החידה השבועית של מירי !!!

החידה השבועית של מירי !!!

הנה באה שבת, וכמיטב המסורת הנהוגה כאן, הנה לכם החידה השבועית שמספרה 15שתקרא הפעם : "שמש בגבעון דום". להלן : לפניכם שש מובאות שירה שחוברו עבורם ריקודי עם : א. כיפת כוכב האירי לי פנייך, אשוט אלייך במפרש געגועים, אלי הטוב, אלי הטוב, מה שמת בו בקיץ, אשר הופך אותנו כת משוגעים. ב. הירח מטפס על הרים, והסכסופון בוכה בברים, ועוד יום מתוך הלוח, כבר חולף לו עם הרוח, ונותר עוד זמן לפני מחר. ג. אני כעוור אחריך הולך, רוח בחושך, נושקת לפני המים, שוב לא יאיר אלי בחוף בעברך, צרור החבצלת בשחור שערך. ד. הרכב נח בתוך הרשת, כבר ישנים כולם, ואת אל תוך פני לוחשת, את כל האהבות שבעולם, ואז ידי אותך חובקת, מעבר מרחקים. ה. אשמורת אחרונה בעיקבותינו, ורוח מנשבת לה קלות, וכך בלאט תפרח אהבתינו, כמו פרח שפורח בלילות. ו. קרבתך וקרבת הים גזלו את שנתי, נשמת אפך נשבה מן הים, ותחדור מלוחה אל ביתי, וגלים בדכים עולים בבכים למרומי אהבתי. השאלות : 1. א. מה שמות הריקודים שמתוכם נלקחו ששת מובאות אלו ? ב. מה סוג הריקוד ? ג. מי הם יוצרי הריקודים האלה ? 2. מהי המילה המשותפת לכל ששת מובאות אלו ? 3. באחת מהמובאות שם השיר שונה לחלוטין משם הריקוד. מה שם השיר ? 4. המשורר נתן אלתרמן כתב שיר הנושא פעמיים את מילת החידה. א. מה שם הריקוד ? ב. מי היוצר ? ג. כמה פעמים מופיעה מילת החידה בריקוד זה ? (בהנחה שהריקוד נרקד מלא שלשת הסיבובים) 5. שלום חנוך שר : "חורז לי זמר אהבה ישן, לשיר במקלחת, חושב עלייך כל הזמן, אני אוהב אותך בכל מובן". א. מהיכן שב הזמר כששר את השיר הזה ? ב. מה שם הריקוד ? ג. מי יוצר הריקוד ? 6. כשיהושוע ביקש מהאל "שמש בגבעון דום וירח בעמק איילון" וזאת כדי להאריך את אור היום ולהשלים את מלאכת כיבוש האמורי. א. צטט את תחילת השיר המתחיל בשאיפה להאריך את אור היום. ב. באיזה ריקוד זוגות ידוע מדובר ? ג. מי יוצר הריקוד ? * כדי לאפשר חברי פורום רבים ככל האפשר להשתתף בפתרון החידה הוסכם : 1. לא לרשום תשובה לפני השעה 12.00 מחר שבת בצהרים. 2. מי שכתב תשובה חלקית ומבקש להוסיף נדבך לתשובתו, נא להמתין שעתיים. חג סוכות שמח ושבת שלום ! מירי.

למירי

הידע והכישרון שאת מפגינה, ממש נכס לפורום, אני מסיר את הכובע (שאין לי) ומאחל לך המשך יצירתיות בחידותייך, לחברי הפורום - בהצלחה באתגר.

לאצבעוני, תודה רבה.

תודה על הפרגון. מקווה לראותך (בגודל המתאים) פותר גם את החידות. אני משערת שכובע אין לך כי לא מצאת במידותך (מידות של אצבעוני). מכל מקום, תודה לך אצבעוני יקר. וחג שמח. מירי.

פתרון חידת השבת

חג שמח לכל חברי הפורום. להלן הפיתרון: 1.א. בלילה על הדשא, ריקוד זוגות של: שלום עמר. ב. זמן לילה, ריקוד זוגות של: אבי פרץ. ג. לילה בחוף אכזיב, ריקוד זוגות של: אבי פךץ. ד. לילה בדרום, ריקוד זוגות של: מוטי אלפסי. ה. הלילה טוב לאהבה, זוגות של: מוטי אלפסי. ו. בואי כלה, זוגות של: שמוליק גוב ארי. 2. המילה המשותפת לכולם היא: לילה. 3. השיר ששמו שונה נקרא: מזמור לילה. 4. שם הריקוד: לילה לילה. יוצר הריקוד: יואב אשריאל. המילה חוזרת על עצמה: 24 פעמים. 5. הזמר חוזר: "מלילה באורווה". שם הריקוד: ככה וככה. (זוגות). יוצר הריקוד: טוביה טישלר. 6. ציטוט: "ונותר עוד זמן לפני מחר". הריקוד: זמן לילה. יוצר: אבי פרץ. מירי יקרה, חידה יפה ,נבונה, מורכבת משאלות בטוב טעם, כל הכבוד על הסבלנות, בבנייתה ובסגנונה. שבת שלום וחג שמח. יום טוב.

