החלטנו לקנות דירה - התייעצות !

המתנה תקטין את ההוצאה הכוללת שלך על דיור במיליון ש"ח. שווא?

1. מה זה "תמיד כולם אמרו שהמחירים בשיא"?
הרי בין השנים 1998 - 2008, המחירים רק ירדו במשך 10 שנים, וסה"כ ירדו ב 40%.
אז נראה לך שמישהו אז זימר שהמחירים תמיד בשיא?
אנחנו פשוט בגל העולה של הגאות והשפל של ענף הנדל"ן. זה הכל.
וכמו שזה עלה בשנות השבעים במשך כמה שנים, אז זה ירד לאחר מכן במשך כמה שנים
וכך היה גם בשנות השמונים
וכך היה גם בשנות התשעים
וככה זה גם עכשיו
תמיד יש עליות עד לשיא הגאות, ואחרי זה ירידות על לשיא השפל.

והל"ס שקרנים? צודק. אבל מה האינטרס האמיתי שלהם?
אם במשך שנים הם משקרים שהחירים עולים, אז לא יתחילו עכשיו לשקר שהמחירים יורדים. לא ככה?
זה רק אומר שהם מסתירים ירידות הרבה יותר גדולות.

ובקשר לחוקים ההזויים של כחלון, אתה צודק, אכן הזויים
אבל תשאך את עצמך למה החוקים האלה גורמים? התשובה היא שהם מרחיקים משקיעים מהשוק.
ומה קורה כאשר משקיעים בורחים מהשוק? צודק - המחירים יורדים.

אז עכשיו שאתה מבין מה המגמה של המחירים בשוק, אני מקווה שאתה מבין שלרכוש דירה בשיא ההזוי של המחירים, זאת התאבדות כלכלית.

אתה רוצה להתאבד כלכלית בגלל אינטרסנטים בפאניקה שמפמפמים דיס אינפורמציה?
בבקשה

or19881

New member
dat daz תודה רבה..

אני נבדוק את המסלולים עם הבנק ונעדכן

במקום לרוץ לבנקים, פשוט תכנס לאתרי הכלכלה ותקרא על מצב הנד"ן

כל הדיווחים מראים שמגמה מתהפכת
ומי שקונה עכשיו דירה, שם את כספו על קרן הצבי

גולשת100

New member
כמה תשובות

ראשית שאפו על ההחלטה האמיצה. רק לידיעה "מחיר למשתכן " ממש לא המצאה של ממשלה זו , התוכנית מתקיימת כבר משנת 1997 ומדי פעם משנה את תנאי הסף אך היא די מצומצמת ואין ביכולתה להשפיע על מחירי הדירות.
לגבי משכנתא בשלב ראשון כדאי לקבל אישור עקרוני, בנק מזרחי טפחות יכול לתת זאת טלפונית ,לאומי,דיסקונט, פועלים עושים זאת בפגישה בלבד. בכל מקרה כשכבר נחתמת העסקה נהוג להכליל סעיף "בכפוף לאישור הבנק".
יש פורום ייעודי למשכנתאות אבל בגדול אין כאן קסמים ככל שתתחייבו להחזר חודשי גבוה יותר ותקופה קצרה של משכנתא כך העלות של משכנתא תהיה נמוכה יותר.לגבי התאמה לצרכי המשפחה אכן זה חשוב אך הצרכים האלה לעיתים משתנים וקצת קשה לנבא מראש.
באיזה איזור אתם מעוניינים לקנות? תזכרו שיש עוד עלויות נלוות לרכישת דירה כמו עורך דין,שמאי של הבנק,שיפוצים, הובלה, כל מיני אגרות שזה כסף קטן אך בכל זאת .
ברכישה מקבלן צריך לבדוק אם יש הצמדה למדד תשומות הבניה, לברר אם יש תשלומים על חיבור תשתיות:מים, חשמל, גז ( לפעמים זה מגיע לאלפי שקלים).אין צורך בשמאי מהבנק אך לרוב תהיה הוצאה של התקנת מזגן, שדרוג המטבח ( תלוי מה הקבלן מציע).
לאור כל ההוצאות האלה נראה שתצטרכו משכנתא לא קטנה אך כבר שמעתי על זוגות שלקחו גם 1250000 משכנתא ומסתדרים מצוין.

שיהיה בהצלחה!

or19881

New member
wow איזה תגובה ! תודה רבה !!...

כתבת כאן המון דברים שבכלל לא חשבנו עליהם,
כנראה שיש לנו הרבה מה ללמוד.

נעבור על כל מה שכתבת,
תודה רבה רבה !!!

גולשת100

New member
בכיף!

שמחתי לקרוא שזה עוזר.אנחנו קנינו דירה לפני שנה וחצי אחרי 5 שנות שכירות. עשינו הרבה חקר שוק נדל"ן ומשכנתאות ואני תמיד שמחה לחלוק את הידע שלי עם זוגות שנמצאים לפני רכישת דירה.

