החלפת מזוזות

החלפת מזוזות ../images/Emo6.gif

סתם רציתי לשתף אותכם במשהו שנורא הצחיק אותי היום. ואני מתחילה לחשוד שיש סיבה טובה לזה שזה קורה. נתחיל מהעובדה שנולד לי אחיין והוא חולה בדלקת קרום המוח. אף אחד מהמשפחה שלי לא דתי. לא שומרים כשרות לא שבת לא כלום. חילונים גמורים. או כמו שסבתא שלי אומרים: ממש גויים. (חחח... אוי ואבוי, בטח נגיע לגיהנום) בכל אופן, בעקבות מה שקרה לאחיין היום הופיעו שני דוסים בבית שלנו, שאבא שלי מכיר ושלח אותם, הם היו אמורים לבדוק את המזוזות בבית ולהחליף את אלה שלא טובות. ולהתקין מזוזות בבית של אחי כי עד עכשיו לא היה לו. בלי להתבייש הם גם השאירו קופת צדקה בבית של אחי ושלנו. זה היה מאוד משעשע.... הם פתחו את המזוזות והזדעזעו ממש! "אוי ווי! המזוזות שלכם ממש לא תקינות. תראי, האותיות פה לא ישרות, ה-י נראית כמו ו, וה-ו נראית כמו ר. זה נורא! אין שום פיקוח על המזוזות שמוכרים" ככה הוא אמר. ואני מסתכלת לי לשמיים, ומדמיינת לעצמי את אלוהים קורץ לי ומחייך. זה מה שמעניין אותו? האותיות הקטנות שנמצאות בתוך מלבן קטן בכניסה לחדר בבית שלנו? בגלל זה הוא מעניש אותנו? או אולי בגלל שלאחי אין מזוזה בבית אז הוא קיבל עונש ישירות. אבל זה שהוא לא שומר כשרות ואוכל חזיר זה בסדר? מה אני אגיד לכם, כל העסק הזה באמת מגוחך עד אימה. ואני לא מבינה איך אנשים מקבלים את זה, מאמינים בזה. איך אף אחד לא נקרע מצחוק? ולמה נראה לי שזה קורה? שפתאום אבא שלי הולך לרב ומחליפים את המזוזות בבית? אולי כדי ללמד אותי משהו. איזה שיעור בקבלה, קבלת השונה. ואללה קשה לי עם זה... במיוחד בקטע הזה.

מזוזות../images/Emo140.gif

זה שאת לא מאמינה במזוזה זו לא סיבה לגחך ולזלזל באנשים שכן מאמינים במזוזות !! אלוהים לא מעניש אותנו ובטח לא בגלל מזוזה!! זה הכל עניין של אמונה... אז אבא שלך כן מאמין במזוזות, ממש קורע מצחוק מה אגיד לך.... קצת אמונה לא הזיקה לאיש. שיהיו לך חיים נפלאים ותקרעי מצחוק תמיד

חני17

New member
גם אני תמיד אומרת את זה

אני אומרת לאנשים "תקראו את שיחות עם אלוהים ותחזרו אליי"

חני17

New member
לזו שאוהבת אותו

היא פשוט לא מודעת עדיין... תנסי להבין אותה באיזשהו מובן

חני17

New member
אם קראת את הספר "שיחות"

אתה אמור לדעת מה היא תקבל שם לא? היא תקבל תשובות...

גריני

New member
בוודאי שקראתי ../images/Emo63.gif

אני מנסה להבין לאיזה חלק, או יותר נכון - על אילו מהרעיונות הרבים של הספרים חשבת כשענית לה? הפורום הזה הרי נועד לדיון בספרים, אז בואו ונדון ...

את אחדות עם אלוהים קראת?

שם זה במיוחד מודגש אבל בכלל לאורך כל הסדרה הוא לא מפסיק לצחוק בעצמו על השטות הזו שנקראת דת.

אחדות עם אלוהים.....

בספר =אחדות עם אלוהים= לא צוחקים ולא נקרעים מצחוק, שם מציינים כי אנו חיים באשליות ונותנים תשובה לזה. אבל כתוב גם שהספר אינו טוען שהוא האמת, ומטרתו היא להנחות אתכם אל החוכמה הפנימית ביותר שלכם, ואינכם צריכים להסכים עם התכנים שבו.... אז בקיצור זו לא תורה מסיני אבל אפשר ללמוד שם די הרבה על מהות החיים והאשליות שאנו מאמינים בהם. ניל לא "צוחק" על אמונות של בני אדם, ניל מראה עוד דרך לחיים מאושרים, ואת זה כנראה פיספסת.. אגב קראת את המשפט =להתייחס באדיבות זה לזה=???? גם זה כתוב שם. יום טוב.

