הטיפול שלכם

עדן גפן

New member
מממ סיפרו לי..

שכשהייתי קטנה ככה גיל 4-5 הייתי בטיפולים כי אבא מת.. אוקיי, אז בכיתה ז' (עכשיו כיתה ט'..) הכל חזר אליי בכמו בום כזה.. הכיתה שנאה אותי, פשוט כי אני קצת שונה, הם אמרו שאני צפונית. שמנה. איכ. התחלתי בכיתה ז' גם לעשות את העבודת שורשים.. וכמובן, הייץתי צריכה לכתוב על אבא, לחקור עליו. זה היה נורא קשה.. כל הזמן שמישהו מזכיר את המילה "אבא" נורא קשה לי עם זה. וכן, בכיתה ז' וח' היו כאלה שצחקו שאין לי אבא. טוב, בטח חשבו- לנו יש, לה אין, שונאים אותה, נצחק על חשבונה. אני ילדה נורא רגישה. כל כיתה ז' לא הפסקתי לבכות בשיעורים בהפסקות.. תמיד. המורות סיפרו ליועצת ודיברתי איתה איזה חצי שנה ואז הביאו לי פסיכולוגית לבצפר. קראו לי פסיכית -טוב, עוד סיבה לצחוק עליה אז בכיף- פתאום, לא היה איכפת לי מכלום. פגשתי בנאדם מדהים. כבר הכרתי אותו, אפ'עם לא הסתכלתי עליו ממש. כל הזמן שראיתי אותו חייכתי חיוך כזה ענק ושכחתי מכל הצרות שלי. שאז פתאם באה לה עוד צרה. כמובן, צרות באות בצרורות. הייתה לו חברה. הוא לא בדיוק הסתכל עלי אלה אני עליו. שנה מעלי הוא. אני עדיין נורא אוהבת אותו והוא לא אותי. והנה עוד סיבה לטיפול. סוף כיתה ח'. הפסיכולוגית יוצאת לחופשת לידה. אין יותר עם מי לדבר
אני מרגישה חנוקה. היא עוד לא חזרה עדיין. אני צריכה להתפרק. היום אותו אחד שמע אותי מדברת עם חברה שלה ואמרתי כזה "אוי" אז הוא חיקה אותי בשקט כזה שאני לא אשמע. זה היה אישור כזה לזה שהוא בטוח לא אוהב אותי
זה עשה לי יותר רע=\ עפתי ישר ליועצת החדשה וביקשתי ממנה מהר מהר פגישה עם הפסיכולוגית
היא אמרה, למזלי, שהיא חוזרת ביום חמישי ושהיא תשבץ אותי
אז סופסוף אני אמשיך.. סורי על המגילה..

ממה אבא שלך נפטר אם אפשר לשאול?

ואני ממליצה לך בחום על טיפול מחוץ למסגרת ביה'ס קופח' מממנת טיפול פסיכ' לכל מי שצריך כל שעליך לעשו הוא לגשת לרופאת המשפחה ולבקש הפניה, לאחר שמראיינים אותך על למה כמה וכיו... את זכאית לטיפול חינם- הן אם זה בשיחות או בטיפול עם שילוב של תרופות (אני רק שזה עם שיחות) ואני ממליצה בחום

עדן גפן

New member
תאונת דרכים..

בקשר לקופח'.. לא ידעתי:| אולי אני אעשה את זה מתישהו=]]

לדעתי לא

לא צריך לדעתי, להביא כאן, בטח לא עכשיו, את שלל המטפלים האלטרנטיביים. טיפול פסיכולוגי-מערבי-קונבנציונלי יוצא מתוך הנחות מוצא אחרות, הרבה פעמים הפוכות, מהטיפולים ה"חוויתיים" יותר. ככלל, זה עירוב מין בשאינו מינו.

