הידע של אנשים מסוימים פשוט..

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

ליטל ו

New member
אוי, מותק ../images/Emo10.gif

אם זה מעודד, בניזרי אמר את אותו דבר על דנה אינטרנשיונל, ואני חושבת שבשביל שניהם יש לי בסטוק כמה מילים שאם אביע בקול רם (דפוס) עלולות לגרום לבעיטתי מהפורומים. <חיבוק> פיכסה עליו, לא מגיע לא חברים כמוך!
זהו.

icy rain drop

New member
למרות שאשמע מעט צבועה

אני מבינה אותך. לא שיש מקום להשוואה, אבל גמני מנסה להתחמק מהגדרות, בין השאר השם שלי... ומתרגזת כשאנשים לא מקבלים את בחירתי לא להקרא בשם.... אם החלטתי - so be it ושום דבר (פרט אליי) לא ישנה את זה.... אני מאחלת בהצלחה במציאת אנשים מבינים, מתחשבים ואמפתים. אני יודעת שלי זה לא מצליח כל כך, לפעמים.

Lizz

New member
תגידו לי אם אני מגזים.

לא ישנתי כמו שצריך, יש לי טונות של HTML על ראשי האומלל, יכול להיות שהפתיל שלי קצר מבדרך כלל (אני מתכוון לסבלנות שלי, ולא לשום דבר אחר, תודה רבה! ;) ) הוא ממשיך להתייחס אליי בלשון נקבה. אני נקטתי בגישת בני החמש ואמרתי שאם ככה, אני לא רוצה לדבר איתו עד שישנה את דרכיו. אם חבר מתבלבל במקרה ויוצא לו לשון נקבה, זה בסדר, אני לא היסטרי בנושא, אבל אם בנאדם מתעקש לעשות את זה בכוונה, גם לי מותר להיות ילד. הוא אומר שהוא "לא עושה דווקא" אלא "ככה נוח לי יותר. לא נוח לי לקרוא לך בלשון זכר, ואת יכולה להתפשר. שנינו צריכים להתחשב אחד בשני" או משהו בסגנון (אני לא אוהב לצטט מסרים אישיים, ולכן אני רק מספר לכם ומצטט בכלליות). הוא טוען שכמו שהוא "מתפשר" וקורא את המסר שלי אליו בלשון זכר, למרות שזה מפריע לו, גם אני יכול להתפשר, סליחה, "יכולה", ולקרוא את המסר שלו אליי בלשון נקבה. אני מטריד אתכם? אני מגזים בזה שנמאס לי כרגע לגמרי ואני פשוט לא רוצה לענות לו יותר בכלל? האם זה כזה עניין? ידידה טובה שלי כתבה עליי פעם she is the best guy I´ve ever known. If he weren´t already taken, I´d take her. ואני נמסתי לי על הרצפה מרוב שזה מצא חן בעיניי. כך שעניין לשון הנקבה עצמו לא כל כך מעצבן... (אני אומר "לשון נקבה" כל כך הרבה היום. אפשר לדעת שאני למרות הכול לסבית, מה? ;) ההתמקדות בנושא... ) טוב, סתם. אפילו לי כבר נמאס מהדיון הזה. כל כך self centred מצדי..

ליטל ו

New member
כבר הסברתי לך קודם

שפיכסה עליו!
ולא, מותק, תתלונן כמה שאתה רוצה - זו הרי אחת הסיבות שהפורום כאן, לא? לי זה לא נראה טיעון הגיוני מצדו. מה אם אתה היית מחליט שאתה רוצה לפנות אליו כאל, נגיד, עבד? זה סטטוס הוגן (אתה גם יכול להגיד לו שככה הוא נראה <חיוך מרושע>), יש אנשים שזה מה שהם רוצים להיות - ומה זה משנה אם ההגדה שאתה בחרת לו לא מוצאת חן בעיניו? אני לא באמת ממליצה לך ללכת עם זה, אני מתכוונת שזה נראה לי טיעון לא סביר. חוץ מזה - אתה בוחר את מערכות שיחסים שלך. לא מקובל עליך - סימן שזה לא סביר מבחינתך. בלה

BDSMorin

New member
זו דווקא עצה מצויינת

להתייחס אליו כמו לעבד. הרי אנשים נולדים ככה, ויש אנשים שבוחרים להיות ככה, או לחיות ככה לתמיד או רק לפעמים. חלק נהנים מהטוטאליות וחלק רק מאספקטים מסויימים. ואם הוא כזה ילדותי, אתה יכול להיות בוגר ומלכותי! אם הוא לא מקבל אותך כמו שאתה, אתה לא חייב לקבל אותו כמו שהוא.

