הטיפול שלכם

הטיפול שלכם ../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif

האם עברתם לאחרונה איזשהו טיפול?? למה הגעתם אליו?? איך הוא משפיע עליכם?? לא חובה טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי.. יכול להיות טיפול כמו הילינג/רייקי/רפלקסולוגיה וכו..
האם יכול לענין אתכם שנארח כאן אנשים שהם מטפלים<לא פסיכולוגים> כדי לשמוע על דרכים אחרות??
 
../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif../images/Emo11.gif

פעם ראשונה שהייתי בטיפול היה לפני כשנה וחצי מטעם בצפפר בגלל מה שקרה באותה תקופה עם אחי....ואז הפסקתי כי לא רציתי פסיכולוגית של עירייה. לפני כ7 חודשים הלכתי לפסיכולוג, הסיבה שהלכתי זה בגלל שהורים שלי גרושים כבר כמעט 10 שנים ותמיד חשבתי שזה לא משפיע עליי תמיד שיחתי אותה קשוחה ורק לפני כשנתיים זה ממש התחיל ללהתבטאות בהתנהגות שלי. לקח זמןעד שהתחלתי כי לאחי היה יותר דחוף. הבעיה שלי היא שבמקום לדבר עם הפסיכולוג ניסיתי להרשים אותו היה לי מאוד קשה להפתח והוא רק ישב שם ו"הקשיב". בסוף עזבתי והוא אפילו לא התקשר לשאול למה אני לא באה. הרבה זמן לא רציתי לחזור לטיפול ורק בשבועיים האחרונים אני חושבת על לחור אבל מאוחר מדי כי אני מתגייסת בסוף אוקטובר....
 
כמו אסי דיין רק תרופות

זה מלחיץ אותי שאני צריך לדבר עם הפסיכיאטר פעם בחדשיים ל 15 דקות כדי לקחת את המירשם . יש לי דיכאון אחרי לידה כמו אסי דיין שאני מכיר את הגהינום שבו אבל תודה לאל שיש SSRI שמנטרל את הדיכאון. יש לי מצד שני גם היפומאניה שזה מצב רוח טוב אבל ללא כל סממנים של מחלה. ממה שלמדתי לא צריך להאמין לפסיכולוגים שאומרים בפורום שתרופות מטפלות בסימפטומים ושיחות מטפלות בדיכאון. נטילת תרופות יוצרת שינויים בדפוסי חשיבה ומקלה על קבלת הקשיים בעולם כמות שהוא בלא לשחות בביצה של הדיכאון. לקצת דיווה אם את יכולה לארח מטפלים ברפואה סינית או הומיאופטית יהיה נחמד לשאול על המעבדה המלכותית שהפסידה מיליון דולר כשלא הצליחה להוכיח שיש דבר כזה שנקרא מיים זוכרים
 

לירו

New member
עובדה מפוברקת?

תרשי לי לומר (וגם אם לא תרשי...) לך שזה די מעצבן שאת רושמת: "נטילת תרופות יוצרות שינויים בדפוסי חשיבה" מאיפה הבאת את העובדה הזאת? (עובדתית על פיך כמובן) מה המקורות שעליהן את מסתמכת? ואם זה יוצר שינויים בדפוסי חשיבה -אז את מכירה אנשים שסבלו מבעיות שבעטיין התחילו לקחת תרופות כאלו ולאחר שינוי דפוס החשיבה שלהם, הם הפסיקו? האם את מסוגלת להפסיק כי דפוס החשיבה שלך השתנה? לפי שציינת שפעם בחודשיים את צריכה לקחת מרשם מהפסיכאטר אני מניח שהתשובה לשאלה זו היא לא... או שבינתיים דפוס החשיבה שלך עוד לא השתנה או שפשוט העובדה הכל כך עוצמתית שנכתבה בכזו קלות היא פשוט מופרכת מקווה שתוכלי לענותת על הפערים שציינתי בתודה, :)
 

