החידה השבועית של מירי !!!

אהלן, יום טוב

היכן נעלמת לאחרונה ? היית חסר לנו מאד ! התגעגעתי אליך. ובאשר לתשובות : לגבי המובאות : החמישה הראשונים נכונים ומדוייקים. לגבי השישית : שם הריקוד "מזמור לילה" והוא ריקוד מעגל של מאיר שם-טוב. לשאלה 3 : טעות, השיר נקרא "בואי כלה" ולא "מזמור לילה" כפי שכתבת. שאלה 4 : תשובה יפה ומדוייקת. שאלה 5 : הזמר לא "חוזר מהאורווה" כפי שכתבת. מה הוא סוס ? אני שמחה שתיקנת את זה לפני ששלום חנוך יכעס עליך. המשך הסעיף - נכון. לשאלה 6 : הציטוט לא נכון !!! שים לב יום טוב, כתבתי בחידה תחילת שיר. התשובה הנכונה : "היום אולי נדחה את בוא הלילה ולא נשאף לאור כוכב" ריקוד זוגות יפה של שלמה ממן שנקרא "פרח הלילך". תודה רבה על המחמאות והפרגון והערכה רבה להשקעתך. שבת שלום וחג שמח. מירי.

פתרון לחידת השבת

1.בלילה על הדשא-זוגות-שלום עמר זמן לילה-זוגות-אבי פרץ לילה בחוף אכזיב-זוגות-אבי פרץ לילה בדרום-זוגות-מוטי אלפסי הלילה טוב לאהבה-זוגות-מוטי אלפסי בואי כלה-זוגות-שמוליק גוב ארי 2. המילה הופיעה בכל ששת המבואות היא: לילה (בבואי כלה מופיעה המילה ליל) 4. השיר הוא לילה לילה של נתן אלתרמן, יוצר הריקוד: יואב אשריאל , ריקוד זוגות. המילה לילה מופיעה 32 פעמים. 5.הזמר שב מלילה באולפן, מדובר בריקוד ככה וככה ,זוגות של טוביה טישלר. 6."היום אולי נדחה את בוא הלילה ולא נשאף לאור כוכב..." מדובר בריקוד : פרח הלילך של שלמה ממן. שבת שלום טלי ושרון.

לשרון וטלי

שלום בנות יקרות, חג שמח. באשר לתשובות. לגבי המובאה השישית : הריקוד "מזמור לילה" ולא "בואי כלה". זה מסתדר כמובן עם המילה "לילה" המשותפת לכל המובאות. תשובה 2 : נכונה ומדוייקת. תשובה 3 : החסרתם. שם השיר "בואי כלה". תשובה 4 : המילה "לילה" מופיעה רק 24 פעמים. אתם רשמתן 32 פעמים, כנראה אצלכם לא מתעייפים ורוקדים אותו 4 סיבובים. 8*3=24 תשובה 5 : נכונה ומדוייקת. תשובה 6 : נכונה ומדוייקת. בקיצור, כל הכבוד לבנות המין היפה והחכם המוכיח מידי שבוע את יכולתו. שבת שלום וחג שמח. מירי.

revgola

New member
פתרון חלקי

הנה הפתרון החלקי שלי : 1. א – בלילה על הדשא, זוגות, שלום עמר. ב – זמן לילה, זוגות, אבי פרץ. ג – לילה בחוף אכזיב, זוגות, אבי פרץ. ד – לילה בדרום, זוגות, מוטי אלפסי. ה – הלילה טוב לאהבה, זוגות, מוטי אלפסי. ו – בואי כלה, זוגות, שמוליק גוב ארי. 2. המילה המשותפת היא "לילה", (מלבד מהשיר בסעיף ו´). משהו משותף נוסף זה שכל הריקודים הם ריקודי זוגות. 4. לילה לילה, זוגות, יואב אשריאל. המילה לילה מופעיה 24 פעמים. 5. ככה וככה, זוגות, טוביה טישלר. תודה למירי וחג שמח לכולם. רויטל