הייתי שמחה לקבל מידע על היפנוזה

וטיפול ש דימיון מודרך מבעלי ניסיון וכל על שיטות טבעיות יותר כדי שאוכל לעבוד על הראש שלי בימים כמו היום שאני מרגישה מטורפת... כל היום בטיפול שאני נמצאת בו צחקתי על הפסיכולוגית שלי ועוד על מה על ניסיונות התאבדות וסוגי מיתה וקבורה נראה לי שהיא חושבת שנפל לי בורג בשבועיים שהברזתי לה... ולא הברזתי בכוונה היו לי בעיות לזכור באיזה יום אני בשבוע וכאלה... ועכשיו היא רוצה לראות אותי גם ביום חמישי ואני מפחדת להתפרק לה שם... אין לי כוחות יותר .. כאילו יצא לי האוויר מהבלון... אני בטיפול שכרוכות בו שיחות במח' של נפגעות תקיפה מינית... ורק היום שמתי לב עד כמה חסרו לי השיחות איתה ועד כמה הפורום סיפק לי מעט פורקן בעיניין הזה (אפילו אמרתי לה על זה... אז יכול להיות שהיא תכנס בקרוב לבדוק עיניינים).... אז רק דברים טובים הא?!
לינוי

GREENPOINT

New member
זה על היפנוזה לבינתיים...

הרבה מטפלים קוגניטיביים משלבים היפנוזה ודמיון מודרך...אחלה לילה שיהיה:)

לילינמר עברתי פעם אחת היפנוזה

למדתי גם לעשות היפנוזה עצמית אבל הייתי מסוגל להכניס את עצמי להיפנוזה רק כאשר חוויתי דיכאון וזה היה לפני למעלה מ 5 שנים. ההיפנוזה רחוקה מהסרטים ומטרתה התייחדות של האדם עם עצמו תוך כדי רוגע וחשיבה על דברים אופטימיים כפי שהמטפל הדריך

וזה בדיוק מה שאני מחפשת יש לי בעיה

עם הילדות שלי וחלקים רבים בחיי שאני לא זוכרת כי הדחקתי ואיפה שהוא הם נעלמו ממני וזה ממש מטריד אותי... לילה אחד כשהייתי כבר ישנה חבר שלי שאל אותי שאלות ובבוקר סיפר לי שאמרתי לו שנגעו בי כשהייתי קטנה וממש בכיתי והוא אמר שהוא לחץ עלי להוציא מה שכואב לי בבטן.... זה גם סוג של היפנוזה או דימיון מודרך.. כי בבוקר לא ידעתי בכלל על מה הוא מדבר וחשבתי שהוא סתם ממציא ולאט לאט נזכרתי בדברים האלה... וזה גם מה שגרם לי ללכת שוב לטיפול כי עלו דברים מטרידים חדשים

etigr1

New member
קישור הסבר לסינדרום פוסט טראומתי

http://www.biu.ac.il/soc/ps/docs/3

לילינמר זה לא אומר שאת לוקה בהפרעה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית. תסמונת פוסט טראומה (PTSD) נחשבת לתגובת הדחק החמורה ביותר. כתוצאה מאירוע טראומטי, עלולים להתעורר אצל אלה שחוו אותה סממני מצוקה שמפריעים להם בתפקוד חייהם. הסממנים הם: * עוררות יתר, כולל קשיים בהירדמות, ירידה בריכוז ואי שקט נפשי. * היזכרות בלתי נשלטת באירוע, הכוללת הבזקי זיכרון, תגובות בהלה, ביעותי לילה ומחשבות טורדניות. גירויים שונים מזכירים את האירוע ומעוררים מצוקה קשה. * ירידה ברמת ההתעניינות בעיסוקים שונים ובפעילויות אחרות, תחושה של ניתוק והפחתת הרגש. לבד מחוויות קרב, גם אונס או התעללות בילדות עלולים לחולל פוסט טראומה, וכן תאונות דרכים, פיגועים וכל אירוע שיש בו איום על חיי אדם. עם זאת, רוב בני האדם שחוויות טראומטיות פקדו אותם לא יפתחו תגובה פוסט טראומטית ארוכה ומתמשכת. לדוגמא, שלושה חודשים אחרי אונס, כבר לא מאובחנת פוסט טראומה אצל רוב הנשים שחוו אותו. חוויה טראומתית יכולה להיות ממוות האדם הקרוב ביותר ועד לצפייה באירוע רב נפגעים בטלוויזיה. הסיכוי לפתח פוסט טראומה תלוי במספר גורמים, דוגמת מידת התמיכה שהיתה לנפגע הפוסט טראומה ערב האירוע, יחס הסביבה לאירוע וגם נטיות טבעיות. המחקר בנושא הפוסט טראומה החל כבר בעקבות מלחמת העולם הראשונה. אז כינו את התופעה "הלם פגזים", וסברו שהיא קשורה לקולות הארטילריה. רק אחרי מלחמת וייטנאם הגיעו הפסיכולוגים להבנה מעמיקה יותר בנושא. אחד מהממצאים שהתגלו היה שסיכוייהם של בני קבוצות מיעוט כמו שחורים או היספניים לפתח פוסט טראומה הם גבוהים בהרבה. בטיפול בפוסט טראומה נעשה שימוש בפסיכותרפיה המנסה להשיב את המטופל לרגעי הטראומה ולהתמודד איתם מחדש, בתקווה שכך יתרפאו הצלקות. גם נעשה שימוש בקבוצות תמיכה. הטיפול התרופתי כולל תרופות כמו פרוזק ואפקסור. דרך טיפול שהתפרסמה בשנים האחרונות היא EMDR, ראשי תיבות של Eye Movement Desensitization and Reprogramming. שיטה זו, שפותחה בידי הפסיכולוגית פרנסיס שפירו, משלבת תנועות עין מהירות עם שחזור הטראומה בידי המטופל. למרות היותו שנוי במחלוקת, יש הוכחות אמפיריות להצלחת טיפול זה, אך מחקרים אחרונים מראים שתנועות העין דווקא אינן המרכיב המשמעותי בו. ראה עוד בערך דחק

