החלה חלק 2 של מוקדמות הנבחרות בהתעמלות

תשלחו את אנה ארונוב להתעמלות אומנותית

באולימפיאדה

בתרגילים תזרוק קוקוסים קטנים , וגדולים ותנסה לתפוס

בהצלחה

trilliane

Well-known member
מנהל
החלה חלק 2 של מוקדמות הנבחרות בהתעמלות

אמנותית (או ריתמית, איך שתרצו). ישראל תופיע 11 מתוך 12. הן מדורגות 8 אחרי החלק הראשון אתמול ואם ישמרו על המקום (או יתקדמו) יעלו לגמר. התרגיל עם החישוקים והסרטים אמור להיות החזק שלהם, אני מחזיקה להן אצבעות!

trilliane

Well-known member
מנהל
*החל (החלה התחרות). והבולגריות פתחו

עם שיר הנושא מ"פאנטום האופרה" שזה כבר מוריד להן ציון אצלי... יותר שחוק מזה באמת קשה למצוא (למעט ה"הבנרה" מ"כרמן"
). אני אוהבת את פאנטום האופרה, אני אוהבת את כרמן, אבל כמה אפשר לטחון את אותם קטעים לעוסים?
טיפונת יותר מקוריות בבחירה המוזיקלית לא תזיק (לפחות התרגיל היה טוב והיו בו אלמנטים מקוריים).

trilliane

Well-known member
מנהל
אחת הרומניות (בהתעמלות מכשירים) התחרתה בקרקע

לצלילי פינק פלויד... ולדעתי זה דווקא לא ממש השתלב לה בתרגיל, אבל זה בהחלט היה מקורי ומרענן.

trilliane

Well-known member
מנהל
ולשאלתך, אני חושבת שרוק מתקדם לא ממש מתאים

לתרגילים מהסוג הזה. גם אופי המוזיקה, גם המקצבים לא מתאימים... ובסופו של דבר לרוב גם מחפשים יצירות מוזיקליות מוכרות לציבור הרחב.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש גם עיבודי רוק מתקדם ליצירות קלאסיות

ולפעמים אכן משתמשים בעיבודים מקוריים ליצירות קלאסיות (אם כי לאו דווקא רוק מתקדם) אבל כתבת "יצירות רוק מתקדם של פינק פלויד, לד זפלין, דיפרפל, או קינג קרימזון" אז אלה דברים שונים. גם מוזיקה קלאסית (או ליתר דיוק אמנותית / קונצרטנטית) היא עולם ומלואו ולא כל יצירה מתאימה, כמובן.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, אני חובבת רוק מתקדם ושונאת רוק כבד

אז אני מכירה את הסוגה. "קרוב מאוד למוזיקה קלאסית" זה עניין יחסי מאוד... רוב קטעי הרוק המתקדם המוכרים (וגם של הלהקות שהוא ציין) לא קרובים מאוד למוזיקה קלאסית. כפי שכבר כתבתי, אין ספק שאפשר גם למצוא קטעים מתאימים (וגם לא כל קטע מוזיקה קלאסית מתאים, כמובן) אבל המטרה היא גם להשתמש בקטעים מוכרים לקהל הרחב (ולמאמנות, אני מניחה
).

herouth

New member
אני לא בטוחה שזו המטרה.

המטרה היא לתת קטע טוב שמדגיש היטב את היכולות הספורטיביות. הרבה מתעמלות בחרו קטעים לא מוכרים.

בכל אופן, לפי מה שנאמר בשידור, באולימפיאדה הבאה כבר אפשר יהיה להביא שירים עם מלל, אז זה יישמע שונה לגמרי.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה חלק מהמטרה; והרוב בחרו קטעים מוכרים למדי

צריך לזכור שלרוב מי שבוחרות את המוזיקה אלה המאמנות / כוריאוגרפיות; יש שליטה אירופאית (שלא לומר רוסית) חזקה בתחום והן לא בהכרח חזקות ברוק מתקדם (או ברוק בכלל). לרוב לא מנסים ללכת על קו מוזיקלי מקורי מדי; המקורית ביותר הייתה הסינית והיא בחרה במוזיקה סינית מסיבות של גאווה לאומית אני מניחה (וזה היה צווחני ונשמע נורא).

היתרון במוזיקה קלאסית (וגם ברוב שירי המוזיקה הקלה) הוא גם שהיא מאוד "מסודרת" (מבחינה מבנית, קצבית ועוד) אז נוח לעבוד איתה, בשעה שרוק מתקדם יכול להיות מאוד מורכב מבחינה ריתמית, להחליף משקלים, להשתמש במשקלים נדירים יותר וכו'. כשמדובר בתרגיל המכיל כוריאוגרפיה מדוקדקת ומצריך דיוק רב (ובקבוצתי גם סנכרון) יש יתרון לשיר בעל מבנה ברור, משקל אחיד, פעמה בולטת וכו'.

trilliane

Well-known member
מנהל
בעיבוד מעליות נוראי...
עדיף להימנע מלהרוג

את השיר. היתרון ברוק מתקדם הוא שהוא מכיל הרבה מאוד קטעים אינסטרומנטליים (אז לא צריך להפוך אותם למוזיקת מעליות או לווקליזות אופראיות צווחניות) אבל כאמור, הסגנון המוזיקלי הכללי לא מתאים ובעייתי לתרגילים מהסוג הזה (אני מניחה שאפשר למצוא פה ושם קטעים מתאימים, אבל הם גם לא יהיו מוכרים לקהל ולשופטות וזה חיסרון, אני מניחה).

trilliane

Well-known member
מנהל
האיטלקיות לצלילי וילהאם טל בתרגיל מרהיב!

למעלה