מצטער. השעון במחשב: 12:00,ואני

מוותר, למי שיפתור את תשובתו, בשעה:12:00 לפי שעון הפורום, והוא או היא יהיו הזוכים. אתכם הסליחה. יום טוב.

יום טוב.חג שמח. ב-3 על איזה ריקוד

שם השיר מזמור לילה.לא ציינת. ציין בעוד כשעתיים לפחות. האם זה מבואי כלה

revgola

New member
מזמור לילה ובואי כלה, שני שירים.

הריקוד לשיר מזמור לילה (אין אור, אין קרן אור), זה ריקוד מעגל של מאיר שם טוב. זה ריקוד ושיר שונה מבואי כלה !!! את שני השירים שרה אחינועם ניני, והריקודים נוצרו באותה תקופה, אולי מפה בא הבילבול. השיר בואי כלה נקרא גם "הוא".

צודקת רבגולה

שלום רוויטל. מכאן הבלבול. הריקוד נקרא "מזמור לילה" והוא ריקוד מעגל של מאיר שם טוב. ושם השיר "בואי כלה" או "הוא" כמובן שמילת החידה "לילה" הייתה צריכה להנחות את הפותרים לתשובה זו. רוויטל - היכן תשובתך השבת ? אין פרסים אז את לא פותרת ? האם כבר קיבלת מירון את הפרס לחידה שפתרת בעבר ? מכל מקום תודה על הערותייך המחכימות. חג שמח. מירי.

revgola

New member
יש טעות בחידה

היי מירי דבר ראשון, כן פתרתי את החידה השבוע, ( וגם שבוע שעבר ). שלחתי את הפתרון בשעה 12:00. הפתרון אומנם חלקי, אך פתרתי את הרוב. (ראיתי שכבר מצאת את התשובה שלי) קיבלתי את הפרס מירון. תודה. דבר שני, לצערי את התבלבלת בחידה. שיר ו´ הוא אכן "בואי כלה", כמו שרובנו פתרנו, ולא "מזמור לילה". למרות ששיר זה מתאים למילה המשותפת, זה לא בילבל אותנו. להלן מילות השיר להוכחה: הוא (בואי כלה) מילים: לאה גולדברג לחן: אחינועם ניני וגילי דור קרבתך וקרבת הים גזלו את שנתי. נשמת אפך נשבה מן הים ותחדור, מלוחה, אל ביתי. וגלים בדכים עולים בבכים למרומי אהבתי. בואי, כלה בירח אדום מול הים דמי ודמך. וגלים בדרכם זועקים בבכים את שמך, את שמך, את שמך, בואי, כלה. איך אסגור את חלוני וקרובה הסופה? איך אסגור את חלוני ואת יחפה? איך אסגור את חלוני והים קרא? איך אסגור את חלוני ואת ערה? והאח מלב הליל את שנתי קרע? בואי, כלה. ניסיתי לצרף את תחילת השיר, אך לא ניתן לצרף קבצי mp3. ולא רציתי להתחכם לעבור על כללי ההתנהגות בפורום. אם בכל זאת תרצי לשמוע, אני אוכל לשלוח לך במייל. רויטל.

לרבגולה

רבגולה יקרה אני לא טעיתי !!! שאלתי בשאלה 1 על שם ריקוד ולא על שם שיר, תבדקי שנית. הריקוד הוא "מזמור לילה" והשיר "בואי כלה" או "הוא". תודה שפרסמת את מילות השיר לטובת חברי הפורום. שמחה גם שקיבלת את הפרס מירון, פשוט הפרס היה מגיע לך. מירי.

עברה שניה על החוק. היית מריך לחכות

שעתיים .על 5 עברות מקבלים כרטיס אדום והחוצה. בכל מקרה אתה הפותר האחרון ברשימת הפותרים כי אתה רחוק ב-3 דקות מהשעעה 12:00 בפעם הבאה תתאים את שעון המחשב שלך לשעון הפורום. כמובן שכל מה שכתבתי לך היום הכל היה בצחוק. יום טוב לך.

למעלה