החלפת מזוזות

punk 1

New member
איזו בורות

אבל אני לא שופט, ידוע שמזוזות יש בהם עינין שמירה שהמקור לזה כתוב בתורה וכן כתוב בכלף המזוזה עצמה שזו פרשיית "שמע" וכתבתם על מזוזות ביתך ובשעריך, ידוע ורשום את שם ה` המפורש שדי" שומר דלתות ישראל עפי` הקבלה כל אות בפרשיה יש השפעה לחיוב על אותו מקום שהיא נמצאת או לשלילה אם נפגמת האות, בכול אופן ידוע שיש עיניין לנשק דבר ביקדושה שזהו עיניין "הכבוד" כך זה בספר תורה ומין הסתם גם במזוזה.

punk 1

New member
אגב,

באופן כללי בכול תחום בחיים רצוי לשאול לדעת להבין ליפני שמעבירים ביקורת על דבר מסוים, במיוחד בנושא המדובר פה "שהגברת" מספרת שבאו לביתה כך שאם זה נראה לה שטויות אז רצוי לפתוח את הפה לשאול, לברר, למה? איך? לקבל תשובה ולענות בהתאם.

רעות 85

New member
בייבי אני חושבת שיש לך בעיה

הבעיה שלך נובעת לא משחצנות ולא משום דבר אחר חוץ מאי קבלת השונה וחוסר ידע. לצחוק על החלפת מזוזות, סבבה, תצחקי- אבל אין לך מושג מה עומד מאחורי זה. צר לי שאת כזו, הייתי ממליצה לך לחשוב לפני שאת פוצחת את פיך מלא המרגליות. אני לא מגדירה את עצמי דתיה אבל כואב לי לראות אנשים במצבך. אני מגיעה מרקע שמתמצא בדת ואולי בגלל זה קל לי להגיד, אבל גם הערתך על הגהנום צבטה את ליבי.

גריני

New member
כיבוד וקבלת השונות ../images/Emo153.gif

בעיני - זה גם כיבוד מי שחושב ש"ההוא" מצחיק/מגוחך/לא-יודע/לא-מודע וכו'...
בואו ונהיה ישרים עם עצמנו: אין אחד מאיתנו שלא חושב מידי פעם שמעשיו של מישהו אחר הם: טמטום/בורות/משונים/מצחיקים/מגוחכים... ועוד - נכון??? בואו ונחשוב ביחד: מאיפה באה הביקורת הזו? למה מה שאני עושה זה הגיוני/חכם/סביר וכו'? בעוד שהאחר - אם עושה או חושב אחרת ממני - מהווה נושא לגיחוך?

punk 1

New member
זה בא

מחוסר ידע כשיש חוסר ידע ואומרים דברים שלא מבינים בהם וזה פשוט מעציב לראות איך אנשים אומרים דברים ללא בסיס.

גריני

New member
ואפילו כולנו חכמים....

הבעיה היא שכל אחד מאיתנו חושב, סליחה -בטוח שהוא יודע! שה"אמת" שלו היא היא הנכונה והבלבדית! אני זוכרת את עצמי בתקופה שכפרתי בקיומו של אלוהים, איך הייתי בטוחה לחלוטין בדרכי, וכל מי שהתפלל או ביצע פעולה כל שהיא שמאחוריה אמונה - היה בעיני מבטל את זמנו, מבזבז אנרגיות וגם משלה את עצמו.... והיום אני בטוחה שיש אלוהים, רק שהוא לא מצפה ממני לכלום, ולא כועס עלי ובוודאי שלא יעניש אותי.... ומי יודע מה יקרה כאשר אעבור את הגשר לממד הבא???

רעות 85

New member
ואז לאן תעלם הביקורת?