לרבגולה

לרבגולה שבת שלום . לגבי הפתרון : מובאה ו´ : הנכון "מזמור לילה" - מעגל - מאיר שם טוב. תשובה 2 : נכונה ומדוייקת (כולל גם סעיף ו´). תשובה 3 : אין תשובה. תשובה 4 : נכונה ומדוייקת. תשובה 5 : פתרון חלקי. חסר "חוזר מלילה באולפן" תשובה 6 : אין תשובה. חג שמח וחן חן על השקעתך. מירי.

פתרון החידה - היפה להפליא

שלום וחג שמח לכולם. ולך מירי את פשוט נהדרת על הדמיון והיצירתיות שאת מעניקה לנו. 1. א. בלילה על הדשא – זוגות – שלום עמר ב. זמן לילה – זוגות – אבי פרץ ג. לילה בחוף אכזיב – זוגות – אבי פרץ ד. לילה בדרום – זוגות – מוטי אלפסי ה. הלילה טוב לאהבה – זוגות – מוטי אלפסי ו. בואי כלה – זוגות – שמוליק גוב-ארי - מעגל - אלי רונן 2. המילה המשותפת לכל המובאות היא : לילה 3. בואי כלה – השיר נקרא במקור : הוא 4. לילה לילה – זוגות – יואב אשריאל המילה לילה מופיעה 24 פעמים. 5. הזמר שלום חנוך – חוזר מלילה באולפן שם הריקוד – ככה וככה – זוגות – טוביה טישלר 6. לא הצלחתי למצוא ולכן אני מהמרת (ניחוש פרוע) על הרקוד : פרח הלילך - "היום אולי נדחה את בוא הלילה ולא נשאף לאור כוכב" - יואב אשריאל ושוב חג שמח. כל הכבוד מירי אכן אתגר יפה ומהנה תבורכי.

שוגי - היום הגדולה מכולן.

לשוגי שבת שלום אפשר להגיד שאת הגדולה מכולם השבת, ומגיע לכם (לך ולבן) את כל המחמאות. אגב - מה שם בנך הבכור ? ובאשר לתשובות : לגבי סעיף ו´ : הריקוד שהתכוונתי אליו הוא "מזמור לילה" ולא בואי כלה. כי המילה המשותפת היא כמובן "לילה". תשובה 2 : נכונה ומדוייקת תשובה 3 : נכונה ומדוייקת. תודה על איזכור מקור השיר שנקרא "הוא". תשובה 4 : נכונה ומדוייקת. תשובה 5 : נכונה ומדוייקת. תשובה 6 : הימור פרוע אך מדוייק להפליא, הריקוד, לא כתבת, שייך לשלמה ממן. תודה רבה על הפרגון. להתראות אשת חייל וחג שמח. מירי.

לגבי פרח הלילך ../images/Emo39.gif

אגיש לך אותו באהבה, שהוא פרח סגול עדין ויפה ושימי לב גם חזק הוא שורד בגינה בכל מצב. אכן צדקת הרקוד הוא של שלמה ממן אבל, באתר הרקודים האוסטרלי (שהוא אגב מצוין בדקי זאת ).הרקוד מופיע אצל יואב אשריאל. ומכאן שהם בילבלו אותי וזוהי הטעות שלי. אשר לבואי כלה באמת תהיתי היכן הוא משתבץ לי עם המילה לילה ורציתי לכתוב לך ולהעיר עוד אתמול בערב על כך. ואחרון אחרון - בני הבכור אינו שותף לפתרונות (מלבד הפעם של תלמה אליגון ששם היתה לי התלבטות גדולה) שמו : ברק והוא גרופי של גדי ביטון ורוקד קבוע באוניברסיטה. אגב העברתי אליך מסר אישי האם לא קיבלת?

