החידה משבת עוד לא הסתיימה לכן

לאצבעוני ומירי-אמנם ציינת קודם משהו

באויר,אבל לא כתבת לאיזה שאלה תשובתך מתיחסת ולאיזה מספר קלטת כפי שמירי ביקשה.סתם לזרוק איזה שם של ריקוד לא אומר כלום.אל תחשוב שמשהו רוצה לגנוב משהו מהידע שלך ,ודאי לא אני.לפני שאתה בא בטענות תחשוב קצת. דרך אגב רבים יודעים את תשובה מספר 1.

שבע תשובות זה לא רע.

שבוע טוב ויום טוב לכולם. למרות שהחידה קשה מאד ודרוש לפתרונה זמן רב וקלטות רבות שמחתי לראות כי שבעה פתרונות כבר נרשמו - זה לא רע בכלל. ראשית, תודה לירון שנתן חסות לחידה ומוכן להעניק גם קלטת למי שיפתור יותר מהאחרים, ועוד מוכן לתת חסות גם לשבוע הבא. תודה רבה. אצבעוני - בעבר היית פותר חידות וכעת עברת לניחושים. מה זה טוטו ? לחבר של כולם - באמת אני מסכימה איתך, הגיע כנראה הזמן לקחת קצת חופש מהעבודה, לנוח לקנות ולצפות בקלטות. למה, מה רע ? לעזרא - פתרת נכון 3 תשובות, עליך כבר אמרו גדולים וטובים-אתה תותח !!! לאורח אלי שפט - אין מילים 4 תשובות נכונות וגם לפי דבריך ידעת את שלשת התשובות שעזרא כתב - אתה גדול, איפה היית עד היום ? אני נותנת צ´אנס עד יום שלישי בבקר ואז ארשום את התשובה במלואה. שאלה לירון : האם אתה יודע את הפתרון של שאלה 4 ? חידת הג´וק. אם כן אתה מוזמן לענות רק לסעיף זה. לקראת שבת הבאה החידה תהייה קלה יותר ותקרא "חידת טכנוקולור". יום טוב ! מירי.

לאלי

יש לך סבלנות לצפות בכל הקלטות, כל הכבוד, באמת מגיע לך פרס. אני סקרן לדעת מה מירי תגיד על זה.

למבקר המדינה- מה רע בזה אם הקלטות

באכות טובה ויכולה לעזור לרוקדים שרוצים לשפר או ללמוד ריקודים שהם לא יודעים לרקוד אותם ןלא ידוע להם שיש קלטות כאלה.בתור נסיון הם יכולים לנסות קודם קלטת אחת.את הקלטת הראשונה מבין 9 הקלטות שיש לי קבלתי מירון מישר כמתנה כיוון שעשיתי אצלו מינוי ל-3 שנים לעיתון רוקדים שלו,ןשאני אוהב לקרוא בו יותר מכל עיתון אחר.(אני מקוה שלא תחשוב שיש לי אינטרס מיוחד לפרסום או לקידום מכירות).לי חשוב שלרוקדים יהיה יותר מידע ויןתר ידע בריקודי עם ומספר הרוקדים בארץ יגדל ושחנות רוקדים תמשיך להתקיים בדרכה הפוריה לאורך שנים רבות.

הבהרה לפני חידת השבת !

שלום רב לכל חברי הפורום ! חידת השבת שתירשם כאן מייד כמסורת השבועית שונה הפעם מתמיד. השאלות לחידה נלקחו מתוך קלטות וידאו מסידרת "רוקדים" בהפקתו של מנהל פורום זה ירון מישר. אין השאלות/חידות מהוות בקורת ישירה או מרומזת על איכות החומר המצולם בה ואין כוונה להעליב או לפגוע במישהו מהמצולמים בקלטות. הכל נכתב בשעשוע, בהומור, ורק ברוח טובה כי זו באמת הכוונה. הארועים המשעשעים שעליהם מבוססת החידה לקוחים כולם תוך צפיה בקלטות רבות מתוך 74 הקלטות של "רוקדים" שאותן הכרתי. יתר על כן : אני ממליצה בחום לרכוש קלטות וידאו (אין לי אחוזים). אפשר ללמוד מהם רבות, אין צורך להאכיל או להשקות אותן וניתן להניחם במקום של כבוד במדף הספרים בין אנציקלופדיות תרבות לסתם ספרים אחרים. פרס קלטת וידאו מסידרת "רוקדים" לפי בחירה מובטח (לפותר נכון את כל עשרת הסעיפים) מאת ירון שנתן חסות לחידתי זו. (מבלי שיודע את תוכן החידה) אז שיהיה בהצלחה ! מירי.

