החלפת ביטוח רפואי סביב ביצוע פרוצדורה

Fellowship

New member
החלפת ביטוח רפואי סביב ביצוע פרוצדורה

אנו אמורים להחליף בקרוב ביטוח רפואי ובמקביל לבצע פרוצדורה רפואית מסויימת, לא ברור עדיין מה יקרה קודם.
מה קורה לאחר שמחליפים ביטוח?
האם ביום ההחלפה לא ניתן להשתמש יותר בביטוח הקודם אלא רק בחדש,
או שיש תקופה מסויימת לאחר ביטוח או החלפה של ביטוח שבו הביטוח הקודם עדיין פעיל ואפשר להשתמש בו?
אני מניח שלא ניתן להשתמש בביטוח הקודם לאחר הפסקתו,
אבל מישהו אמר לי משהו על כך שיש תקופה מסויימת (7 ימים? 30 ימים? הוא לא היה בטוח) שלאחר שמבטלים ביטוח מסויים, הוא עדיין ימשיך לכסות את ההוצאות, האם יש אמת בדבר?
(בהנחה ויש חוק כללי החל על כלל הביטוחים, ולא הטבה כלשהי בביטוח כזה או אחר).

Boston Guy

New member
אולי גם כדאי לבצע את הפרוצדורה תוך כדי צניחה חופשי ממטוס קל

ושהרופא המבצע (לא זה שאיתו אתם מדברים, אלא זה שבאמת יבצע את הפרוצדורה) יהיה סטאז'ר שנמצא בסוף משמרת של 36 שעות, ושרב עם ה SIGNIFICANT OTHER שלו בסוף שבוע שלפני ולכן הוא גם עצבני אש.

אם כבר לסבך את הסצנאריו - אז למה לא לסבך אותו עד הסוף?

תגיד - יצא לנו להזכיר פעם את העובדה שלבצע פרוצדורה אלקטיבית ב TEACHING HOSPITAL זה לא בהכרח ההחלטה הכי חכמה?

ilanvag

New member
אתה יכול בבקשה להסביר את השורה האחרונה?

כלומר, האם אי אפשר לקבוע מראש שמי שיבצע את הפרוצדורה יהיה רופא בכיר, ולא סטודנט?
&nbsp
וחוץ מזה, מה עושים באזור כמו זה בו אנחנו מתגוררים, בו כמעט כל בית חולים קיים מסונף לאוניברסיטה זו או אחרת? הם לא כולם Teaching Hospitals?

Fellowship

New member
לא נראה לי שזה מכוסה
ולא הזכרתם, מדוע?

1. אשמח לקבל תשובה לשאלה המקורית, אם אפשר.

2. מה זה Teaching Hospital? האם Johns Hopkins הוא כזה? מדוע לא החלטה חכמה?
אשמח לדעת באופן כללי (אלא אם אתה מתכוון שזה כמו בארץ ואני עלול לקבל מתמחה חסר ניסיון).
באופן ספציפי אנו מבצעים זאת שם מכיוון שאנו רוצים לקבל את הטיפול מידי רופא מאוד ספציפי, מומחה בעל שם מוכר בתחומו, שעמו נפגשנו והוא יבצע זאת.

Boston Guy

New member
כן, ג'ון הופקינס הוא בהחלט TEACHING HOSPITAL

ליתר דיוק - הוא ה Teaching Hospital שנחשב ל "מספר 1" בארצות הברית.
הבן של החברים הכי טובים שלנו בבוסטון לומד בבית הספר לרפואה שמחובר עם בית החולים הזה.

כמו שאילן כתב בהודעתו - גם כאן בבוסטון אנחנו משופעים בבתי ספר לרפואה, וגם כאן כמעט כל בית חולים גדול הוא Teaching Hospital.
התובנה שלי, אחרי הרבה שנים של חשיפה לעניין - היא שזה נהדר אם יש לך (או למישהו שיקר לך) איזושהיא מחלה נדירה או מסובכת מאוד, והחיים של החולה תלויים מנגד... ואז "לעזאזל עם הכסף" - אתה צריך איזשהוא DOCTOR HOUSE שכזה שיהפוך שמיים וארץ כדי להביא מזור.

