החלפת ביטוח רפואי סביב ביצוע פרוצדורה

Fellowship

New member
מכיוון שנוח יותר, בירוקרטית וכלכלית, מטופלים שאין להם מושג?

במערכת כה רקובה, הבקשות שלי נראות לי לגיטימיות לחלוטין.

placid1

New member
לא, זו לא הסיבה. בתור מטפל אתה

לומד לזהות את המטופלים שאף פעם לא יהיו מרוצים ובעלי סבירות גבוהה להגיש תלונות ותביעות, שגם אם הן מתבררות כלא מוצדקות, הן טורדניות ומציקות מאד.

אגב, גם מטופל שדורש, למשל, התחייבויות בכתב על כל פיפס בטיפול יכול להיות מטופל שאין לו מושג..... הרי בסופו של דבר, לפני הפרוצדורה תיאלץ לחתום שהוסברו לך הסיכונים בטיפול, אלטרנטיבות טיפוליות ושייתכנו שינויים במהלך הטיפול בהתאם לממצאים בזמן הניתוח, כך שגם אם תקבל מה שאתה מבקש הוא לא יחזיק מים. מעבר להסברים שתקבל כחלק מתהליך ה informed consent אתה צריך להפנים, שלצערנו, בתור מטופלים אנחנו בסוג של עמדת נחיתות ומי שמטפל הוא נותן שירות שאו שאתה רוצה לקבל את תנאיו או שתחפש מישהו אחר.

Fellowship

New member
בתור מטפל לא אמורה להיות לך אינטרקציה כזו עמי

האינטרקציה הזו היא מול אנשי המנהלה ולא עם הרופא/מטפל עצמו.
אני ממש לא מקבל את ההיקש בין התעקשות על בירוקרטיה פיננסית טרום הפרוצדורה,
לבין סבירות גבוהה להגשת תלונות ותביעות, אולי יש סטטיסטיקות בנושא (זו ארץ הסטטיסטיקות, לא?), אבל זה ממש לא כך במקרה שלי לפחות.
&nbsp
אני מניח שההתעקשות שלי כעת היא שילוב של חוסר היכרות וניסיון יחד עם מערכת קלוקלת,
ומן ההתחלה כבר היה ברור שההתנהלות לא מקובלת עלי, מכיוון שבגדול מה שאמרו במרפאה זה:
"אנחנו יוצרים קשר עם הביטוח, אם לא תשמע מאיתנו דבר, אז הכל בסדר"
וכבר לאחר הבירור הראשוני ברור לי שלא בוודאות הכל בסדר.
&nbsp
אין שום בעיה עם מסמכי הסבר בנוגע לסיכונים, אלטרנטיבות, שינויים חשובים במהלך הטיפול וכו',
כן יש בעיה עם כך שאני צריך להלחם כדי לפחות לקבל מראש את מה שכן אפשר לדעת לפני הטיפול, כדי שאבדוק עם הביטוח.
&nbsp
אגב, לא שזה משנה, אבל זה לא ניתוח.

placid1

New member
אנשי המנהלה הם שלוחים של המטפל ולכן

האינטרסים שלהם זהים ואנשי מנהלה טובים הם אלה שמאבחנים מטופלים בעייתיים עוד בשלב קביעת התור בטלפון.... הטיעון שלך מזכיר קצת את המקרים שבהם מטופלים מדברים בגסות או צועקים על המזכירה ואז כשהם נכנסים לטיפול הם פתאם נופת צופים במחשבה שהמזכירה לא יידעה את הרופא במה שקרה בחדר ההמתנה...

כמו שאמרתי קודם, הבקשות שלך אולי לגיטימיות ומובנות, אבל תיקח בחשבון שבשלב הזה אתה כנראה מסומן כמטופל בעייתי/מעורר חשש וזו הסיבה שעניינך הועבר למחלקה המשפטית.

בהצלחה בהשגת המידע ובטיפול עצמו. רפואה שלימה.

Fellowship

New member
אתה משווה צעקות ודיבור בגסות לבקשה לקבלת פרטים בנוגע לטיפול?

אין לי שום בעיה שיידעו את הרופא בנוגע לבקשותי,
הסיבה שהנושא הועבר למחלקה המשפטית היא מכיוון שביקשתי, בהמלצת גולשי הפורום,
מסמך רשמי עם לוגו הקליניקה וחתימה, שבו הקליניקה מתחייבת למספר דברים,
אני גם מניח כעת שלא אקבל כזה מסמך.