שרונסקי

New member
על תרופות ושיחות

ראשית, יש איזה מחקר שקראתי עליו, ובו מצאו שינויים במבנים במוח בעקבות תרופות, כמו גם בעקבות שיחות טיפוליות. לצערי, אין לי את ההפניה. בנוסף, מכירה מספר אנשים עם דכאונות, לא כבדים הסטרית, שלקחו תרופות אנטי דכאוניות לזמן מה (אחת לשנה, אחת לשנתיים ועוד אחד שלא ידוע לי מתי הפסיק) ואכן, הצליחו בעקבות התרופות לעשות שינויים. ברור שצריך להמשיך לחשוב, ולא רק לקחת תרופות אוטומטית. אפשר ללכת לטיפול, אפשר, גם,מי שמגיע מתחומים טיפוליים, לעשות עבודה לבד עם עצמך, להתקדם. ואגב, כבר עברו לא מעט שנים אצל החברים שלי האלה, והם לא חזרו לא לתרופות ולא לדכאון. מצד שני, צריך לדעת שאין כמו פיתוח מודעות, לא במקום אלא במקביל ותמיד.
 

לירו

New member
בואי נראה הלאה

נמצאו שינויים מבניים במוח - גם אנשים שמשתמשים בסמים חווים שינויים מבניים מהסיבה הפשוטה שמדובר בכימיקלים שמשפיעים ישירות על המוח. האם שינויים מבניים במוח הם שינויים בדפוסי חשיבה? אני בספק רב...ואם נחזור ונתמקד - השאלה היא האם זו עובדה אמיתית ש"תרופות גורמות לשינויים בדפוסי חשיבה"? בקשר לאנשים שלקחו תרופות בדיכאון ויצאו מהדיכאון ומהתרופות ולא חזרו, מה זה מוכיח? יש לי חברים שנכנסו לדיכאון ויצאו ממנו בלי תרופות... האם המסקנה היא שאין מקום לתרופות? לא! וגם ממה שרשמת לא ניתן להסיק מסקנה כי אלו מקרים ספציפיים ולא מחקר קליני.
 

שרונסקי

New member
ובהמשך לשיחה המאיימת הזו...

1.שינויים תואמים לאלו שעברו טיפול נפשי... זה מה שסיפרתי.ובהנחה שהטיפול משפיע על דפוס חשיבה, להלן מה שניסיתי להגיד 2. בודאי שיש מקום לתרופות, במצבים מסוימים, ובמצבים אחרים לא. מה שניסיתי להגיד הוא שאכן יש מצבים שבהם תרופות עזרו, ולטווח קצר, ולא יצרו תלות קבועה. איך זה מגיע למסקנה סוחפת לגבי מקום/אי מקום, חוץ מזה, לא ידוע לי שכתבתי מאמר במגזין מקצועי. ברור שלא עשיתי מחקר. 3. אתה חושב לעשות משהו עם התוקפנות שלך? כי אולי טיפול יעזור, במקרה הזה, אתה יודע.... התגובות שלך בהמשך קצת לא נעימות.
 
במוקדם או מאוחר מוחו יתיישר

אחרי שהוא יקבל פליק בואריאציה זו או אחרת מה גם שהמושגים והידע שלו חלקיים לגמרי בנושאים הקשורים לברה"נ
 
הלו?

כל חוויה שאנו חווים משפיעה על מבני המוח... וטוב שכך. ככה רואים שהמוח לומד. אם לא היו שינויים במבנה המוח מהיום בו נולדים, קרוב לודאי שהיינו מפגרים גמורים. אז נכון שתרופות משנות את מבנה המוח - אבל, היי! גם ההפרעות השונות מהם סובלים משנות את מבנה המוח! אם תרצו או לא תרצו - כל מה שאתם עושים או לא עושים הנו בעל השפעה על מבנה המוח ועל הקשרים שנוצרים או שנהרסים שם חדשות לבקרים. כשנוטלים תרופה צריך לשקול לגופו של עניין מה מרוויחים ממנה ומה מפסידים ממנה - ובמקביל לא לשכוח לעשות את אותו שיקול לגבי המשך החיים (וצבירת החוויות) עם ההפרעה וללא התרופה.
 