מצד שני - אם הבעייה שצריך לטפל בה היא יותר "קונבנציונאלית", ללכת ל TEACHING HOSPITAL זה לא בהכרח הדבר הנכון לעשות.
במקרים רבים, תמצא שהידיים שמונחות על החולה במציאות הן של סטודנט או סטאז'ר ולא של רופא מומחה.
מצאתי גם שב TEACHING HOSPITALS נפוצה מאוד התופעה של ריבוי בדיקות מיותרות (ויקרות). אם יש לך ביטוח רפואי - יש לרופאים ולמתמחים בבתי חולים כאלו נטייה להיות עם "יד מאוד קלה על ההדק" של בדיקות כמו CT או MRI, אולטראסאונד וכיוצ"ב.
באספקט האישי - ראיתי בבתי חולים כאלו דוגמאות שזיעזעו אותי ל"חוסר נסיון" של הצוות - אם זה SPINAL TAP (מיותר) לתינוק שכאב הרבה יותר מדי כי המתמחה לא היה מנוסה ומיומן עדיין בביצוע שלו,
אם זה כישלון מזעזע בהחדרת מחט האפידורל לאישה יולדת - שבו (מה שהתברר בסופו של יום כ)מתמחה "ניקב" את עמוד השידרה של זוגתי שוב, ושוב, ושוב - עד שהמרדימה המקצועית בחדר פשוט לקחה לו את המחט מהיד בסופו של דבר ועשתה את זה בעצמה (כן, זה כאב. אפילו לי - שלא היה זה שנדקר).

כן - יש רופאים מומחים בבניין. במקום כמו ג'ון הופקינס - הם מן הסתם האורים והתומים של התחום שלהם. אבל הם לובשים חליפות מתחת לחלוק הלבן, ותפקידם למשוך לבית החולים קורבנו... סליחה - לקוחות כמוך, כדי שיהיה לסטודנטים ולמתמחים על מי להתאמן.
המומחים לרוב מרוכזים במחקר הספציפי שבו הם עוסקים באותו רגע ובפירסום הבא שלהם, ויבצעו בעצמם רק פרוצדורות שמעניות אותם או שקשורות ספציפית למחקר שבו הם עוסקים באותו רגע. יש להם צבא של מתמחים שגם צריכים לצבור נסיון, ולכן כמעט כל פרוצדורה "שגרתית" שהמומחה כבר עשה אלף פעם תעבור למתמחה.
הקונסטלצייה שלרוב הבחנתי בה היא שהמומחה שאתה איתרת אכן יהיה זה שיפגש איתך כשתגיע לפגישה הראשונה בבית החולים (כי בגלל השם שלו בכלל הגעת לשם), והוא יבלה איתך חצי שעה בלהסביר לך מה יבצעו וכיוצ"ב.
ויותר לא תראה אותו... הוא מייד יעביר את ה CASE לאיזה UNDERLING שלו, והפעם הבאה שהוא יהיה מעורב ב CASE שלך תהיה כשהוא יציץ בדו"ח של מה בוצע (או חס וחלילה אם הסטאז'ר יסתבך ויזעיק אותו באמצע הפרוצדורה).

ספק גדול אם הוא יהיה בכלל בחדר שבו הפרוצדורה שלך או של היקר לך מבוצעת.

לכן - אני מעדיף לעשות פרוצדורות "שיגרתיות" או ללכת לחדר מיון ב COMMUNITY HOSPITAL שאינו TEACHING. הסבירות היא ששם אתה תטופל על ידי רופא מנוסה (ולא מתלמד), שהאחות תהיה אחות מקצועית עם עשרות שנות נסיון ולא מישהי שטרם סיימה לימודים - ושהטיפול בסופו של דבר יצא זול בסדר גודל מאשר בבתי החולים הלימודיים - ביחוד אלו שהפכו למקדשי שיש וזכוכית מפוארים, ושתהילתם יצאה בכל העולם.
אם מה שיש לך "גדול" על הקומיוניטי הוספיטל באזור שלנו - הרי בין כה וכה הם יעבירו אותך לבית חולים יותר "נחשב" (כדוגמת MASS GENERAL פה בבוסטון).