בדיוק הרגע עניתי לך במסר האישי

פרח הלילך הסגול האהוב עליו ותכונת ההישרדות שלו אכן נפלאה. מכל מקום : כל הכבוד לך וברכות על פתרון החידה וגם לברק בכורך גם אם הפעם לא נזקקת לעזרתו. ולגבי האתר האוסטרלי, נכון הוא טוב, אך האתר הישראלי טוב יותר. האתר "מרקיד" לא היה מעז להטעות אותך לגבי "פרח הלילך". להתראות שוגי היחידה. מירי.

shaffavi

New member
"מרקיד" טוב יותר? זו בדיחה, נכון?

קודם כל, חידה ממש יפה, תודה. ולגבי אתר אירגון המרקידים: חיפשתי באתר "מרקיד" את הריקוד "פרח הלילך". תוצאת החיפוש: אין ריקוד כזה. (באתר האוסטרלי להזכירך, הריקוד מופיע). ניסיתי לחפש באתר הנ"ל לפי כל הריקודים של שלמה ממן. תוצאה: לא מצאתי אפשרות כזאת. (באתר האוסטרלי להזכירך, ניתן לחפש לפי שם ריקוד, שם מחבר הריקוד, שם יוצר הלחן, ועוד ועוד) (הערה: יכול להיות שטעיתי במשהו, קשה להאמין שריקוד זה לא מופיע. ובכל זאת, ניסיתי כמה פעמים ובצורות שונות - לא מצאתי). לגבי האתר האוסטרלי: שוגי כותבת שהאתר האוסטרלי "הטעה" אותה לגבי שם מחבר הריקוד. אז בדקתי: באתר האוסטרלי בחיפוש לפי "perach ha" מופיעים פרטים של שני ריקודים בשם "Perach Halilach" אחד של יואב אשריאל ושני של שלמה ממן. עיון קצר בפרטים של שניהם מעלה: לריקוד של שלמה ממן, מ-1979, מפורטים מקורות רבים של אודיו ווידיאו (כולל קלטות הוידיאו המקסימות, הטובות מכולם - V.I.M של גדי מאיר). בנוסף מצויין שם בפירוש שהריקוד נלמד בזמנו ועדיין נרקד באוסטרליה. לריקוד של יואב אשריאל לעומת זאת, לא מפורטים שום מקורות וידיאו, הוא לא נילמד ולא נרקד בשום מקום באוסטרליה (מדובר באתר אוסטרלי). הוצג ב-1980 (שנה אחרי ממן!) במחנה בלו סטאר (ארה"ב) נראה לי ברור לחלוטין מהנ"ל שהריקוד אותו אנו מכירים הוא של שלמה ממן. אז יש שתי אפשרויות: 1 - היו באמת שני ריקודים. 2 - הריקוד של שלמה ממן הוצג, שנה לאחר שממן חיבר אותו, במחנה בלו סטאר (ארה"ב), ונרשם שם בטעות כשל יואב אשריאל. באתר האוסטרלי לא רצו \ יכלו להכנס לעובי הקורה ומציגים את שניהם. לדעתי לא מדובר בהטעיה. ובכל מקרה זה עדיף על תוצאות החיפוש שקיבלתי באתר הרישמי של אירגון המרקידים... באחד הימים הקרובים אפרט את כל היתרונות של האתר האוסטרלי (סירטוני וידיאו של ריקודים, מילות שירים, רישום צעדי ריקודים, ועוד). דבר אחד אני כן רוצה לציין היום - מדובר בפרויקט יפיפה והתנדבותי בעיקרו, ללא רדיפת בצע, כוח, או שררה. פרויקט שאיחד עבודות שעשו אנשים כתחביב, כל אחד בתחום אחר, לכלל אתר אחד, עם ממשק משתמש אחיד ויפה. כדאי שניקח מהם דוגמא. כל הכבוד להם!!!

