החלפת מזוזות

גריני

New member
הספר האחרון שיצא: Tomorro's God

אין ספר רביעי בסדרת "שיחות עם אלוהים", אבל ישנם הרבה ספרים אחרים שהוא כתב (אם אינני טועה, מדובר בלמעלה מ-15 ספרים!). ולשאלותיך האחרות: לפני שקראת את "שיחות" הייתי אתיאיסטית מושבעת, המילה "אלוהים" היתה "מוקצה" אצלי - פשוט לא יכולתי לסבול את הרעיון הזה - של אלוהים כדמות פאטריאכלית- מעין אבא כועס, שיושב שם למעלה ועסוק בהנהלת חשבונות של מי אכל מה ומתי.... "שיחות" נתן לי דמות אחרת של אלוהים - כאילו מישהו מהחבר'ה - בעל חוש הומור ומעודכן בחיים המודרניים - עְם כזה אלוהים יכולתי להזדהות
ומאז אני חיה מאוד בשלום עם המילה אלוהים וגם מבינה שכל אחד מאיתנו בעצם יוצר לעצמו את האלוהים שלו! וזה הדבר שיפה בעיני: אלוהים יצר אותנו - את בני האדם ואת כל הבריאה, ואנחנו במהלך חיינו יוצרים אותו - כהבנתנו. ועכשיו תוך כדי שאני כותבת לך באה לי פתאום "הארה": הפסוק: "יצר אותנו בדמותו ובצלמו"? - זה נכון בעצם לנו: בני האדם: אנחנו יוצרים אותו בדמותנו ובצלמנו (אני ממש נרגשת.... וואללה, איזו תובנה!
) לגבי מנהגים שאי-אפשר להתנתק מהם? - למען האמת, אני לא כ"כ מאמינה שבאמת אי אפשר להתנתק. זה שהדבר קשה = נכון, אבל אפשרי! כשם שאני הוספתי לעצמי מנהגים/הרגלים (כמו למשל להקיף את עצמי בבועת הגנה אנרגטית מידי לילה) - כך אפשר גם להתנתק מהרגלים. אם אדם שוקל בצורה הגיונית, והרגל מסויים נראה לו שאיננו מתאים לו, אפשר בהדרגה להיפרד מההרגל הזה. לחילופין, אם את מתקשה, למשל, להפסיק את נישוק המזוזה - לפחות תתחברי אל האנרגיות שעומדות מאחורי הדבר הזה - עשי זאת במודעוּת ולא כלאחר יד - ואז תהיה בכך תועלת. זוהי דעתי, ואת כמובן - כמו כל אדם - תעשי בסופו של דבר את הטוב והנכון בעיניך! וזהו המסר שהכי אהבתי אצל ניל: חופש הבחירה אגב, השאלה האם אלוהים התגלה לניל באמת או לא - אני אישית בוחרת שלא להתעסק איתה, משום שמאחוריה עומד משהו הרבה יותר גדול, שנראה לי שלעולם לא תהיה לו תשובה חד-משמעית, והוא: מהו אלוהים? אז כשאני קוראת את ספריו של ניל, אני מתייחסת לתוכן ובודקת האם מה שכתוב מדבר אלי. אם זה מתאים לי ומשפר את איכות חיי - דייני! ו-
ששאלת

../images/Emo41.gifגריני

האמת שמעולם לא חשבתי שאלוהים יושב ביום כיפור ורושם מי לחיים ומי למוות אבל אנשים מאמינים לקטע ההזה, לי זה נראה מגוחך אבל מעולם לא זילזלתי באנשים שצמים או שממש חושבים ככה. גם הקטע שאנשים צמים ומרגישים לא טוב מתעלפים מהחום ומהצום נראיתי לי מצחיקה ושוב אדם באמונתו יחיה. את המזוזה לקחתי כדוגמא אני ממש לא מנשקת מזוזות למרות שיש לי בבית ...וכשרות דוקא חחחח אני מדליקה נרות כי זה יפה..זה רוחני. גם אני עוטפת את עצמי בבועת הגנה, כשאני לא שוכחת כי זה חדש לאחרונה גיליתי את זה
ולפעמים אני שוכחת חחחח אהבתי את תשובתך...תודה גריני

