החזרת הבלוגיה הישנה

ר ש פ י ם

New member
ממש לא מקבלת את מה שאתה אומר...

אני רוצה שליטה, לפחות שתהיה לי שלייטה על הבלוג שלי מהבלוג שלי! אתם משום מה לא מאפשרים לי אפילו את המעט הזה. עוד מעט תהיה נדידה המונית מפה מה שכבר התחיל בטפטופים קלים יהפוך לנחשול אדיר אבל זה כנראה מה שאתם בעצם רוצים שנלך ונשאיר לכם לעשות כעולה על רוחכם! חבל

siv30

New member
למה דווקא פייסבוק?

למה לא גוגל רידר? האם יש עוד בלוגיות שמאפשרות פיצ'ר כזה? נכון, במרחבי האינטרנט אני לא יודעת מי קישר באופן עצמאי, אבל כאן מדובר בהפרה בוטה של הזכות שלי להגן על התכנים שלי ולא לאפשר קישור בלי ידיעתי. אני לא מעוניינת שיקשרו לשום מקום מתוך הבלוג שלי. אלה תכנים שלי וזכותי להעשות את המירב! והמקסימום כדי להגן עליהם. תפוז פשוט פוגעים בזכויות הבסיסיות שלי להגן על התכנים שלי בכך שהם לא רק שמאפשרים קישור דרך האפליקציה, לא מעניקים לי על הכפתור שליטה אלא גם לא מראים לי להיכן נשלחו הקישורים דרך הכפתור שהם שתלו. ואני מסיקה את המסקנות מהתשובה שלך. קודם תוקעים עז ואחר כך שהגולשים יתמודדו. אולי הנהלת תפוז לא הפנימה שהאתר הזה הוא הגולשים שלו. אני מצטערת אומנם אתה עושה עבודת קודש, אבל מרגע לרגע אני מגיעה למסקנה שתפוז פשוט לא ראויים שנישאר כאן.

wranger

New member
היי, משיב,

הכל נכון וטוב ויפה, אבל שבענו מהבטחות על אותו עתיד ערטילאי. צריך שינויים כאן ועכשיו, לא הבטחות לעתיד קרוב או רחוק.

הייתי שמח

אם כל מה שהייתי מעוניין שיקרה בבלוגיה היה קורה כאן ועכשיו, אבל אתה יכול לראות בעצמך כמה זמן לוקח להעלות כמו שצריך את הפורומים החדשים (ואתה יכול לתאר לך כמה זמן עבדו על זה עוד לפני שזה נפתח לכל הגולשים). מה שיהיה אפשר לשנות מהר, ישתדלו לשנות מהר אבל שינויים רציניים יקחו עוד זמן...

wranger

New member
לא מסכים.

אני לא צריך שכל השינויים יקרו כאן ועכשיו, אבל אני גם לא צריך הבטחות לעתיד. אני צריך לראות דברים זזים. מצידי שיתחילו בקטן, אבל שיתחילו. משהו. כל דבר, חוץ מ"יקח עוד זמן", "בעתיד הקרוב מאוד" וכו'.

דברים שאפשר לעשות מיידית

טיפול בבאגים השונים, חסימה מעמוד ראשי אם יש צורך וכו', אני מטפל כבר עכשיו. דברין גדולים יותר שידרשו החלטה של מנהל מוצר וכו ייקרו בעתיד הקרוב. דברים גדולים יותר יקרו בעתיד הרחוק. אני יודע שאני נשמע מעורפל אבל כמו שכתבתי אני לא מעוניין להתחייב על דברים שאולי ישתנו (למרות שעובדים עליהם) וזה לא המקום שלי להכריז עליהם בכל מקרה. ברגע שימונה מנהל חדש לבלוגיה (בקרוב) אני בטוח שתקבלו תשובות יותר מדוייקות ואני מצטער שאני משאיר אותכם ככה באפילה.

מה שטל מנסה להגיד

זה לא שהוא בהחלט מאמין שמחר הכל יתוקן, אלא שמה שאנחנו שומעים בשנה האחרונה זה רק הבטחות. המון אנשים עם כוונות טובות הבטיחו לנו שעכשיו הבלוגיה במגמת שיפור, אבל אף פעם הדברים שלהם לא התקיימו - אלא להפך. הבלוגיה רק התדרדרה. אז זה נחמד לשמוע שמתאמצים לשפר, ושאתם מודים שטעיתם, ושמעכשיו באמת אבל באמת יהיה שיפור. אבל עד שלא יהיה שיפור יהיה לכם קשה לקבל בחזרה את אמון הגולשים שלכם.

TooTooPlace

New member
זה מעודד.

כלומר באמת מתכוונים לשים מנהל חדש? כל הדיבורים על זה שהעמוד החדש הוא שיטה לנהל את הבלוגיה עם מינימום התערבות של מנהל הם לא נכונים?

