היה אלוהים או לא היה אלוהים?

MnEmTa

New member
מצטער...

אבל בכל זאת אינני מסוגל לקבל את האנלוגיה ש-12בומבה הציגה.

Pukipsey007

New member
לדעתי לא היה.

ואין. אבל זו רק דעתי, איש באמונתו יחיה וכל זה.

את שואלת שאלה ממש קשה.

זה דברים ממש קשים,ואנחנו לא יכולים להבין אותם ואפילו אני בתור בחורה דתייה לא יכולה לענות לך על כזה דבר. אף אחד לא יודע את החשבונות של הקב"ה..ומה הביא אותו לעשות כזה דבר.

זה לא אותו../images/Emo77.gif

הוא לא רצח את אותם 6 מליון, אבל הוא הרשה שדבר כזה יקרה..... מעניין אותי לדעת מה חושבים חברי הפורום

MnEmTa

New member
דעתי האישית היא שאם יש אלוהים...

אז הוא לא שולט על מה שבני האדם עושים או יוצרים, ובין הדברים שבני האדם יצרו יש את השואה.

לאדם יש בחירה חופשית...

אחד הדברים החשובים באמונה הדתית היא שאלוקים נתן בחירה חופשית לאדם.כלומר אלוקים שולט בכול,מלבד הבחירה האישית של האדם.אבל בעניין הבחירה ,אלוקים אמר יש 2דרכים לבחור בטוב,או ברע. אם אדם בוחר בטוב כל חייו יהיו טובים,ואם אדם בוחר ברע כך התוצאות תהיינה רעות. בעניין השואה,קשה למצוא תשובה מניחה את הדעת כי אין לזה הסבר הגיוני אבל אני מאמינה שיש לזה הסבר שאנו לא יודעים אותו ואולי קטנים מדיי כדי להסביר אותו והעובדה לכך היא שיש אנשים שעברו את השואה ועדיין ממשיכים להאמין שיש אלוקים.

Diableror

New member
זה לא "האם הוא היה באושוויץ"

זה "אם הוא היה באושוויץ,למה הוא לא עשה דבר?" את התשובה אין לי. אני מאמין באלוהים,ובכל זאת,חזרתי מהמסע עם המון ספקות. אני לא חושב שצריך להרחיק לכת כדי לשאול "איפה אלוהים".לדעתי מספיק ללכת לשבעה של משפחה שכולה על החייל שנרצח,כדי להתחיל להטיל ספק באמונה.תמיד אומרים "נסתרות הן דרכי האל",וכמה שהתשובה הזו מעצבנת,היא התשובה היחידה למאמינים. Diableror

בסדר,אני אחזור שוב.....

אף אחד לא יודע את החשבונות של הקב"ה,מה שהוא החליט לעשות ומה הביא אותו לעשות ככה. ולנו בתור אנשים דתיים אסור לנו לעשות חשבונות ולומר מה אלווהים?? לא עשה כלום, וכו' כי אף אחד לא יודע..

Old Cat

New member
התשובה הכי ראויה בעיני

כי באמת מי שמנסה להסביר חשבונותיו של הקב"ה כאילו כפר בעיקר. זה גם אם התואר "רב" מוצמד לשמו ושטויות מופקות מפיו. רק אצל הנוצרים הקתולים יש לאל בן שהוא אדם ויש לאל נציג יודע ח"ן על פני האדמה שיודע לפרש ולהסביר חשבונות, והיהודים אומרים: תיק"ו. כך גם אותם שמנסים לקבוע מעלות ביהדות, מי יהודי מלא מי למחצה ומי לא, ולהתיחס באופן כזה ששכחו שקודם כל צריכים להיות בני אדם. האמונה מעצם הגדרה זו היא אמונה, ושאלות הוכחה ורציונאליזציה של אמונה הרי מעצמן סותרות את עצם המושג אמונה. לאמונה יש מטרה ותכלית שכל פסיכולוג יסביר, וכל אדם מאמין יאשר בלי לעמוד על ההיבטים הפסיכולוגיים. לכן אני בז לאותם מחזירים בתשובה נבערים ובערים המנסים להוכיח קיום האל, שכן אם היתה אמונה בליבם היו אומרים: אני מקיים כי אני מאמין, וזהו. נכון שזה לא נראה הגיוני, ונכון שזה לא נוח ולפעמים אפילו מקשה על החיים, אבל אני מאמין שכך ציוונו הקב"ה וכל הוכחה היא בעצם פיקפוק באמונה כשלעצמה.

