היה אלוהים או לא היה אלוהים?

היה אלוהים או לא היה אלוהים?../images/Emo77.gif

הרבה ניצולי שואה אומרים: "אלוהים לא היה באושוויץ". מה אתם חושבים? הרי אנחנו עם הסגולה של אלוהים, למה אתם חושבים שהוא הרשה שמשו כזה יקרה? אתם חושבים שיש לזה סיבה או שגם אתם דוגלים במשפט הנ"ל?

אני לא מאמין באלוהים!

אני יודע שזה משפט מפוצץ אבל כן אני לא מאמין באלוהים! אחת הסיבות הגדולות לחוסר האמונה הוא השואה. עניתי כאן בעבר. וזה נע בין שתי הכיוונים: 1.ניצולי השואה שבעקבות השחרור ובעקבות זה שנשארו יהודים מאמינים עוד יותר באלוהים ויש את ניצולי השואה שהאמונה נאבדה או התקטנה בצורה משמעותית בנוסף יש את אלה שחוזרים מפולין וגם שמה זה חצוי יש את אלה שחוזרים עם אמונה חזקה יותר ויש את אלה שחוזרים עם אמונה יותר קטנה! האם אלוהים לא היה באושוויץ?אני לא מסכים הוא לא היה שמה לרגע! יצא לי לדון עם איזה רב על סגה זו כמובון הוא הכניס את השיטפות מוח שלו וזה רק עיצבן אותי כי הוא אפילו לא ענה לי על השאלה רק דיבר על האידיאולוגיה הדתית שלו!כמובן שלא ציפתי למשהו אחר! בשבילי אין אלוהים ! אנחנו העם הנבחר כמובן לא ? אז איפה הוא שרצחו ילדים קטנים,נשים,גברים תינוקות מבוגרים? איפה הוא היום בזמן שערבי בא ויורה בתינוק והורג אותו? איפה הוא היה שנהג המשאית נכנס בתוך הרכבת ו"רצח" 7 אנשים חפים מפשע? איפה הוא??? אלוהים לא פה! אני יודע שהודעה זו תעורר הרבה גלים זאת הדעה שלי וסילחו לי אם פגעתי במישהו כי אני יודע שבנושא זה אני קיצוני מאוד! עמכם הסליחה

Old Cat

New member
תיקון: צדיק באמונתו יחיה ופירושו

העיוות הגדול של הביטוי הזה השכיח כבר את המקור. המקור אומר "צדיק באמונתו יחיה" ומפרשים כי צדיק חי בזכות אמונתו ובתוכה, והיא הטעם לחייו. מכאן מגיעים להרחבה: מי שאינו מאמין אינו מגיע למעלת צדיק ומה טעם בחייו?

הבטחתי תגובה וקיימתי../images/Emo26.gif../images/Emo77.gif

בגלל לימודי יתר לבגרות בתנ"ך, התחלתי להעמיק בו יותר ולחשוב על הדברים שנאמרים שם..... ככל שהכנסתי למוח שלי יותר ויותר חומר, ככה זה הסתדר לי בראש יותר..... מה שקשור לנושא שלנו זה שהבנתי משם שכל מה שאלוהים עושה או גורם לו, יש סיבה וטובה מאוד!! אני עכשיו בחקירות אחר הסיבה שלו לשואה....... אני אספר לכם כשאני אמצא אותה

12בומבה

New member
כפיות טובה.

אתה יודע רק לשאול איפה הוא,אבל אתה לא רואה אפילו כמה הוא כאן! תראה לי עוד עם שנין לכנות אותו בכינוי "עם הנצח" כלומר ששרד ה-כ-ל וממשיך להתקיים (שאל היסטוריונים,אין כזה!) מה גרם שלמרות גירוש ספרד אנחנו חיים? מה גרם שלמרות כל הפוגרמים אנחנו קיימים? מה גרם לכך שלמרות שגרמניה הנאצית החליטה לחסל את העם היהודי, (כשבתוך התופת הנוראה הזו לא האמינו שישאר זכר לעם היהודי) אנחנו עוד כאן??? ולא רק שאנחנו כאן,גם הקמנו מדינה שמובילה בעולם בהמון תחומים. מה גרם שעם כ"כ קטן ביחס לעולם שורד,חי , ושומעים עליו בכל מקום? כולם מתענינים בו? אני לא אומרת שלא קשה להיות יהודי. קשה,מאוד. הקרבנו קורבנות גדולים כאומה (ולצערי גם קורבנות פרטיים אישיים וקשים). אבל לדעתי צריך להתאמץ מאוד כדי לא לראות איך הקב"ה מסדר לנו בימים אלו ממש את הגאולה! "חזק חזק ונתחזק בעד עמנו,ובעד ערי אלוקינו"

