כמה תובנות אליך "אחד שמשיב" אני מבינה שאתה קשור לתפוז ,בין כחבר הנהלה ואו עובד של תפוז . קודם כל נחמד לגלות שמישהו מלמעלה מבליח פה וכותב . חייבת ל"נצל" שרשור זה ולכתוב לך כמה תובנות שלי מנקודת המבט שלי אישית . ../images/Emo43.gifהוא אתר שמחפש רווחיות כמו כל מעסיק אחר וזה מובן ומקובל למרות שאני אישית חושבת שמעבר למרדף אחר הכסף יש עוד .אך ל../images/Emo43.gif הגעתי לפני שנתיים וחצי+ ולא הייתי פעילה קודם לכן בשום אתר אחר.הגעתי ונעשיתי פעילה בפורום אמנות שימושית .אחרי שנת פעילות הצטרפתי לנהול הפורום .לאחר שנת ניהול ,פרשתי .ואגב כשהתחלתי לנהל הפורום ,מעט אחרי פתחתי לי בלוג להעלות תמונות ועוד .מספר חודשים לאחר פרישתי מנהול הפורום ,פתחתי קומונה לאמנות . כלומר -עברתי פה את כל סוגי הקהילות למיניהן של תפוז .מזלי שאין לי פנאי לסוגים אחרים כמו פליקס ועוד . בתקופת הנהול של הפורום ,הייתי פעילה באדמין מנהלי הפורומים וכשהעלו שם את מערכת הפורומים החדשה להתרשמותינו ,הגבנו מספר מנהלי פורומים "מבוגרים" בגילם שהמערכת ירודה מכל בחינה .עיצובית ,תפעולית ועוד תובנות .ואנחנו בהחלט מבוגרים לגילנו שמביאים איתנו ניסיון חיים ונקודת מבט מנוסה ,להבדיל מצוות המפתחים שעובד בתפוז שמורכב מצעירים מאד בגילם .יש יתרונות לצעירים ,ראש יצירתי ,יכולת לפתח מוצרים ,פיצ'רים ,אפליקציות ועוד .אך כולכם שוכחים שמה שמעניין את הצעירים לא מעניין את המבוגרים .וקח סטטיסטיקה עובדתית בדוקה ש50 אחוז מהגולשים ברשת אלו אנשים שגילם מעל 50 .האם ../images/Emo43.gif קשובים לגולשים המנוסים הללו שאני אמנם עדיין לא מעל גיל זה אך מתקרבת אליו .ואני מגיעה מתחום עיצוב ואמנות .וגם בתי בת 22 שפעילה מספר שנים בתפוז בפורומים שמעניינים אותה ,הביעה שאט נפש מוחלט מהמערכת החדשה .כן יש צורך לתת מקום למפרסמים למיניהם ,אך גם במערכת הישנה היה די והותר מקום לפרסום .מעניין שלאחר שתפוז העלו המערכת בכל מרחבי הפרדס התפוזי קמה מחאת הגולשים שטענו מה שאנו מנהלי הפורומים טענו דאז באדמין הניהול ולפתע לאחר כל זאת החליטו להקשיב ולנסות ולשנות .הדבר מלמד עובדה פשוטה ביותר ,כל הפרדס ה../images/Emo43.gifי מורכב ,חי ובועט אך ורק בגלל הגולשים שלכם ,וההנהלתה שם למעלה בכל הכבוד שוכחת אותם .ההבטחות ששבענו לשמוע אותם ,תחלופת עובדים בכירים ברמה גבוהה ,בבלוגיה -בצלאל ,טל שהיו קשובים ואכפתיים מאד אלינו ,אך הבעיה כנראה במקום אחר .דבורית שרגל ועוד ועוד שעזבו בתקופה קצרה ,מלמדת שהרקבון פשט על כל חלקה טובה בתפוז. תפנימו משפט פשוט ביותר אנו רוצים איכות על כמות ,תורידו את כל האפליקציות שהעליתן והשקעתם בהם רבות ללא כל תועלת וצורך ,במקום לשפר את התפעול עצמו של האתר . ושאר החברים הביעו פה היטב את שאר התובנות שלי . עצוב ,אך כולם חשים בהתדרדרות המוחלטת של תפוז. מהבטחות שבענו כבר . ליל מנוחה