כל מילה בסלע ../images/Emo51.gif

אכן באתר האוסטרלי הרקוד הופיע בשני המקומות : גם אצל ממן וגם אצל אשריאל אני משום מה בחרתי באשריאל וטעיתי. מעבר לזה האתר באמת מצוין - טוב מאוד ומקבל אצלי את הציון 10. חג שמח לך אבי.

shaffavi

New member
אופס, סליחה. שכחתי...

אמנם אתמול אכלתי בסוכה והקשבתי לדברי תורה של הרב, אבל היום... אז חג סוכות שמח לך שוגי היחידה, למירי המקסימה, ולכל שאר חברי\ות הפורום.

אבי שף שיכנעת אותי.

בדקתי שנית באתר "מרקיד", אכן הריקוד "פרח הלילך" אינו מופיע כלל ומעניין באמת למה הושמט. לגבי האתר האוסטרלי שכה היטבת לשבח, והמאורגן בהתנדבות ולא רדיפת בצע כוח או שררה וכולל אפשרויות ואלמנטים שונים, עלי להודות כי עדיין לא נעזרתי בו. לאחר שפרטת את מעלותיו ויתרונותיו, אני אמצא את הזמן ללמוד את נבוכיו ולהסתייע בו בעתיד. אני מבקשת ממך להוריד שוב את הקישור לאתר האוסטרלי הזה. תודה על הפרגון לחידה. חג שמח ליהודי הגולה. מירי.

טעות - ברישום שם, של יוצר ריקוד

הריקוד דבקה לאדמה שיך ליענקלה לוי. בזמנו , רבקה שטורמן הודתה לי בגלוי, שהיא הטעתה את פרד ברק, לפני הוצאת תקליט "תקוה" - בארה"ב, ואמרה לו, שהריקוד שיך ליואב אשריאל. ולכן , על התקליט מודפס בטעות, שהריקוד דבקה לאדמה , שיך ליואב. ולא כן , היא. זו היסטוריה מכוערת מאוד, מהתקופה שרבקה שטורמן ז"ל , חיברה ריקוד כפול - בכוונה - לאתן במדבר , ריקודו הראשון,של יענקלה לוי. בשנת 1957.