בואי אני יתן לך תשובה של מישהו

שלא מאמין באלוהים! למה אנחנו כאן ? כי לעם היהודי יש אופי שורד, בגירוש ספרד אני לא מבין אז אני לא יכול להגיד לך למה אנחנו נשארנו בחיים את זה יגידו אלה שמבינים אבל למה לא השמידו את כל העם היהודי בשואה ? בואי אני יענה לך כי ב1944-1945 בעלות הברית(רוסיה,ארה"ב וכ"ו) התקיפו את גרמניה והיבאו למפלה שלהם ועכשיו בבקשה אל תגידי לי שאלוהים אמר להם לעשות את זה! למה יש מדינה יהודית ? כי היו אז אנשים חלוצים עם חזון למדינה יהודית לא בגלל שאלוהים נתן לנו את המדינה על מגע של כסף אנשים מתו בשביל המדינה הזאת,למה יש לנו מדינה כי ניצחנו ברוב קולות באו"ם וקיבלנו מדינה,למה יש לנו מדינה בגלל החזון של הרצל למה יש לנו מדינה:בגלל צה"ל,ההגנה,המחתרות,בגלל אנשים גיבורים שהקריבו את חייהם בשבילנו זה למה יש לנו מדינה ! אכן אנחנו עם שורד אבל בגללנו, בגלל אנשים גיבורים ולא בגלל איזה אלוהים וירטואלי שכולם מדברים עליו!!

12בומבה

New member
זה בדיוק כמו

ילד קטן שבמהלך ילדותו מקבל מהויו עונשים,לעתים גם קצת צעקות ולפעמים הוא נופל שהוא רץ,רב עם ילד אחר וכו'. וכשהוא מתבגר ויוצא לחיים טובים אבל מורכבים,הוא מתכחש לקיומם של הויו שגידלו אותו במשך כל השנים ובזכותם הוא הצליח לקום ולעמוד על הרגלים לבד! נכון שהיתה לו ילדות קשה לפעמים,אבל ההורים שלו תמיד היו שם לעזור לו ולחנך אותו! זו בדיוק כפיות טובה.

אז מה את רוצה להגיד במשל זה

שאני כפוי טובה בגלל שאני לא מאמין באלוהים ובדרך שלכם ? זה בדיוק הכפייה הדתית! איש איש יחייה באמונה וברצון שלו אני לא בא ומתערב לך כן להאמין באלוהים לא להאמין באלוהים! זאת הדרך לפיה אני הולך אז בגלל זה אני כפוי טובה ? תעשי טובה תקראי טוב טוב את מה שכתבתי בהודעה שלפני ותביני לכל דבר שאתם תבואו ותגידו שאלוהים עשה יש הסבר יותר הגיוני,מוחשי מאשר אל שאנחנו לא רואים,לא שומעים ובעצם לא עושה כלום!

12בומבה

New member
לא אמרתי שאתה כפוי טובה.

אמרתי שלדעתי ולפי הדרך שאני מאמינה בה, להתלונן כלפי אלוקים זוהי כפיות טובה. לא אמרתי את זה כלפיך אני אומרת את זה כלפי כולנו ובעיקר לעצמי כשגם בשעות הקשות נזכור את הקב"ה,ואת הטובות שהוא עושה לנו (בזמן שכתבתי לך חשבתי על השעות הקשות שהיו לי מהרגע שחברות שלי נהרגו בפיגוע ועד להלויה-מחשבות של כפיות טובה). דבר שני- נחמד מאוד להתדיין ולהתוכח אבל ם זה מגיע לפסים של כעס אז אין ענין. תשמח. כ"כ טוב היום!