"בשליפה" לא זוכר.

צריך לעבור על רשימת הריקודים ולהיזכר בצילומים וגם אז לא בטוח שאזכור (נו בגילי המתקדם גם הזיכרון כבר לא מה שהיה פעם). אבל... בימים אלה, לפני פסטיבל כרמיאל, לפני האירוע בעזריאלי ועם השלבים האחרונים של הפקת עיתון "רוקדים", בקו/שי יש לי זמן לראות את הפורום, ויש כאן עוד דברים שזקוקים להבהרות גדולות ממני...

חידת השבת של מירי בחסות "רוקדים"

לאחר שקראתם את ההבהרות לעיל והכנתם עצמכם כראוי, נפתח בשאלות : 1. באיזה ריקוד/קלטת מציע ירון כשחיוך שובב על פניו ועל פני בת זוגו : "כשבנפילה של הבת הידיים של הבן במצב הזה ולא בשום מקום אחר" ? 2. באיזה ריקוד/קלטת מתנגשים קלות "ישבן אל מול ישבן" ירון האוחז בבת זוגו עם ליאורה המדגימה מאחור עם בן זוגה, מחייכים וממשיכים ? 3. לאיזו קלטת מקורית (קניתי אישית) צורף דף הסבר ובו יש תיקון/הבהרה לרקוד זוגות שבו המדגימים מסתובבים קדימה במקום אחורה ? ומהו הריקוד ? 4. באיזה ריקוד/קלטת מופיע ג´וק ענק מאי שם ברצפה רץ בין המדגימים ומפחיד קצת את ליאורה ? 5. באיזה ריקוד/קלטת מככבת סתיו (הבת של ירון) בקטע קצר ומושתל בתוך הדגמה של ריקוד זוגות ? 6. באיזה ריקוד/קלטת מדגימה חיילת צה"ל ריקוד זוגות ולובשת מדים באופן לא תיקני לחלוטין ?(רמז : לידיעת שלטונות צה"ל ובועז). 7. באיזה ריקוד/קלטת הדגים טישלר ריקוד מעגל (לא שלו) בצעד שגוי, וכשגילה את הטעות עצר ואמר :"לא - מה פתאום - סליחה - התחלה - אדיוט" ? 8.באיזה ריקוד/קלטת מדגימים ירון ומירי רעייתו ריקוד זוגות אחד בלבד מתוך כל הקלטת כשהם לבושים בבגדי "רקדן" ? 9. באיזה ריקוד/קלטת הזוג השלישי בהדגמה (שלא השתתף בלימוד) פישל תוך כדי הצגת הריקוד ומישהו מהצד הורה לזוג לצאת מייד מהפרם, וכך הם עשו ? 10. באיזה ריקוד/קלטת עוצר/חוסם גדי בשובבות אופיינית ובסוף הריקוד את הרגל של בת זוגו ומשאיר את הרגל באוויר עד שכמעט נופלת ? יאללה קדימה לעבודה ! ושתיהיה לכם בת שלום. אוהבת אתכם ! מירי.

בקשר לחידת הג´וק

אני מבינה שאתה עסוק בין הפקת עיתון להפקת ההרקדה בעזריאלי ולפני הפסטיבל הגדול בכרמיאל. כשתזכר ירון, תוכל לשלוח לג´וק מדביר. מירי.

לאצבעוני הגליל -מדוע אתה נגדי כל

הזמן מאז שאנו יחד בפורום.אתה כל הזמן תוקף אותי ומלגלג לי.בהתחלה אמרת שאני מדריך או חבר של מדריך ומנסה לקדם אינטרסים.עד שירון הסביר לך.אחר כך כאשר התנצלתי בפני הפושפושית אז אתה קפצת על העגלה כאילו שמצת איזו מציאה בשביל לרדת עלי.בסך הכל רציתי להרגיע אותה כיוון שהיא צעירה ויש לה עוד ללמוד הרבה בחיים.נכון היא נתנה צבע לפורום.כעת באת בטענה שגנבתי לך את ערב כחול עמוק המסכן ואתה אומר למירי,סתם צחקתי.אני ממש כועס עליך ועל ההתבטאויות שלך כלפי.כל הזמן הבלגתי.אם זה ימשך אז אז לא אגיב לך ולא אתיחס אלך.

כפרס תנחומים לאצבעוני.

