החלפת ביטוח רפואי סביב ביצוע פרוצדורה

KallaGLP

New member
לא, מכיוון שזו רשת סגורה שהכל נעשה בתוכה.

ביטוח לא רע בכלל, הרבה יותר זול מביטוחים טובים אחרים, הכל נמצא במתקן אחד גדול - הרופאים, המעבדות, בית החולים, בתי המרקחת. קצת כמו קופת חולים בארץ, אבל כולל גם בית חולים. הטיפול יחסית מהיר ויעיל, כי הכל מרוכז באותו מקום ואתה פשוט עובר מחדר לחדר או מקסימום בין שני בניינים סמוכים. אבל לא יודעת אם קייזר קיים בחוף המזרחי. הדבר השלילי היחיד מבחינתי בביטוח הזה היה שצריך לקבל הפניות מרופא משפחה/ילדים כמעט לכל רופא מומחה שרוצים ללכת אליו.

KallaGLP

New member
אבל מצד שני, אולי בגלל שהיו ממעטים לתת הפניות

שאינן לגמרי חיוניות, רופאי המשפחה והילדים שלנו בקייזר היו ממש מעולים ובאמת ידעו להתמודד היטב עם בעיות מגוונות ביותר. בביטוח הנוכחי שלנו, שבו אנחנו יכולים לפנות לכל רופא ללא הפנייה, התחושה היא שלפחות רופאת הילדים מעדיפה שנלך למומחים על כל פיפס מאשר לנסות להתמודד בעצמה.

KallaGLP

New member
אם אני זוכרת נכון איפה אתה גר, אז דווקא יש באזור שלך.

אני באמת מאמינה שלאדם כמוך הביטוח הזה יכול לתת שקט נפשי.

KallaGLP

New member
אגב, דוגמה ליעילות של קייזר:

בעלי הלך לרופא המשפחה לבדיקה כללית. הרופא בדק בין היתר שומות וכתמים בעור, ובאשר לאחד הכתמים הוא אמר שלא נראה לו מסוכן, אבל הוא לא ב-100% משוכנע והוא מעדיף שרופא עור יעיף בזה מבט גם. הוא מיד יצר קשר עם רופא העור, שהיה כמה משרדים ליד, והרופא נענה מיד ופינה כמה דקות כדי לעשות בדיקה יסודית עם המכשור הייעודי. הוא אמר שהכתם אמנם לא חשוד למשהו מסוכן, אך הוא גורם לתגובה דלקתית של העור מסביב (זו גם הסיבה שרופא המשפחה העדיף לבדוק את זה הלאה) ולכן עדיף להיפטר ממנו. בו במקום הוא עשה לבעלי טיפול קצר שהוריד לו את הכתם, ובזה נגמר העניין.

Fellowship

New member
מעולה

iris mom of two

New member
ואם היית קצת טורח

לעשות מחקר בלי לשאול מליון שאלות קיטבג היית מגלה.
&nbsp
היא רופאת שיניים. כתבה פה לא מעט, נתנה עצות. אני לא תמיד מסכימה עם גברת פלאסיד, אבל דעתה בדרך כלל שקולה ומכובדת.
&nbsp
לי נראה שיותר קל לך פשוט לשאול שאלות, שלפעמים מכבידות על הנשאלים, מאשר לעשות את המחקר בעצמך. וכן, אני אהיה פה גסת רוח ומגעילה, אבל אני כבר מגלגלת עיניים כל פעם שאני רואה את הניק שלך.
&nbsp
יש לי הרגשה שאני לא היחידה.

Fellowship

New member
את מוזמנת לגלגל עיניים אם זה עושה לך טוב.

ולא נראה לי שמחקר רלוונטי לעצם העניין שנשאל כאן,
אבל הצלחת למצוא את המקום שאולי רלוונטי לכתוב את דעתך הלא רלוונטית לנושא.

KallaGLP

New member
אני לא חושבת שבישראל "כולם" כל כך רגילים לגסות רוח.

ואם לקרוא תגובות של אמריקאים באינטרנט או לשפט על פי כמה וכמה תגובות שנתקלתי בהן בחיי היום יום, אפשר לחשוב שחלקם גם ממש לא בוחלים בגסות רוח.
אני נגד גסות רוח בכל צורה ובכל מקום, כמובן, אבל אני גם נגד הכללות. לדעתי ישראל בכלל לא קשורה לעניין המדובר פה.

danakama10

New member
אני יכולה רק לספר לך מנסיוני

שלי התחלף הביטוח הרפואי בזמן ששהיתי בבי"ח לאחר לידה. ילדתי עם ביטוח X והשתחררתי עם ביטוח Y, והכל עבר חלק לחלוטין ללא שהייתי צריכה לנקוף אצבע.
בהצלחה.

danakama10

New member
שכחתי רק להוסיף

שלי אמרו שביטוח X הוא זה שישלם עבור כל הלידה כולל הימים בבי"ח לאחריה, למרות שבחלק מן הימים כבר הייתי שייכת לביטוח Y. אין לי מושג אם בגלל שמדובר היה בלידה שמן הסתם כוללת גם ימי אשפוז, או אם כך הדבר לגבי כל פרוצדורה אחרת.

למעלה