שרונסקי

New member
ptsd

הקטע הוא שכיום תגובה פוסט טראומטית זה מאד במודה, וכמעט כל אדם שמגיע לטיפול יכול לקבל אבחנה כזו. זה הכי מודרני, היום. כך שלא הייתי מתרגשת אם הגדירו אותך ככה, סתם, המילה אצל הפסיכולוגים היום ממש להיט. אין כנס שלא כולל את הנושא הזה, למשל

שרונסקי

New member
כמה שזה לא מפתיע

גם זה די במודה.בעיקר כשמדובר בילדים-נערים, שהם גם קצת עצמאיים, אולי חוצפניים או שובבים. לכל אחד אפשר לתת כותרת, השאלה היא מה עומד מאחורי הכותרת, איך הבן אדם מתפקד בחיים ולא איך קוראים לתסמונת שלו. זו, אגב, אחת המכות של הרבה פסיכולוגים. אגב, גם לי יש קצת ADHD וזה אצלי רק עובד לטובתי, אני עושה 10 דברים בבת אחת, קצב מטורף, אנרגיות יופי, לפעמים קצת מבולבלת מדי אבל אז מה... במקצועות שעובדים עם אנשים זה ממש לא אסון.

שרונסקי מהיכן הידע הנרחב ???

את בור סוד שאינו מאבד טיפה יודעת הכל ועל הכל וכל זה נאמר בכנות וללא ציניות

שרונסקי

New member
בוקר טוב, במקרה הגעתי ללינק,

וואלה? איזה כיף, תודה- אני מהתחום, כמובן, לא ברור? לא ממש פסיכולוגית, אבל מאד קרוב, וכל החברים שלי בתחום גם כן. כמובן שגם הייתי בטיפולים ואגב, אף אחד מהם לא היה מוצלח. למדתי מזה המון, איך להיות ואיך לא להיות. והייתי אצל הטובים, כי התואר הראשון שלי בפסיכולוגיה ומשם ממש דחפו אותנו לטיפולים. אני מטפלת בעיקר בילדים אם כי גם עובדת פה ושם עם מבוגרים ומדריכה מטפלים ודווקא הידע התיאורטי לא המקום החזק שלי, הידע בשטח כן גדול. בעקרון, אגב, אני לא אוהבת את קטלוגי התיאוריות, כי לפעמים הם רק יוצרים היקבעות.(טוב,יש לו ADHD, בגלל זה הוא מופרע, בעוד שמדובר בילד שפשוט רע לו, לדוגמא...) זהו, מסתבר שנכנסתי לטריפ מהמחמאה. מתנצלת

למעלה