Fellowship

New member
תודה רבה על ההסבר! נשמע כמו רוב בתי החולים בישראל

הפרוצדורה היא סטנדרטית, לא משהו מיוחד, אבל כן רצינו לשמוע את דעתו של מומחה מוכר בתחום,
מכיוון שהתלבטנו האם לבצע או שלא.
אגב, למרות שהיא סטנדרטית ושכיחה, הרופא המומחה והמוכר אמר שהוא יבצע זאת בעצמו.
אין לי מושג אם בפועל הוא יעלם או שבאמת יבצע (אולי מכיוון שהגענו אליו דרך המלצה והפניה של רופא אחר בתחום, שהציע לנו להפגש עם אותו הרופא)

liat1271

New member
יכול להיות שיש בתי חולים אונברסטאים שמטפלים כמו שאתה אומר

אבל, מידע שלי מבתי חולים שונים בארה"ב, הרופא הבכיר נמצא בחדר (וגם אם הוא לא נמצא כל הזמן החדר) הוא האחראי למקרה, אין דבר כזה שרק מתמחה ינתח, בפרט עם כל הליביליטי, שום רופא לא ירצה שאיזה זוטר יקלקל לו את קרדינשל. ואני מאמינה לרופא שאם הוא אומר שהוא ינתח, הוא ינתח (כירוגים אוהבים לנתח
), יכול להיות או סביר מאד שהוא יתן למתמחה לעשות כמה דברים, אבל את החלק החשוב, הוא יעשה.

luckydude

Active member
מהיכרות שלי עם המתחרה של ג׳ונס הופקינס על ״מס׳ 1״ בארה״ב

(ז״א מאיו קליניק) את צודקת במה שכתבת.
&nbsp
עם זאת, דברים אחרים שהוא ציין אכן נכונים כמו יד קלה מדי על ההדק בבדיקות רפואיות מיותרות (שלפעמים זה גם מזיק כמו למשל הקרינה שנלווית לבדיקת ה CT), ובאופן כללי ריבוי הסטאז׳רים ברבדים השונים של הטיפול.

John the Savage

New member
יש אפשרות לא לעשות את זה בזמן ההחלפה של הביטוח?

כעקרון, ביום בו פג תוקף הביטוח הקודם והביטוח החדש נכנס לתוקף, הביטוח החדש הוא זה שאחראי לשלם את החשבונות הרפואיים.

אם בית החולים והרופאים שמטפלים בך כולם ברשת גם בביטוח החדש, אין שום בעיה עם זה. במידה ומדובר ברופא/ספק שירות רפואי שנמצא מחוץ לרשת בביטוח החדש, צריך להגיש בקשה ל-transition of care והביטוח החדש צריך לאשר אותה. לא בכל מצב מאשרים את זה, אבל במידה ומקבלים אישור, הביטוח החדש יתייחס לאותו רופא כאילו היה ברשת לתקופה מסויימת (עד שיהיה מעשי לעבור לרופא אחר שכן נמצא ברשת).

Fellowship

New member
יש, מעדיפים שלא

מכיוון שהביטוח הנוכחי הוא הרבה יותר טוב.
אם היינו מבצעים זאת לפני חודש, זה לא היה עולה לנו דבר,
אם נבצע זאת כעת, זה יעלה 250$,
אם נבצע זאת עם הביטוח החדש, כתלות בתנאיו והאם הוא בכלל עובד עם המרכז הרפואי הזה (כנראה שגם זה יהיה חלק מהבדיקות שנבצע טרם בחירת הביטוח).