הרֵעוּת

New member
אני מקיים כי אני מאמין?

מה שואלים את האדם לאחר מותו? "האם נשאת ונתת באמונה?". צריך לבדוק! צריך לברר! אי אפשר להגיד "אני מאמין כי אני מאמין". ויש אנשים שלא יכולים גם להגיד את זה. ומי שעושה את זה "לא נשא ונתן באמונה."

../images/Emo60.gif אמממממממ

אני דווקא מכירה גישה ביהדות שדוגלת באמונה תמימה יש גם כאלו שבעד לחקור את האמונה, לבסס אותה. אבל זאת לא הגישה היחידה ביהדות.

Juramento

New member
שאלה...אממ...מפוצצת משהו...

אוקי..למען האמת, למרות שהמחשבה הזו הטרידה אותי כל יום שהייתי בפולין וגם אחרי(בגלל שהמדריכה שלי היתה דתייה ורוב המסע היה ברוח ההלכה), מאוד מאוד התאמצתי והשקעתי הרבה אנרגיות נפשיות בלהדחיק שאלה זו החוצה. אז ככה...אני מאמין בקב"ה...אני מאמין שהוא נמצא שם בשמיים, שומר עלינו, שומע אותנו. אני לא דתי, לא מסורתי ולא כיפה סרוגה. אני עצמי, חילוני, עם האמונה שלי. איפה היה הקב"ה כשעישנו ארובות אושויץ? באמת שאינני יודע ואני לא מתיימר להגיע לרמת מחשבה כזו, מכיוון ואני כקצהו של י', קטן. לאחר המלחמה, היו כאלה שאיבדו את אמונתם(להזכירכם, בפולין ובשאר קהילות אירופה כמחצית מהיהודים החזיקו באמונה דתית חרדית) והיו כאלה שאמונתם התחזקה. אני אענה על שאלה זו בשאלה אחרת - מה לפי דעתם יענה לכם הרב לאו(הרב הראשי לישראל לשעבר, רבה הראשי של תל אביב כיום), שהוא ניצול בוכנוואלד? היכן היה הקב"ה? מעניין מה תהייה תשובתו...

הרֵעוּת

New member
אני אנסה:))