אכן, החלטה אמיצה. אבל במקום "שאפו" הייתי שולח נורת הזהרה

ומעבר לזה שאת שמעת (אבל כנראה ממש לא מכירה) על זוגות שלקחו 1,250,000 ומסתדרים מצויין, אני דווקא מכיר אישית הרבה זוגות שלקחו משכנתא של 900K וגם של מיליון וקורסים תחת העומס.
ועל פניו, גם הם חשבו שלא תהיה שום סיבה שזה יהיה כל כך קשה.
אבל החיים חזקים יותר מכל פוסט אינטרסנטי

elvinnox

New member
מכיר אישית (חבר טוב קרוב) שלקח משכנתא "צנועה" של 1M

וכמעט קרס! אם לא היה לו את הגיבוי של ההורים, היה היום ברחוב.
ואנחנו מדברים בסה"כ על 3 חודשים ללא עבודה (רק של בן זוג אחד).
והוא הגיע לחובות רק בכרטיסי אשראי של 50K, ועוד מינוסים והלוואות חוץ בנקאיות.
אתם לא רוצים לדעת מה זה שאתה תקוע בלי כסף, לא יכול למשוך מכספומט ולא יכול לגהץ. זה בן אדם נורמטיבי, רגיל, לא פזרן או בזבזן. ברגע שאין משכורת או הכנסה, הדרך למטה מאוד קצרה.
&nbsp
כנראה אתם לא מבינים לאן אתם נכנסים.
ומספיק כבר להשוות שכירות למשכנתא, יש הבדל משמעותי מאוד בין 4K ל- 7.5K משכנתא
שלא לדבר שעוד כמה שנים ההחזרים יעלו ל- 9K.
מי מבטיח לכם שעוד 30 שנה בכלל תהיה לכם עבודה?
לא, שכירות זה לא בגובה המשכנתא, מספיק עם הדמגוגיה הזולה. זה כבר ממש לא נכון היום, לא במחירים של היום. אולי זה היה נכון פעם ובפריפריה. היום זה פשוט לא נכון ולא משנה כמה תגידו את זה, אני מסתכל על מספרים ועובדות.
&nbsp
הבנקים מציגים את זה כאילו זה בקטנה, וכולם עושים את זה ורק מדרדרים את כולם לתהום כלכלי. כי ברור מי מרוויח מזה.
&nbsp

dezvuv

New member
2ליצנים שמתים לקנות "מכירים אישית" 1 שקנה ונדפק

dat nigga daz

New member
רואים שאתה לא מבין כלום בנדלן ובמשכנתאות...

בגלל זה אתה הומלס...

ואם חבר שלך קרס כנראה שהוא בדיוק כמוך - לא יודע להתנהל , באמת לאנשים כמוכם עדיף להישאר בשכירות ..

אני מכיר אנשים שלקחו גם 2 מיליון ו 3 מיליון והכל בסדר איתם , לעומת זאת בכלבוטק יש אנשים שלקחו 20 אלף הלוואה לסדר לילדה גשר בשיניים והסתבכו, אז מה המסקנה , לא לסדר לילדים שיניים ?

המסקנות ההזויות שלך רק ממחישות לי יותר ויותר למה אתה נמצא במצב הזה,
אחר כך אתה מתפלא איך ילדים שקטנים ממך בעשור כבר קנו בית ואתה לא חחחחח

ואגב ,
משכנתא קופצת מ 4 ל 7 ול 9 ??
אנשים לא טיפשים... מי שחכם לוקח משכנתא חכמה ויודע בדיוק כמה יחזיר