KFIRB

New member
לירו-המודל הוא היום שונה מבעבר...

היום, הן הפסיכולוג בחדר והן הפסיכיטר שלידו עוסקים בהבדל מהותי אחד : הפסיכולוג (או הפסיכותרפיסט -לטובת העו"ס העושים עבודה נפלאה באותם כלים), משתמש בפה ליצירת שינוי . הפסיכיאטר עובד על אותם קשיים ממקור כימי-ביוכמי פיזיולוגי . ההבדל? התרופות לא יעזרו להתמודדות עתידית עם אותו מצב אלא יאפשרו חיים טובים ומלאים יותר בעת תקופת התרופה, פרט למקרים בהם הדיכאון הוא "ביוכימי" ביסודו ללא טריגרים ברקע (כגון דיכאון חורף, דיכאון לאחר טראומה או מחלה בעת הטיפול הרפואי ולרוב לאחריו). האם הפסיכולוג או העו"ס ישללו את דרך הטיפול הפסיכיאטרית תרופתית? מטפל טוב לא ישלול את הקולגה שלו, וזה ניתן להשליך שכן האורטופד יספק משככי כאבים , יספק תרופות אנטי דלקתיות , אך עיקר העבודה תהיה בפסיזיותרפיה, בהגמשת השרירים והמפרקים. על אותו משקל את עיקר הפיזיותרפיה הנפשית היא מתבצעת אם תרצו או לא בחדר הפסיכולוג או בחדר הקבוצה הטיפולית כהמשך לחלק ניכר מהתהליכים המרפאים. האם הפיחזיותרפיסט יוכל להצליח ללא עזרת האורטופד? כן במקרים קלים, במקרים בהם הכאב נסבל ועדיין ימליץ על תרגול עצמאי כך ששוב הכלי הכי חשוב בטיפול הוא המטופל- שאיפה לאקטיביזציה של הטיפול ומתן האחריות אצל המטופל.אך במקרים "קשים" יותר לא יוכל הפזיותרפיסט להניע את השרירים ללא כאב ואז יהיה צורך באורטופד שיטפל בדלקת ובכאב או בכל בעיה רפואית שמפריעה לשיקום אצל הפסיורתפיסט. האם הפסיכיאטר האם הפסיכיאטר ישלול את הפסיכותרפיה? לא! כי שוב ללא פסיכורתפיה ורק שימוש בתרפוות, אכן יפתור את המצבהרוח טך לט יטפל במשקעים ובבעיות שהביעו למשבר הזה והפציינט יהיה במעגל קסמים תרופתי שהפסיכיאטרים כרופאים מעוניינים להוציאו ממעגל התרופות ולהעבירו למעגל עצמאי ללא תרופות. במחקר השוואתי שהציג מנהל השירות הפסיכיאטרי בתל השומר או משהו כזה, הוא ציין מחקר שבוצע בקרב דיכאונים עם טיפול קוגניטיבי -פסיכותרפי בלבד, טיפול תרופתי בלבד, וטיפול פלסבו וטיפול משולב. כל החולים בצעו סריקות בMRI , התוצאות היו מפתיעות דווקא בשתי הקבוצות הראשונות: 1. אלו שנטלו את התרופה חלו שינויים בגרעין המוח . 2. אלו ששוחו רק עם הפסיכולוג חלו שינויים ברקמת המוח הקדמית. שתי הקבוצות החלימו מדיכאון לחלוטין וחזרו לתפקוד מלא. הקבוצה עם הטיפול המשולב החלימה בזמן המהיר ביותר ובצורה היעילה ביותר מבחינה איכותייתת גם לטווח מניעת החזרה הדיכאון בעתיד. הוא כפסיכיאטר קבע, שמבחינתו הוא היה מעדיף לתת פסיכותרפיה לכל חולה בדיכאון ולו בגלל שהמידע הקיים לגבי תופעות הלוואי של התרופות (בגלל הכניסה שלהן לגרעין המוח), עדיין לא ידועות עד סופן, ורק במקרים המצדיקים זאת במקביל לטיפול פסיכותרפי לתת תרופות או סדרות טיפולי גזע בהתאם לצורך... לאחריו התראיין פסיכאטר אחר שחיזק את דבריו, ואמר שבישראל , אנחנו בין המדינות בעלות האינפלציה במתן כדורי נוגדי דכיאון ולו בגלל חוסר תקציבים שהמשרדים השונים מפנים לטיפול במגפה הבאה-דיכאון וחרדה, יותר זול לתת מרשם וכדור מאשר פסיכותרםפיה לכל אזרח , דבר שלא קיים באף מדינה מערבית מתקדמת שמכבדת את עצמה!!!. מניסיון שעובד מצויין הן בצבא והן במרפאות הציבוריות לברה"ן , המיון וההפניה לפסיכיאטריה מתבצעת ע"י פסיכולוגים ועו"ס שהוכשרו בפסיכיאטריה, ואכן שני הדיסציפלינות מודעות אחת לשנייה וחיות בשלום אחת לןיד השנייה ותורמות לכוחות ההתמודדות של הפונה מחד ולתת יד ועזרה בעת שזקוק לה.
 