בכל מקרה, התמקדתי בסעיף אחד הרלוונטי ביותר (שהביטוח שלי אמר לי לבקש מהקליניקה),
והוא לקבל מראש את רשימת ספקי המשנה (מעבדות כו') כדי לוודא שהם עובדים עם חברת הביטוח,
והתשובה שקיבלתי היא שזה נמצא בטיפול.

אינני יודע אם אתה רופא, מטפל בכוסות רוח או משהו בין לבין,
אבל קצת עצוב לשמוע שמישהו מהצד השני מגונן על המערכת, משווה בקשות לגיטימיות לצעקות וגסויות,
(כן, הבנתי שמטרת ההשוואה היתה בנוגע לכך שכל המידע מגיע לרופא),
וזאת במקום לנסות לסייע כיצד כן נכון לבקש ומה כן כדאי לבצע כדי לקבל את המידע הנדרש.

תודה בכל אופן.

justanotherme82

New member
תגיד, אתה מקשיב לעצמך?

"אינני יודע אם אתה רופא, מטפל בכוסות רוח או משהו בין לבין"
איך לדעתך תגובה כזאת לבנאדם שסך הכל מזהיר אותך שאתה פוגע בעצמך בהתנהלות שלך היא לא גסות רוח?
בישראל כולם כל כך רגילים לגסות רוח שצריך ממש לצעוק ולהשתולל כדי שההתנהגות שלך תיחשב חריגה. פה המצב לא כזה וההתנהלות שלך לפחות פה בשרשור הזה בהחלט שוות ערך למה שאתה מחשיב כצעקות וגסות רוח.

Fellowship

New member
אבל אני באמת לא יודע איזה מטפל הוא

רופא זה מטפל, כוסות רוח זו עבודה בעיניים, ובין לבין יש עוד הרבה אופציות נוספות

Fellowship

New member
אז סליחה פעמיים, גם על גוף הפניה וגם על הבדיחה הלא מוצלחת

בתכל'ס, 99% מהאמריקאים שותפים

לתחושת המיאוס שלך מהאופן שנותני השרותים הרפואיים והביטוחים הרפואיים מזמברים להם את הצורה (ושלא נתחיל לדבר על הביג פארמה והרופאים/חוקרים שמשתפים איתם פעולה). אבל רוב רובם של האמריקאים הגיעו מזמן למסקנה שלאינדיבידואל יש סיכוי כמעט אפסי להתמודד עם המערכות האלה. לכן מה שאתה מנסה להשיג מצטייר כמשהו בין דון קישוטיות (או קיחוטיות...) לנודניקיות, למרות שעל פניו הוא לא חסר הגיון. הוא פשוט חסר סיכוי...
וכמובן מי שכועסים עליך במיוחד הם מי שהינם תוצרי ומועסקי העולם הקורפורטיבי ו/או מי שהינם חלק ממערכת ספקי הבריאות.
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=4c3FD6msOzo
&nbsp

Fellowship

New member
אתה צודק, החלק המוזר הוא

כיצד יתכן שמצב המרע ומפריע לרוב רובה של האוכלוסיה, אינו בר שינוי.
בעבר שאלתי כאן שאלה פוליטית בנושא והבנתי שגם המפלגה הדמוקרטית לא רוצה ו/או יכולה לשנות את השיטה,
כנראה מכיוון שהשילוב של ספקי שירותים רפואיים, חברות התרופות והציוד הרפואי וחברות הביטוח, הוא חזק מידי.
כאשר שאלתי מה כן יכול לגרום לשינוי, נאמר לי שזה יכול לקרות רק ע"י כוח חדש שיקום מהשטח.
(למיטב זכרוני שמעתי זאת גם באחת ההרצאות בנושא, דרך קישור שנכתב כאן).
זה נשמע לי קצת תלוש מהמציאות, לכן לא המשכתי יותר מידי עם שאלות מעיקות שתגרומנה לגלגולי עיניים

עצם העובדה שהתחום הוא יקר, ניחא.
עצם העובדה שיש הרבה בירוקרטיה מסביב, ניחא.
אבל הסיטואציה שבה מקבלים טיפול רפואי ופשוט לא יודעים מראש כמה באמת הוא יעלה, זה לא פחות מאשר הזוי בעיני.
כן, אני יודע שזה המצב, אבל עדיין יש מספר פעולות שניתן לנקוט כדי לפחות למזער את רמת אי הוודאות.