shaffavi

New member
תשובה למירי ולחבר של

למירי שלום, להלן הקישור לאתר האוסטרלי: http://www.israelidanceaustralia.com/ אגב, להלן קישור נוסף לאפשרות שנעלמה שם לאחרונה: http://www.israelidances.com/catalog.htm (ניתן לראות שם רשימות ריקודים כוללות ומפורטות לפי א-ב) כאתר התנדבותי שמבוסס על עבודה והשתתפות של כמה שיותר, הם ישמחו לכל סיוע לגבי פרטים של ריקודים, תרגום מילות שירים, ועוד. אין תשלום, יש מתן קרדיט. נראה לי שאת ומספר אנשים אחרים כאן בפורום יוכלו מאוד לסייע להם. לחבר של, בחיפוש באתר האוסטרלי לפי ´Debka Laadama´ יצאו שני ריקודים, אחד של יענקלה לוי ושני של ריבקה שטורמן עצמה. אז שוב, כמו במיקרה ´פרח הלילך´, אם מעיינים בפרטים רואים: 1 - הריקוד של יענקלה לוי הוא משנת 1959, של שטורמן - 6 שנים אחרי! 2 - הריקוד של יענקלה לוי נילמד בזמנו באוסטרליה (אבל כבר לא נירקד - InActive), הריקוד של שטורמן לעומת זאת מעולם לא נלמד באוסטרליה וממילא גם לא נירקד שם. 3 - מקור הוידיאו היחיד לריקוד של שטורמן הוא ממחנות שורשים (1993/94) (שם בדרך כלל מדריכה הבת שלה...) מקורות הוידיאו לריקוד של יענקלה לוי לעומת זאת, רבים ומגוונים וכוללים שוב את הטוב מכולם - גדי מאיר (Video-In-Motion), כמו גם את עמנואל, רוקדים, ואשריאל. אז אני חושב שהמסקנה ברורה ואני רק יכול להודות להם שוב על שפע האינפורמציה שלא מצאתי בשום מקום אחר. סך הכל מדובר פה באירועים שהתרחשו לפני 40(!) שנה ויותר ומדובר בריקודי עם ישראלים עם הסיכסוכים והמריבות והכפולים והמשולשים ובן אדם אחד באוסטרליה שמקים בסיס נתונים לריקודים אלו (40 שנה אחרי). דיוק או אמת הסטורית לעיתים כמעט בלתי אפשריים בתנאים אלו ולכן, נראה לי, הוא לא שם עצמו לשופט או פוסק אלא מציג מה שמצא. אגב, הוא ישמח מאוד לקבל פרטים מכל מי שמוכן לנדב מידע על ריקוד זה או אחר (וגם דיווח על שגיאות כמובן). ניתן ליצור קשר באימייל. נראה לי שאתה יודע המון וכמובן גם אנשים אחרים כאן בפורום - מירי, עזרא, אצבעוני, ועוד. תוכלו להיות להם מאוד לעזר. הם נותנים קרדיט על סיוע ובסך הכל מדובר על אתר לכולנו, מין Linux של ריקודי עם. והשוואה לחיפוש ´דבקה לאדמה´ באתר אירגון המרקידים הרישמי: הפעם, בניגוד למקרה ´פרח הלילך´, הריקוד ממש מופיע! (כל הכבוד), אבל מה אנחנו רואים שם? חוץ משם מחבר הריקוד (יענקלה לוי), אין שום פרט בעל ערך. שום דבר תורם. כלום! (פירוט יבוא מיד). ובנוסף לכך, השנה שרשומה שם היא 1979! סליחה? הם באמת חושבים שם שחשובה לי השנה בה איזה בירוקרט החליט שהריקוד הוא: "סופי"? לרשום ריקוד שחובר ב-1959 (לפי האתר האוסטרלי) כאחד ששייך ל-1979 זו הטעיית הציבור! נניח שאני מחפש את שם כותב המילים או שם מבצע מוכר - אין שדות כאלה. ונניח שאני מעוניין לראות את הריקוד או לשמוע את הלחן - אין שום פירוט מקורות. ונניח שאני מעוניין לדעת אם בכלל רוקדים אותו איפה שהוא. אין שום רמז. טוב, אז רישום צעדים לפחות? - הצחקת אותו. בקיצור, יש להם הרבה (מאוד) מה לשפר ולא יוריד מכבודם אם יעיינו בתשומת לב באתר האוסטרלי או אולי אפילו יסכמו אתם על שיתוף פעולה. חבר של, יכול להיות שלא התכוונת דווקא לאתר האוסטרלי, אבל הגבת להודעה שלי. אז בדקתי... חג שמח!!!

