הידע של אנשים מסוימים פשוט..

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

Lizz

New member
הידע של אנשים מסוימים פשוט..

כרגע קיבלתי הודעה ממישהו שטוען שאם לא עברתי ניתוח אז אני "עדיין אישה", ושאני "לא יכולה פשוט להחליט להיות גבר כי ככה נוח לך". במקום לצרף הסבר מפורט על כמה הדעה הזו מטופשת ולא נכונה, פשוט אמרתי לו להפסיק לדבר איתי (בחוסר נימוס מופגן). אחד הטיעונים המקסימים שלו היו ש"גם אני יכול להחליט שעכשיו אני זבוב, אבל זה לא אומר שזה נכון". דרך אגב, למי שחושב שהתגובה שלי מוגזמת: הדיאלוג המצ"ב בא אחרי כמה ימים של דיונים בנושא, והתעקשות מצידו להמשיך לקרוא לי בשמי הקודם ובלשון נקבה למרות שביקשתי ממנו להפסיק. מעולם לא אמרתי שאני בחור סבלני. זה מזכיר לי דיון ממזמן עם מישהו שאמר לי ש"הומואים זה מגעיל. יש להם זכות לעשות מה שהם רוצים בבית שלהם, אבל שלא יעשו את זה ברחוב מולי", ואז המשיך ואמר "אבל זה לא צריך למנוע מאיתנו להמשיך לדבר ולהיות ידידים". יודע משהו? זה דווקא כן. ~אדם~

AlphaBeta

New member
:(

יש כאלה ויש כאלה. לפעמים פשוט באמת עדיף לוותר, במיוחד אם זה לא מישהו שחשוב לך. למרות שכל עוד הבן אדם שומר על כבוד אני מנסה להמשיך להסביר לו. אבל אני מבין אותך, זה יכול להיות באמת מאוד מתסכל. אבא שלי אמר פעם שהוא היה *רוצה* דברים שהוא לא יכול לקבל, כנפיים למשל, אז הוא פשוט לא חושב על זה בכלל. דבר די שטותי להגיד ביחס לצורך שלי לחיות את החיים שלי כגבר, אבל תמיד לאבא יש אנלוגיות דפוקות.

Lizz

New member
אבל זה שונה.

אתה יכול לחיות את חייך כגבר. מגדר זה רק מגדר, קל לשנות. טוב, לא *קל*, אבל אתה מבין אותי. אם אבא שלך רוצה כנפיים, שישכור מדענים שינסו לגלות איך להכליא ציפור עם בנאדם או משהו. האיש ההוא... טוב, *חשבתי* שהוא חבר שלי, אבל נראה שזה לא ממש נכון. חברים אחרים שלהם סיפרתי הגיבו ממש יפה ומשתדלים כמיטב יכולתם להיות איתי, מתנצלים אם במקרה נפלט להם לשון נקבה - שזה מדהים, כי גם אני עדיין מתבלבל קצת (עברית שפה מעצבן). פשוט נגמרה לי הסבלנות. אין לי כוח להגיד "מגדר VS מין ביולוגי", אין לי כוח לומר "הדרך שבה החברה המערבית מגדירה נשים או גברים", אין לי כוח לאיית "דיכוטומיה". אם הוא היה מבקש הסברים, הייתי שמח, אבל כל מה שהוא רוצה זה שאני "אפסיק עם השטויות" ושאני "תעשי לי טובה אישית ותתני לי להמשיך לדבר איתך בלשון נקבה כי אני צריך לדבר איתך על הפרק החדש". בלה.

Freeda

New member
יש כלל פשוט

אלה שמוחם מאפשר חשיבה מנסים להבין אלא שלא - שופטים מה לעשות, אצל הרבה אנשים חשיבה זה אירוע מוחי :) חיוכים FREEDA

ק ל א ו

New member
איזה לילה אכזרי.

מערכות הפורומים של נענע ותפוז הפנו אף הן את עורפן אלי וכל נסיונות התגובה שלי עלו בתוהו. אדם, אני חושב שאנשים מפריזים בערכו של הידע. כאילו, אז אם הבחור הזה היה יודע מה ההגדרה המילונית המדוייקת לטרנסג´נדר הוא היה הופך כהרף עין לאדם מקבל, מקסים ואינטיליגנטי ואם כולם היו יודעים מיהו שרון אף אחד לא היה מצביע עבורו כן, בטח. אני חושב שזה לא מתוך חוסר ידע אלא מתוך איזו חרדה. ואני מסכים אתך שלא צריך לעשות לאף אחד טובות בגלל זה. או, נדמה לי, מה שפרידה אמרה.

ק ל א ו

New member
למה כולם ערים עכשיו

ומה זה האתר הזה? אימאל´ה, הכל שם ורוד וכחול.

Lizz

New member
ורוד וכחול זה נחמד.

שמתם לב לתמונה החדשה בכניסה לפורום? ואני ער כי אני מנסה לעשות אתרון דיוויד בואי חדש (סגול ולבן, דווקא), ועכשיו אני *רעב*. ואני צריך לקנות "רייטינג", ולאכול, ולנוח קצת ואז לחזור לעשות HTML...

FreakOnALeash

New member
תינוקות...

אדם, אתה שוס. ואל תאכל את העיתון. הלוואי היה לי את ה...נחישות שלך.

