החידה לשבת של מירי.

הצעה לכותבי החידות

מי שרוצה לפרסם חידה או שאלה, רצוי שיתרכז בשאלה אחת, בנושא ברור. את החידה של מירי - אפשר לחלק ל - 5 ימים. להכריז על - "חידה יומית". יהיה קל לבדוק את התשובה, שתהיה קצרה וקולעת למטרה. החידה המורכבת מכמה שאלות - יוצרת מערכת תשובות בהמשכים. והזריזים - עונים - מתקנים - נעזרים ברמזים של פותרים בדרך , עד שמגיעים לפתרון הנכון. פתרון חידה - בלי ניסוי וטעיה. מה דעתכם ?

הצעת יעול לכותבי החידות

כשנכנסים לחברים ורואים כל כך הרבה חברים בפורום, מגיעים למסקנה - בפותרי החידות הללו יש קומץ מזערי של אנשים, ספרתי: 4 כותבים בפעמים אחרות זה מגיע ל-5, 6 מקסימום 10 מסכימים? סיפרו בעצמכם. וכן, תמיד אותם האנשים. מסקנה? רוב החברים כאן אינם משתתפים בחידות הללו, אז במקום להציע חידה יומית אולי אפשר להציע חידה חודשית? וכן, תעשו לרובינו טובה ותעבירו מהעמוד הראשון שמככב ללא סוף בחידות הללו לעמודים האחרונים והלא כל כך בולטים בפורום. זאת הצעת היעול שלי להערב. נקווה שתקבלו זאת בהבנה ובהתחשבות בדעת רוב החברים כאן (ולא המיעוט הנהנה כאן מהחידות). שיהיה לכולכם ערב טוב.

לעדה

אנחנו בפורום נשמח אם תפגיני את ידענותך הרבה גם בפתרון החידות. אין ספק שגם מי שלא משתתף בפתרונם, קורא את החידות ופיתרונם ולומד דברים נוספים. אם לך אין ענין בזה, את לא חייבת לקרוא, בנוסף, אל תשכחי שלא לכל החברים בפורום יש ענין במה שאת כותבת, (אולי ל-5 או 6) אז מישהו פנה אליך בהצעת ייעול שלא תכתבי? או שלא תביעי את דעתך בפורום, או להעבירך לדף אחורי? אני מקווה שתקבלי זאת כענין עיקרוני ולא אישי. ערב טוב גם לך.

תגובה לאצבעוני הגלילי

שלום לך, אני חושבת כי אתה לא שם לב לעובדות בשטח וכי לא עשית סקר למיספר הכותבים לעדה לעומת אילו שכותבים לך או אילו שפותרים את החידות של מירי. אולי אילו שמתעינינים בחידה של מירי הם רק חמישה או שישה אנשים בלבד, או אילו שמגיבים לך מיספר המגיבים הוא גם חמישה, שישה אנשים. אני בדיעה כי לכל אחד יש את הזכות להגיב כמה שהוא רוצה ומי שלא רוצה לקרוא את מה שעדה כותבת או מישהו אחר כותב לא חייבים להגיב. ואם מזכירים את נושא החידות ואת אילו שפותרים אותם אני חושבת כי חלק זה טופס המון מקום מהפורום וצריך לקצץ את החלק הזה. כי העובדה היא שמעט מאוד אנשים בכלל שמים לב לחידות האלה כי אותו מיספר של אנשים פותר את החידות הנ"ל אז אולי כדאי שהם יעברו לדף אחורי או לפורום אחר, או לצורת תיקשורת אחרת כגון: צאט או פורום של תשבצים.

לאצבעוני - אם אין לך עניין גם אתה ל

גם אתה לא חייב לקרוא, לפי הסקר שעשיתי מעטים מתעניינים וגם פותרים כאן את החידות. תקרא בעצמך! אותם האנשים המעטים כל אחד. אנו צריכים להתחשב גם ברוב הכותבים שלא מגלים עניין, הם קוראים אמנם לפעמים אך אינם משתפים פעולה. אני מחזירה לך את אותה תגובה - גם לגביך אולי עונים 5-6 איש. ומי שלא מעניין אותו מה שאני כותבת שיידלג, שייכנס לאיזור החידות, אך לא נראה לי שזה מה שמעניין את רוב המשתתפים כאן. אני אמשיך לכתוב כמה שאחפוץ! אף אחד לא יגביל אותי לא אתה - לא מנהל הפורום, כל עוד אנו שומרים על רמה סבירה ולא מעליבה - יש לנו את חופש הביטוי - המירבי! מי שאינו מתעניין שיעבור הוא לפורום אחר - או שיעבור לכותב אחר. אני ממשיכה!!!