המתצפת

New member
סליחה אבל מה עם גבולות?../images/Emo59.gif

לא יתכן שהכללל מותר ולגיטימי, למשל, החרדים בדרך חייהם(כמו המוסלמים) גורמים לנזק למדינה, אז צריך להשתדל להסביר לאנשים שאין טעם להאמין בשטויות האלה. נכון יש הרבה דרכים להאמין באלוהים, אבל צריכים להיות גם גבולות מסוימים, למשל לא ייתכן שנגיד שהגזענות הנוצרים הם לגיטימים בעיני אלהים, או אם מישהו בכת השטן טוען שזו הדרך שלו להיות מאושר צריך לנסות להניא אותו מלהמשיך בכך. לפי דעתי האמונה היא כמו מנסרה, שעוברת קרן אור אחת ומתפצלת להמון צבעים שונים=אנתרופוסופיה, שיחות עם אלוהים, ספירטואליזם, אמונה אישית בסיגנוןוכו' אבל לא!: דת אורטודוקסית, גזענות, כת השטן, אתאיזם וכן הלאה. לפי דעתי אנו "יוצרים" את אלהים במובן של התנסות הרי אין ליצור משהו שכבר קיים, אלא אנו מתנסים דרכו ואיתו בצורות שונות של קיום... התנסות נעימה לכולם

punk 1

New member
לזו שאוהבת אותו

אף אחד לא מושלם ואני מאמין שאבא שלך לא גדל על ערכי היהדות אבל מאמין ומבין למה מברכים הגומל וכו" זה שאבא אוכל חזיר לאדם יש קשיים התמודדויות בחיים זה לא נראה סיבה לצחוק נכון צריך תמיד לישאוף להכי טוב אז יש אדם שלא שומר שבת אבל מתפלל כל יום שהיה לזכותו .

לקשמי

New member
זה מזכיר לי...

עד לפני שבועיים עבדתי בנקיון משרדים באיזושהי חברה. יום אחד בטעות נפלה המזוזה בכניסה למטבח שלהם (במקום בו עבדתי) ואז ראיתי שהיא ריקה! התקינו רק את הפלסטיק בלי כלום בפנים. זה היה מצחיק. יענו להראות שהם יהודים שמכבדים את המסורת אבל בעצם זה כמו לא לשים מזוזה בכלל. לא ידעתי אם להעיר להם כי האנשים שם באמת רחוקים מלהיות דתיים או משהו כזה, אבל בסוף לא אמרתי כלום, זה פשוט היה מצחיק...

גריני

New member
עובדים על אנשים, הא???

מה שאותי מדהים בקטע של מזוזות, זה התנועה האוטומטית שאנשים עושים - הנגיעה הזו במזוזה. אני מניחה שבמקור היתה סיבה לתנועה הזו - זה מעין יצירת קשר עם הקלף, עם הדברים שכתובים עליו. אבל כיום - התנועה נעשתה אוטומטית - כאשר אין מאחוריה שום דבר, זה לא נותן כלום, וגם אני בטוחה שרוב "מנשקי המזוזות" אפילו לא יודעים מה כתוב שם... ומה שעוד מעניין אותי: מי שרגיל לנשק מזוזות - האם הוא עושה זאת גם כשהוא לבד - כשלא רואים אותו???

../images/Emo39.gif מה שידוע לי

לגבי "התנועה האוטומטית"...הוא שבמקור, הרעיון היה ליצור "מגע עיניים" עם הקלף/מזוזה ולהתחבר לכתוב- כמובן לאנרגיות (בגלל האנרגיה שבעיניים ספציפית)ומה עשו בני האדם? כדי לזכור את החיבור עם המזוזה הוסיפו לזה "נשיקה" שהיא כמובן חיובית בפני עצמה...והכוונה היתה שכשמנשקים אותה יתבוננו בה והרי זו המטרה לא?? אבל כולנו חכמים - כולנו נבונים.....לאט לאט זה הפך למגע קליל וכמו שכתבת "תנועה אוטומטית" כשכבר אף אחד לא זוכר בעצם את הרעיון המקורי או למה בכלל. כך גם לגבי מנהגים אחרים שמלווים אותנו כשחלק גדול מהאנשים עושה אותם אוטומטית ללא ידיעה ממשית של למה ומדוע....אבל בעצם אם זה עושה למישהו טוב אז מה זה משנה?!