אבי - שגאות ד. לאדמה

אבי, מה שאני מעביר אליך עכשו - זו אינפורמציה מדויקת מאוד. אנא העבר זאת לידיעת כותבי כל האתרים בריקודי עם. רבקה שטורמן היתה יוצרת דגולה של ריקודי עם. היא נברה ביסודות הפולקלור התימני והקוקזי, וחיברה צעדות לריקודים מקסימים לזמנם.. הנה מה טוב, אתי מלבנון, דודי לי, אי הטל, הרמוניקה ,קומה אחא ועוד. יענקלה לוי - החל יצירתו באתן במדבר בשנת 1957. יש כבר 3 עבודות גמר , במרכז למחול, בתל אביב, של בוגרי סימינר וינגיט , על יענקלה לוי ויצירתו. רבקה בקנאתה ליוצר הצעיר, ניסתה לחסלו. היא התחילה בהפצת ריקוד אתן במדבר, ריקוד כפול, שחובר ב כ ו ו נ ה אחרי, ששלום חרמון לימד את ריקודו של יענקלה לוי (תלמידו מסימינר הקיבוצים - אורנים), בקורס מדריכים ארצי בתל אביב. גורית קדמן כינתה זאת :"גזלת כיבשת הרש" אף פעם, ושוב "אף פעם" - לא היא ולא יואב - חיברו דבקה לאדמה. הריקוד היה ידוע ונילמד בכל האולפנים, כריקודו של יעננקלה לוי. רבקה ביקרה בארה"ב. בשנות ה -60 , ובקשריה עם פרד ברג, (מפיץ ריקודי ישראל בארה"ב ובעולם) - ניסו להוציא תקליט חדש, בסידרת תקליטי תקוה, והכניסו את הריקוד דבקה לאדמה. רבקה לא היתה מעונינת ששמו של יענקלה לוי יופץ בעולם , על כן, הטעתה את פרד ברג, ואמרה לו , שהריקוד שיך ליואב אשריאל. שהיה אז ידוע יותר מיענקלה לוי. כשהמעשה הזה נודע בארץ, והיה חשש לתביעה משפטית, רבקה דיברה עם יענקלה, ופייסה אותו, בטענה- שזאת טעות. לסכום - רק בתקליט של פרד ברג הריקוד, ד. לאדמה , נירשם כריקודו של יואב. ובשןם מקום אחר - לא . אז אתה יכול בביטחון לתקן את אוסטרליה והונללו , בנידון. כל הסיפורים האלה רשומים בעבודות גמר של התלמידים, מאולפן המדריכים בוינגגיט. יש עוד רוקדים ותיקים חיים, שמכירים את הנושא. כדאי לדבר עם יענקלה לוי, הוא עוד חי -מתקרב לגיל 70, אבל ראשו צלול. שמעתי - שעושים לו הרקדה חגיגית - נוסטלגית אצל מישאל ברזילי, בכפר המכביה במוצ"ש 19.10.2002 . אני לא בטוח, כדאי לברר לפני כן עם מישאל.

כמו אז גם היום.

כתבתו המלומדת והמרתקת של חברשל על קינאתה של רבקה שטורמן ז"ל בשנות ה-50ליוצר צעיר ומוכשר כיענקל´ה לוי שרצתה לחסלו באיבו, ולכן חיברה ריקוד כפול ובכוונה ל"אתן במדבר". מה שמוכיח על פניו, לכל המבוגרים שביננו, שתמיד מתרפקים ומתבכיינים על התקופה ההיא, שלטענתם, אז היה הכל תמים ונאיבי, מסתבר שלא כך הדבר. מסתבר שגם אז כמו היום, היו "מלחמות יהודים" אינטריגות מלוכלכות, וריבים מטופשים, והרבה הרבה ריקודים כפולים. בפרוש, לא הדור הזה המציא את הרוע והעוול, זה היה קיים הרבה לפני. גם הרוצח הראשון לא נולד אתמול, הוא היה השלישי מבריאת האדם. מירי.

למירי - תודה על התגובה

חשוב שנוכל בפורום לדון בנושאים , אשר מעמיקים את ידיעתנו והבנתנו במפעל הריקודים היקר שלנו. מפריע לי , שחברים מנצלים את הפורום בצורה מופרזת ,לשקלא וטריא בענינים, שמקומם , במסר אישי. לא נורא אם מנצלים גישה ישירה ומהירה לחברים דרך דף הפורום , אבל בפרופורציה. ובאשר להערתך. ניא נכונה מאוד. אני יודע עם יחסים עכורים שהיו בין גורית לרבקה, בין תרצה לתמר, בין יואב ל... מי לא .כל מדריך ויוצר בתורו. למשל ערב בא היה גם כן ריקוד כפול. גם רבקה רצתה להיות בהיכל, והשמיצו את הריקוד של יואב . אמרו עליו שהוא "קיטש". טוב , אקצר כדי לא להפוך טור זה לרכילות בברכה חבר