פשוט חלק מהמשתנים לא תלויים בנו (כמו מועד החלפת הביטוח),
לכן תהיתי האם יש תקופת Grace שבו הביטוח הקודם תקף גם לאחר ההחלפה,
אני מבין שלא, ניקח זאת בחשבון.

תודה רבה!

Fellowship

New member
במרפאה מערימים קשיים

מהביטוח כתבו לי שג'ון הופקינס הוא ברשת הביטוח לכן הכל מכוסה ב 100% לאחר תשלום הדידקטאבל,
הם כמובן סייגו זאת שזה בתנאי שספקי השירות השונים עובדים עם הביטוח, אחרת נקבל חשבון עבור ההפרש,
לכן מהביטוח ביקשו רשימה של כל ספקי המשנה כדי לאשר שהם אכן ברשת.
מהמרפאה מערימים קשיים, מעבר לכך שהם טרם סיפקו לי את הרשימה הנ"ל,
ביקשתי מהם מכתב עם קודי הפרוצדורה, שהם מצהירים שכל המעורבים (רופאים, מרדימים, מעבדה וכו' ) הם ברשת,
ושהם מודעים לכך שאני לא מוכן לשום פרוצדורה לא מאושרת מראש ולעבודה עם גורמים מחוץ לרשת.
במשך מספר ימים הם אמרו שהנושא בבדיקה וכעת הם אומרים שזה עובר למחלקה המשפטית.
&nbsp
האם זו בקשה חריגה?
אני לא מעוניין לבצע את הפרוצדורה במקום אחר, האם יש אלטרנטיבה למכתב הנ"ל?
לדוגמא, במקום שהמרפאה תצהיר שכל המעורבים עובדים ברשת, שיספקו את שמותיהם ואני אאשר זאת עם הביטוח (שגם כך ביקש זאת),
בנוסף, במקום אישור לכך שהם מודעים לכך שאני לא מוכן לשום פרוצדורה לא מאושרת מראש ולעבודה עם גורמים מחוץ לרשת,
אני אכתוב להם זאת, הם יאשרו שהם קיבלו וזה יתוייק בתיק הרפואי שלי (לדוגמא, דרך מערכת המסרים בין המרפאה למטופלים, שהיא חלק מהתיק)

Boston Guy

New member
הצחקת אותם

אתה חושב שהם יודעים עכשיו מי יטפל בך?
כלומר - מי יהיה במשמרת ביום ובשעה הספציפית שבו תקרה הפרוצדורה, ומתוך אלו מי יהיה זה שיטפל דווקא בחולה שלך?

סתם דוגמא: נניח זו פרוצדורה עם הרדמה, והמרדים שהיה אמור להיות בפרוצדורה שלך נתקע בפרוצדורה קודמת שהתארכה. או חטף נזלת ונשאר בבית באותו יום.
מה אתה רוצה שיעשו? שיבטלו לך את הפרוצדורה כי אחד מתוך עשרת האנשים המעורבים בעניין אינו זמין וצריך מחליף?

ואם באמצע הפרוצדורה קורה משהו וצריך לבצע פרוצדורה נוספת (שלא אישרת מראש) - מה אתה מצפה שיעשו? שלא יבצעו אותה והחולה יסבול כי "אתה לא מרשה להם"? יש להם אחריות מקצועית, הם לא יכולים לקבל תכתיבים כאלו.

המרפאה אינה מערימה קשיים. אתה זה שמערים קשיים. למדנו כבר שיש לך נטייה לסבך כל דבר הרבה יותר ממה שצריך.
כן - יש סיכוי להפתעות. כן - יש סיכוי שאתה תמצא עצמך מתמודד עם חיובים לא צפויים. זה מה יש. DEAL WITH IT.

Fellowship

New member
תודה, אבל בוא נפריד בין נושאים שונים.

