החלטנו לקנות דירה - התייעצות !

or19881

New member
החלטנו לקנות דירה - התייעצות !

שלום לכל הפורום הנכבד הזה,
אנחנו קוראים די פסיביים כאן בחודשים האחרונים, מהאוכלוסיה שיושבת על הגדר...
אחרי קריאה כאן בפורום והתייעצות עם אנשים גם כאן וגם בחוץ (בעבודות, מכרים וכו') - החלטנו שזהו - די, חיכינו מספיק.
האמת שאנחנו מרגישים מאוד מרומים מהממשלה הנוכחית, אבל זה מאוחר מדי.
יצאנו מהבית לפני שנתיים בתקוות שבעתיד יהיה בסדר, שנתיים של שכירות הלכו לפח, מחירי דירות המשיכו לעלות, ולא מספיק זה גם ריביות עלו לנו מול הפרצוף.

הגיעו מים עד נפש !

יש לנו 400 אלף נכון לעכשיו, כאשר :
150K שלנו, 150K נקבל מההורים מתנה, ועוד 100K נקבל מההורים כהלוואה

אנחנו מחפשים דירות עד 1.2M
קראנו dat daz רשם על משכנתא חכמה, מחיפושנו בגוגל ראינו שמדןבר על משכנתא שמסלוליה תואמות את צורכי המשפחה, וגם גורמות להם לשלם פחות

קראנו גם ש fitch רשם שאין לנו מה לחפש עם 150K, עכשיו יש לנו 400K מה דעתך ?

כמו כן, רצינו להתייעץ איזה מסלולים כדאי לקחת ?
ומתי הולכים לבנק לבקש ? אחרי שחותמים על חוזה רכישה או לפני ?
תודה לכל מי שיעזור !

elvinnox

New member
אכן הממשלה הזאת היא ביזיון והיא שיקרה למאות אלפי צעירים

לא פטיש 5 קילו ולא כלום, פשוט עבודה בעיניים למאות אלפי צעירים.
&nbsp
אכן דילמה רצינית ובאמת שאני יכול להבין אתכם, באמת נמאס.
&nbsp
מה שכן, אתם מבינים שבסכום הזה הדירה שתגורו בה לא תהיה דירה שאתם באמת רוצים, באזור שאתם רוצים או שתתאים לצרכים העתידיים שלכם, כלומר זה לא יהיה בית החלומות שלכם שתזדקנו בו.
&nbsp
לכן, דווקא לא הייתי רץ לנדל"ן עכשיו למגורים, בחנתם נכס להשקעה?
&nbsp

h a j b i

New member
ברור שזו לא תהיה דירת החלומות

רוב האנשים לעולם לא יגיעו ל "בית החלומות" ואלה שכן או קרוב לכך עושים את זה רק בסיבות גיל 40-50.
ככה שזה לא צריך להיות השיקול.

elvinnox

New member
המצב היום שונה,

פעם ההתחייבויות למשכנתא היו קצרות, 12 שנה אז הייתה לך את האפשרות לרכוש בגיל צעיר ובסביבות גיל 40, לסיים את המשכנתא הראשונה.
אם היית רוצה, היית יכול לעבור לבית חלומותיך בגיל 40 עם משכנתא קצרה של 10-15 שנה.
&nbsp
היום, המשכנתא הזו תהיה ל-30 שנה והיא "תסנדל" את הרוכשים שלה בדירה עלובה למשך כל חייהם. זה לא כלכך ברור פה, הסיכון עצום.
גם אם ירצו לצאת מההשקעה הגרועה, יבינו שזה לא יהיה זול, ועלות הקנס יכולה להגיע למאות אלפי שקלים. (מכירה, קניה, ירידת מחיר, קנס על פרעון מוקדם והתשלום של הריבית בשנים הראשונות שלא נוגע בקרן)
&nbsp
ברור שהכוונה היא לא בית החלומות, אלא אפילו בית שיוכלו להזדקן בו.
ושאנשים מתפשרים על דירה בת 60 בעיר לווין בקומה 4 בלי מעלית ב-1.3M עם משכנתא כבדה על הגב, וריבית שצפויה לעלות, החזרים כבדים וקושי כלכלי - לא בטוח שהם מבינים לאן הם הולכים.
&nbsp
אי אפשר להשוות את העבר, שאני בוחן את המקרה הפרטי הזה לא בטוח שלקפוץ למים כי כולם קופצים עושה את זה בסדר.
&nbsp
רק תחשוב על האפשרות כמה הזוג הזה יאכל את הלב שפתאום יהיו 50 אלף דירות במחיר למשתכן וכולם יזכו בדירה חדשה בעוד שנתיים בעוד שהם תקועים לנצח עם דירה מתפוררת ששווה פחות ממה שהם קנו אותה, זה לא תסריט בדיוני.
&nbsp