לעזרא !!! אל תכעס על אצבעוני ואפילו אם הוא ידע לפתור כחצי מסעיף אחד של החידה. תציע לירון לתת לו כ"פרס ניחומים" את השרינק (עטיפת הצלופן) של הקלטת שתקבל. מירי.

למירי

יש לך הומור בריא. בפעם הבאה אשתדל להצליח יותר בפתרון החידה. (לאחר שיהיו לי כל הקלטות) מחכה לחידתך ביום שישי. (בלי קלטות)

לחבר אצבעוני !

גם לך יש הומור בריא ואני אוהבת אנשים כמוך (וכמו עזרא) שמוצאים את הטוב בכל דבר ועונים בחיוך ושנינות - תבורך. מבטיחה לך חידה (מוכנה כבר)קלה יותר לשבת - חידת טכנוקולור. מירי.

למירי הנחמדה-לפני מספר ימים ישבתי

בביתו של ידיד שאוהב מאד לצפות בקלטות של ירון וצפינו ביחד ,ישבה גם אשתו.פתאום הופיע הגוק והתחלנו לצחוק .בינתיים ידידי קפץ לחו"ל בדיוק שאני צריך את הגוק .הוא ודאי זוכר.אני לא מתעניין בקלטות של ריקודי המעגל ולא בקלטות של הריקודים הותיקים והקלים אז בינתיים רכשתי 9 קלטות של ריקודי זוגות שיש בהם מספר ריקודים קשים יותר ומורכבים יותר שדורשים תיאום עם בת הזוג.הסיבה לכך היא כפי שאמרתי בעבר שאני מתרגל ריקודים שצעדיהם רשומים בכתב ולפעמים אני לומד אותם במיטה כפי שיואב אשריאל ומישאל ברזילי עושים,(פעם אמרת לי בהומור שזה יוצא יופי של חלום) כי זה קל להם יותר מאשר קלטת וידאו.מיום שהפסיקו לרשום את צעדי הריקוד אני ומספר מדריכים שדיברתי איתם על זה הם בבעיה קשה והם משתדלים לרשום לעצמם את הצעדים ולפעמים להעביר את הרישומים בין המרקידים.נדמה לי שמישאל ממשיך לרשום את הריקודים שבהשתלמויות שלו.את צריכה להבין שבקלטות אי אפשר להסביר במדוייק את הריקוד ןלפעמים מורחים כמה צעדים.היום הריקודים בעיקר ריקודי הזוגות הם קשים ומורקבים יותר מאשר בעבר ולכן אף אחד לא מעוניין לבזבז זמן ומאמץ רב כדי לרשום במדוייק ב-100 אחוזים את הצעדים ביחד ובתאום עם מחבר הריקוד.לזה דרוש אדם מקצועי מאד כמו יואב אשריאל או גיל עופר שרשם לירון בחוברות של חנות רוקדים.אם משלבים קלטות וידאו ביחד עם רישום הצעדים אז זה הכי טוב והכי ברור כי לפעמים יש שגיאה ברישום ואז אי אפשר ללמוד מרישום .

יאללה עזרא, להשוות ולנצח !!!

בקר טוב לכולם ! עזרא, מה קורה איתך ? אתה כרגע עם 3 פתרונות בלבד ואילו האורח אלי שפט רשם לזכותו 4 פתרונות. זה הזמן להשוות ולנצח !!! זכור - כדורגל משחקים 90 דקות !!! אז הנה כמה רמזים להקל עליך : לגבי שאלה 4 (שאלת הג´וק): אני מציעה להתקשר לליאורה ולשאול אותה בהנחה שהיא זוכרת והספיקה להשתחרר מהטראומה של הג´וק. (רוקדת מאז עם K-400). רמז נוסף - את הריקוד הדגים טישלר והריקוד הוא שלו. לגבי שאלה 7 : הריקוד שבו טישלר הצהיר שהוא אדיוט : הרמז : הריקוד מעגל (לא של טישלר) ונמצא בין קלטות 40 ל-50. לגבי שאלה 10 : הריקוד זוגות שבו גדי השאיר את הרגל באוויר. הרמז : הריקוד זוגות של ש. גוב-ארי ונמצא בין קלטות 20 ל-30. לאורח אלי שפט - נסה להגדיל את התוצאה - אתה כרגע מוביל ! עזרא - עוד מאמץ קל והעולם שלך על כף היד !!! תקון בעברית לעזרא : ריקודים "מורכבים" ולא "מורקבים" כפי שכתבת. מירי.

למעלה