החידה השבועית של מירי !!!

shaffavi

New member
מאוד מעניין. והשאלה הנשאלת היא...

איך את יודעת את כל הפרטים המסתוריים האלה... בכל אופן, יהיה יפה אם יתעשתו שם ויאחדו כוחות ויבנו משהו יפה, כמו האוסטרלי או יותר. נראה לי שאת, עם הידע שלך יכולה לבנות להם אחד כזה בשבוע. את מכירה אולי במקרה את גדי מאיר? גם הוא בעל ידע מדהים. אם תתאחדו שם, כל בעלי הידע, תוכלו לבנות יחד משהו שאפשר יהיה להתגאות בו. בהצלחה... אבי

אבי - עכשו תבין יותר

לאבי , הרבה שלומות כתבתי מכתב ארוך ומשום מה כשלחצתי שלח , המחשב המטומטם שלי הבין – מחק. ומחק לי את הכל. עכשו עלי לשחזר מן הזיכרון מה שכתבתי. הערתך שיש שני ריקודים – "דבקה לאדמה" – לא נכונה. יש רק ריקוד אחד, רבקה – ניסתה למחוק את שמו של יענקלה לוי , כשפרד ברק רצה להפיץ את הריקוד בתקליטי תקוה. כדי למנוע את פרסום שמו של יענקלה בעולם , היא הטעתה את פרד ברק , ואמרה לו שמחבר הריקוד הוא – יואב אשריאל. כך פרד רשם על התקליט. בשובה ארצה – כשנוכחה בטעותה, אחרי הערות וחשש לתביעה משפטית – היא פנתה בהתנצלות ליענקלה לוי, וטענה , שזה היה בלי כוונה. באשר לאתן במדבר – רבקה חיברה עוד ריקוד, כדי לבטל את ריקודו של יענקלה. הריקוד שלה היה עם מחיאות כפיים. לא נותר ממנו זכר. על אתן במדבר יש ספור שיענקלה סיפר באולפנים. זאת נספר בהזדמנות אחרת – כדי לא להאריך. אני מצרף מובאות מכתיבתך בפורום, כדי שתבין יותר את דברי ותגובתי. בידידות , ברכות לחים קאופמן, לג´ינג´י ולכך הנוסטלגיסטים בשורשים. חבר "בכלל אני מבולבל, אתה מתחיל עם ´דבקה לאדמה´, קופץ ל´אתן במדבר´ וקופץ שוב ושוב. אני לא מבין, ´ דבקה לאדמה´ ו-´אתן במדבר´ זה אותו ריקוד? (אני מכיר את ´אתן במדבר´ ולא מכיר את השני." "לחבר של, בחיפוש באתר האוסטרלי לפי ´Debka Laadama ו יצאו שני ריקודים, אחד של יענקלה לוי ושני של ריבקה שטורמן עצמה."

shaffavi

New member
לאו דווקא. אז נסכים שלא להסכים?