שרונסקי

New member
כפיר -

אחלה הסבר. אגב, אחת הבעיות שלי היא שמטפלים יש לך בכל הרמות, ודכאוני שיגיע לטיפול לא בהכרח יצליח להעזר בו, בטח אם מדובר במטפל לא מיומן, או כזה שלא יוצר קשר טוב עם המטופל, או שנוקט בגישה שאינה מתאימה, בעוד שיש משהו מאד אובייקטיבי בתרופות - רוב האנשים יגיבו להם אותו דבר, מצד שני הנזקים... לדוגמא, אני סובלת מכאבים כרוניים ומקבלת תרופות מניעתיות, ולא מזמן גיליתי שהתרופות שאני לוקחת גורמות לי לעצבים ודכאון. למזלי, לפני שרצתי לקחת נוגדי דיכאון, החלטתי להפסיק איתם. דיברתי עם הרופאה לשאול אם התופעה מוכרת לה והיא המהמה. אבל, הלכה עם הבקשה שלי ומאז, אכן, הפסיקו מצבי הרוח. כלומר, במקום להוסיף רעל על רעל, התנקיתי קצת. לך תדע..
 

KFIRB

New member
רפואה היא עדיין לא מדע מדוייק

פמקטולוגיה לא מדע מדוייק ופםסיכיאטריה היא לא מדע מדוייק. כמו שהפסיכולוגיה לא מדע מדוייק. טיפול פסיכותרפי אינו יותר טוב מטיפול תרופית ולהיפך. טיפול תרופית מסייע לטיפול פסיכותרפי בו יתקיימו כל התנאים ליצירת מקום מוגן ובטוח ל"טיפול" שכן יש צורך בכימיה, בגישה ובהסכמה אקטיבית לטיפול. אך בדבר אחד אני חולק עלייך, לא כל התרופות משפיעות על כולם באותה מידה ויש כאלו שיפיעו ויש כאלו שתרופה אחרת דווקא תשפיע, ואת יודעת יותר טוב ממני שיש תק' הסתגכלות לתרופה ושבזמצן הזה יכולת להינול גם מיתרונות טיפוליים פסיכותרפיים עד לבד' יעילות התרופה במקביל. אך שוב טיפול פסיכותרפי בישראל הוא עיניין שלצערי עדיין לא נגיש (למרות העומס הידוע במרפאות לברה"ן הציבוריוץ) לכל אחד ולא ברמה שכל אחד מאיתנו צריך (שוב, לא באשמת המטפלים המצויינים שיש למדינה, אלא באשמת מי שמנתב את התקציבים למקום זה או אחר). בארה"ב בניגוד לדברים אחרים בשירותי הרווחה בהם יש להם הרבה מה ללמוד מאיתנו הישראלים, בתחום של ברה"ן יש מוסדות קהילתיים, שלא לדבר על השירות האירופאי ששם קיימת נגישות לברה"ן