לא ישאירו את הבלוגיה ללא מנהל

וזה בלי קשר לעמוד הראשי של הבלוגיה. כל מוצר אינטרנטי זקוק למנהל שיקשיב לגולשים ויוכל לטפל בבעיות השונות שצצות. האם העמוד הראשי ישתנה, זה כבר יהיה תלוי במנהל החדש.

לא יכול להתחייב על זה

אני לא זה שמחליט מי ימונה לתפוז ומתי ואני לא רוצה להצהיר הצהרות שאולי יתבררו כלא נכונות.

wranger

New member
לא ישאירו? הבלוגיה בלי מנהל ברגעים אלה ממש!

מי מקשיב כרגע לגולשים ומטפל בבעיות השונות שצצות?

הכוונה שלי היתה

שלא מתכוונים להשאיר את המצב כמות שהוא. ברור שכרגע נוצר מצב לא טוב ולא קיים מנהל מוצר. בנוגע לבעיות השונות, אני רוב הזמן זמין ומטפל בדברים עד כמה שאפשר :)

כמה תובנות אליך "אחד שמשיב" אני מבינה שאתה קשור לתפוז ,בין כחבר הנהלה ואו עובד של תפוז . קודם כל נחמד לגלות שמישהו מלמעלה מבליח פה וכותב . חייבת ל"נצל" שרשור זה ולכתוב לך כמה תובנות שלי מנקודת המבט שלי אישית . ../images/Emo43.gifהוא אתר שמחפש רווחיות כמו כל מעסיק אחר וזה מובן ומקובל למרות שאני אישית חושבת שמעבר למרדף אחר הכסף יש עוד .אך ל../images/Emo43.gif הגעתי לפני שנתיים וחצי+ ולא הייתי פעילה קודם לכן בשום אתר אחר.הגעתי ונעשיתי פעילה בפורום אמנות שימושית .אחרי שנת פעילות הצטרפתי לנהול הפורום .לאחר שנת ניהול ,פרשתי .ואגב כשהתחלתי לנהל הפורום ,מעט אחרי פתחתי לי בלוג להעלות תמונות ועוד .מספר חודשים לאחר פרישתי מנהול הפורום ,פתחתי קומונה לאמנות . כלומר -עברתי פה את כל סוגי הקהילות למיניהן של תפוז .מזלי שאין לי פנאי לסוגים אחרים כמו פליקס ועוד . בתקופת הנהול של הפורום ,הייתי פעילה באדמין מנהלי הפורומים וכשהעלו שם את מערכת הפורומים החדשה להתרשמותינו ,הגבנו מספר מנהלי פורומים "מבוגרים" בגילם שהמערכת ירודה מכל בחינה .עיצובית ,תפעולית ועוד תובנות .ואנחנו בהחלט מבוגרים לגילנו שמביאים איתנו ניסיון חיים ונקודת מבט מנוסה ,להבדיל מצוות המפתחים שעובד בתפוז שמורכב מצעירים מאד בגילם .יש יתרונות לצעירים ,ראש יצירתי ,יכולת לפתח מוצרים ,פיצ'רים ,אפליקציות ועוד .אך כולכם שוכחים שמה שמעניין את הצעירים לא מעניין את המבוגרים .וקח סטטיסטיקה עובדתית בדוקה ש50 אחוז מהגולשים ברשת אלו אנשים שגילם מעל 50 .האם ../images/Emo43.gif קשובים לגולשים המנוסים הללו שאני אמנם עדיין לא מעל גיל זה אך מתקרבת אליו .ואני מגיעה מתחום עיצוב ואמנות .וגם בתי בת 22 שפעילה מספר שנים בתפוז בפורומים שמעניינים אותה ,הביעה שאט נפש מוחלט מהמערכת החדשה .כן יש צורך לתת מקום למפרסמים למיניהם ,אך גם במערכת הישנה היה די והותר מקום לפרסום .מעניין שלאחר שתפוז העלו המערכת בכל מרחבי הפרדס התפוזי קמה מחאת הגולשים שטענו מה שאנו מנהלי הפורומים טענו דאז באדמין הניהול ולפתע לאחר כל זאת החליטו להקשיב ולנסות ולשנות .הדבר מלמד עובדה פשוטה ביותר ,כל הפרדס ה../images/Emo43.gifי מורכב ,חי ובועט אך ורק בגלל הגולשים שלכם ,וההנהלתה שם למעלה בכל הכבוד שוכחת אותם .ההבטחות ששבענו לשמוע אותם ,תחלופת עובדים בכירים ברמה גבוהה ,בבלוגיה -בצלאל ,טל שהיו קשובים ואכפתיים מאד אלינו ,אך הבעיה כנראה במקום אחר .דבורית שרגל ועוד ועוד שעזבו בתקופה קצרה ,מלמדת שהרקבון פשט על כל חלקה טובה בתפוז. תפנימו משפט פשוט ביותר אנו רוצים איכות על כמות ,תורידו את כל האפליקציות שהעליתן והשקעתם בהם רבות ללא כל תועלת וצורך ,במקום לשפר את התפעול עצמו של האתר . ושאר החברים הביעו פה היטב את שאר התובנות שלי . עצוב ,אך כולם חשים בהתדרדרות המוחלטת של תפוז. מהבטחות שבענו כבר . ליל מנוחה

