החיים בהונג קונג

Erap

New member
כמה הערות...

מסעדות - האופציה הכי זולה, ולדעתי הכי משתלמת, היא מרק אטריות עם וונטון (שבהונג קונג ממולא בשרימפ) קציצות דגים, או בשר בקר - 13 עד 20 HK$ למנה. טעים ומשביע. אפשר בכל מסעדה לקחת מנה שכוללת צלחת אורז ועליה בשר כלשהוא - עולה בסביבות ה - 30 HK$. ככה-ככה מבחינת הטעם, ולדעתי לא משתלם. בגדול לדעתי אפשרויות האכילה בחוץ בהונג קונג בד"כ לא מצדיקות את המחיר היחסית גבוה. זו גם אחת הסיבות שהונג קונג היא המקום היחיד בעולם שבו אני אישית נוהג לאכול במקדונלדס סופרים - יש גם את רשת WELLCOME שהסניפים שלה יחסית יותר מצויידים, וכוללים גם מאפיות מצויינות (לפחות בחלק מהסניפים) שווקים - גם כן אופציה טובה לקניית פירות ירקות ושאר מוצרים טריים.

אני נגד מקדונלד

מה גם שכאן הוא פשוט לא טעים. סוליה בלי טעם. למי שמסוגל לתקשר בסינית יהיה הרבה יותר קל במסעדות המקומיות, אולם מי שדובר רק אנגלית, יאלץ להסתפק במסעדות קצת יותר יקרות (אני מבין שאתה דובר סינית). מדוע האכילה בחוץ לא מצדיקה את המחיר? 400 דולר לזוג במסעדה טובה זה בדיוק כמו 240 שקל בארץ, שזה ממש לא סכום בשמיים. חוץ מזה יש הבדל גדול מאוד בין לגור כאן ורק לעבור כמה ימים. אכן כבר העירו לי שלא התייחסתי לWELCOME, ונוסיף ונאמר שיש גם רשת נוספת שנקראת JUSCO (שנמצאת בעיקר היכן שיש הרבה יפנים), מה שחשוב לדעת הוא שבכל סניף נמצא מבחר אחר, וגם בכל רשת. היכן שאני גר הסניף של WELCOME פשוט פחות טוב. ויש גם את האפשרות לשווקים המקומיים, זוגתי שתחיה קונה בשוק המקומי, המחירים זולים בהרבה, המבחר טוב, והסחורה טריה. מומלץ להתנסות. ודבר אחרון זה הסופר היהודי בJCC. כבר הזכרתי אותו במקומות אחרים ולכן לא התייחסתי אליו, אך בקצרה: מזכיר חנות מינימרקט קטנה, מבחר משתנה של מוצרים (תלוי מתי היה משלוח ומה היה בו), דברים שמביאים מהארץ מחוסלים דיי מהר על ידי מי שיש לו קשרים (מעדני חלב וגבינות למינהם), יש גם המון מוצרים בתוצרת מקומית (חומוס זוועתי לטעמי) או ביבוא מאוסטרליה (הבשר הכשר לדוגמא). מחירים יקרים עד מטורפים (28 דולר לשקית פירורי לחם שעולה בארץ 4 שקל).

Erap

New member
טוב... זה עניין של השקפה...

קח את הסכום שמוציאים על ארוחה בהונג קונג - לא משנה כרגע אם ארוחת צהריים בקפטריה ממוצעת, או ארוחת ערב במסעדת פאר - ותוציא אותו סכום בדיוק בסינגפור, טאיוואן, ואפילו יפן. תקבל ארוחה הרבה יותר טעימה, מזינה ומשתלמת. אבל שוב, זה רק עניין של טעם...

yblumann

New member
you can eat well in HK for very lit

I do not know where you stay or work , but, at least in Mong Kok, you can eat very well for hKD30-40, which is on par with Sinapore and Taiwan. of course, food can be cheaper in China, but what about the quality??

Erap

New member
שוב...