חלילה אין לי טיפת עצבים

באמת הכל בגדר של דיון ולא מעבר ! חברות שלך נהרגו בפיגוע ? אז איפה אלוהים היה שהם נהרגו? איפה הוא היה שהמחבל יצא מהרצועה ורצח אותם ? איפה? אז איפה הכפיוןת טובה שלך? יש על מה להתלונן שהוא לא שומר על העם שהוא בחר!

12בומבה

New member
הקב"ה הוא זה שכיוון

את הכל! הוא שסידר שבדיוק באותו יום היא תלך לעבודה למרות שזה יום חופשי. הוא זה שסידר שחברות שלי יהיו באותו יום ביישוב (בו היה הפיגוע) במקום באולפנא. אבל מצד שני הוא זה שסידר את זה- -בשניה שנפל הפצמר בבית של חברה טובה כל הילדים (וזה הרבה...) יצאו לשחק בחוץ עם הכלב. -שכשלפני חודש כשנסענו הרבה חברות לגוש (לטקס סיום), ומכיוון שלא היה זמן לא נכנסנו לגוש עצמו (כפי שתוכנן) ,התאכזבנו מאוד,ובדיוק בזמן הטקס היה ארוע ירי רציני בציר. -שכשהייתי אצל חברה לפני שנתיים בשבת בגב ההר בשומרון (אזור יצהר וברכה) היתה חדירה לישוב (פטרול תורכי) ובדיוק המשפחה שאליה המחבלים נכנסו אכלה אצל המשפחה בה התארחתי ובכך ניצלו חייהם. -הוא זה שסידר שאחות של חברה שלי נכנסה לשרותים באמצע הלילה ושניה אחרי שהיא יצאה נפל פצמ"ר בדיוק באותו מקום,ומכיוון שהיא היתה בהלם ולא יצאה מהר כולם היו בטוחים שהיא נהרגה. -שלפני שלוש שנים עלתה חברה שלי על ההסעה של הילדים הקטנים ביישוב (במקום בהסעה שלה) וכשהחל פיגוע ירי בציר,והנהג אמר לשכב על הרצפה, היא עזרה והשכיבה את הילדים הצעירים שלא הבינו מה קורה. -שלמרות שתשאל כל ניצול שואה אם הוא היה מאמין שישאר משהו מעמ"י הוא היה אומר בודאות שאין סיכוי. ולא רק שנשארו יהודים. גם הקמנו מדינה מובילה בעולם! יש לי עוד עשרות סיפורי השגחה של הקב"ה! (במיוחד בגוש קטיף) ונכון לפעמים הקב"ה מחליט שאנחנו צריכים להקריב! וקשה לנו,מאוד! אבל חיביים למצוא כוחות ולזכור גם כשקשה שהכל הקב"ה עושה לטובנו,ולא להיות כפויי טובה! כתבתי המון. ניפגש יותר מאוחר כי אני הולכת לדבר עם חברה שחזרה עכשיו מהלוויתו של אביחי לוי (מהסניף שלה). "חזק חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד הרי אלוקינו"

כן אז הוא גם כיוון שבליל הסדר

יכנס מחבל ויהפוך את החגיגה ואת הסדר ואת בית המלון לבית קברות ? והוא גם כיוון שיכנס מחבל ויהרוג את התינוקת שלהבת פס ? והוא כיוון שיעלה מחבל וירצח יהודים חפים מפשע באוטובוסים והוא כיוון שנערים רצו להתנקות מלימודים והלכו לחגוג במועדון הדולפינריום ורצח ילדים חפים מפשע ? והוא כיוון לעוד אלפי פיגועים ? אז על כל "סיפור השגחה" שאני שם במרכאות כאלה גדולות נרצחו בדם קר בלי השגחה 5 יהודים חפים מפשע! אז איפה אני צריך להאמין? אנחנו הרי העם הנבחר שלו למה הוא לא מגן על העם הנבחר שלו?למה??? איך אני יכול להאמין שיש מישהו ששומר עליי שכל הזמן נהרגים ונרצחים כאן אנשים ? איך אני רוצה הסבר ?

למעלה