ראשית אני חייב הבהרה

אני אכן עובד של תפוז, אבל אני מגיב פה באופן אישי לחלוטין וזו הסיבה שאני גם לא מתחייב לשום דבר. בנוגע לעליית הפורומים. היו תוכניות גדולות לפורומים החדשים ואכן ראינו אותם בצורה אחרת מהצורה שהם תופסים היום. נכון שהיו המון הערות גם בשלב שהפורומים היו פתוחים למנהלי הפורומים בלבד, אבל רבות מהן טופלו. כשהוחלט להעלות את זה מול כל הגולשים במקביל לפורומים הישנים זה לא היה בגלל שהכל כבר היה גמור, זה היה בגלל שחשנו שזה במצב מספיק טוב בשביל לקבל חוות דעת ממספר גדול יותר של בוחנים. היה לנו ברור שלא סיימנו לטפל בהכל ושיהיו עוד הרבה תיקונים בדרך. בנוגע לאפליקציות השונות, אני לא מסכים שאין להן ערך. אני עצי משתמש בחלק מהן באופן קבוע ויש להן את הקהל שלהן. עם זאת התפעול של האתר אכן דורש שיפור וגם על זה עובדים באופן יומיומי. קשה לי להציע לך משהו מלבד הבטחות כרגע, אבל אני מקווה שבעתיד תראי שרובן מתקיימות.

TooTooPlace

New member
מבינה אותך, ומרגישה בדיוק כמוך.

אבל יוצא לי לדבר עכשיו עם הרבה בלוגרים בגלל הסיפור. ויש תחושה כזאת, כאילו לא איכפת בכלל לתפוז מהבלוגיה ושכל העניין שלהם זה לעשות כסף. בבקשה תגידי לי שזה לא נכון.

סוקי -../images/Emo45.gif הצלחת לכתוב את כל התחושות שלי והתובנות שלי לכל המתרחש פה .ואוסיף עוד כמה למטה בהמשך . מצטרפת לכל מילה ומשפט שכתבת פה

AnywhereButHere

New member
אז בואו נעשה מעשה חברים!!!!!

אני יושבת וקוראת פה את התגובות של כולם וזה פשוט מכעיס אותי מאד ומתסכל אותי עד כמה שאתם צודקים ועד כמה שהמצב הזה הוא לא הוגן ולא ראוי. כל כך הרבה בלוגרים ותיקים ואיכותיים (ואני ביניהם) שהבלוגיה היוותה להם בית בעבר מביעים את האכזבה העמוקה מהחידושים ומציגים נימוקים משכנעים ומשמעותיים לכך שהבלוגיה חייבת בהקדם לחזור למתכונת הישנה שלה. אני בטוחה שאם יעשו סקר בין הבלוגרים באתר יגלו שרובם מעדיפים את הבלוגיה הישנה. בעבר המקום הזה היה משגשג ופורח, תכנים איכותיים היו מאותרים ומקבלים את תו העורך, היה נושא חם, היה אומרים שירה, היה והיה. הבלוגיה כיום היא פשוט ביזיון ובחיי שאם לא היה כואב לי הלב לוותר על הבלוג שלי פה הייתי מזמן עוזבת. אין תמריצים לכתוב, אין קידומי תוכן, אין חשיפה, ואין שום דרך להגיע לתוכן איכותי אלא במקריות של ממש, הכל פה מגעיל. למה היו חייבים ללכת ולשנות בצורה כל כך קיצונית משהו שעובד??? ועדיין - לתפוז לא אכפת. הם יושבים וקוראים את הדעות שלנו אבל זה לא מעניין אותם. אני משוכנעת שהם מודעים לדעה שיש לנו על הבלוגיה החדשה אבל הם בשלהם. העיקר לדחוף עוד ועוד פרסומות. אז חבריי הבלוגרים - הגיע הזמן לעשות מעשה. אנחנו הכוח שעומד בבסיס הבלוגיה, אנחנו התוכן שלה, בלעדינו אין בלוגיה! אני בעד לנקוט בצעדים אקטיביים על מנת להחזיר את המתכונת הישנה של הבלוגיה בהקדם האפשרי - צעדים שדורשים שיתוף פעולה וסולידריות אמיתית בין כולנו. בין הרעיונות שעולים אצלי כרגע בשליפה יש ניסוח עצומה עם כמה שיותר תומכים שתשלח להנהלת תפוז, וכמו כן אולי אפשר לעשות "יום ללא רשומות" - יום בו אף אחד פשוט לא יכתוב שום רשומה, והתחלת שביתת הבלוגרים הראשונה בתולדות האינטרנט. יחד נוכל להוכיח שיש לנו כוח לשנות. מה אתם אומרים? מישהו חושב שזה רעיון טוב או שיש לו רעיונות נוספים?

למעלה