עניין של השקפה. ארוחת צהריים שאכלתי בהונג קונג (ולא משנה כרגע אם ב CENTRAL, MONG KOK או כל איזור אחר) תמורת 30 HK$ שזה בערך 4 US$, הייתי אוכל בטאיוואן תמורת 65 NT$ שזה בערך 2 US$. וגם האוכל היה הרבה יותר טעים.

yblumann

New member
ניסית את הרשת של cafe de coral

יותר זול ויותר חשוב אוכל ברמה יותר טובה מאשר במקדונלד

Erap

New member
תודה, אני אנסה בפעם הבאה

שאני אהיה בהונג קונג

אMור

New member
בעעע

איזה שם מטעה... שם של בית קפה, אך למעשה, המקדונלד בגרסה ההונג קונגית. כל הגועל במקום אחד. יש במק'ים רבים סניפי McCAFE. הם עושים סנדוויצ'ים מעולים! הבחירה שלי לארוחה מהירה. לארוחה קצת פחות מהירה, יש את TGI Fridays בפסז' בקצה של Nathan Rd שמוביל ל- Middle Rd, קומה שלישית (יש אסקלייטור, לא לדאוג). תענוג.

מסכים לגבי הקפה דה קוראל.

אם כבר, אז יש שלושה רשתות גדולות שניתן למצוא כמעט בכל מקום: סטארבקס, הלא כל כך מומלצת. פסיפיק קופי, שבחלק מהסניפים יש שניצל עוף איכותי (לפחות בזה שליד הבית), וסנדוויצים לא רעים. עוגות נחמדות וקפה טוב. והמיקס, שיש בה מבחר מעניין של סנדוויצים, ומיצים טבעיים. שני האחרונים הם המועדפים שלי לארוחה מהירה.

yblumann

New member
western food

Cafe de coral is NOT Macodnalds, and the food there is not junk. one of the main attractions of the far east is the different food, and I note that your preferences, and recommendations are for western food. it is a pity, as chinese food is very good and there are lots of well known restuarants which serve very good good. part of the adventure is to find good eating places and to try new things and not just the western food which is far more expensive and not that wonderful in HK. regards

בילויים

הונג קונג שופעת מקומות בילוי. החל ממועדונים אופנתיים, עבור דרך ברים איכותיים, וכלה במועדני חשפנות פחות יוקרתיים. אין בעיה למצוא גם בית קולנוע דובר אנגלית. אני יכול להמליץ על שני מקומות : LAN QUAI FONG – נמצא באי הונג קונג. מאין רחוב ארוך ומלא ברים, אווירה נחמדה, המון כוסונים וכוסיות, רובם זרים וזרות. בנוסף יש מסעדות רבות באזור, וכמה מועדונים. וואן צ'אי – גם באי הונג קונג, וגם בו יש המון ברים, איכותיים יותר או פחות. הבעיה האישית שלי עם המקום הוא שהוא טיפה יותר סליזי. יש בו המון מועדוני חשפנות ולא מעט זונות פיליפיניות. אם הראשון מיועד יותר לזרים שגרים בהונג קונג, השני מיועד יותר לתיירים. כמובן שיש עוד המון מקומות, בכל שכונה יש פאב מקומי, ותרבות הבילוי כאן לא נופלת מזו בישראל, ואף עולה עליה.

Erap

New member
הערה קטנה...

איזור ה SOHO שנמצא 5 דקות הליכה מ LAN KWAI FONG וכולל הרבה בתי-קפה ומסעדות. פופולרי מאוד בקרב זרים. ניתן להגיע אליו בקלות באמצעות המדרגות הנעות שעולות מ CENTRAL ל - MID LEVELS.

ואם כבר הזכרת את המדרגות הנעות

אז בהונג קונג יש את המדרגות הנעות המקורות הארוכות בעולם (יותר מדי תארים). 1.5 ק"מ של מדרגות שמתחילות (או נגמרות) בתחנת הרכבת הונג קונג (שצמודה לתחנת ססנטרל), ומסתיימות (או מתחילות) ברחוב קונדאיט בMID LEVELS. מ8 בבוקר עד 10 במצב ירידה, אחרי זה עליה (תמיד בכיוון אחד). טוב לבאי הבית כנסת (רחוב אחד לפני הסוף). לאורך המדרגות ניתן למצוא המון פאבים ומסעדות, אם כי אני מעדיף את LAN KWAI.

