דעתי בנושא
לפי דעתי, אלוהים הוא ההמצאה החכמה ביותר שהאדם עלה עליה, אי פעם. פשוט נותנים שם ומהות לכל הדברים שלא מבינים. כמעט 7 מיליארד אנשים כיום בעולם, ובעבור הרוב הכמעט מוחלט ישנה ישות כל שהיא בה הם מאמינים. האם היישות הזאת קיימת באמת
אי אפשר לדעת. כל עם והמסורת שלו, מתאימים את סולם הערכים שלהם לסוג החיים שלהם. מה שנראה לחלק מאיתנו ברברי ולא מוסרי בעליל נראה לגיטימי ביותר בעבור אחרים. אני אישית, מאמין שיש משהו שם. האם אני קורא לזה אלוהים
לא יודע, אני לא אוהב הגדרות. אני יודע שיש דברים שהם מעבר ליכולת הבנתו של האדם. איך יש אנשים שזוכים בלוטו
אפשר לקרוא לזה סטטיסטיקה ואפשר לקרוא לזה מזל משמיים. כל אדם מאמין במה שהוא רוצה. יש אנשים שהאמונה נותנת להם אופטימיות וכוח להמשיך, וזה יפה ומכובד. בנוגע לשואה, אני חושב שזה וויכוח שאין לו סוף. אל תשכחו שבמלחמת העולם השנייה נהרגו סביב 54 מליון בני אדם. 20 מליון מתוכם מברית המועצות. 10 מליון מתוכם סינים. נכון שהנסיבות הם שונות לגמרי, אבל עדיין מדובר במימדי ענק. איפה היה האלוהים שלהם
למה רוב האוכלוסיה כיום ממשיכה להאמין באל
שאלות קשות שלדעתי אין להם תשובה. אני יכול להגיד לכם שסבי היקר, ניצול שואה, מדי יום מגיע לבית הכנסת הסמוך לביתו, זה מכבר 50 שנה. למה
כי זה מה שהוא מאמין בו. אדם שעבר כל כך הרבה, קשה להבין את המניעים שלו, אני חושב שזה משהו שנותן לו את הכוח להמשיך קדימה. יש גם ניצולים שזנחו לגמרי את האמונה, וצריך לכבד את זה... אדם באמונתו יחיה.