פסיכותרפיה בנגישות גבוהה וזולה, אך בארה"ב יש מרפאות איזוריות לכל מקום בו יש קושי כלכלי בטיפול פסיכולוגי ולשאר האוכלוסייה הממוצעת הטיפול ניתן ברמה המקבילה בארץ לטיפול ברפואה משלימה או רפואת שיניים. מה גם שהממסד בחו"ל עושה מאמצים לחסוך כספים ברפואה דחופה ע"י הפייתנם לרפואה מונעת מה שבארץ אף גורם פוליטי לרוב לא למדו לעשות ולא רק בתחום הברה"ן. כי כמו שאמרת ואני גם , אף אחד, כולל הפסיכיאטר מנהל השירות הפסיכיאטרי בבי"ח תה"ש (או מנהל מרפאת דיכאון וחרדה- ממש לא זוכר) שמנהל בבי"ח מעבדה פסיכיאטרית , לא יודע וגם לא חבריו הפסיכיאטרים וחבריהם הננוירולוגים מהם ההשפעות של נוגדי הדיכאון לטווח הארוך..כבר היום 20 שנה לאחר התחלת השימוש בארה"ב ובאירופה יש ראיות (אומנם מעטות ולא מחזקות -אך קיימות) שהתרופות משיגות את התוצאה ההפוכה, שיעור יתר לאובדן בקרב במשמתשים , שיעורלאלימות נוער בקרב משמתמשים (או סליחה, נוטלים), את נוגדי הדיכאון. אני מאמין בגישה שרופאת המשפחה המומחית לרפואת משפחה מאמינה:" צומח , עוזר -טוב, לא עוזר או לא מזיק מורידים,ואני מאמין שיותר ויותר רופאים יהיו הוליסטיים בגישתם , ולא ישר ילחצו על הENTER במחשב במרפאה ואולי יחשבו ביחד על פתרון שלישי ורביעי לכל בעיה רפאוית או נפשית כזו או אחרת ... אני מאמין שהרישום לנוגדי דיכאון צריך להיות מלווה בבקרה פסיכולוגית ע"י עו"ס או פסיכולוג כדי להימנע מקשרים לקויים בין חברת התרופות לפסיכיאטר שיפספס בדרך את הפציינט ושימנעו בעיות של פוליטיקה של תרופה ולא דווקא טובת החולה. עו"ס ופסיכולוג מיומנים יפנו את המטופלים בעת הצורך לטיפול פסיכיאטרי, ולרוב זה מה שקורה בשירות הציבורי, לא כל פונה מופנה לקבלת תרופה רובם מטופלים בפסיכותרפיה בקבותה או באופן פרטני.לעומת זאת עולה החשש האם פסיכיאטר שלרוב אין לו הכשרה פסיכולוגית , יידע מתי לתת תרופה ומתי להפסיק אותה ולשלוח הפונה להתמודדות אמיצה בחדר הפסיוכלוג???
 