מי שלא חכם , חושב כמוך ובגלל זה נשאר בלי כלום

גולשת100

New member
כמה נקודות

כפי שאתה וחבריך מציגים את הדברים ניתן לחשוב שחיים בשכירות מהווים תעודת ביטוח לחוסן כלכלי והעדר משברים. כאילו שמי ששוכר דירה לא יכול לאבד את עבודתו , לחלות ,להתגרש.מי שיקרא את ההודעות שלך יחשוב שהדיון כאן על איזה דייר מוגן שמחליט לצאת מאיזור הנוחות שלו ולהיכנס להרפתקה של משכנתא. או זוג שמתגורר בדירה משלו ללא משכנתא ומעוניין להשתדרג לאיזה אחוזת חלומות ולשם כך נוטל על עצמו חובות לכל החיים. מתי תבין שלרוב הזוגות ממילא יש הוצאה על המגורים בדמות השכירות שאגב עולה בקצב מהיר יותר ממשכנתא? המשפטים על "שיא הבועה" אני שומעת כבר משנת 2009 .כנ"ל על "ריבית היסטורית נמוכה".אגב מה מפריע לכל אלה שרכשו אז ונקלעו למשבר כלכלי למכור את דירתם , להחזיר את כל המשכנתא לבנק ולהישאר עם עודף של מיליון ביד?
אתה מדבר בסיסמאות ללא עובדות רלוונטיות וסתם מטעה אנשים.
נתונים של הלמ"ס,"קבלנים תקועים עם הדירות" אלו דברים שנשמעים כל הזמן ומחירי הדירות ממשיכים לעלות.הקבלנים לא תקועים עם דירות הם יודעים שהזמן משחק ולטובתם וככל שיוכלו למשוך יותר זמן ולא למכור יקבלו יותר כסף עבור הדירה. "הדירות התקועות" שנכנסות לסטטיסטיקה לרוב דירות מיוחדות:גן,פנטהאוז ואילו דירות זולות יותר במיוחד בקומות הנמוכות נמכרות כמו לחמניות בשוק עוד בפריסיילים. יודעת מניסיון אישי ולא משמועות.כך שלטעון ש-30000 דירות יוקרה יתרמו לירידת מחירים קצת נאיבי, אתה לא חושב?

elvinnox

New member
אני דווקא מסכים איתך בעניין הקבלנים

הקבלנים יודעים שהזמן לטובתם, מה גם שאני לא מאמין למספרים האלה והרבה מהדירות בכלל כבר נמכרו בפריסיילים.
הנתון המעניין שאנו לא יודעים הוא כמות הדירות בבניה שלא נמכרו עדיין ולדעתי המספר הזה נמוך ממה שמפרסמים.
&nbsp
אבל בלי קשר, המחירים עלו בגלל שהבנקים אפשרו זאת על ידי משכנתאות גבוהות, וכיום הריביות על המשכנתא עולות ויכולת ההחזר של הלווים יורדת ולכן המחירים ירדו.
כלומר, לא בגלל היצע גבוה (שזה לא נכון לדעתי) אלא בגלל חוסר יכולת מימון.
&nbsp
ועדיין השכירות נמוכה משמעותית מהמשכנתא, מה גם שלא לכל הזוגות יש עזרה מההורים של חצי מיליון שח.
בגלל רצף העליות כבר לא נתפס שמחירים יכולים לרדת, אבל זה לא יעלה לנצח, ושהירידות יתחילו (ונראה שהן בפתח) לאף אחד לא יהיה בוער לרוץ לנדל"ן כמו שראינו בשנים האחרונות, פתאום יש זמן כי המחירים יורדים וירידה של 20-30% שווה הרבה שנות משכנתא.
&nbsp
אני יודע שלחלק מהאנשים התסריט הזה נראה דמיוני כרגע, אבל הוא בהחלט אפשרי ולדעתי גם בהסתברות גבוהה.
&nbsp
&nbsp

Fitch

New member
קודם כל תוציאו אישור עקרוני בבנק ומהר. אח"כ הייתי עושה מאמץ

לקנות דירה סביב ה-1M (אני יודע שהיא תהיה יותר צנועה, אבל הרבה יותר מתאימה לכם כלכלית. עוד X שנים תוכלו להתקדם ולשדרג).
&nbsp
לגבי משכנתא ומסלולים, יש פורום מקביל פה בתפוז עם מבינים בתחום.

mulcha

New member
עשו טובה חברים אל תאכילו את הטרול שמקלל את כל מי

שמצביע על קיומה של בועת נדלן.
שיגיד מה שהוא רוצה, מקסימום ישכנע עוד קרפיון לקחת 1 מיליון משכנתא בשביל דירה עם 4 כיווני טילים במצליח פינת סג'עיה. זה רק ינפח יותר את הבועה ויביא לפיצוצה היותר אכזרי.
מי שמקשיב לטרול המקלל אז שיהיה לו לבריאות למה שננסה להציל אותו?

elvinnox

New member
כיוון נחמד, לא חשבתי על זה

אולי בהפוך אפשר לענות לו בציניות -
חייב לקנות היום את החור המתקלף עם 3 חדרים בקומה 4 בלי מעלית ב- 1.3M כי מחר יעלה 2M! שלא תפספס את הרכבת.
&nbsp
עוד מעט גם בפריפריה תפספסו, לרוץ לקנות היום! העיקר לקנות, עם עדיפות למשכנתא ל-30 שנה בהחזרים המקסימלים! רק כדי לא לפספס, חייב לחטוף כל דירה לפני שיגמר!
&nbsp
גם בשכונה משכירים את החור ב-5K כי ממש חסרות דירות בפריפריה, אז מקסימום תקנו היום ותמכרו בעוד שנה ברווח של 1M.
&nbsp
מתחיל להזכיר את כל הפורקס והאופציות הבינריות מה שהולך לאחרונה וזה לא נראה טוב
&nbsp
&nbsp

למעלה