מגורים
קודם כל – איך? הדרך הפשוטה ביותר היא להגיע למקום שבו אתם רוצים לגור, ולהיכנס לסוכנות המקומית (זה אותם סוכניות בכל מקום אליו תלכו). הם יראו לכם דירות, ויעזרו עם החוזה (כולל מו"מ)והמעבר.העמלה היא מחצית משכר הדירה החודשי. ישנם גם סוכנים שעובדים בכל המקומות. אני לא ממש מכיר דרכים אחרות. החוזה הסטנדרטי הוא לשנתיים, אם אופציה של הדייר לשבור אותו אחרי שנה. יש צורך לתת לבעל הבית פיקדון בגובה 2 חודשים, והוא יחזיר אותו אחרי תום החוזה. מדובר במזומן. הונג קונג היא בעיקרון מדינת איים, אך ישנו חלק ממנה שמחובר לסין. החלקים המרכזיים הם האי הונג קונג , קאולון, הNEW TERETORIES, לנטאו (שם שדה התעופה), ועוד איים, שרובם קטנים, אך חלקם מיושבים. אני אזכיר את האזורים המרכזיים, כמובן שיש עוד: 1. MID LEVELS – שכונה שנמצאת באי הונג קונג. מדובר על שכונה שיושבת באמצע ההר (ומכאן שמה), ומיועדת בעיקר למעמד הבינוני הגבוה. ישנם המון זרים באזור, והיא חביבה במיוחד על ישראלים עם משפחות. שם נמצא המרכז היהודי, הבי"ס היהודי, ומכיוון שיש שם הרבה ישראלים, אלו שבאים מעדיפים לגור שם. המחירים : החל מ15000 דולר לדירה עם חדר שינה, בגודל ממוצע של ארון קבורה (30 מ"ר), ועולה ועולה. 2. קנדי טאון\סנטרל\וואן צ'אי – שכונות שסמוכות למיד לוולס, יותר סיניות, ולכן זולות יותר. קרובות לאזורי הבילוי הערים שהאי מציע. מחיר התחלתי כ 9000 דולר, לדירת חדר 40 מ"ר. מיועד יותר לרווקים שלא יכולים להרשות לעצמם דירה במיד לוולס, אך רוצים להישאר קרוב לאזורי הבילוי. 3. למה איילנד – לדעתי, המקום הכי טוב לגור בו בהונג קונג. האי נמצא קרוב לאי הונג קונג, ובניגוד לשאר המקומות במדינה הבניה בו נמוכה (מזכיר מאוד את איי יוון). גרים בו בעיקר זרים. החסרון היחידי, וזה חיסרון ענק, הוא שאפשר להגיע אליו אך ורק במעבורת, מהאי הונג קונג. אין כבישים.רכבות שמחברים אותו לשום מקום אחר. 4. TUNG CHONG – עיירה באי לנטאו, בסמוך לשדה התעופה. גרים בו בעיקר מי שעובד בשדה התעופה, לכן לא נדיר לפגוש דיילות או טייסים. גם מבחינת ישראלים, ברובם עובדי אל על. היתרון הוא הקרבה לשדה (למי שצריך), והמחירים הנמוכים. כאן ניתן בכיף למצוא דירת 2 חדרים של 70 מ"ר ב8000 דולר, ואם מוסיפים קצת, גם דירת 3 חדרים של 100 מ"ר ב10000 דולר. כמו כן, מדובר בפרוייקטים, הווה אומר עם בריכה,חדר כושר, מגרשי טניס ועוד פינוקים צמודים לבית. גם בהונג קונג ניתן למצוא פרוייקטים אולם המחירים יקרים מאוד. החסרון – 35 דקות נסיעה כדי להגיע למרכז, אך מכיוון שיש רכבת זה לא נורא כל כך. בכל זאת, אם אתם לא עובדי אל על, ואין לכם מה לחפש בשדה התעופה, לא הייתי ממליץ. 5. DISCOVERY BAY – אומרים שזה המקום הכי נקי מזיהום אויר בהונג קונג, בעיקר כיוון שמכוניות לא מורשות להיכנס לשם. אני לא ממש מאמין לזה בעיקר כיוון שהמקום נמצא 5 דקות מTUNG CHUNG, שנחשב למקום הכי מזוהם בהונג קונג... בעיקרון זו שכונה לזרים, מירב דייריה הם טייסים של החברות השונות. בניה נמוכה יחסית, מרכז תוסס, וחוף ים צמוד. לי היא הזכירה את קריית שמונה, אבל זו אחת משכונות היוקרה של הונג קונג, אז אל תקשיבו לי. אני לא יודע את המחירים בדיוק, אך ניתן למצוא דירות במחירים סבירים. כמובן שיש עוד מקומות, אך אלו המקומות שאני מכיר. בעבר גרתי בHONG HUM, שזו שכונה בקאולון,לא מומלץ, הסביבה היא אסייתי לחלוטין (סינים\יפנים\קוריאנים, וחיי החברה היו על הפנים, אתם עדיין מוזמנים להתנסות.