקספלורר מחזיק מעמד יותר מ-5 דקות בלי לעוף) חודשים מבטיחים לנו שיפור ובמקום זה קיבלנו כפתור חדש שתקוע לנו כעצם בגרון, ללא צורך וללא תכלית מחרב את הצורה של דף הרשומה ופוגע בזכויות שלנו. קיבלנו עוד קצת באגים שעכשיו אתם עובדים לתקן אותם. והכי חמור שבתמורה לעיקשות שלנו להישאר בתפוז אנחנו גם מקבלים יריקה בפנים ואף אחד מההנהלה הרשמית לא חושב שצריך לבוא ולהסביר או להתנצל. רוצים להפוך את המקום הזה לטוב יותר? תתחילו עם בניית אמון. אני לדוגמא אחרי 6 שנים בתפוז לא מאמינה שמשהו טוב יקרה כאן. אצלנו אומרים אל תייחל למלך חדש, ללמדנו שתמיד יש יותר למטה ממה שציפנו לו.

סיווש -אין כמוך גם את היטבת לנסח מעולה הכל ,מסכימה ומצטרפת אלייך לכל מילה ומשפט

צר לי

אני יודע שזה קשה כשלוקחים לך את הבית והופכים אותו מהיסוד ולך אין אפשרות לעצור או לשנות את זה. גם לי יש בלוג בשם אחר וגם אני העדפתי חלקים מהעמוד הראשי הישן של הבלוגיה על פני מה שקיים היום. ואני מבין שלא משנה מה אני אגיד, עד שלא יתבצעו השינויים המתוכננים או לכל הפחות יחשפו לא ניתן יהיה לשחזר את האמון שאבד. עדיין הייתי רוצה להסביר. הנפילה אתמול נבעה מנפילה של השרתים, דבר שלא קורה כל יום. השמועה אומרת שזה נבע מטעות אנוש בחברה שבה מוחזקים השרתים, אבל אני לא בטוח בזה. בכל מצב הזמינות של תפוז גבוהה יותר משל אתרים רבים ברשת למרות התקלות שקורות לפעמים בחלקים השונים באתר (מה שדי הגיוני באתרים בסדר גודל כזה). כמובן שעושים את המירב בשביל שדברים כמו מה שקרה אתמול יקרו כמה שפחות. בנוגע לכפתור החדש, אני מניח שאת מדברת על כפתור הפייסבוק. אני לא מסכים עם הטענה שיש כאן פגיעה בזכויות. כיום כל אדם שרוצה יכול להשתמש בposted items של פייסבוק על מנת לשתף כל אתר ברשת. העובדה שקיים כפתור שמקל על אנשים שאינם יודעים על האפשרות או כיצד לעשות זאת לא משנה את העובדה שמדובר בשיתוף של קישור ותו לא. אני חושב גם שיש מקום בעתיד ליצור אזור שיתוף עם אפשרות לשתף קישורים באתרים מובילים כמו digg, גוגל רידר ועוד... אולי באמת צריך לאפשר לכל אחד לקבוע אם הכפתור יוצג בבלוג שלו או לא, אבל זה לא יקבל עדיפות בתקופה הקרובה. כמו שאמרתי, צר לי שהאמון שהיה לך בבלוגיה אבד ואני מקווה שלפחות חלק ממנו ישוחזר בעתיד.

flashes

New member
אני חייבת להצטרף לסיון

עניין הפייסבוק הוא חוצפה ממדרגה ראשונה! אני רוצה לדעת לאן מקשרים את הבלוג שלי!!! אתם רוצים להרוויח מהפייס בוק - אחלה וברור שתפוז מרוויח מזה ולא מעט! אבל תנו לי להחליט, שימו את הפיטשר הזה עם אפשרות לסמן אם אני רוצה אותו או לא, שימו לי ריבוע קטן ידו ואני אחליט אם לשים בו את ה- V שלי. מספיק די נקעה נפשי מכל הקרקס שהולך בתפוז היום ממש מביש פורטל שמחזיק מעצמו רציני נראה כמו פורטל של ברמה של גן ילדים

זה די מציק שלא יודעים מאיפה אחרים מקשרים

לבלוג שלך אבל כזה הוא האינטרנט. כמו שמישהו יכול לקשר לבלוג שלך מהאתר שלו, הוא יכול לגם לשתף אותו מגוון אתרי תוכן שונים. אני מאמין שאת לא יודעת על כל האתרים מהם מקשרים אלייך כמו כל הבלוגרים. עצם קיומו של הכפתור לא משנה את זה.

למעלה