אני לא מתיימרת לייצג רבנים, גדולי ישראל, ובטח לא את אלוהים. יש כמה תשובות (עם חלקן אני לא מסכימה, אבל הבאתי גם אותן): * עונש - השואה היא עונש על דברים שעשו היהודים. מה עשו? יש דעה שסוברת שהם הזניחו את א"י, ולא עלו לארץ, ולכן הם קיבלו את העונש הנורא הזה. ולראייה - תושבי ארץ ישראל לא נפגעו כלל בתקופת השואה. (זו דעה של הציונות הדתית).יש דעה אחרת שסוברת שהעונש הוא על הציונות (וזו דעתם של החרדים). היהודים שעלו לארץ עשו זאת בניגוד לשלושת השבועות (לא לדחוק את הקץ, לא לעלות בחומה, לא למרוד בגויים), ולכן - קיבלו עונש. העונש - שואת היהודים. אני אישית לא מסכימה עם הדעה הזו, ויש לי גם הוכחה - מדינת ישראל קמה אחרי השואה. אם זה באמת היה עונש על העלייה ארצה, מדינת ישראל לא הייתה צריכה לקום, לא? הדעה השלישית סוברת שהעונש הוא על ההשכלה וההתבוללות - היהודים התבוללו בחברה הכללית. התנתקו מהיהדות - ולכן קיבלו עונש. עונש שהחזיר אותם עמוק לקרקע - הם הבינו ששום דבר לא יעזור, והם לא יוכלו להתבולל בקרב הגויים. * "אדם צריך לברך על הרעה כשם שהוא מברך על הטובה". אנחנו צריכים להגיד "תודה" גם על הדברים הרעים שאנחנו מקבלים. אנחנו לא יודעים את החשבונות של ה'. אנחנו לא יודעים מה המטרות שלו, איך הוא מסובב את הדברים. למה, כמה, איך. אנחנו רק יודעים שהכל בהשגחה, ומה שה' קובע - אנחנו צריכים לקבל. * חבלי משיח - "יתא ולא אכמינא". התקופה של תקופת הגאולה היא זמן שיהיה בו מאוד מאוד קשה. כבר בגמרא, אומרים החכמים שהם לא רוצים להיות בתקופה של המשיח, בגלל שהמצב יהיה ככ גרוע, ובגלל האסונות הגדולים שיהיו בעולם. על פי דעה זו - השואה היא בעצם "חבל משיח", בדרך לגאולה - הקמת מדינת ישראל. (ובאמת, גם בגלל השואה, הוקמה המדינה).(זה תואם גם את ההשקפה הדתית-ציונית - מדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה.) אני מקווה שהגעתם עד לכאן..:))

shklar1

New member
דעתי בנושא

לפי דעתי, אלוהים הוא ההמצאה החכמה ביותר שהאדם עלה עליה, אי פעם. פשוט נותנים שם ומהות לכל הדברים שלא מבינים. כמעט 7 מיליארד אנשים כיום בעולם, ובעבור הרוב הכמעט מוחלט ישנה ישות כל שהיא בה הם מאמינים. האם היישות הזאת קיימת באמת
אי אפשר לדעת. כל עם והמסורת שלו, מתאימים את סולם הערכים שלהם לסוג החיים שלהם. מה שנראה לחלק מאיתנו ברברי ולא מוסרי בעליל נראה לגיטימי ביותר בעבור אחרים. אני אישית, מאמין שיש משהו שם. האם אני קורא לזה אלוהים
לא יודע, אני לא אוהב הגדרות. אני יודע שיש דברים שהם מעבר ליכולת הבנתו של האדם. איך יש אנשים שזוכים בלוטו
אפשר לקרוא לזה סטטיסטיקה ואפשר לקרוא לזה מזל משמיים. כל אדם מאמין במה שהוא רוצה. יש אנשים שהאמונה נותנת להם אופטימיות וכוח להמשיך, וזה יפה ומכובד. בנוגע לשואה, אני חושב שזה וויכוח שאין לו סוף. אל תשכחו שבמלחמת העולם השנייה נהרגו סביב 54 מליון בני אדם. 20 מליון מתוכם מברית המועצות. 10 מליון מתוכם סינים. נכון שהנסיבות הם שונות לגמרי, אבל עדיין מדובר במימדי ענק. איפה היה האלוהים שלהם
למה רוב האוכלוסיה כיום ממשיכה להאמין באל
שאלות קשות שלדעתי אין להם תשובה. אני יכול להגיד לכם שסבי היקר, ניצול שואה, מדי יום מגיע לבית הכנסת הסמוך לביתו, זה מכבר 50 שנה. למה
כי זה מה שהוא מאמין בו. אדם שעבר כל כך הרבה, קשה להבין את המניעים שלו, אני חושב שזה משהו שנותן לו את הכוח להמשיך קדימה. יש גם ניצולים שזנחו לגמרי את האמונה, וצריך לכבד את זה... אדם באמונתו יחיה.

למעלה