F650

New member
מזכיר לי את הסיפור על הבחור

שהיה נוגע בעץ בכל כניסה / יציאה מביתו - מכירים? (אם אני אספר- בטוח אהרוס)

F650

New member
../images/Emo93.gifכתבתי ונמחק../images/Emo70.gif אז בהזדמנות../images/Emo35.gif

F650

New member
../images/Emo24.gif הנה - צדיקים, מלאכתם נעשית

ביידי אחרים... (אני לא צדיק ובטח לא אחר
)

גריני

New member
שוני היא צדיקה - על בטוח ../images/Emo45.gif

ותודה לשניכם על הסיפור הנפלא, שתיכף ייכנס לקישורים/מאמרים או קטגוריה אחרת שניתן יהיה להגיע לשם שוב ושוב, בשעות הדחק

nir313

New member
משמעות המזוזה

אני אמנם למדתי קבלה לפני המון שנים אבל אני זוכרת שהקשר למזוזה הוא שהמילים והאותיות בפנים באים לתת הגנה על הבית ועל היושבים בבית. בעצם בעולם הרוחני אין הפרדה בין גוף לגוף או לבית, הקשר של העיניים הוא הקשר לרמה הגבוהה הרוחנית והנשיקה היא בעצם מימוש (כמו זיווג לפי הקבלה) עם העולם הארצי, (מלכות).כלומר מסתכלים בעיניים -ומורידים את האנרגיה לעולם הגשמי ע"י השפתיים שהם הגשמי-מלכות. כיוון שאנחנו חיים בעולם הגשמי וכל מחווה רוחנית צריכה שתהיה לה הגשמה ומימוש בעולם הפיזי.

גריני

New member
מעניין מאוד! ../images/Emo51.gif

השאלה היא: אם מישהו עושה את הריטואל הזה של מגע ונשיקה למזוזה - מבלי שהוא מודע למה שכתבת כאן - האם עפ"י הקבלה גם אז זה "עובד"?

osho7

New member
זה עובד

זהו שכן, וזה מה שמדהים בדת היהודית. בניגוד לכל היחסי ציבור הגרועים על כפיה דתית וכו, זו הדת הכי עמוקה וחכמה ביקום. והכוח של האותיות הוא מעבר למה שאנחנו מודעים וזה עובד גם אם אנחנו לא מודעים אם כי ברמות נמוכות יותר, כי הידע מוציא בשבילנו לפועל. בגלל זה אומרים בקבלה שגם מי שלא יודע לקרא למשל, מספיק שיסתכל על אותיות בספר תורה, כדי להתחבר לכוח שלהן, זה כמו קודיםאו צפנים שמפעילים איזה חללית שיגור, וגם אם אתה לא מבין אותם ברגע שתלחץ על הכפתורים השיגור יתבצע, מספיק להסתכל על המשפט "שמע ישראל ה' אלוהיך..." בשביל לקבל הגנה מלמעלה גם בלי להבין כלום. הרי השכל שלנו מוגבל והעולמות העליונים הם מעבר לתפיסה המנטלית שלנו. לכן האמונה היא הקובעת והיא זו שגם הכי מקדמת אותנו.

גריני

New member
קודם כל - ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אם אינני טועה, זוהי הופעתך הראשונה בפורום הזה? ויש לי סנטימנטים מיוחדים לניק שלך
ואני רוצה לחדד משהו: כשאתה כותב שסריקת האותיות העבריות - גם אם לא מבינים את משמעותן - מספיקה כדי לקלוט את האנרגיה שלהן, זה דבר אחד. מגע "כלאחר יד" במזוזה - זה כבר עניין אחר, לא? לגבי "שמע ישראל" - כאן אני מסכימה איתך לחלוטין: אני מרגישה אנרגטית את ההשפעה של המשפט הזה. אחרי שניסיתי פעם אחת, אמרתי שמע ישראל והרגשתי את הלב שלי ממש מתרחב, זהו ה"לילה-טוב" הקבוע שלי

למעלה