h a j b i

New member
גם פעם כמו היום, גוררים את המשכנתא מדירה לדירה

זה לא משהו חדש ואם אתה באמת מאמין שהריביות יעלו אז כנראה גם לא יהיה קנס פירעון מוקדם (לידיעתך העמלה על פרעון מוקדם באשראי עומדת על הסכום האסטרונומי של 60 ש"ח...)
&nbsp
בכל מקרה אורך המשכנתא הממוצע הוא כ- 18 שנים ולא 30 כפי שאתה טוען והקיזוז מהקרן נעשה כבר מתשלום הראשון (כמובן שהוא קטן ביחס לריבית בהתחלה).
&nbsp
נכון שבעבר היו לוקחים משכנתאות קצרות יותר אבל בעיקר כי הרבית הייתה רצחנית ומשכנתא ארוכה משמעותה להחזיר פי כמה יותר מערך הדירה. אנשים היו הופכים את העולם, מלווים ממשפחה וחברים רק כדי לקחת משכנתא כמה שיותר קצרה.
&nbsp
בנוגע למחיר למשתכן, זה הימור, אפשר להשתתף בהגרלות ולחכות ואפשר שלא. ברור שאם זכית בהגרלה באזור שאתה רוצה לגור אז טוב שחיכית אבל רוב הסיכויים שלא תזכה לכן כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו. מה שבטוח שבכל מקרה לא יהיה מצב ש כולם יזכו בדירה חדשה", כבר עכשיו מדברים על להתחיל לסגור את השאלטר כי עוד הרבה דירות כנראה לא יהיו.
&nbsp
גם ברור שאם מחירי הדירות ירדו אחרי שקנית תתבאס אבל אם לא תקנה והם יעלו גם תתבאס (כפי שקרה לכל מי ששקל לקנות ולא עשה זאת ב- 8 השנים האחרונות).
&nbsp
אני פחות מתייחס למקרה הזה הספציפי אלא עונה רק לדברים שאנשים כותבים שהם פשוט לא נכונים שיכולים להגיע רק מכאלה שלא לקחו משכנתא אף פעם או שלקחו לפני יותר מ - 15 שנים (לא רק בפורום הזה אני שומע "עצות" ו "אזהרות" למה מה יקרה אם הריבית תעלה\תהיה אינפלציה\מחירי הדירות ירדו).
&nbsp
אני אישית לא הייתי קונה דירה למגורים כי שכירות הרבה יותר נוחה ומתאימה לי וגם יותר משתלמת כלכלית לדעתי. אבל, לו היו לי ילדים שמתקרבים לגיל גן חובה אז נכנסים שיקולים שהם לא הבכרח כלכליים נטו ואז דווקא כן הייתי שוקל אולי לבנות דירה למגורים.

elvinnox

New member
מסכים איתך בנושא של דירה למגורים

זה פשוט לא משתלם, שאתה יכול לשכור דירה במרכז ב1.5% פשוט עדיף לגור בשכירות ולתת לכסף לעשות 3-4% (סולידי). ככה לפחות זה מהצד שלי. ככה שמבחינת הרבה אנשים עם הון עצמי גבוה שיודעים לעבוד איתו, מגורים בשכירות הם חסכון. (אני יודע שזה נשמע מופרך, אבל אני מדבר על המצב היום)
הדבר היחידי שהפך את המשוואה הוא העליות האסטונומיות של השנים האחרונות אבל לא בטוח שזה ימשיך כך, כבר עכשיו רואים התמתנות / שינוי מגמה.
&nbsp
אבל כל אחד ושיקוליו, יכול להיות שאם שוק השכירות לא היה כזה פרוץ פה, אולי לא היה את כל הטירוף הזה לנדל"ן, אחרת אין לי הסבר רציונאלי לשלם כלכך הרבה על מוצר.
&nbsp
נראה שהזוג הצעיר הוא ללא ילדים ולכן נראה שהוא נכנס בכח לעסקה שלא בטוח שטובה לו, גם לא בטווח הקצר ובטח שלא לטווח הארוך.
הריביות כבר היום גבוהות, לא יודע עוד כמה הם יעלו, לא יודע גם אם מחירי הדיור לא ירדו בלי קשר למחיר למשתכן, סביר להניח שהמתנה ל2017 כאשר חוק המיסוי החדש של כחלון יכנס אולי יפלטו לשוק הרבה דירות במחיר יותר טוב - אולי המתנה והשקעה יותר תתשלם

