חייבת להגיד משהו, בעיקר לאסנת
וקצת לכל אלו שמתוסכלות מנושא החתונה (ובאמת אין לי שום כוונה לפגוע, אני מראש מתנצלת אם זה פוגע במישהי): למה בעצם אתן כל כך לחוצות להתחתן? מה הביג דיל? אתן נמצאות בקשרים שהמחויבות בהן ברורה, החתונה תבוא בסוף, החיים המשותפים קיימים, מה זה משנה אם החתונה תהיה קצת לפני הילדים, הרי זה לא שתוכלו להגיד שלא היה לכם זמן איכות לעצמכם כזוג לפני הילדים. אסנת - זה שכל הפולנים המתעלקים שואלים כל הזמן למה אתם לא נשואים, זו ממש לא סיבה להלחץ! לישראלים יש נטיה מעצבנת להדחף לכולם לחיים, למה אתם לא נשואים, למה אין לכם ילד, למה לא ככה ולמה לא אחרת. האם אתם באמת רוצים לקבל החלטות ולעצב את חייכם לפי הנדנודים של סוכן הביטוח? ועוד כמה מילים בתור מי שהיתה בצד של אלה שלא מתים להתחתן: בעלי הציע לי נישואין לפני שנה, ואני הייתי בפחד נוראי לפני ההצעה כשהבנתי כשהיא עומדת להגיע. לא בגלל שאהבתי אותו, ולא בגלל שלא ראיתי את חיי איתו, אבל עצם הרעיון נראה לי מפחיד. לא יודעת למה. ופתאום כשהוא הציע את זה הכל זרם לי בטבעיות ונעניתי בחיוב ואני מאוד שמחה על כך וחושבת שעשיתי את הדבר הנכון, אבל - וזה אבל חשוב - עם כל הפרוייקט הבאמת נחמד של תכנון החתונה אני לא חושבת שזה כל כך משנה אם היינו מתחתנים או אם היינו ממשיכים לגור ביחד, מבחינתי זה לא היה משנה כל כך מבחינת המחוייבות והרצון להיות ביחד. יכול להיות שגם בני הזוג שלכם פשוט מפחדים מהרעיון, ויקח להם זמן להשתחרר ולקלוט שזה לא עד כדי כך מפחיד. אגב, מצטרפת לאלה שאמרו שחתונות של חברים מאוד עוזרות בעניין הזה, כי גם אצלי בין השאר מה שהשפיע עלי זה שראיתי שבעצם כל החברות שלי מתחתנות והשד שפחדתי ממנו, לך תדע למה, הוא לא כל כך שד... ולסיכום - סיפור אופטימי: לחברה שלי גם יש חבר שהוא "סרבן חתונות" ועכשיו, אחרי 6.5 שנים של חברות (הם בני 27 בערך) הוא גם הציע. אז לפעמים באמת זה לוקח יותר זמן... אבל אני מאמינה שאם באמת אוהבים ורוצים להיות ביחד, זה מגיע בסוף, ולא צריך להיות כל כך לחוצים מזה כל הזמן.