החלה חלק 2 של מוקדמות הנבחרות בהתעמלות

JonJon9

New member
קקי אכן יכול להפתיע

ומאידך זיל גמור.

 

trilliane

Well-known member
מנהל
כל הכבוד להן! אני שמחה בשבילן ובשביל נטע

 

herouth

New member
גם הנבחרת שלנו הלכה היום על האלמנט היהודי

...עם נגיעות רוסיות, כמובן.

אני תוהה אם בגמר חוזרים על כל התרגילים או שיש לכל מתעמלת ונבחרת שני תרגילים בכל מכשיר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כן...
גם זו הייתה בחירה מוזיקלית שחוקה

שלא אהבתי, וגם הביגוד לא הלהיב אותי לצערי.

לגבי הגמרים, כמו בהתעמלות מכשירים, גם כאן חוזרים על אותם תרגילים. בניגוד להתעמלות מכשירים כאן גם הכול עם כוריאוגרפיה מדוקדקת ומותאמת על השנייה אז אין אפשרות טכנית לשנות או לסטות; זה לא כמו בהתעמלות מכשירים שמתעמל יכול להחליט פתאום שהוא מוותר על בורג או מוסיף משהו. כמו כן גם מבחינת החוקה זה אסור – מצהירים מראש על האלמנטים ועל דרגת הקושי בתרגיל ואסור לשנות (זה מוריד נקודות).
 

herouth

New member
השאלה אם אסור להכין מראש תרגיל נוסף

...ולהגיש אותו לשופטים לקראת הגמר. הרי לא מעבירים את התרגיל חודשים מראש.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת; אבל גם אם מותר, למה להן?

הכנה ולימוד של תרגיל נוסף גוזלים זמן רב ומפזרים את המאמץ והריכוז לחינם.
 

herouth

New member
אני לא יודעת בדיוק מה דורשת ההכנה.

אני מניחה שאנשי מקצוע יכולים להתאמן על כמה תרגילים במקביל - ממש כשם שהם מתכוננים לחמישה מכשירים מחוץ לאולימפיאדה (באולימפיאדה הרי מסננים מכשיר אחד כל פעם).

היתרון הוא שבאמת אפשר להכין תרגיל עם דרגת קושי טובה יותר, על מנת לנסות ולהגיע לדירוג יותר גבוה. הצלחת? יש סיכוי למדליה. נכשלת? טוב, עדיין הגעת לגמר, ואין הרבה הבדל אם סיימת במקום ה־5 או ה־10.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
וגם חמישה תרגילים זה לא קל; אז להעמיס עוד?

כל תרגיל כזה דורש הממממון עבודה. לעבוד על שמונה תרגילים במקום על ארבעה (לאולימפיאדה) זו השקעה עצומה, מאמצים ומעמסות רבים. אגב, לא רק שמתעמלות לא מחליפות תרגיל באמצע התחרות, הן גם לא מחליפות תרגיל לכל תחרות. יש כאלה שיכולות להרשות לעצמן (מירי אמרה משהו לגבי הרוסייה שמגוונת לעתים קרובות יחסית, אבל היא באמת בליגה אחרת) אבל לרוב מתעמלת עובדת על אותו תרגיל לפחות שנה שלמה (למיטב הבנתי). זה לא רק האימון, זה גם לנסות אותו ברגע האמת, מול השופטות, לראות איזה ציונים הוא מקבל, לשפץ ולשייף... למיטב הבנתי רוב אם לא כל התרגילים באולימפיאדה הם תרגילים שכבר היו באליפות העולם האחרונה.

זה נכון גם להתעמלות מכשירים – אני זוכרת את התרגיל של ויבר (לא יודעת אם אחד לאחד, אבל אותה מוזיקה) גם מאליפות העולם האחרונה; וגם בהחלקה על הקרח לא מחליפים. זוג המחליקים הישראלי (לשעבר, הם כבר פרשו) זרצקי (האח והאחות) החליקו באותו תרגיל בדיוק גם באולימפיאדת החורף וגם באליפות העולם. באחת מהם הם גם התקדמו למעלה בדירוג כמדומני. כאמור, משתפשפים ומתרגלים לתרגיל גם בתחרויות עצמן ואז גם משתפרים ומבצעים אותו טוב יותר. להכין כמה סטים של תרגילים לא רק פוגע בעומס ההכנות אלא גם בהתנסות בהם בזמן אמת. לא ידוע לי שמישהו עושה זאת.
 

aaa123

Member
במקרה שלא חוזרים בהכרח על אותם תרגילים

אז השאלה היא אם לא כדאי להמר בגמר ולנסות תרגיל ברמת קושי יותר גבוהה כדי שיהיה סיכוי למדליה.

אותה שאלה של הימור רלבנטית גם לענפי ספורט אחרים.

למשל אני זוכר שנבחרת השליחים שלנו בעבר הגיעה לגמר לא כי הם שחו מהר יותר אלא כי הזמן שהם בזבזו בין שחיין לשחיין היה נמוך יותר,ואפשר לשאול אם כדאי שנבחרת שליחים תהמר ותסתכן בפסילה בהסתברות של 50 אחוז על מנת להגיע מהר יותר ,וכך להגדיל את הסיכוי לזכות במדליה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא משהו שאפשר לשנות מעכשיו לעכשיו

בניגוד להתעמלות מכשירים, באמנותית זה לא עובד כך (לפירוט קרא את תשובתי לחירות).
 
למעלה