החידה לשבת של מירי.

החידה לשבת של מירי.

הנה באה השבת, וכמיטב המסורת השבועית הנהוגה כאן, הנה לכם החידה השבועית שמספרה 9, שתיקרא הפעם "חדש מול ישן". להלן: הרוקדים הוותיקים שביננו טוענים שהריקודים של פעם היו ריקודים טובים ורגועים יותר, באו מתוך קשר עמוק לאהבת העם והארץ, מהקיבוץ ומהכפר, מההתיישבות העובדת והלומדת, והיה להם ריח חציר וניחוח אדמה, ובכלל היו פשוטים וטובים יותר. לעומת הריקודים של היום שהם בעלי קצב מהיר יותר, סוערים יותר, בנויים על שלאגרים רדיופוניים עכשיווים יותר, מושכים אמנם הרבה יותר צעירים לרחבת הריקודים, אך נרקדים זמן קצר יותר עד להעלמותם, וכדי לפנות מקום לריקוד חדש המופיע בפתחינו. בא ננסה בחידה זו (בקלילות) לבחון ולשפוט בסוגיה זו : מה עדיף, הריקוד הוותיק ב"טעם של פעם", או הריקוד החדש והעדכני. לפניכם שש מובאות מתוך שירה עברית שלהן חוברו ריקודי עם : א. אניטה לחואן חיכתה, אך הוא אחר לקטוף את רימוני אהבתה, גביעי שפתיה הוא עוד לא שתה, פתאום הקיץ תם. ב. ישנם לילות שניטעות בך תיקוות, ישנם ימים בהם שוקעים בחלומות, ישנם תקופות שונות של שקט ושלווה, יש לפעמים בך אוחזת אשליה. ג. ארץ ושמים יום ולילה סובבים, שמש וירח וכל צבא הכוכבים, כל מה שניצת בעינהם של אוהבים. ד. וכי מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנשאר הוא שיעשה, אין כל חדש תחת השמש, הלילה יחזור לך מאמש. ה. ונשארתי אצלך שהיית לבושה בבגדים של כלה מוכנה, עוד מעט ואלך את בוודאי מרגישה, לא אשאיר סימן. ו. עוד השיבולת ברוח, ועוד היא כורעת מעומס גרעינים, שמש הרים מלהטת אתמול, טל נוצץ בעמק. השאלות : 1. מה שמות הריקודים שמתוכם נלקחו ששת מובאות אלו ? סוג הריקוד, ומי הם יוצרי ריקודים אלו ? 2. בכמה שמות ריקודים מוזכרת המילה "חדש" ובכמה המילה "ישן"(גם בהטיה)? היות וכנראה לא הגענו להכרעה בסוגיית "חדש" מול "ישן", אנו נבקש את עזרת המקורות לסוגיה זו. 3. מצא וצטט את הפסוק, כדי לבחון מה דעת התורה לגבי העדיפות ל"חדש" מול "ישן" (ויקרא כ"ו). האם יש פסיקת תורה לסוגייה ? שתהייה לכם שבת שלום. מירי.

חידת השבת של מירי-מובאה א

א)שיר אהבה ישן.זוגות .ריקוד אבי פרץ. לחן נחום הימן.

המשך לחידת השבת.תשובה לשאלה 3

3)פסוק י:ואכלתם ישן נושן,וישן מפני חדש תוציאו. דעת התורה לגבי העדיפות לחדש מול הישן היא:שיבול ארצכם יהיה רב כל כך שיספיק לכם לזמן רב,לכן תאכלו תבואה ישנה,של השנים שעברו ותאלצו להוציא ממחסניכם את היבול הישן כדי לפנות מקום לחדש.

mosbar2

New member
המשך תשובות

ריקוד שני - המנגינה הישנה - הפרברים ריקוד חמישי הרדיו הישן - שלמה ארצי יוצר ויקטור גבאי ריקוד שישי - הורה מחודשת

השלמות לתשובות של MOSBAR2

המנגינה הישנה-מעגל יוצר:ישראל שיקר הרדיו הישן-מעגל הורה מחודשת-מעגל יוצר:מאיר שם טוב

תוספת לשאלה 2. 5 פעמיםחדש .4 ישן

2)הרדיו הישן. מעגל. ויקטור גבאי צריף ישן. מעגל. מרקו בן-שמעון שיר אהבה ישן.זוגות. אבי פרץ. המנגינה הישנה. מעגל. ישראל שיק אור חדש. מעגל. גדי ביטון. ורק השיר חדש. מעגל. חיים שריון. כל פעם חדש. זוגות. רועי פרידמן. הורה חדשה. מעגל. בנצי תירם. הורה מחודשת.מעגל.מאיר שם-טוב.

לעזרא ידידי

כל פעם שרציתי להכנס לפורום ולתת תשובתי המלאה לחידתה של מירי, צצת אתה וקילקלת באיזה שהוא הבזק, כל תשובותיך לא מוגדרות ומובאות טיפין טיפין, בלבלת והוספת וחוזר חלילה, פשוט נאלצתי כל פעם מחדש לעדכן את תשובתי והערותיי, ולצערי לא זכיתי להשתתף בחידה. נו, ישנה הפעם הבאה. הבנתי שמירי קיוותה לתשובה אחת מפורטת ומלאה, לדעתי, וזו עצתי להבא, תרכז את כל החומר שאתה יודע בצורה מסודרת ואז תפציץ את הפורום בתשובתך ובידענותך הרבה. אל תיקח את זה אישית, אני חושב שחברים נוספים בפורום נמנעו מלהשיב בגלל אותה סיבה. ערב נעים לך.

