החינוך דורש תוכנית חומש

yonatan31

New member
אני מעדיף שיהיו טובים יותר וטובים פחות

מאשר שכולם יהיו גרועים. גם אני רוצה שוויון, שוויון גבוה. לא חייבים להפריט את בתי הספרף אפשר להעביר אותם לניהול קהילתי ולתקצב אותם לפי איכותם הלימודית.

מה זאת הסיסימא הזאת ?

וואלה עדיף שכבר כולם יצאו מנקודת יציאה של גרוע מאשר שאחד יצא מנקודת יציאה של מצווין ואחר של גרוע, איפה שיוויון ההזדמניות בן אדם? שחכתם כבר את ערכי הסולידרייות שלכם? אתם מדברים כמו הקומניסטים רק מהטרוף השני, של הפריט להפריט להפריט הכל להפריט! לא ידעתי שכל מי שיוצא מהחינוך הציבורי הוא תלמיד גרוע. שיוויון גבוה יצא מכך שילדיי ויילדך יישבו באותה כיתה באותה בית ספר, ואנחנו נצביע למפלגות שבאמת יטפלו שורשית בחינוך ובראשי עיר שיפנו יותר תקציבים לחינוך מאשר לכיכרות ולעציצים. מה זאת אומרת לתקצב אותם על פי איכות לימודם? מה איכות גרועה תתקצב פחות? הריי זה יגרום אולי לאיכות עוד יותר גרועה.

StrengthHonor

New member
אני סולידרי עם החברה

אם 500 משפחות מתאחדות ומקימות בית ספר עם מועצה במקום מנהל , שוכרות מורים מתוכם או מבחוץ מקופה משותפת , אני מניח שזה גם פרטי ? אז הם צריכים בנוסף לזה לממן את הילד העצלן שמפריע לאחרים ללמוד בבית ספר ציבורי? ואני לא אומר שצריך לתקצב יותר את אלה שמצליחים , אני אומר שפשוט לא צריך להפריע להם. נראה לי פרויד או אחד אחר הגא את המושג פירמידת הצרכים של הבן אדם , שלמטה יש את הצורך לאכול , אחרי זה יש את הצורך בהגנה וכו' ובסוף יש הגשמה עצמית , בכל אופן לא חייבים להיות שווים ש99% מהחברה תוכל להיות בשלב ההגשמה העצמית בחינוך

StrengthHonor

New member
מה נאור בזה??

אין שום דבר נאור בלהחזיק את ההתפתחות החברתית טכנלוגית כלכלית של החברה הישראלית איפה שאנחנו נמצאים ולא להגיע לפוטנציאל האמיתי שלנו אני לא קפיטליסט , אני שמרן ליברטני. אני לא מאמין באידיולוגיה הסוציאליסטית של הכל צריך להיות של הממשלה כי זה פשוט לא עובד , ואני גם לא מאמין באידיולוגיה הקפיטליסטית של לתפוס נתח הכי גדול מהעוגה שאתה בכלל לא צריך.

StrengthHonor

New member
עודמשהו שצץ לי בראש בקשר לבטחון

כל אחד צריך גם לקבל את האפשרות להגן על עצמו , דהיינו אפשרות לרכוש כלי נשק באופן מבוקר וחוקי , חברה בה כל האנשים שמורי החוק יכולים הלגן על עצמם היא חברה בהם הפושעים לא שומרי החוק שזה לא משנה להם ממילא עד כמה הנשק חוקי , לא יכולים לפגוע בשומרי החוק אלא רק בעצמם , חברה כזאת היא חברה שמהשטרה עסוקה בדרבים חשובים באמת ולא יכולה להיות מושחטת יתר על המידה וזאת חברה שאפשר לישון בה בבטחון בלילה.

השאלה היא האם המצאות כלי נשק מסכנת את הזולת

שכן גם אנשים ישרים וטובים נקלעים למצבים נפשיים קשים, (אהבה נכזבת או בגידה של בן הזוג) בהם הם עלולים לפעול ללא שיקול דעת, ולפגוע באנשים חפים מפשע, זה לדעתי סייג חמור מספיק בשביל למנוע מהאזרחים להחזיק נשק לשימוש עצמי לגבי הפשיעה, הטיפול בענישה חמורה נראה לי מבטיח יותר מאשר שלכל זקנה יהיה אקדח שאינה יודעת בדיוק מה לעשות איתו

StrengthHonor

New member
בינתיים כל זה קורה גם בלי

אחזקת כלי נשק להגנה , אז אם תהייה אפשרות כזאת לפחות תהייה לאזרחים שומרי חוק הרתעה חוץ מלשלם פרוטקציה למאפיונר הבא התרחישי "מה אם" בפרקטיקה קורים בתדירות קטנה הרבה יחסית למה שנמנע.

yonatan31

New member
אני תומך בליברליזם

אבל החלת תקנות הנשק האמריקניות בישראל תביא לאנרכיזם.