כן, אני יודע כמה מרגיז כשהודעה ארוכה הולכת לאיבוד. למדתי בדרך הקשה, אחרי כמה ארועים מייאשים כאלה, לשמור, גם הודעות של שורה אחת, בקליפ-בורד, לפני השליחה. אני אנסה להסביר מה לא הבנתי בהודעותיך, להוסיף מספר מילים, ובזאת לסגור מבחינתי כי נראה לי שזה מתארך בלי שאנו מגיעים לתכלית כלשהיא. ההודעות שלי בתת שירשור זה עסקו במימד השוואתי בלבד, בין שני בסיסי נתונים. המטרה שלי בהודעותי בשרשור זה היתה להראות למירי שהאוסטרלי דווקא עדיף בבירור, בניגוד למה שהיא כתבה. מטרה נוספת, לעודד אולי מישהו באירגון לשפר את בסיס הנתונים באתר הרישמי אשר לוקה מאוד בחסר. שים לב שאני לא התחלתי את ההשוואה או יזמתי אותה. פשוט המשכתי את הקו של מירי. היא השוותה אז גם אני השוויתי. היא הזכירה את פרח הלילך אז גם אני. לא הלכתי לחפש ריקודים מתחת לאדמה. והחשוב מכל: דיברתי על יחס של בסיס נתונים אחד לעומת השני. עסקתי בהשוואה, בשום אופן לא באמת מוחלטת! אין דבר כזה, בטח לא בבסיס נתונים של ריקודי עם ישראלים. אם הייתי טוען שהאוסטרלי תמיד נכון (אמת מוחלטת), אז אני יכול להבין את מה שעשית. כלומר, מספיק לך במקרה כזה למצוא טעות אחת שם כדי להוכיח שהטענה שלי לא נכונה. אבל כאמור, ההתייחסות שלי הייתה השוואתית בלבד, לא מוחלטת. ולכן גם לא הבנתי ממש את הקטע של דבקה לאדמה. יכול להיות שיש פה אי הבנה גדולה וזהו. כלומר, אולי בסך הכל התכוונת להציג אנקדוטה, בלי להתייחס לשום בסיס נתונים. ואני בהתלהבותי הלכתי ובדקתי מה יוצא ומכאן הלכנו והסתבכנו. הייתי שמח אם תאמר לי מה הייתה המגמה שלך. כלומר, מה רצית להראות. מה הטענה שאתה רוצה שאסכים איתה כתוצאה מקריאת דבריך. אפשרויות: 1 - זו הייתה אנקדוטה בלבד ללא התייחסות לשום בסיס נתונים. 2 - האתר הישראלי עדיף על האוסטרלי. 3 - כל בסיסי הנתונים לא אמינים ואסור להשתמש בהם. 4 - ריבקה שטורמן הייתה מרשעת ואנחנו עושים לה עכשיו דין היסטורי. 5 - אחר, תפרט בבקשה. כל עוד אני לא מבין מה המגמה שלך ואיך היא מתקשרת לשרשור שהיה עד שנכנסת, קשה לי להגיב לענין. ומכאן, נראה לי, ההסתבכות. הייתי רוצה לסיום, עוד להזכיר מה היו תוצאות החיפוש באתר הרישמי של שלושת הריקודים ששמותיהם הועלו בתת שירשור זה (ולא על ידי): .....שם ריקוד..... ...תוצאת חיפוש באתר הרישמי ´מרקיד´... ================== ===================================== 1 - פרח הלילך אין ריקוד כזה 2 - דבקה למדבר יענקלה לוי, שנת 79 (טעות של 20 שנה) 3 - אתן במדבר רבקה שטורמן (שום איזכור ליענקלה לוי) המצויינות של האתר האוסטרלי בולטת על רקע התוצאות שלעיל. טוב, זהו, אם יהיו תגובות אענה עליהן במסר אישי כי כבר לא נעים לי ואני מרגיש שמיציתי את מה שהיה לי להגיד. חבר של, אני מקווה שזה בידידות הכל, באמת שניסיתי להבין ובטח בסוף עוד אצליח. מה להגיד לחיים קאופמן? שהדמות הוירטואלית ´חבר של כלם´ מוסר לו ד"ש או שאתה רוצה להוסיף פרטים מזהים כלשהם?... "הג´ינג´י" - אתה בטח מתכוון לדני פולוק הוירטואוז. הוא כבר לא ממש מגיע להרקדות רגילות, אבל כן - כולנו מעריצים את יכולתו. בידידות, אבי

תשובות לחידת השבת של מירי.חג שמח

1)א.בלילה על הדשא. זוגות. עמר שלום. ב.זמן לילה. זוגות. אבי פרץ. ג.בחוף אכזיב. זוגות. אבי פרץ. ה.הלילה טוב לאהבה. זוגות. מוטי אלפסי. 2)המילה המשותפת: לילה 3)נותן רמז(או ד או ו) 4)לילה לילה. יואב אשריאל. 48 פעמים ליליה. 6)א. היום אולי נדחה את בוא הלילה ולא נשאף לאור כוכב. ב. פרח הלילך. ג. שלמה ממן.

לעזרא היקר

שבת שלום לך. לגבי המובאות : לא פתרת מובאה ד´ ומובאה ו´. השאר פתרת נכון. תשובה 2 : נכונה ומדוייקת. תשובה 3 : אין תשובה. תשובה 4 : לילה לילה. המילה רק 24 פעמים ולא 48. אולי רקדת אותו פעמיים רצוף וכל פעם שלושה סיבובים ואז יצא לך 48. לא התעייפת ? תשובה 5 : אין תשובה. תשובה 6 : יפה ומושלמת. להתראות איש יקר וחג שמח. מירי.

בסופו של דבר ../images/Emo127.gif

מצאתי כי לא טעיתי אם כך החידה פתורה במלואה. והיא נשלחה לפי שעוני ב-12 ודקה תגובתך מירי בבקשה.

ובשבוע הבא...........

אי"ה, תבוא חלקה השני של החידה משבת שעברה ערב ראש השנה שהיתה "ברכת החג" (חלק 1) לכבוד חג "שמחת תורה" המסכם את תקופת החגים היפה. ובינתיים נצא לחופשת חול המועד למנוחה וטיול בארץ. מירי.

avigal23

New member
עכשיו אני מבינה למה לא הצלחתי לפתור

אין לי מושג בקשר לשום ריקוד... אף אחד מהריקודים האלו איני יודעת לרקוד...