KFIRB

New member
מנצטער על הפנייה האישית לא לך

הכוונה התבלבלתי בין הכותבים עימך הסליחה
 

KFIRB

New member
מנצטער על הפנייה האישית לא לך

הכוונה התבלבלתי בין הכותבים עימך הסליחה
 
כמה הבהרות

1. הפנייה פעם בחודשיים לפסיכיאטר נובעת מכך שיש להחליף מידי פעם תרופות עקב תוצאות של בדיקות דם ואת זה רופא משפחה לא יכול לעשות. 2. שימוש בנוגדי דיכאון מביא לפיתוח המודעות העצמית בגלל שיחרור מלחצים בעוד שחיים בתוך דיכאון או מצב רוח ירוד עקב שיבושים נוירולוגיים פוגעת קשה ביכולת לפתח את הדימוי העצמי המודעות העצמית והביטחון העצמי. 3. היסטורית הוכח שהפסיכואנליזה נכשלה במה שהצליחו לעשות נוגדי הדיכאון 4. יהיה קשה מאוד להשוות בין טיפול קוגנטיבי לתיפול תרופתי כי אנשים לאנשים אין כסף לפנות לטיפול קוגנטיבי
 

לירו

New member
הממממ...

בתור שרשור הודעה שלך לשלי, אני רוצה לעבור איתך על הרלוונטיות של מה שרשמת להודעה שלי: 1. אז נתון מספר אחד אומר שאת לא ממשיכה לקחת תרופות? כי רק בהקשר הזה ציינתי את עניין המרשם פעם בחודשיים, כאינדיקטור לזה שאת עדיין נוטלת תרופות. 2. שימוש בנוגדי דיכאון לא מביא לפיתוח המודעות העצמית. זה כמו לומר שניפוח גלגל ברכב מביא אותו לנסוע. נוגדי דיכאון מאפשרים לבן אדם להיות יותר פתוח לפיתוח המודעות העצמית שלו שכן הוא פחות טרוד בדיכאונו אבל לא כל אדם שנוטל תרופות אנטי דיכאוניות מפתח את המודעות העצמית שלו, זה עניין של בחירה ולא עובדה ידועה. 3. מה הקשר להודעה שלי? 4. מתי הזכרתי טיפול קוגניטיבי? למה להשוות? ועדיין השאלה היא: מאיפה את קובעת כל כך נחרצות את עניין "תרופות אנטי דיכאוניות מובילות לשינוי דפוסי חשיבה במוח"? הקשר עדיין לא ברור ולא מוכח בעיני.
 
בואי נראה על מה מסכימים ומה לא

1. טיפול פסיכודינמי ממושך הכרחי בהפרעה דו קוטבית דעתך אני לא יודע דעתי לא. 2. טיפול תרופתי ממושך הכרחי בהפרעה דו קוטבית על זה מחליט רופא 3. את ודאי יודעת שלא כל הפרעה דו קוטבית כרוכה באפיזודות מאניות שגורמות נזק לפרט ולכלל
 

לירו

New member
דו קוטביות דינאמית

מצטער, בשלב זה אני נאלץ להפסיק... התשובות שלך לא עניניות. בנוסף, אין לי מושג טוב בכל הז'רגון שסובב את העולם הטיפולי כך שבעיני הכנסת כל המונחים של סוגי הגישות וסוגי הטיפולים אינה במקום... מה גם שאינה תורמת לנושא ההודעה שעליה את מגיבה. אולי את מעדיפה לדון על זה עם איזה פרופסור פלספן שמסוגל להבין מה את אומרת כשאת כותבת "טיפול פסיכודינמי הכרחי בהפרעה דו קוטבית" למה כן ולמה לא... אולי את מעדיפה לבצע את אותו הדיון עם אחד מספרי האקדמיה המהוללים ביותר. מה שבטוח, את הדיון הזה לא תנהלי איתי, כי אין לי זיקה אליו. שיהיה בהצלחה!
 

לירו

New member
חחח... מצחיק

פשוט הנחתי שאני מדבר אל אישה בגלל שצוין בהודעה הראשונה שלו/שלה דיכאון לידה... ומי חווה, על פי מה שידוע לי, דיכאון לידה? נשים... אז החלטתי שהכתיבה בלשון זכר היא עניין של טעויות כתיב ושמדובר באישה. מצטער אם טעיתי... אני אישית ממין זכר.
 
למעלה