StrengthHonor

New member
אנרכיזם זה במקרה ביטול השלטון?

אני מניח שלטוח המאפייה , אפשר לסמוך על המשטרה בארץ? לא ממש , אני מכיר לצערי כמה שוטרים בעיר שלי שהם מכירים את כל הפושעים הגדולים בעיר ומשתפים איתם פעולה כל פעם למה אנשים שומרי חוק צריכים להיות חסרי אונים? קודם כל תפגע ואם תזכה לתשומת לב (נדירה,כבוד!) של המשטרה , תגיע לבית המשפט שסביר להניח שיתן לאחד 5 חודשים מה שבעולם מקבל 5 שנים ויעצבן את כל החברים שלו עליך. כמובן שלאנשים שמעוניינים בכל זה חופש נשיאת נשק לא ישנה שום דבר כי הם מילא מחזיקים בו , הרי מה יש להם להפסיד? בקיצור כל הקטע הזה פועל כמו תקופת היובש בארה"ב , נותנים לפושעים להרוויח בגדול על חשבון העם.

כולנו משלמי המיסים, לא רק אתה

מס הוא תשלום עבור שירות שאנחנו מקבלים מהמדינה, במידה ומשפחה בוחרת בבי"ס פרטי, הרי שהיא אינה מקבלת את השירות עליו היא משלמת(המס הולך לחינוך הממשלתי), לכן על הממשלה לשלם את החלק היחסי שלה בבי"ס פרטי אתה קורא לעצמך קפיטליסט, אינני מכיר אותך היטב, אך דבר אחד ידוע לי בוודאות, תומך שוק חופשי אתה לא

במידה שמשפחה בוחרת בית ספר פרטי

שהיא תשלם את כל ההוצאות ולא מגיע לה אף שקל מהמדינה שכן היא לא נמצאת בחינוך הציבורי. אי אפשר לאכול מין העוגה ולהשאירה שלמה. שכן אם המדינה משתתפת בהוצאות הפרטי אז בעצם הבית ספר ה"פרטי" אינו פרטי פרטי יותר. וגם לא ממש ירדת לסוף דעתי, בשביל להסביר למה ככה אני חושב שאני צריך להסביר לך את כל תפיסת העולם שלי לגבי חברה וכלכלה ומה שהיה צריך להיות כאן והוא לא כאן ומה שצריך להתקיים ולא מתקיים, אבל זה עזוב זה ארוך מידי. אני תומך שוק חופשי אבל לא שוק פרוע ואני להבדיל ממך גם מסתכל כמה שנים קדימה ובדוק מה יהיו ההשלכות בפרוק מערכת החינוך, תסתכל למשל דוגמא בשדרות נדמה לי הפריטו את מערכת החינוך שם וכל החינוך שם קורס , היה על כך אפילו תוכנית בטלוויזיה עד כמה הניהול שם גרוע ועד כמה לא דואגים לתלמידים. עזוב חינוך זה בכלל לא דבר שצריכים לעשות ממנו כסף להרוויח ממנו או להפסיד ממנו, חינוך זה משהו שכל העם צריכים יד ביד ללכת ולהאבק על אותה מערכת שתהיה טובה. ושוב מי שרוצה להעשיר את ילדיו יותר מוזמן לרשום אותם לאלף ואחד חוגים שיש היום ויש הרבה : מוזיקה,בלט,מחול,קורסים באוניברסיטה הפתוחה,מתמטיקה,אנגלית, טניס,שח מט,.. ככה שהכל רק תירוצים. אם אני לא טועה גם בארצות סקנדינביה וגרמניה וצרפת וגם נדמה לי סנגפור ובריטניה ובכלל הרבה מאוד מדינות מצווינות ממשיכות לדגול בחינוך ציבורי. אתה קורא לעצמך קפיטליסט, אינני מכיר אותך היטב, אך דבר אחד ידוע לי בוודאות, תומך שוק חופשי אתה לא

אז בבקשה, החזרי מס ללומדים בבי"ס פרטיים

לא ייתכן שאתה תיקח מאדם את כספו ללא תמורה "אני תומך שוק חופשי אבל לא שוק פרוע", משפט מפתח של מתנגדי השוק החופשי, שוק חופשי הוא הזכות לבחור ללא כפייה או אפלייה שלטונית בסוג המוצר אותו אני מעוניין לרכוש, כשאתה דורש ממני לשאת בכל העלויות של בי"ס פרטי, הרי אתה מעלה מלאכותית את מחיר הפרטיים (אפלייה שלטונית) מול הציבוריים, כיוון שאדם השולח את בנו לבי"ס פרטי משלם פעמיים, עבור הציבורי (בו אינו לומד) ועל הפרטי