Eden Arazi

New member
מי יודע למה בחרו דווקא

בכחול וורוד כמייצגים למין התינוק? סתם תהיתי. תוהה עדן :)

ק ל א ו

New member
../images/Emo45.gif

בהחלט יותר טוב מקודם. היה לי חלום מה זה מוזר. לאחרונה בכל החלומות שלי בחלקם הראשון אני גבר סטריאוטיפי כזה, שעיר וכרסתן, ובחלק השני אני שוב סתם קלאו.

ForumMgr

New member
"מערכות הפורומים של נענע..."

באשר למשפטך: "מערכות הפורומים של נענע ותפוז הפנו אף הן את עורפן אלי" אין לנו מושג באיזה הקשר הדברים נאמרו, ומי הפנה את עורפו אליך במערכת הפורומים של נענע, אבל נשמח לשמוע את תגובתך בדוא"ל הבא: [email protected] כמו כן, נשמח לראותך בפורום טרנסג´נדרס החדש בנענע. forummgr

ק ל א ו

New member
כן, כן, שמענו שיש פורום בנענע.

ואני גם מעיר שם את הערותי מפעם לפעם (תחת כינוי אחר). אבל פה יותר נחמד
(בין היתר מפני שלא מדברים אלי פה בלשון רבים, מצוטטים אותי או מתייחסים אלי כאילו אני איזה קהל צרכנים. אהמ אהמ.)

נזקי המהותנות

הדבר נובע משתי תכונותות אנושיות נפוצות מאד. הראשונה היא חוסר היכולת להבחין בין מה שסוקרטס כינה "סברה נכונה" לבין "ידיעה אמיתית". מרבית האנשים חסרים כל הכשרה בחשיבה הגיונית, בקורתית ומעמיקה. נראה להם שהמושגים שקיבלו מהסביבה כמובנים מאליהם הם חזות הכל, ואינם מסוגלים להבדיל בין תחושות בטן או נהגי חשיבה מושרשים לבין ידע מבוסס ושיקולים רציונליים. התכונה השניה נובעת מהראשונה, והיא נוגעת ספציפית לנושא המגדר. התרבות שלנו מחדירה בנו מגיל צעיר את מה שקרוי התפיסה המהותנית של המגדר, לפיה היות אדם גבר או אישה הוא תכונה "מהותית" שלו. בתפיסה הזאת, אדם "נולד" גבר או אישה כמו שהוא נולד עם מבנה גוף רזה או עור כהה או עיניים כחולות. מרבית האנשים אינם מסוגלים כלל להבחין באופיו המובנה של המגדר, ובעובדת היותו תוצר של גורמים תרבותיים וחברתיים. על כן מתאמצים קשות למצוא תאוריות המקשרות בין ביולוגיה לבין מגדר (טעות שבה נכשלים גם טרנסג´נדרים לא מעטים, אבל מסיבות הפוכות). כתוצאה מהתפיסה המהותנית, אנשים סוברים שהכרומוזומים, או הגניטליה, או מבנה המוח, או כל מאפיין ביולוגי אחר, "קובעים" את זהות המגדר. בתפיסה הזאת, המגדר, כמו שאר מאפיינים ביולוגיים, הם עובדות "טבע" אבסולוטיות ובלתי ניתנות לשינוי. בכלל, התפיסה המקובלת מניחה שיש דיכוטומיה בין "טבע" לבין "סביבה" או "תרבות", ועובדות "טבעיות" הן האמת האובייקטיבית, "הדבר האמיתי". נקל להראות שאין זה כך. רוב האנשים הורגלו לראות תפיסות כאלה כעובדות מובנות מאליהן, וגם חסרים את הכלים החשיבתיים והידע הדרוש לערעור עליהם, (שלא לדבר על הקשיים הפסיכולוגיים שערעור כזה היה גורם להם, בחותרו תחת תמונת העולם היציבה והמסודרת שלהם). נוסיף לכך את ההנאה שבידיעה שאנחנו, הנורמלים, עליונים על "הסוטים המבולבלים האלה", והפחד מפני התמודדות עם מיניות בלתי נורמטיבית, והא לכם דיוקנו של הטרנספוב המצוי. אין כל קשר בין מנת המשכל של אדם לבין דבקותו בתבניות חשיבה אלה. גם אנשים אינטליגנטים ומשכילים לוקים בהן מתוך חוסר ידיעה, או כי מעולם לא עסקו בשאלות אלה. אם אנו נתקלים באדם כזה, אני יכולים לנסות להסביר לו דברים. לגבי אחרים, נכון יותר להתעלם ממנו, או, אם אין ברירה, לנקוט בכלל "הקהה את שיניו" (מטפורית, כמובן). כאמור, אחת הצרות היא, שגם טרנסג´נדרים לא מעטים דבקים בתפיסות מהותניות. לפנינו אפוא עבודה רבה מאד, גם כלפי הקהילה שלנו, ולכן חשוב כל-כך לברר וללבן סוגיות הקשורות במגדר, שדרכן משתקפת התרבות שלנו כולה. נורה

Lizz

New member
יצטרף מיד למאמרי הפורום, נורה.

או לקישורי הפורום, או למשהו בסגנון. ישנתי חמש שעות היום. וגם שלחתי לבחור הנ"ל את כתובת ההדעה הזו (את חוסכת לי עבודה בקטע של הסברה, נורה. שהאלים יברכו אותך). :)

CeruleanCat

New member
רק רציתי לשאול

נורה, האם ידוע לך מה המילה האנגלית למהותנות? דרך אגב, אני אמנם חדשה בפורום, אבל התפעלתי מאופן הניסוח וההסברה שלך. Both coherent and comprehensive. Cat

למעלה