לאצבעוני הגליל ידידי-קבלתי את

הרעיון של ירון שאת התשובות נכתוב ביום ראשון ולא לפני זה משעה 12:00. כך אני מקוה שהתשובות שלי לא יגיעו בתשלומים אלא מרוכזים ככל האפשר.אנו צריכים ראשית את התגובה של מירי החביבה.

המשך לאצבעוני הגליל. יש עדיין שאלות

שלא נפתרו.אני בסך הכל פתרתי רק חלק מהשאלות ויתכן שלא כולם נכונות.האם אין לך לפחות איזה תשובה או השלמה נוספת.אם אתה מבקש תשובה מלאה ומפורטת אז מדוע אתה לא כותב את שאר התשובות.אני לא מסוגל לענות על תשובה מלאה לכל השאלות ,כי זה קשה לי.אני גם לא מבין הרבה בשירים.

איתך הסליחה

מה הטעם לענות לאחר שמירי פרסמה את הפתרון בצורה כה מושלמת בשעה 8 בבוקר, פנייתך אלי הייתה בצהריים, איני יכול להכנס לפורום בשעות היום, צריך גם לעבוד.

הצעת יעול:

מירי אני מציע שתקבעי מועד לתחיחלת מתן תשובות. נניח יום א´ שעה 12:00, ז"א יומיים לאחר העלאת החידה. נראה לי שזה יותר פייר כלפי כל המשתתפים, יתן סיכויים שווים לעוד קוראים וגם ימנע 3,000 תשובות חלקיות עם מיליון תיקונים. האם מקבלת?

הצעת ייעול והצעתי שכנגד !!!

בקר טוב ושבוע טוב !!! אני לא רואה אפשרות מעשית ליישם את רעיונך/הצעתך. הרי ברגע שהחידה יצאה לאוויר, היא נחלת הכלל ואין לי אפשרות טכנית או מעשית לעשות משהו בנידון. גם על מילה היוצאת מפיך נאמר "מילה היוצאת מפיך אינך אדון לגורלה", ועל חידה, על אחת כמה וכמה. זה גם לא כל כך פרקטי לבקש נניח מעזרא היקר, שיודע חלק מהתשובה להתאפק בבקשה עד יום ראשון בצהרים ורק אז לרשום. - זו התעללות !!! ואם נניח שעזרא יסכים מי ימנע מחבר אחר לשמור על "כלל ההמתנה" הזה ? הנה יש לי הצעת נגד ששקולה בערך להצעה שלך ירון. אתה תשאיל לי לששי-שבת את "ממשק המנהל" שלך, ואני אמחוק את כל מה שנראה לא מתאים לתשובה, רישום לקוי, רישום כפול, או סתם סתם רעיון או נאצה שממילא דורשים מחיקה. אז איך הרעיון הנגדי שלי, ירון ? מירי.

האמת - את מצחיקה.

1. אינני חושב שאם את תכתבי שתשובות מתקבלות החל מ(נניח 12:00 בצהרי יום ראשון), יהיו כאלה שיפרו בקשה זו. המשתתפים, לדעתי, קצת יותר נכונים לשיתוף פעולה ממה שאת מתארת כאן (שאלי את עזרא ותראי). 2. בעוד שבועיים אני יוצא לחו"ל וזקוק למחליף/ה האם את מעוניינת בג´וב? (לתקופה האמורה בלבד, כמובן).

ואתה רציני.

ירון ! כמובן שחברי הפורום ישמחו לשתף פעולה בחידה,והם עושים זאת היטב. אך לבקש מחבר פורום שיודע את התשובה ואפילו חלקית להמתין עד יום ראשון בצהרים זו ממש "התעללות" ואפילו "עינוי דין". למה לנו ? ובאשר למחליף/ה שאתה מחפש לעוד שבועיים בנסיעתך לחו"ל. א. לאן אתה נוסע שוב ? מה איבדת אז ברומניה ? ב. בהעדרך בפעם הקודמת החליפה אותך בתך סתיו ועשתה זאת ביושר ובנאמנות. אז תודה על האמון שאתה רוחש לי. האמת זה מחמיא. סתיו שלך תעשה זאת היטב ויש לה גם קצת נסיון. מירי.

אז בואו ונדליק ביחד נר.......

אז בואו ונעשה ביחד את השיפור...... חברי פורום נכבדים ! אני מבינה שעזרא היקר הבין את הצורך לתת משחק הוגן לכל חברי הפורום ומקבל בהבנה את הצעת ירון, לעכב את מתן התשובה ליום ראשון לשעה 12.00 בצהרים. גם ההצעות של חברשל ושל אצבעוני נשקלו בכובד ראש וברצינות רבה ונלקחו בחשבון, והנה לכם ההצעה הנגדית שלי : החידה תיכתב בשעה המקורית דהיינו 12.00 בצהרי יום שישי. את הפתרונות אפשר יהיה לכתוב ביום שישי רק לאחר שקיעת החמה, נניח לאחר השעה 18.00 בערב בלבד. התשובה תירשם על גבי הפורום בלבד ולא במסר אישי. רצוי שהתשובה תהיה מרוכזת בכניסה אחת בלבד. מי שמבקש להוסיף נדבך לתשבותו שלו, יאלץ להמתין 6 שעות (כמו שמחכים הדתיים בין בשר לחלב) כדי להכנס ולהוסיף תשובה. התשובה המלאה עם התגובות לפותרים תינתן במשך יום ראשון. זהו עד כאן ההצעה לשיפור. אני מקווה שתסכימו איתי על השיפור, כי לדעתי היא רצינית ותיתן כנראה מענה הולם לאחר הפקת הלקחים מחידת השבת האחרונה. מצפה לתגובותיכם. מירי.

למעלה