אישית אני גם לא חושב שצריך

להחזיר להם החזרי מס, וגם זה משהו שאני עוד צריך להסביר ובלה בלה בלה בגדול כי- אם אתה מקבל מהמדינה החזרי מס אתה בעקיף יוצר כאן בצעם הפרטה של מערכת החינוך וזה יתפוס אינרציה עד שהכל יתפורר.... זה מין התחקמות של המערכת. אתה לא חייב בכלל לשלוח את ילדיך לבית ספר ואז תוכל לקבל החזרי מס ולקנות לעצמך הרבה שוקולדים ובירות... תשמע אני לא ממש בויכוח איתך כמו שיש כמה זרמים בסוציאליזם יש גם כמה זרמים בקפיטליזים, אתה יכול להיות דוגל בקפיטליזם אמריקני דמוקרטי אתה יכול להיות קפיטליסט אמריקני רפובליקני רדיקלי אתה יכול לתמוך בקפיטליזם נאור בקפיטליזם אנגלי ואתה יכול לכתוב מהיום ועד מחר שאני לא תומך בשוק חופשי, וזה לא ממש יזיז לי כהוא זה.. הבעיה שחינוך זה לא ממש חלק משוק, חינוך אל תערבב בין כלכלכה לחינוך אל תערבב בין כלכלכה לביטחון בין כלכלה למשטרה בין כלכלה לבתי סוהר. אם כל הכבוד יש הרבה חופש בחירה וזה לאחר 12 שנות הלימוד אדם יכול ללמוד במכללה ובאוניברסיטה ובמכללה פרטית וחצי פרטית ובמכללה יוקרתית ומכללה לא יוקרתית והוא בוחר לעצמו איזה מרצים ואיזה פקולטה ועל פני כמה שינם לפרוס את התואר ולאיזה שיעורים הוא יבוא, תאמין עדיין לא ראיתי אנשים שבוכים על כך שאין להם מספיק חופש בחירה.

yonatan31

New member
אני לומד בבית ספר פרטי,

למה לי לשלם על לימודיהם של אחרים? חוץ מזה שעדיין לא הבנתי מה מיוחד בחינוך שמונע ממנו להיות פרטי ורווחי.

אתה קורא את מה שאתה כותב?

חינוך? ריווחי? תאמין לי לא צריך בכלל חינוך במדינת ישראל לא פרטי ולא ממשלתי נחסכוך כל שנה עשרות מילייארדי שקלים!

StrengthHonor

New member
ואולי במקום זה אפשר לסבסד חינוך לתלמידים

בבתי ספר פרטיים קהילתיים ממשלתיים חופשיים מסטנדרטים רגולציות ואי יעילויות שכל אחד ילמד בדרך שהוא יצליח בה הכי הרבה? אני חשוב שכדאי שנחזור שוב ל חמשת הנקודות שהעלתי להשלמה בחמש שנים. הדיון בקושי הוא על הפרטה אבל זה לקח את כל הנושא.

מזה חופשי מסטנדרטים ורגולציות?

גם שם יהיו סטנדרטים ורגולציות ולמה צריכים בתי ספר חדשים אפשר את החינוך הציבורי לעושת רפורמות ולהעיף תסטנדרטים או הרגולציות... שכל אחד ילמד בדרך שהוא הכי יצליח? אמ.. נקודה למחשבה.. אבל היא כבר דייי ישימיה מפניי שיש בתי ספר רגילים ובתי ספר דמוקרטיים ויש בתי ספר שמדגישים יותר מוזיקה ויש כאלו שיותר מחשבים ופיזיקה ויש שמדגישים יותר אומנות, ובתוך בתי הספר בתיכון ניתן לבחור באיזה רמת תלמד מתמטיקה ואנגלית ואיזה מקצועות אתה בוחר להרחיב או להעמיק אם בכלל. כך שלהגיד שאין אפשורת בחירה במערכת החינוך הציבורית לתלמיד איך שהוא רוצה להצליח, זה ממש לא נכון. היו שנים ידידי בתקופה למשל של אימי שאני לא בטוח אם היו כל בתי הספר לאומניות וכו ובטח שלא מוזיקליים ולא היה 3 4 5 יחידות לבחירה ובטח שלא היו בתי ספר דמוקרטיים ואתה יודע כמה מגמות במקרה הטוב היו? 2 הומנית או ראלית.

למעלה