מי שיבצע את הפרוצדורה זו הרופא המדובר, ראה תגובתי הקודמת.
&nbsp
ברור שאם מדובר במקרה חירום תוך כדי הפרוצדורה, יבצעו מה שצריך ללא קשר לשום תכתיב.
וגם ברור לי שתמיד יש אפשרות לחיובים בלתי צפויים, אבל זה לא אומר שלא כדאי או שאי אפשר לנסות למזער אותם.
&nbsp
ענת הציעה שאבקש מכתב כפי שציינתי, נשמע לי הגיוני.
&nbsp
1. כן, אני רוצה שהם ידעו מראש שאין להם אישור לבצע שום דבר מחוץ לרשת ללא אישורי, כמובן שזה לא כולל מקרה חירום או סיבוכים - אתה טוען שלא אקבל זאת?
&nbsp
2. אני רוצה לקבל מראש את רשימת ספקי המשנה (מעבדות כו') כדי לוודא שהם עובדים עם הביטוח - זה לא לגיטימי? (האמת היא שהביטוח שלי ביקש זאת).
&nbsp
3. בנוגע לרופאים שיבצעו (מרדים וכו'), אני מבין שזו בעיה - עם זה אין דרך לנסות להתמודד מראש?
ענת הציעה סעיף במכתב שבו הם מצהירים שכולם ברשת, אבל אמרת שזה בעייתי.
אז איך בכלל אני יכול לדעת שאפילו הרופא הראשי (נניח שהוא מתחלף) הוא ברשת?
לשאול ממש לפני הפרוצדורה? נשמע לי בעייתי ולא לעניין.

Boston Guy

New member
שום דבר לא "ברור" במה שכתבת

יש לישראלים בעייה רצינית בהסתגלות ל"משמעות המילים" בארה"ב.
בישראל, כשאתה אומר "לא" - הצד השני מפרש את זה כ"פתוח למשא ומתן".
בארה"ב - "לא" זה ,"לא". סוף פסוק.

כשישראלי משתמש במילה "YOU MUST DO THIS" - הוא בעצם מתכוון ל "הייתי מאוד רוצה שתעשה כך".
עבור אמריקאי MUST זה "אין לך אלטרנטיבה אחרת". חובה - משוריינת.

כשאתה כותב לאמריקאים ש"אין להם אישור לבצע שום דבר מחוץ לרשת ללא אישורי" - מה שהם קוראים זה LIABILITY.
"אסור לכם" זה "אסור לכם". חד משמעי - בארה"ב.
הם לא מבינים שאתה לא מתכוון למה שאתה כותב.

ברגע שאתה כותב "אין להם אישור לבצע שום דבר מחוץ לרשת ללא אישורי אלא אם כן צריך" - בעצם כתבת משפט חסר משמעות. הרי "ברור" שאם הם יעשו משהו זה כי הם חושבים שצריך... אם לא צריך - למה שהם יטרחו לעשות את זה?

ומה זה "מקרה חירום תוך כדי הפרוצדורה"? מי יהיה זה שיגדיר מה זה "חרום"?
זה פתח להתפלפלויות משפטיות מכאן ועד הירח.

ואפילו המשפט הראשון שלך בהודעה אולי "סגור" מבחינתך - אבל אין לי מושג אם הוא המציאות. זה מה שאתה חושב, אבל בגלל שאתה לא הולך לקליניקה פרטית של דוקטור איזדרכת אלא לבית חולים ענק - אני לא בטוח שזה באמת מה שיקרה.

כל מה שענת אמרה לך לבקש אני יכול לעשות בקלות רבה בבית החולים הקטן והאינטימי שבו תוקעים לי את "המוביל הארצי" בתחת כל שנה - יען כי הצוות שם קטן, קבוע וידוע. אני לא יודע איך עושים כזה דבר ב"בית חרושת" שבו יש יותר מ 46,000 עובדים כמו ג'ון הופקינס .

Fellowship

New member
כלומר

סעיף 1 כולל בתוכו סתירה מובנית ולכן אתה טוען שהוא בלתי אפשרי (או שאיך יודע כיצד),
סעיף 2 - לגיטימי? מקובל גם במקום כזה?
סעיף 3 - גם בלתי אפשרי?