בכל אופן, ברמה הפרקטית, מכיוון שאני הדיוט בתחום, ביקשתי את עזרתכם,
יצאתי עם מסקנה שניסיתי לממש בשטח, הבנתי שלא אקבל אותה, לא התעקשתי (מול המרפאה, כאן כן התעקשתי כדי להבין),
וכעת אני מנסה לקבל לפחות רק את אחד הסעיפים (סעיף 2 לעיל), מכיוון שזה החלק שנשמע המינימום ההכרחי האפשרי.
(מה גם שחברת הביטוח הנחתה אותי לבקש זאת, סה"כ רשימת ספקי המשנה, כגון מעבדות, כדי לוודא שהם עובדים עם הביטוח)

ilanvag

New member
אתה חדש בארה"ב, ולכן יש לך תחושה מוטעית שלעם

האמריקני יש כוח השפעה, בגלל שהוא בוחר ישירות את נציגיו לבתי הנבחרים. זו שטות מוחלטת. בפועל, לאמריקני הממוצע אין שום השפעה על נבחריו.

למי כן יש השפעה? לכל ארגוני הלובי הענק אשר שופכים כמויות כסף אדירות לתוך הפוליטיקה, ויכולים להרים פוליטיקאים שעוזרים להם, או לקבור פוליטיקאים אחרים.

רואים את זה בהמון תחומים -- אין קשר בין מה שרוב האמריקנים תומך בו, לבין מה שבית הנבחרים עושה:
* מערכת הבריאות: המערכת מקולקלת לגמרי, רוב האמריקנים היו רוצים לתקן אותה, אבל זה חסר סיכוי מול הלובי של המערכת הרפואית (ביג פארמה, יצרני הציוד, ועוד ועוד).
* וול סטריט, המערכת הפיננסית, והאחוזון העליון (שבחלקו הגדול מורכב מאנשי וול סטריט): מערכת מושחתת ומקוקלת מהיסוד, אשר גרמה, גורמת ועוד תגרום לנזקים אדירים לכלכלה האמריקנית. הבעיה היא שיש לוול סטריט כל כך הרבה כסף והשפעה -- למרות שהם חלקיקי אחוז מהאוכלוסיה -- עד שהפוליטיקאים רק עובדים עבורם, ואפילו מקלקלים ומבטלים את כל ההגבלות והחוקים שנועדו להגן על הציבור מפני כרישי וול סטריט.
* לובי הנשק: רוב הציבור האמריקני הוא נגד מכירת נשק לכל דורש, רוצה מגבלות שונות בחוק (למשל איסור על מכירת נשק לבעלי היסטוריה פסיכיאטרית, ועוד), וממש לא תומך בלובי הנשק. הבעיה, גם כאן, היא שליצרני הנשק מצד אחד, ולציבור קטן וקנאי של בעלי נשק, יש השפעה אדירה על בתי הנבחרים, הרבה מעבר לממדים האמיתיים שלהם (קראתי פעם סקר שהראה כי רבים מבעלי הנשק בארה"ב הם חברים ב-NRA לצורך הטבות שונות, אבל ממש לא תומכים במדיניות הקיצונית של הארגון הזה; פשוט אין להם אלטרנטיבה אחרת).

ויש עוד, אלו רק שלושה דברים גדולים - כדי שתבין שלא מדובר רק במערכת הבריאות... לדוגמה המונופולים/דואופולים שיש בארה"ב בתחומי התקשורת (סלולרית, קווית, כבלים ועוד). מכיר את הנושא? אם לא, שווה לחפש חומר ולקרוא, זה עכשיו בחדשות עם כל נושא נט-ניוטראליטי, כאשר המחוקקים נותנים לחברות לעשות מה שהן רוצות, שזה בניגוד מוחלט לטובת הצרכנים.

Fellowship

New member
תודה על ההסבר
אבל ארגוני לוביסטים

יש בהרבה מקומות, גם בישראל לדוגמא (בקנה מידה מתואם כמובן),
וזה ידוע שכסף קונה פוליטיקאים ופוליטיקאים עושים למען כסף ולא למען הבוחרים,
ושזה מעגל שמזין את עצמו.
&nbsp
אבל לפי מה שאתה מתאר, מעבר לכך שהוא מאוד עצוב וקודר,
מה יקרה אם תקום מפלגה, או שמפלגה קיימת, נניח המפלגה הדמורטית,
תצהיר לפני הבחירות שהיא תשנה את X מהיסוד (X נניח מהרשימה שציינת),
גם כך התמיכה במפלגות היא בערך חצי חצי, זה לא יביא לה את הנצחון?
או שאתה טוען שמלכתחילה את מפלגה לא תצהיר, מכיוון שהפוליטיקאים לא יצאו נגד הכסף שמזין אותם?
ו/או שגם אם יטענו, לא יצליחו לבצע?
&nbsp
נראה לי שצריך מהלך אמיץ כדי לשבור את השרשרת.

