במידה שמשפחה בוחרת בית ספר פרטי
שהיא תשלם את כל ההוצאות ולא מגיע לה אף שקל מהמדינה שכן היא לא נמצאת בחינוך הציבורי. אי אפשר לאכול מין העוגה ולהשאירה שלמה. שכן אם המדינה משתתפת בהוצאות הפרטי אז בעצם הבית ספר ה"פרטי" אינו פרטי פרטי יותר. וגם לא ממש ירדת לסוף דעתי, בשביל להסביר למה ככה אני חושב שאני צריך להסביר לך את כל תפיסת העולם שלי לגבי חברה וכלכלה ומה שהיה צריך להיות כאן והוא לא כאן ומה שצריך להתקיים ולא מתקיים, אבל זה עזוב זה ארוך מידי. אני תומך שוק חופשי אבל לא שוק פרוע ואני להבדיל ממך גם מסתכל כמה שנים קדימה ובדוק מה יהיו ההשלכות בפרוק מערכת החינוך, תסתכל למשל דוגמא בשדרות נדמה לי הפריטו את מערכת החינוך שם וכל החינוך שם קורס , היה על כך אפילו תוכנית בטלוויזיה עד כמה הניהול שם גרוע ועד כמה לא דואגים לתלמידים. עזוב חינוך זה בכלל לא דבר שצריכים לעשות ממנו כסף להרוויח ממנו או להפסיד ממנו, חינוך זה משהו שכל העם צריכים יד ביד ללכת ולהאבק על אותה מערכת שתהיה טובה. ושוב מי שרוצה להעשיר את ילדיו יותר מוזמן לרשום אותם לאלף ואחד חוגים שיש היום ויש הרבה : מוזיקה,בלט,מחול,קורסים באוניברסיטה הפתוחה,מתמטיקה,אנגלית, טניס,שח מט,.. ככה שהכל רק תירוצים. אם אני לא טועה גם בארצות סקנדינביה וגרמניה וצרפת וגם נדמה לי סנגפור ובריטניה ובכלל הרבה מאוד מדינות מצווינות ממשיכות לדגול בחינוך ציבורי. אתה קורא לעצמך קפיטליסט, אינני מכיר אותך היטב, אך דבר אחד ידוע לי בוודאות, תומך שוק חופשי אתה לא