קניות

הונג קונג בונה את עצמה כשוק ענקי. היתרון הכי גדול שלה הוא שאין מס על קניה, ולכן המחירים נמוכים. גם את נושא זה אחלק לנושאים. אלקטרוניקה ומחשבים – מסקרי השוק שאני עשיתי בעבר, המחירים יהיו נמוכים ב10-50% מהמחירים בארץ, לאותו המוצר. כמו כן ישנה כמות גדלה והולכת של מוצרים שבאים ללא brand name ולכן מחירם נמוך מאוד (אך כמובן יש סיכון בקנייתם). עבור מוצרי אלקטרוניקה, אם אתם רוצים לצאת בלי דאגות, אז רצוי לקנות באחת הרשתות הגדולות FORTRESS, או BRODWAY, שם מובטח לכם שמה שקניתם הוא אמיתי, עם אחריות. ישנם כמובן המון חנויות קטנות שימכרו בזול יותר, אך לא בטוח שאם תחזרו למחרת החנות עדיין תהיה שם.... המלצה אישית, חפשו את הפרומושן, כמעט תמיד יש, ולרוב זה משתלם עד מאוד. שימו לב שחלק מהמוצרים שתראו בארץ, לא תוכלו למצוא כאן, כיוון שהם כבר נחשבים לישנים, ולכן יצאו מהמחזור, המון מוצרים שתמצאו כאן לא תוכלו למצוא בארץ, אם כי מדובר במוצר סיני, או כי מדובר במוצר שעדיין לא הושק בארץ. לחובבי הגאדג'טים והמחשבים מומלץ מאוד לבקר באחד מקניוני המחשבים הענקיים (אחד בWAN CHAI, אחד בMONG KOK, ואחד בSHAM SHOI PO ). בגדים והנעלה – תלוי איפה קונים. בקניונים (ויש אחד כזה כל 2 מטר), המחירים יקרים עד שערורייתיים (1500 דולר לחולצת כפתורים קצרה, 5000 דולר לסנדלים...). בשווקים המחירים זולים, אך בודאות גדולה מאוד מדובר בזיוף. ישנם גם את הרשתות הזולות יותר, אך לטעמי עדיף לקנות בישראל. האופנה כאן יכולה להיות מזעזעת עד מאוד. אם אתם באים לכאן עם נשים שאוהבות לעשות קניות (מצטער, גברים לא אוהבים לעשות קניות), כדאי מאוד שהמשכורת תהיה גבוהה עד גבוהה מאוד... תכשיטים – אני לא כל כך מבין בנושא, אך לפי כמות היהלומנים שיש כאן, אפשר למצוא מציאות. למבינים בלבד. לסיכום, ממשלת הונג קונג נלחמת בזיופים, כמובן באופן רשמי בלבד. אם תתאמצו קצת תוכלו למצוא זיופים באיכות גבוהה, ומחיר נמוך. כמו כן, אני התנסיתי עם כמה מוצרים סיניים ללא שם יצרן, ועד כה לא התאכזבתי.

Erap

New member
עוד הערות...

אלקטרוניקה - מומלץ לא לקנות בחנויות שבאיזור TSIM SHA TSUI שם רמאויות מסוגים כל שהם הן עניין שבשגרה. החנויות באיזור MONG KOK נחשבות ליותר אמינות. קצת על תרגילים מלוכלכים של מוכרי מצלמות אפשר למצוא בקישור הבא, תחת הכותרת Scams & Warnings: http://www.lonelyplanet.com/letters/nea/hon_pc.htm#Scam בגדים - אני דווקא כן הייתי ממליץ על רשתות כדוגמת GIORDANO, BELANO וכדומה. אבל אני מניח שעל טעם ועל ריח אין להתווכח...

robbar

New member
וכך עושה ישראלי .....