לאביגל החמודה. את יודעת בעצמך שאת

יכולה להנות ולהסתפק במה שאת יודעת. החידות של מירי הן קשות מאד לרוקד ממוצע. בכדי לדעת לענות על השאלות של מירי דרוש נסיון וידע רב של שנים. את רומא לא בנו ביום אחד.לא חייבים לדעת לענות על החידות של מירי אבל מי שרוצה להנות וללמוד עוד ריקודים חייב להתמיד בריקודי עם לפחות פעם בשבוע. דעי לך שבחידות של מירי יש גם ריקודים שכמעט ולא רוקדים אותם בכל הארץ אלא שרק זוכרים אותם מהעבר או יודעים אותם באופן תאורטי בלבד. את יכולה להיות רוקדת מעולה בלי לדעת קטעים משירים וודאי בלי לדעת מי היוצרים או המלחינים. זה לא חור בהשכלה או בורות בריקודי עם. כך עניתי גם לעדה איסט.

avigal23

New member
לעזרא!

לפעמים בהחלט אני מנחשת ולא עונה תשובה חלקית אם אני אפילו בטוחה בתשובתי... ופעם אחת בלבד כתבתי תשובה חלקית... אני יודעת שדרוש ידע רב ונסיון של שנים... פשוט המובאות הם מילים מתוך השירים ויש שירים שאני פשוט שרה ממש עם הריקוד(יש רבים כאלו) ולכן אני קוראת בעיון כל שבוע את המובאות שמירי כותבת לנו ומנסה לגלות. אבל מה מסתבר,רק אחרי שאתה,וכל חברי הפורום עונים אני מגלה שאני בכלל לא יודעת את הריקודים האלו... ועוד דבר ש"בגללו" אף פעם,גם אם אדע את התשובות לחידות,לא אוכל "לזכות" בתואר הנכסף או לפחות לפתור ראשונה. בדיוק בשעה שתים עשרה אני "עסוקה" במה שהפורום עוסק בו... אני רוקדת... אבל אני מבטיחה שאם אדע פעם את החידת השבת,או שאשלח למירי יום לפני(כי בבוקר אני לא נכנסת),לא יודעת בדיוק למה מירי בחרה את שעה שתים עשרה,אולי שאנשים לא יראו...אז שרק מירי תדע את מה שכתבתי(ואני אכתוב בשרשור לחידה שכתבתי במסר למירי את התשובה,או שאני אכתוב יותר מאוחר, ומבטיחה לא להסתכל על התשובות...

אביגל חמודה ../images/Emo28.gif

אין כאן קסמים רק עבודה. איש מאיתנו גם הזקנים ביותר אינו יכול לזכור או לשחזר מי יצר רקוד זה או אחר. אנחנו נעזרים באתרים שונים ומעט מהזכרון. בפעם הבאה אם תרצי עזרה וייעוץ לפתרון החידה כתבי אלי במסר אישי מבטיחה לעזור ואולי נפתור ביחד ואני אשלח בשם שתינו את הפתרון... סך-הכל זה רק אתגר הרי אין על זה פרסים מלבד ההנאה שהיא גדולה אז יאללה את מוזמנת לכתוב לי. בלי טוב בחופשת החג.

avigal23

New member
למירי ושוגי!

לשוגי! תודה רבה על הנכונות לעזור לי "בשעת חירום"-בפתרון ובייעוץ לחידת השבת... בהחלט זה נראה שמי שנהנה כל כך מהחידות כמובן פותר אותם (אני גם נהנית,לקרוא כי לפתור אני לא מצליחה...)... למירי! את צודקת... יש כאן בפורום כמה בנות(אין כאן בנים בגיל הזה נכון?!) בגילי (פחות או יותר) ובהחלט אני לא רואה שהן פותרות....אז אני לא מרגישה בודדה בעניין-סתם... אתמול גם פגשתי את עזרא כרמל ודיברתי איתו גם על הנושא הזה. נכון,אין לי כ"כ ידע תיאורטי בנושא זה יש לי יותר ידע מעשי בנושא. אנסה לפתור את חידת השבוע הבא (לא הזה,טוב אני אנסה אבל כפי שראיתי לפני שבוע הוא בהחלט קשה...)וגם את חידת השבוע הזה... חג שמח! תודה על כל האיחולים..באמת אני עכשיו בחופש וממש משעמם לי(אני חושבת שרואים את זה כי אני באינטרנט כל הזמן...). נ.ב.-בסוף חזרתי היום בגלל השעמום... אבל אל תתרגלו לזה!!!

עזרא החביב ../images/Emo13.gif

אני אוהבת בכל פעם מחדש את העידוד והפירגון שלך כנראה שאתה איש טוב. במיוחד איך שאתה מסביר לאביגל הקטנה שלנו.. וכמה שאתה צודק שיהיה לך לאביגל ולכל החברים חג שמח.

לאביגל היקרה

לא חשוב אביגל ! העיקר שאת רוקדת יפה ובעיקר ריקודי מעגל. לגבי ריקודי זוגות - עוד שנים שלושה מפגשים עם ירון ואת תהיי אלופה !! ולגבי ידע המתבקש מהפותרים, האמיני לי אף אחד מהפותרים כולל אני בגיל 14 לא ידע לפתור. (אני בגיל 14 לא ידעתי אפילו "קרוא וכתוב" - סתם.) אז להתראות אביגל ותהני מחופשת חול המועד. מירי.

למעלה