לא מסכימה

את רצית לשתף אותנו במשהו שהצחיק אותך היום........ את שיחות עם אלוהים קראתי פעמיים לפחות.......... לא ראיתי שום "לעג וצחוק" על עניין המזוזות אולי תביאי ציטטה שאשכיל ואלמד... אני דיברתי על אמונה, יש אנשים שעצם ה"צחוק" שלך על ערכים וסמלים המקודשים להם ושהם מאמינים בזה...פוגע ומעליב. אני לא חושבת שאם בן אדם מאמין במשהו [ אבא שלך מאמין כפי שסיפרת] יש ללעוג לו או לצחוק ממנו

אוכל חזיר ומחליף מזוזות

נוסע בשבת והולך לרב לקבל ברכה לא יודע מה זה בית כנסת אבל הולך להגיד ברכת הגומל כשאחי ניצל מפיגוע והעיקר היום הוא גם טרח לשים כסף בקופת צדקה כשיצאנו מאזכרה בביתה העלמין. והדבר הכי הגיוני בבית שלנו - צלחות לבשר, צלחות לחלב ו.. צלחות לחזיר. אותי זה מצחיק. ואין לי טיפת ספק שגם את אלוהים זה מצחיק.

LoveBeing

New member
גם אותי זה הצחיק.. ../images/Emo6.gif

לא הבנתי למה לקחת קשה את מה שפעמונית כתבה לך... היא צודקת בסופו של דבר! יש הרבה שמאמינים במזוזות.. יש הרבה מקרים שזה עזר.. המון של הרבי מילובביץ.. לפעמים אמונה היא תרופה לא פחות טובה משהו "מציאותי".. וגם לא יפה "ששלחת" את פעמונית לקרוא בספר.. נורא מעליב את לא חושבת? לילה טוב! גיל

חני17

New member
לזו שאוהבת אותו

אולי את צודקת את אלוהים באמת יכול להיות שעניין הדת מצחיק וגם אני צחקתי על זה בהתחלה אבל אולי במקום לצחוק תעזרי לה?

לסיכום ולסיום...<<<<<<<<<<<<<

פעמונית לא זקוקה לעזרה..פעמונית קראה את כל הספרים ופעמונית =לקחה= מהספרים את מה שמתאים לה, ואולי צריך להיות קצת מודעים לערכים אחרים שאנשים מאמינים בהם ולא שייכים לספרים =שיחות עם אלוהים=, טוב אני מקווה שהחופש הגדול יגמר מהר וכל אלה ש=מבינים ומרחמים= על פעמונית יתפנו ללמוד זה עדיף. אדם באמונתו יחיה, מי שחושב שהרב או כלים לבשר ולחלב זה חשוב לו, יבושם לו, ומי שחושב שמייקל ג'קסון הוא אליל שלו יבושם לו גם. כל מה שמביא שלווה ושקט לנשמה ועוזר לאדם הוא הדבר האמיתי, ואין צורך להסתלבט או להקרע מצחוק כי מישהו מאמין במזוזה או בברכת הרב!!!!

גריני

New member
איש באמונתו יחיה

מה שניל כותב בספריו זה שאלוהים לא מצפה מאיתנו לשום דבר! כלומר: רוצים מזוזות על הדלת? - בכיף, אבל זה בשביל בני-האדם - לא "בשביל" אלוהים, רוצים להפריד בשר מחלב? - כנ"ל... בקיצור- כל הכללים שאנחנו חיים על פיהם (כל אחד מאיתנו בדרכו שלו) - הכל מקובל על אלוהים. העניין הוא שהוא - אלוהים - לא רוצה מאיתנו דבר, הוא כ"כ גדול ועצום שהוא לא צריך דבר מאיתנו. ועל כן, מצוות הדת - הן מצוות שנקבעו בעצם ע"י אנשים, עבור אנשים! מצד שני, אם למישהו נוח ומתאים לחיות עפ"י מצוות אלה - גם זה מקובל. כל דבר שעושה טוב למישהו - למה לא? ואגב, גם לצחוק.....
זה טוב, זה בריא! נכון שלא נחמד לצחוק על מישהו בפניו ולהעליב אותו. אבל לכווווולנו יש דברים אחרים עושים ושנראים לנו מגוחכים, כפי שבוודאי יש דברים שאנחנו עושים - שמישהו אחר מתגלגל מצחוק ... (חוץ ממני, כמובן
)

גריני שלום לך../images/Emo24.gif

הנני להזכירך שלא ברור עדיין איך נכתב הספר... ועובדה שאת כותבת =ניל כותב בספריו=.... לכן שום דבר לא בטוח במאת האחוזים עדיין... יש לי כמה שאלות אלייך ממש ברצינות..ואשמח לתשובה ממך. לפני הספרים האלה..לפני שנחשפת אליהם...לא היו לך אמונות , לא שמרת על המסורת ממש כפי שנהוג? יש מנהגים שהושרשו כל כך עמוק שאפילו אם מישהו משוכנע שהספרים הם האמת, לא יכול להפסיק ממנהגו, ואחד מהם זו נשיקת המזוזה, מה בעצם גיבש את העם היהודי כל השנים אם לא המסורת והדת????? ושאלה אחרונה אם אלוהים נגלה לניל ע"י תיקשור או בכל דרך אחרת, איפה הספר הרביעי ??????

למעלה