h a j b i

New member
זה גם עניין של גמישות

מחר אולי תחליף עבודה, מחר אולי הריון לא צפוי מוקדם משחשבת או תאומים במקום ילד אחד. כל עוד אתה לא נטוע יותר מידי באזור מסויים אני א רואה טעם לקנות, בעניין הזה באמת דברים התשנו. פעם אנשים היו הולכים במסלול מאוד ברור עם תחנות ברורות והיום זה הרבה יותר גמיש.

dat nigga daz

New member
אין שום קשר בין הדברים...

אפילו אם אנשים מחליטים כל 5 שנים לשנות את החיים שלהם אין שום סיבה לא לקנות דירה, זה סתם תירוץ עלוב לכאלו שאין להם כסף לקנות. נקודה.

elvinox - תמשיך לחדש פנקסי צקים לשכירות ולהאמין שאתה מבין משהו מהחיים שלך. תמשיך לחיות בסרט שהתשואה במרכז היא 0.5 אחוז, ובתיק השקעות סולידי אתה מרוויח 20 אחוז.
בגלל זה רואים איפה אתה נמצא ואיפה אחרים נמצאים.
בעיה שלך שאתה לא מאמין שיש אנשים שנולדו עשור אחריך וכבר בעלי דירות, הם פשוט לקחו אחריות על החיים שלהם.

מצד שני, מה אפשר לצפות מאדם שמאמין שמשקיע נדלן יוריד לו את המחירים ? חחחחח

elvinnox

New member
אני לא מסתכל על מאמין או על סיפורים

בשנה האחרונה הרווחתי 30K מרווחי הון,
התשואה במרכז היא 1.5, יש דירות להשכרה ב-4.5K שעולות 1.9, לזה תוסיף תיקונים ובלאי - ואתה בקושי מגרד את ה-2%. תוסיף מס רכישה ומס שבח ואתה עומד על 1.5%.
&nbsp
אבל כרגיל אתה חזק בסיסמאות, אני מסתכל על מספרים.
הדבר היחידי ששינה את המשוואה הוא העליות האסטרונומיות שהיו, אבל העבר לא מעניין.
אנחנו מסתכלים על הנתונים עכשיו בנקודת הזמן הנוכחית וזה פשוט לא משתלם

dat nigga daz

New member
אני מראה רק את המציאות.. ואתה ממשיך לכתוב שטויות....

האמת כואבת לך, אני מבין...

בפועל המספרים הם כאלו :
תשואה שלי במרכז היא 2.9%
תשואה על תיק סולידי הוא פחות מ- 1%
תשואה על תיק השקעות בבורסה יכול להגיע ל 3%, אבל מי הטיפש שיסכן כסף שחסך להון עצמי בבורסה ?
במציאות אנשים קונים.. כל יום... המחירים מדברים בעד עצמם...

הערה 1 : דירות להשכרה ב- 4.5 שנקנו ב- 2 מיליון - אולי באוגנדה הירוקה חחחח

הערה 2 : ההחלטות שקיבלת עד היום בגילך המופלג היו גרועות ביותר, אז למה אתה נותן עצות לאחרים ?

הערה 3 : הסיסמאות שלי שאני דופק בסוף כל תגובה עם החרוזים - היא רק תוספת לאמת שאני מנחית עליכם :)

sharpcookie

New member
נצל"ש. איפה עושים היום 3-4% באופן סולידי?

אשמח לשמוע הכוונה ספציפית. זה יכול להיות גורם די מכריע בהתלבטות שלי אם לקנות עכשיו דירה או לא.

elvinnox

New member
חסר?