shaffavi

New member
אני לא מצליח להבין מה אתה אומר

קודם כל אני רוצה להתנצל בפני מירי ששירשור כה יפה של חידת השבת גלש פה לפסים לא כל כך קשורים או יפים (טוב, מצד שני אנחנו משאירים אותו בעמוד הראשון...) לעצם הענין, בשום אופן לא טענתי שבסיס הנתונים האוסטרלי, אשר מקיף אלפי ריקודים (+4000 לדבריהם), הוא ´אמת מוחלטת´ ומדויק במאת האחוזים. כן טענתי שהוא טוב עשרות מונים מהאתר הרישמי ´מרקיד´ ואת זה אני חושב שהראתי בהודעותי הקודמות. שוגי כתבה שהאוסטרלי בילבל אותה לגבי ´פרח הלילך´ מהחידה ומירי כתבה בתגובה שהאתר הרישמי ´מרקיד´ טוב יותר ולא היה מטעה אותה. מאחר ובדקתי, ובאתר הרישמי ´פרח הלילך´ כלל לא הופיע, אז הגבתי, ונראה לי שלענין. זה שאתה הולך, מחפש מתחת לאדמה, ומוצא ריקוד מסוים (שכלל לא שייך לחידה ולשירשור) וטוען שהנתונים לגביו לא נכונים, לא ממש שייך לשירשור זה לדעתי, ובכל זאת, בדקתי והנתונים שם דווקא כן מדויקים ויענקלה לוי כן מופיע שם כיוצר הריקוד. אז מה הנקודה? בכלל אני מבולבל, אתה מתחיל עם ´דבקה לאדמה´, קופץ ל´אתן במדבר´ וקופץ שוב ושוב. אני לא מבין, ´דבקה לאדמה´ ו-´אתן במדבר´ זה אותו ריקוד? (אני מכיר את ´אתן במדבר´ ולא מכיר את השני). סך הכל, אף אחד לא מכריח אף אחד להשתמש בבסיס נתונים זה או אחר (או לעזור להם), רציתי רק להסב את תשומת הלב למצב העגום של חוסר נתונים משווע בו נימצא בסיס הנתונים הרישמי - ´מרקיד´, בתקווה שאולי יקחו לתשומת ליבם וישפרו. ולגבי האתר האוסטרלי הייתי עוד מוסיף שבסיס מתונים מעולה ככל שיהיה לא תמיד מספיק - צריך גם לקרוא את הנתונים. את יענקלה לוי ראיתי לפני כשנה, לא רק חי, אלא גם רוקד אצלנו בחוג במרץ רב. מאחל לו שנים רבות נוספות של ריקוד יצירה והנאה. ביום רביעי אני מקווה לראות את האחראי של מחנה ´שורשים´ בחוג, ולקבל ממנו תשובה לפשר הרישום התמוה של ´דבקה למידבר´ כריקוד של רבקה שטורמן בווידיאו שלהם. אעדכן ביום חמישי. אבי נ.ב: הפרטים שכתבת אכן מרתקים.

לאבי שף - עוד על "מרקיד"

לאבי שף אכן, שוטטתי לי באתר האוסטרלי ונראה לי על פניו שהוא די מעניין וניתן לדלות ממנו מידע רב. לגבי האתר "מרקיד" : עדכון הריקודים באתר נמצא בידיו של מוטי בן יעקב. מוטי משתמש בבסיס נתונים לא משובח במיוחד, והכולל רק את שם הריקוד, סוג, שם היוצר, ושנת הרישום (סופי). טוב יעשה מר בן יעקב אם יפנה ליו"ר הארגון רוני סימן טוב או למזכיר אלי רונן, ויבקש להשתמש בבסיס הנתונים שלהם, הכולל גם את כותב המילים והלחן. לידיעתך מוטי בן יעקב, לחבריך יש בסיס נתונים מפורט יותר משלך !!! מירי.

למעלה