זה בדיוק כמו שאני לא אלעג למעשי אחר כשאינני מבינה אותם. כשמשהו שונה לי- גם אם הוא מעלה גיחוך- לפני שאני "מגחכת" וצוחקת על משעיו בפני כל העולם אני מנסה לחשוב לחקור ולהבין מדוע. איש באמונתו יחיה- ולאף אחד אין זכות לעשות מהאמונה הזו בדיחה.

osho7

New member
אמונה וחיות אחרות

בעצם כל ההתעסקות במה נכון ומה לא נכון כבר ממש לא רלוונטית. אני מדברת עם אלוהים כל הזמן, וכולם יכולים לדבר עם אלוהים. גם דונלד וולש הבין שבעצם הדבר החשוב הוא שהדתות גם היהודית וגם הנוצרית עיוותו את האמונה למצב של אשמה איומה, ודורות שלמים אנחנו מנסים להראות שאנחנו בסדר. אז קודם כל כשמתחברים לאלוהים אין יותר אשמה ואפשר לאכול הכל , רק שיש מצב שאם את/ה חי במודעות גבוהה ויש ידע שאומר לך שדברים מסוימים מזיקים לך אנרגטית אז אתה תמנע מהם. ומזוזות, טוב אנחנו בכל זאת העם הנבחר ולא בכדי. אני לא מאמינה לשליחי ציבור שמנסים להפחיד אנשים ולהגיד להם שבגלל המזוזות הכל השתבש, בסופו של דבר הכל מתחיל ונגמר באמונה, ואם משהו יאמין שלשים כרוב על הראש ירפא את משפחתו מבעיות - אז זה מה שיקרה ומי שלא מאמין בכלום, גם לא צריך לנסות ולשכנע. אמר איש חכם, שאנשים בעלי אמונה הם מאושרים יותר, וזה נכון. כי אם הם צודקים אז אשריהם, שהם חיו תמיד באמונה. אם הם טועים, לפחות עד היוודע הטעות הם חיו באמונה ותחושת בטחון ולא בחרדה מתמדת אז הם הרוויחו בשני המקרים. בכל מקרה אין טוב ורע, ואלוהים ללא מעניש אף אחד. אנחנו מעינישים את עצמנו וגורמים לעצמנו ולילדים שלנו מחלות, בגלל שאנחנו לא אוהבים את עצמנו ובגלל שאנחנו רחוקים מאלוהים. הדבר הראשון שקרה לי כשקראתי שיחות עם אלוהים, זו ההקלה וההבנה שאלוהים הוא אהבה, לא אשמה ולא חוקים ולא שום דבר כזה. אני יכולה להגיד לך ולכל אחד שתתחילו לדבר עם אלוהים - כמו שאתם מדברים עם עצמכם. והא עונה רק צריך להאמין ולהקשיב. וכמה שזה ישמע דוסי ואני לא דוסית, תפילה מאוד מחזקת את האמונה, במיוחד התפילה היהודית. יש למילים האלה כוח כמו קוד סודי לרמת מודעות גבוהה יותר ופתיחות והבנה עמוקה יותר. מומלץ.

גריני

New member
מכאן יוצא שהדת היא בעצם שלב בדרך

ה"מצוות" נועדו בעצם למי שהמודעות שלו איננה גבוהה דיה, והן מהוות מעין תמרורים, סימני דרך - שמי שפועל על פיהן מרוויח אנרגיה מסויימת, מעלה את האדם על דרך "נכונה". לעומת זאת, מי שהגיע למודעות גבוהה - יכול להשיג את אותן התוצאות (ואולי יותר) - בדרכים שונות - לאו דווקא דתיות.

niki268

New member
חבל שאת לא מנסה להבין אלא מתחכמת

בטיפשות גמורה,אם הית מבינה מזה זה יהודי??????? אין לך ערך הכלל לתורה שכל אומות העולם מנסים להבין ומאמינים שיש בורא לעולם,אבא שלך מתחיל להבין,ובע'ה הילד יחלים. אבל את צוחקת ולא מבינה כלום בחייך,ואין לך שום אמונה שאפילו לגוי יש אלוהים,ואלוהים אחד ויחיד, אם הית מבינה שאנחנו ילדים של מלך,וזאת זכות רק של היהודים וחבל שהרבה הולכים בדרכים לא נכונות,ומחקים מעשי גויים, אם לא תביני זאת תסבלי הרבה בחיים על בשרך עד שתביני מה אבא רוצה ממך. תשאלי אולי את אבא שלך בכנות מלב אל לב מה עובר עליו???????? ואולי תחכימי? ואם תרצי תורת ה' נפוצה בכל הארץ תודה לאל. תאמיני לי שאני מדברת מנסיון עד שהבנתי שיש חוקים לא רק בבית משפט שגם הם לקוחים מהגמרא.[וגם מהגויים].

למעלה