לעדה ורויטל

לא הוצאתי את עצמי מן הכלל וגם אותך לא. אולי תקראו שוב את תגובתי. קיוויתי שלא תיקחי זאת אישית, נו!!!

לאצבעוני הגלילי - גם אנחנו מקוות שא

שאתה לא לוקח אותנו אישית - תקרא שוב את תגובותינו!

לעדה החביבה-שלום לך. את צריכה להבין

שאין הרבה חברים בפורום.זה שרשומים הרבה שמןת חברים זה לא משקף את מספר החברים.ראשית יש חברים שרשומים בכמה שמות למשל כמוני.בהתחלה הייתי רשום בשם EK55 אחר כך בשם עזרא כרמל.את EK55 בינתיים ירון מחק כעת אני רשום בצורה הפוכה כ-כרמל עזרא.פשוט המחשב לא נתן לי להיכנס בשם שלי אז שיניתי את השם. שנית לכל מה שאת כותבת לא מגיבים יותר מ-6 חברים.יתכן שיש יותר קוראים לתגובות שלך בלי להגיב, כמו שקורה בחידה של מירי.שימי לב שאה אותם האנשים שמגיבים להודעות ולתגובות שלך מכסימום 11 חברים.שתביני,אני מאד מחבב אותך.המשיכי בהודעות חיוביות ובונות.אני חושב שהחידה של מירי לא תמיד בראש הפורום,אלא בעיקר בזמן שהיא נכתבת וכך כל הודעה חדשה.כעת החידה נמצאת בסוף הפורום.

לעזרא החביב! תגובה!

אני עונה לך באותה הצורה, אולי קוראים אותי אם כך יותר מ-11 חברים, זה שלא מגיבים זה לא אומר שלא קוראים אותי, למי התגובות שאני מקבלת במסר האישי אנשים מתעניינים בי ובמה שאני כותבת יותר מאשר בחידות של מירי לשבת. לא אמרתי שהחידות תרדנה אמרתי רק שתכתבנה אחת לחודש, ולא תמיד הן צריכות להופיע בעמוד הראשון. לאילו שבכול זאת מתעניינים. אך גם שלא יגבילו אותי בכמות הכתיבה, כל אחד כותב כמה שנחוץ לו. אחד נולד סופר, שני נולד קורא, שלילי נולד פותר, רביעי נולד יוצר, או ממציא חידות. כל אחד כבודו במקומו מונח. ובאמת זה לא אישית כלפיך שהרי אני יודעת שאותך החידות כן מעניינות, המשך בזה איני אומרת לך מה לעשות, אך גם שלי לא יגידו מה לעשות אני "ילדה גדולה".

למירי - יישר כוח

הרשי נא לי, בנשוב רוחות רעות , לחזק את ידך. בחידותיך - את מוסיפה גוון מיוחד לפורום. למרות רצוני לפתור את החידות - אני נחשל,ומפגר אחרי החברים המוכשרים. בנוסף לכך הידע שלי לא מספיק, לפתרון מושלם. אבל אין מה לדבר - אני לומד הרבה מאוד, מכל השקלא וטריא, שיש בניהול החידה. תבורכי על כך. אחרי שירון הסביר לנו את מטרת הנקודות הכחולות והאדומות, קל לי להתמצא בדף הפורום , כאשר אני מחפש נושא אחר - אני מדלג מנקודה אדומה ללכאה אחריה. אני מקוה , שמכתבי זה משקף דעה של עוד חברים. מחכים לחידה הבאה.

ולגבי החידת השבת הקרובה !

במידה ותיהייה הסכמה לרעיון אנו ניישם זאת כבר ביום שישי הקרוב ! חידת השבת הקרובה עלינו לטובה (שמספרה 10) תיקרא "גלות ירושלים". בהצלחה !!! מירי.

