החיילים היהודים של היטלר - היום בטל

Y. Welis

New member
הקוספציה היתה חזקה יותר

ואין סיבה לתמוה, כי מהן אידיאולוגיות אם לא קונספציות, וראה על מה מליוני אנשים הקריבו עצמם לשווא (בצד הגרמני והאיטלקי כמובן) באותן שנים, ובעבור איזה אידיאל אפוי-למחצה ובדיוני. במקרה הזה הקונספציה היתה שהצבא הצרפתי חזק דיו ושהגרמנים זהירים מדי. רק מעטים בודדים כמו דה-גול קלטו מה שריון עצמאי ומגובה בכוח אוירי יכול לעשות. הרעיון אגב לפשוט עם צנחנים על מבצר ענקי כמו אבן-אמאל (בערך) שבבלגיה, היה באותה מידה בלתי-נתפש, כי איש מעולם לא ניסה זאת בעבר. זו גם הסיבה שהגרמנים כבשו אותו בתוך שעות. רק אחרי כמה נסיונות כאלה בעלות הברית הבינו מה הפוטנציאל והגיבו נכון בכרתים באביב 41', בקרב שהוציא לגרמנים את החשק להמשיך במבצעים מוצנחים.

Y. Welis

New member
הבעיה היא שלמרות כל המידע שנמסר

שאכן היה מהימן, הוא לא השיג את מטרתו (אולי משום שלא עמד בקשר עם הסוכנים הנכונים). למרות הכל, המידע המלא ביותר שהושג על הצבא הגרמני בא מרשת 'לוסי' בשוויץ, שפעלה בשירות הסובייטים. גם לבעלות הברית היה מידע, אבל לא משורות ה'אבוואר', ככל הידוע לי. בהשוואה לאיזורינו, מצרי אחד הצליח יותר מכל מפקד בצה"ל להכריע את מלחמת יום כיפור - אותו מקור של המוסד שהתריע 12 שעות לפני הפלישה (הוא טעה ב-4 שעות כי המצרים והסורים החליטו באופן בלתי חזוי להקדים), וכן סיפק את מיקום התפר בין הארמיות ה-2 ל-3, שאיפשר את ההבקעה מעבר לתעלה. אילו קאנאריס היה מוסר מידע מסוג שכזה, היה ניתן לומר שהוא באמת סייע לבעלות הברית.

Y. Welis

New member
ואת מועד התקפת השריון המצרי

שגם איפשר את הכנת המארבים להשמדתו, וכך להבטיח שהשטח ממערב לתעלה יהיה פנוי לתמרונים ארוכים.

קוכולין

New member
עוד לא נקבע סופית

השם הזמני הוא "גרמנים נגד היטלר - סיפורה של ההתנגדות הגרמנית לנאציזם".

שינובי5

New member
תבהיר בבקשה

הספר אמור לצאת - ואם כן מתי ובאיזו הוצאה?. מי בכלל קובע את שם הספר - אתה או המו"ל? על מה הוא מבוסס מ.א או דוקטוראט או מחקר עצמאי? תודה מראש.

קוכולין

New member
בנוגע להוצאה

מדובר במשא ומתן עדין, ולכן לא הייתי רוצה לפרט. את שם הספר, כמקובל, אני קובע ביחד עם המו"ל. צריך להגיע לקונצנזוס בעניין הזה. אנשי המקצוע, דרך אגב, אומרים שכתיבת ספר היא 50 אחוזים מהעבודה. חמישים האחוזים הנותרים הם בחירת השם והכיתוב על גב העטיפה, כי הרי זה מה שרואה הקונה בחנות, שאמור להחליט עם לקנות את הספר או לא. הספר מבוסס על מחקר עצמאי, אם כי בהחלט הסתייעתי בחוקרים רבים מהארץ והעולם, וכמובן בידע ובמתודות שלמדתי בחוג הנפלא להיסטוריה כללית באוניברסיטת תל אביב. הדוקטורט שלי (בקרוב אני יוצא לשנתיים של מחקר ביפן) אמור לעסוק בנושא אחר לגמרי- תדמיות הדדיות של יפנים וגרמנים מ-1871 ועד 1945.

Y. Welis

New member
התכוונת 'השפעות הדדיות'?

כי היו הרבה כאלה, והיפאנים גילו עניין רב בגרמנים, אחרי שיצאו מתקופת ההסתגרות שלהם. הדמיון בין התרבויות מרתק מאוד לדעתי.

far from abyss

New member
אני חושב שהוא כן התכוון לתדמיות

לא שאני מתיימר להבין הרבה בנושא, אבל גם היפנים נהגו לדבוק בכל מיני פאסינאציות שהם "גזע האלים" ושהתרבות שלהם עליונה. בדומה לגרמנים. אולי זו הכוונה?

שינובי5

New member
טוב קודם כל

תודה על התשובות. שנית בהצלחה עם ההוצאה. שלישית - בהצלחה עם הדוקטוראט ביפן, ארץ מעניינת לפי הסיפורים ששמעתי מחברים שלי....

למעלה