אני לא יכול להמליץ על השקעה כזו או אחרת,
אבל יש בלי סוף. באמת.
אפשר להרכיב תיק מכמה אפיקים,
יש תעודות סל, יש אגחים, יש קרנות מחקות, יש תאגידים ענקיים, יש אפילו אתרי הלוואות P2P שנותנים אחוז יפה מאוד. מילת המפתח זה גיוון ולהסתפק במועט.
&nbsp
אני לא יועץ השקעות, לכן לא אוכל לתת המלצה על משהו ספיציפי.
&nbsp
אבל באמת, אם אתם חושבים שנדל"ן בארץ בתקופה הזו כל כך אטרקטיבי אז למה בדיוק לא רואים את הגופים הגדולים משקיעים בזה? הרי כסף לא חסר להם.
והם כן משקיעים בחברות ואג"חים ועוד שאר מכשירים פיננסים, אפילו בנדל"ן בחול, אבל בנדל"ן בארץ? בורחים כמו מאש. כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא יודעים...
&nbsp

sharpcookie

New member
לא שאלתי בציניות, זאת אכן תהייה

שקיימת אצלי ואצל אנשים נוספים שאני מכירה שאינם מומחים בכלכלה ובעבר שמרו כסף בפיקדונות בטוחים תמורת רווח צנוע, אופצייה שלצערי אינה קיימת כיום. בפועל יוצא שמי שאינו בקיא בשוק ההון, או שמסכן חסכונות של חיים שלמים בהסתמכות על כל מיני "יועצי השקעות" שיושבים בבנק ואינם מבינים הרבה יותר ממנו, או מחזיק את כל כספו הנשחק בעו"ש, או מתחיל לחפש דירה באזור שהוא מכיר. אנשים רגילים שלא מתמחים בשוק ההון לרוב גם לא יסתכנו בהשקעות נדל"ן במדינות זרות, נושא מורכב לא פחות. אני רק מתארת מצב בעייתי מאוד שנוצר ע"י הריבית האפסית - שמן הסתם זאת מטרתה, לגרום לאנשים להפעיל את הכלכלה ע"י הוצאת החסכונות שלהם מהבנקים תוך כדי לקיחת הלוואות לא הגיוניות. מצב שאת מלוא חומרת הנזק שיגרום נגלה רק בעוד כמה שנים.
&nbsp
אישית אני ממש לא מאמינה בנדל"ן בארץ וברור לי שהוא מנופח מעבר לכל פרופורצייה, רק שאי אפשר להתעלם מהנושא המרכזי שממשיך לתדלק את הבועה, לבינתיים...

&nbsp
וכן, יש סיכוי טוב שמי שישלם את המחיר בסוף יהיו הצעירים שלוקחים משכנתאות מטורפות כדי לקנות היום, ולא המשקיעים שידעו לצאת בזמן.

dat nigga daz

New member
חחח דירת חלומות ?

אני עם כל הכסף שיש לי, לא יכול להרשות לעצמי את דירת החלומות שלי,
אז אני קונה מה שאני יכול ומסתפק בזה

אבל ככה זה מפונקים, רק דירת חלומות הם רוצים

or19881

New member
גם על דירה להשקעה המליצו לנו...

אבל אנחנו לא מעוניינים,
מעדיפים קודם לקנות דירה שתהיה שלנו ושתהיה לנו את הפינה שלנו בלי לדאוג

אתמול בשישי הלכנו וראינו הרבה דירות בתקציב הזה, אמנם לא דירות מושלמות, אבל היו חלק מהן גם משופצות

h a j b i

New member
בנוגע למסלולים ובכלל משכנתא יש פורום יעודי

הייתי כבר מתחיל לקבוע פגישות בבנקים לקבל אישורים עקרוניים למשכנתא, לא הייתי חותם על חוזה לפני שיש לי לפחות אחד כזה ביד.

or19881

New member
בהחלט אתמול ראינו הרבה דירות - וביום ראשון -

כבר נתחיל לקבוע עם הבנקים - תודה !

ואל תשכח לשים את הנתונים באקסל ולראות את ההוצאה האמיתית שלך

וכאשר אתה משווה את ההוצאה הכוללת שלך, את תשכח להוסיף להוצאה עוד 2,000 ש"ח בחודש, שהם חוסר ההכנסה העתידי שלך מתשואה של ההון העצמי שאתה הולך לזרוק על ארבע קירות שלך, שלא מניבים כלום (חוץ מחור תזרימי כמובן)

dat nigga daz

New member
חחחח 2000 שקל בחודש ????

תנסה יותר לכיוון של 500 שקל לחודש מקסימום, ותוסיף לזה את החיסכון בשכר דירה.

איפה אתה הולך להשקיע אותו ? בפורקס ? חחחח

אבל לא נורא, בקרוב גם אתה תדע - מי שלא משקיע בנדלן יהיה בבעיה

למעלה