הייתי בהונג קונג לפני כחצי שנה . ואכן נכנסתי לחנויות כדי לקנות סוני פלייסטישם נייד (PSP) ומייד הם מראים לך ומציעים לך את המחיר הזול. אני מסכים לעיסקה וכמובן מסכמים מחיר ואז שולחים את השליח להביא את המוצר .... ובינתיים מנסים למכור לי משחקים ל PSP. וכאשר הם רואים שהם לא מצליחים למכור לי כלום- פתאום חוזר השליח ומודיע שאין כבר מהדגם הזה אלה רק מהדגם המשוכלל יותר ( אין דגם משוכלל יותר כמובן- סוני הוציאו בינתיים רק דגם אחד. יש אריזה עם עוד תוספות ועליה הם כבר רוצים מחיר מלא ואותה כמובן "יש " במלאי. אז אחרי שנכנסתי לחנות אחת ושניה ושלישית ועשירית וראיתי שכל מקום אותו סיפור עשיתי מעשה : נכנסתי לחנות - מייד ניגש אלי אחד הבחורים, אני מצביע על ה PSP והבחור מייד נותן מחיר מציאה . אני שואל אותו כדי לוודא שזה אכן המחיר שהוא מבקש. הוא כמובן מאמת את זה . אני מייד הוצאתי את המכשיר מהקופסה יחד עם כל הכבלים , לקחתי את הקופסא וקרעתי אותה לחתיכות :) הוצאתי את הכבלים מהשקיות וקרעתי את השקיות . יש את החיבורים שמחזירים את הכבל - פתחתי את כולם וזרקתי את החוטים הקטנים שעוזרים לכבלים להיות מקופלים יפה. קרעתי את אריזת הנייר הדק של ה PSP והודעתי למוכר שאני רוצה את זה ככה כי אני מבריח את זה במכס בישראל. הייתם צריכים לראות את הפרצופים של כל המוכרים שם: שוק !!!. מיד הגיע בעל הבית שכמעט קיבל התקף לב. כמובן הוא לא רצה למכור לי במחיר כה נמוך, אבל עכשיו הוא לא יכול לבטל לי עסקה כי יש לו מוצר בלי אריזה . הוא מתצחיל להתווכח שהוא מוכר את ה PSP בלי כל האביזרים בפנים ושאם אני רוצה אביזרים אז צריך לשלם עוד או שלקנות משחקים- אני כמובן מסרב והוא בסוף נאלץ לתת לי את המכשיר במחיר שסיכמנו מראש. אני רק יכול להגיד לכם שהמוכר התחיל שם להשתגע והתחיל להצדיק את היטלר שהרג יהודים. ואני לא צוחק. האיש פשוט השתגע . הלכתי משם עם ה PSP . לכל הסקרנים - קניתי את ה PSP במחיר של כ 650 ש"ח כאשר אז הוא עלה בארץ 1700 ש"ח ובארצות הברית בערך 1100 ש"ח . חחח אז שלא יעבדו עליכם .

Benkok

New member
כך עושה מאנייק, לא ישראלי...

אם הייתי בעל חנות ולקוח חוצפן כמוך היה בא ועושה מה שעשית - הייתי שובר לך את העצמות וקורא למשטרה במיידי. גם אני הייתי מצדיק את היטלר במקומו...

Erap

New member
להצדיק את היטלר

זכורה לי פעם בהונג קונג שניגשתי לחנות מצלמות ב Tsim Sha Tsui והתעניינתי במצלמה. אחרי שיחה קצרה, המוכר הציע את המצלמה במחיר שנראה לי מופקע. כשלא הסכמתי למחיר שהציע ועמדתי לצאת מהחנות, הוא הוריד במהירות את המחיר כמה פעמים (גם המחיר האחרון שהגיע אליו היה עדיין יקר מדי), עד שבסוף התעצבן והטיח בי שהכל כיון שאני יהודי, וכל מה שיהודים רוצים זה רק כסף בכל מחיר. וזה כאמור אחרי שהוא ניסה לדרוש ממני מחיר מופקע... אז במקרה הזה לא צריך להצדיק את היטלר, אלא את Robbar... מוכרי האלקטרוניקה בחנויות באיזור Tsim Sha Tsui הם רמאים, וכל אחד מהם היה אחרי על אלפי תרגילים הרבה יותר מלוכלכים. אז אני לא מצטער, ואפילו קצת שמח לשמוע שמישהו מהם קיבל מהרמאויות שלו בחזרה. ודרך אגב - במקרה כזה אין מה לקרוא למשטרה, כיון שלא נעשה שום דבר שהוא לא חוקי.

למעלה