AlphaBeta

New member
אם כבר משחקים אותה ילדותיים

אז תפנה אליו בלשון נקבה! אולי אז הוא יבין... אוף... למה בכלל יש את ההבדלים האלו בשפה? שונא הפרדה מבוססת על מין, שונא.

Lizz

New member
בעיקרון,

הצעתי את זה בהתחלה. "אולי אני אדבר אליך בלשון נקבה"? הוא היה משועשע מזה, לא נפגע. הייתי יכול לדבר אליו בלשון נקבה, אבל לא בא לי. כי זה יהיה סתם... מין קטע עקרוני כזה, כאילו השפה היא מה שחשוב לי פה. והשפה היא לא העניין - העניין הוא שיקבל אותי כמו שאני. הויכוח על ה"סימפטום" (השפה העברית) לא משנה; ה"מחלה" עצמה היא שמפריעה לי..

barak001

New member
חבר רע

אין צורך לסבול, אם הוא לא מכבד אותך אפשר לנתק את הקשר. צריך לקבל את זה שלא כולם יבינו. לא כולם ניחנו בהגיון בריא וזה מתבטא גם בנושאים אחרים. (למה רדפו יהודים? למה אוכלים בע"ח? למה יש אפלייה נגד נשים?). אם חוסר ההגיון לא היה תוקף אותך במקרה הזה, זה היה מגיע מצד אותו חבר מכיוון אחר כנראה. מלחמת ההסברה קשה ומתישה ולא תמיד מסתיימת בנצחון. אני בעד ליצור את קבוצת החברים שתומכת ולשכוח קצת ממה שקורה בחוץ.

barak001

New member
יותר נכון

להרוג בעלי חיים מסכנים כדי לאכול אותם. אין משהו לא הגיוני באכילה עצמה. האם זה נשמע סביר להרוג בן אדם כדי לאכול אותו? זה לכל הדיעות מזעזע, אז מה ההבדל בין בע"ח לבני אדם בנושא הזה? גם הם סובלים כשפוגעים בהם ולוקחים להם את החיים, אבל גם פה החזק פוגע בחלש.

barak001

New member
לאכול זה לא נגד ההגיון, להרוג כן

אין לנו זכות לקחת לבעלי חיים את החיים או לפגוע בהם רק בגלל שאנחנו חזקים וחכמים יותר. זה מעשה אכזרי ולא מוסרי. יותר נכון היה להגיד מוסרי ולא הגיוני.

AlphaBeta

New member
בזה אני יכול להסכים איתך

אני מבין שיש אנשים שלא חושבים שזה מוסרי, אבל לדעתי אכילה של בעלי חיים, ובשר בכלל, זה חלק מהטבע שלנו ומשרשרת המזון. אולי כל התעשייה של בשר כבר יצא מגדר ה"טבע", אבל סך הכל לצוד ולאכול בשר כבר קיים מאז או מעולם, ואפילו חיות אחרות עושות את זה. לדעתי זה הגיוני לגמרי לבני אדם לאכול בשר. ומה שאתה אמרת "אנחנו חזקים וחכמים יותר" נכנס בחזרה לכל העניין של שרשרת המזון, וזה דווקא מוסיף ל"הגיון" שלאכול בשר או בכלל חיות שיש לנו יתרון אליהם. ככה זה בג´ונגל גם
אם זה מוסרי או לא זה כבר עניין אחר...

ק ל א ו

New member
הממ

אכן יש הבדל קטן בין שבט באלסקה שנודד בעקבות עדר האיילים שלו וצד אותם עבור בשרם ופרוותם תוך דאגה (אגואיסטית אמנם) שיהיו תמיד מספיק מהם ובין מקדונלדס. נכון שזה אולי חלק מהטבע שלנו להיזון מבשר, אבל זה גם הטבע שלנו לשנות את "טבענו" עם השתנות אורח החיים. נאמתי עכשיו איזה נאום בפורום פמיניזם וכעת קשה לי להתנער מהשפה הגבוהה. בההה.

Lizz

New member
אם אתם רוצים לדבר, דברו.

לא השתקתי אתכם, חסה וחליל :) סתם פחדתי שאנשים יתחילו לריב.

barak001

New member
טיעונים של טבע

הטיעונים האלה מאד מפריעים לי כי אלה גם הטיעונים של כלל החברה כלפי טרנסקסואלים\הומוסקסואלים - "זה לא טבעי, גם אצל בע"ח יש זכר ונקבה...".

למעלה