הנה הודעתו של יום טוב שנמחקה

יחד עם הודעתה של עדה שנמחקה כיוון שלא היתה צריכה להכתב (אין אפשרות למחוק הודעה ללא כל ההודעות שמתחתיה): לך עדה המקוריתו - יום טוב אוחיון ערב טוב לך. רק הבוקר החמאתי לחברי הפורום, ולמנהלו, וזה כלל אותך. מה קרה ? פתחתי פה לשטן? כולם הסכימו אתי בדעתי על הפורום,כולל את. אז מה הסיפור? אי אפשר להמשיך כך? באמת שאין לנו חשק, לעבור שוב את שבעת מדורי הגיהנום. כולל התגובות שהתלוו אלהם. לא נמאס לכם? את לא צריכה ללכת לשום מקום, ובוודאי לא לשלוח את מירי לכל הרוחות כדבריך. מאיפה ההתבטאויות האלה? זכותך לכתוב כמה שאת רוצה? ועל מה שאת רוצה? ובלבד שזה יהיה תרבותי , מנומס, ובוודאי לא פוגע. אבל אל תשכחי שזו בדיוק הזכות שעומדת למירי, ולכל חבר בפורום. ממש לא חשוב, ולא לעניין כמה אנשים מגיבים לך, או למירי. אני חושב שחשוב שתמשיכי לכתוב, אבל לא פחות לקרוא את חידותיה של מירי. חשבת פעם,איזו השקעה מירי משקיעה בכתיבת חידותיה? (ושכולן קשורות אך ורק בתחום שלשמו נועד הפורום) האמיני לי. ה ר ב ה !!! וכולן מבריקות, שנונות, ומעניינות. את לא חייבת להגיב לחידות, כפי שלא הגיבו לדעתי על תופעת המאכרים.(אז מה? אני צריך להפסיק לכתוב?) אף אחד כאן לא סותם פיות של אחרים. מותר וצריך לבקר, אבל בדרכי נועם. מבקש בכל לשון של בקשה: תנו מאה ימים של שקט, וישקוט גם הפורום ארבעים שנה. ערב טוב ושקט לכולנו. יום טוב.

ליום טוב - ושוב לא אני התחלתי!

ירון הוא זה שהתחיל - הוא זה שכתב לי מסר שאפסיק לכתוב ולהגיב, הוא ניסה לסתום לי את הפה והוא זה שלא אובייקטיבי ומירי רק מחכה לי בפינה על מנת להגיב ואני כמובן מגיבה. אין נושא שהעלתי ולא התנפלו עלי מן הרגע הראשון שנכנסתי לפורום ותמיד אותם האנשים שביניהם מירי וירון. לכן אם זה התחיל שוב תשאלו את עצמכם מי אשם - אתם מתחילים ואני מגיבה. לגבי החידות כבר כתבנו שזה לא עונה על דרישת רוב קוראי הפורום - אין לי נגד החידות יש לי נגד המחברת. אם ירון ימשיך להחזיק צד אחד בלבד זו תהיה התוצאה.

ליום טוב - ושוב לא אני התחלתי!

ירון הוא זה שהתחיל - הוא זה שכתב לי מסר שאפסיק לכתוב ולהגיב, הוא ניסה לסתום לי את הפה והוא זה שלא אובייקטיבי ומירי רק מחכה לי בפינה על מנת להגיב ואני כמובן מגיבה. אין נושא שהעלתי ולא התנפלו עלי מן הרגע הראשון שנכנסתי לפורום ותמיד אותם האנשים שביניהם מירי וירון. לכן אם זה התחיל שוב תשאלו את עצמכם מי אשם - אתם מתחילים ואני מגיבה. לגבי החידות כבר כתבנו שזה לא עונה על דרישת רוב קוראי הפורום - אין לי נגד החידות יש לי נגד המחברת. אם ירון ימשיך להחזיק צד אחד בלבד זו תהיה התוצאה.