John the Savage

New member
אחד ההבדלים המשמעותיים בין ארה"ב לבין ישראל

(או כמעט כל מדינה אחרת ככל הידוע לי)

זה שבארה"ב אין מימון ציבורי בבחירות, כך שכל פוליטיקאי תלוי באופן מוחלט בהון פרטי בכדי לשמור על הקריירה שלו. חברי הקונגרס מקדישים בממוצע 50% מהזמן שלהם לגיוס תרומות לקמפיין הבחירות הבא שלהם, וזה אומר שלהיות חבר קונגרס אמריקאי זה בעצם עבודה בטלמרקטינג. כשאני אומר ש-50% מהזמן שלהם הם עובדים על גיוס כספים זה אומר שחלק גדול מזה זה זמן שהם יושבים כל יום ומרימים טלפונים לאנשים ברשימת התורמים הפוטנציאלים שלהם. אם הם לא יעשו את זה, לא יהיה להם כסף לרוץ בבחירות הבאות.

אז זה יוצר מצב שנבחרי הציבור בעצם לא מייצגים את הציבור אלא את התורמים. בגלל זה לרפובליקנים היה חשוב כל-כך להעביר הקיצוץ הנוכחי במס לעשירים (תחת מעטה "רפורמה), למרות שמדובר בתוכנית שזוכה לפופולאריות נמוכה למדי בקרב הציבור. כי מה שהציבור חושב הרבה פחות חשוב ממה שהתורמים שלהם חושבים.

וממליץ שתצפה בסרטון הבא:
https://www.youtube.com/watch?v=Ylomy1Aw9Hk

possum2

New member
טראמפ וסאנדרס צעדו על מצע של לא-לוקחים-כסף-מתורמים-עשירים

(וגם על כיסוח תרבות הלוביסטים). כאילו דאה.

KallaGLP

New member
אנשים בוחרים את המלחמות שלהם

כי אנשים רוצים לחיות וליהנות מהחיים ולא לחיות כל הזמן עם תחושה שהכל מסביב לא בסדר. ונגיד שתקדיש הרבה מזמנך הפנוי (ולרוב האנשים אין הרבה כזה) לכל מיני מאבקים ודקדוקי עניות, חלקם קטנוניים פחות וחלקם יותר, ובסוף אולי תשלם קצת פחות. האם באמת הרווחת? אישית, אני מעדיפה לבלות את זמני אחרת, ואפילו לשלם קצת יותר בשביל השקט הנפשי. החיים קצרים ואני לא רוצה לבלות אותם במלחמות ובירורים בלתי פוסקים מול המערכת הרפואית, הביטוחית, הבנקאית וכו'. בכביש אומרים: אל תהיה צודק, היה חכם. לדעתי זה נכון לא רק בכביש, אולי בשינוי גרסה: לאו דווקא חכם, אך בהחלט מאושר יותר. הכמה גרושים יותר או פחות שיש פוטנציאל לחסוך או להרוויח מזה פשוט לא שווים מבחינתי את בזבוז הזמן והעצבים. אך ברור שכל אחד וסדר העדיפויות שלו בחיים.

Fellowship

New member
את צודקת בהחלט, השאלה היא אם זה המצב

גם אני משלם על נוחות ומעדיף לשלם קצת יותר כדי להתעסק קצת פחות,
להנות מיותר זמן פנוי ושקט נפשי.
&nbsp
גם אין לי בעיה אם הטיפול יעלה עוד 700$ או פחות 700$,
אני כן מעדיף שזה לא יעלה עוד 7,000$ אם אין באמת סיבה לכך אלא רק מכיוון שלא טיפלתי נכון בנושא ואני מאוד לא מעדיף שזה יעלה 70,000$.
בינתיים קראתי לא מעט סיפורי זוועה (גם כאן בפורום וגם באופן כללי) על מערכת הבריאות,
שיחד עם חוסר הידע והניסיון, דורשים תשומת לב והקפדה יתרה, בטח בהתחלה,
אני מניח שבהמשך זה ישתנה.
&nbsp
לצורך הדוגמא, אני מנסה להבין כיצד אפשר לבדוק שהרופא שיטפל בי הוא ברשת,
ולא רופא אחר שלאחר מכן ישלח לי חשבונית של עשרות אלפי דולרים,
שתצטרף לחשבונית של אלפי דולרים מהמרדים ועוד אלפי דולרים מהמעבדה.

KallaGLP

New member
אחד כמוך צריך להיות בקייזר.

שם לא עולים ספקות כאלה. רק במקרים נדירים ביותר, כשבאמת אין שום פתרון, מפנים ליועצים חיצוניים.

למעלה