הנה סיפור שיבהיר את חוסר היכולת/הרצון של אמריקאים להתחייב

לפני 20 שנים, כשרק הגעתי לאמריקה, הייתי צריכה שהתכנת מהצוות שעובד איתי יבנה בשבילי אפליקציה קטנה, משהו שהערכתי שיקח לו בערך שעה עד שעתיים לבצע. באתי אליו בשמחה, הסברתי לו מה אני צריכה ושאלתי מתי זה יהיה מוכן... ציפיתי לקבל תשובה שתנוע בין 'עוד סוף היום' ל- 'עד סוף השבוע'. הבחור שיושב מולי אומר לי שזה יהיה מוכן תוך 3 שבועות... נשתלתי... אני צריכה את האפליקציה הזאת בשביל להמשיך את הפרוייקט, אין מצב שאני יושבת על הידים שלושה שבועות... ניסיתי ללחוץ אותו מפה ומשם ולא עבד... נשארנו עם 3 שבועות. בסוף היום מגיע אימייל שמבשר לי שזה מוכן. הייתי בהלם... אבל זה אמריקאי... הוא לא מוכן להתחייב לכלום... ישראלים יגידו שהפרוייקט יהיה מוכן עד סוף השבוע וכשהפרוייקט לא מוכן או לא פועל אז נכנסים ל-"איחור בלוח הזמנים"... אמריקאי בונה לוח זמנים כזה שאין מצב שהוא לא יצליח לעמוד בו... מקסימום הוא ידלבר לפני הזמן וכולם יהיו מרוצים.

בית חולים זה מקום מאוד מסודר מבחינת חוקים וכללים, יש להם סכנה לכזה ליביליטי אם משהו יקרה שזה בכלל לא מצחיק. הילדה שלי עשתה אינטרנשיפ הקיץ בבית חולים גדול בבוסטון, חבילת הטפסים והפרוצדורות שהיה צריך למלא ולעשות לא הייתה מצחיקה בכלל... ועד שהכל היה מלא וחתום הם לא נתנו לה לדרוך במעבדה... אין מצב שבית חולים יחתוך פינות.

לדעתי, הם יסרבו לעשות את הפרוצדורה אם תמשיך לשאול שאלות מסובכות... זה שהם העבירו אותך למחלקה המשפטית מסמן את זה שמבחינתם אתה סופר בעייתי עוד לפני שעשו את הפרוצדורה...

Fellowship

New member
אבל זו בקשה כה חריגה בעולם של מערכת בריאות כה קלולקת?

מישהו מגיע לבצע פרוצדורה ורוצה לוודא מראש מה מכוסה ומה לא מכוסה וכו' (לפחות מה שניתן לדעת מראש).
אין להם מסמכים או נהלים לדבר שאמור להיות כה שכיח?

Midriff

New member
כן

אפשר לנסות לקבל הערכה ואישור מראש על הפרוצדורה, מעבר לזה אני לא מאמינה שאף בית חולים יתחייב שלא יהיו הוצאות נוספות או שלא יהיו דברים שלא מכוסים.
מה שאתה עושה ממש לא שכיח, ולא מקובל, וכמו שאמרו לך פה ברגע שכתבת מכתב מסודר ואמרת שאתה לא מוכן שתהיה שום סטיה אתה נהיה מישהו שהבית חולים לא יודע איך לעבוד איתו כי הוא נשמע אפילו יותר מכל אמריקאי ממוצע כתביעה שממשמשת להגיע.
בית החולים לא יודע לאשר כל דבר מראש עם הביטוח בזמן פרוצדורה זה אנשים אחרים במחלקות אחרות.

placid1

New member
הכל לגיטימי וזכותך לדעת הכל, רק

יכולה לומר לך שמהצד המטפל, אתה מסוג המטופלים שאנחנו ממליצים לו לקבל חוות דעת שניה ומקוים שלא תחזור....

למעלה