בהבטחות עומדים.עדה יקירתי

בוקר טוב לך. זה בכלל לא חשוב מי התחיל, חשוב יותר שהבטחת לי, שיהיה מה שיהיה? את לא מגיבה לאותו נושא, שלפי דעתך עולב בך, או פוגע בך. ונראה מה ירון יעשה? אני אמרתי שירון יטפל בזה בדיוק, כפי שהוא מטפל בשאר הנושאים. את לא האמנת שכך יעשה. אבל את לא נתת צ´אנס לאף אחד. והחשוב באמת זה: כשמבטיחים משהו? צריכים לעמוד בו.אצלי זה עניין של עיקרון, ומצפה מאחרים להתנהג כמוני בנושא זה. אחרת ההבטחה תהיה שווה כקליפת השום. ואף אחד לא יאמין יותר. לגבי מירי, שני דברים. 1.כמו שביקשתי ממך, גם ממנה ביקשתי. ולראיה היא ,לתקופה לא הגיבה לא לך ולא לפורום, ועמדה בהבטחתה אלי.(את יכולה לבדוק אחורה בדפי הפורום, ותראי שאני צודק.) 2.החידות ימשיכו כל עוד יש צרכנים לזה. ואנחנו מחכים ליום שישי בכליון עיניים.(ולא חשוב כמה זה אנחנו?) אם אותך זה לא מעניין, אז דפדפי הלאה,ותרדי כבר מהנושא הזה. את היא זו שמעלה אותו כל הזמן. די!!! לגבי ירון, אני מאמין ובטוח שלא התכוון לסתום לך את הפה, אלא ניסה כמוני, להסביר לך שאם תפסיקי להגיב תקופה? אז פשוט ירדו ממך, ויבוא השלום על כולנו. אני משוכנע שלזה הוא התכוון, ולא כפי שחשבת. ובקשה אחרונה לי אליך, תפסיקי להתעסק בסטטיסטיקה, ולקבוע כל הזמן, איזה רוב קורא חידות, ואיזה קורא את כתביך ותגובותיך, כי אף פעם לא תגיעי לתוצאה הנכונה. לפי דעתי,כולם קוראים ה כ ל .אבל לא כולם מגיבים, הן לחידות והן לתגובות. וזה נורמלי לחלוטין. לדוגמא: דינדונית העלתה נושא חדש הערב, הגיבו לה עד כה אולי-6 חברים. את באמת מאמינה שזה מ"ס החברים שקראו את אותו נושא? אם כן? אז את טועה. רובם קראו. חלקם הגיבו, חלקם יגיבו, וחלקם לא מעוניין להגיב. אז איך באמת תדעי מה זה רוב? עזבי את זה אשה, ותתרכזי בפורום. אני חוזר ואומר, יש לך מה לתרום לנו, רק תתרכזי בעיקר ולא בתפל, ובנועם. מאחל לך לילה מצויין ושקט בגזרה. יום טוב.

עדה- דוגמא לעיקרון עליו דיברתי

שוב אני. לפני כחודשיים, התכתבה אתנו כאן בפורום, חברה מאוד סימפטית. היא כתבה על כמה שהיא מקנאה בנו, (בחברי הפורום) על כמות הרוקדים שמשתתפים בהרקדות, על הריקודים החדשים שאנו לומדים, על האווירה בהרקדות, על ריקודי זוגות שאין אצלם. וכו.... לי היא פגעה בעקב אכילס שלי. וגמרתי אומר לעשות משהו בנדון. המשכתי להתכתב איתה במסר אישי( כדי לא להטריח את שאר החברים) אני מגלה כאן סודות ממסר אישי, אבל אני משוכנע שהיא לא תכעס עלי. ( לא מתכוון לפרסם את זהותה ולא המקום בו היא מתגוררת.) תוך כדי שיחות הבנתי ממנה, שהחוג שלהם קטן, כולם מיואשים,כך גם המדריך שלהם שלא מתכוון להמשיך בשנה הבאה, לא לומדים ריקודים, ואין אפילו השתתפות סדירה בחוג. ה ב ט ח ת י לעזור לה. וכך עשיתי (חצי עשיתי) דיברתי עם המדריך, ועם הנהלת המתנס (הכל בתיאום ובאישור) וסגרנו שעם תחילת הפעילות בספטמבר, נקבע יום בו אני וחברים מההרקדות שלי,ניסע אליהם, עם דברים טובים, ויחד עם המדריך שלהם נעשה הרקדה חגיגית, וארוכה, בה אני אלמד אותם כמה שירצו ריקודים חדשים, ובקיצור לעשות להם כייף אמיתי. מכל הלב ובהתנדבות(עקב אכילס) כשהכל נסגר, שאלתי איפה אתם גרים? והתשובה הייתה: בשומרון, בישוב מסוכן שפיגועי הירי חוגגים אצלם, וצריך ליווי של הצבא כדי להגיע אליהם. הייתי בשוק טוטאלי. את חושבת שויתרתי? ממש לא. זה אפילו דירבן אותי. עדה מתוקה. ה ב ט ח ת י להם והם מצפים לי . וזה כל הסיפור על עיקרון. תגידי ,אתה לא נורמלי. אבל אני על עיקרון לא מוותר ואף נלחם עליו אם אני צודק. לילה טוב לך מיום טוב.

הרשה לי להביע את אכזבתי הרבה

מאישיותך המפוצלת או יותר נכון הנוטה לצד אחד בלבד בהתעלמות ברורה מן הצד השני שאינו אשם.

למעלה