היה אלוהים או לא היה אלוהים?

למה אתה אומר שהוא לא מגן?../images/Emo77.gif

היא נתנה לך מלא דוגמאות בהן אלוהים הגן על העם שלו, וכן, יש דוגמאות בהן הוא לא..... או שהוא כן..... או שהוא רצה שכל יהיה...... כי "נסתרות הן דרכי האל" (נדלקתי על המשפט)

ואני נתתי מלא דוגמאות שהוא לא הגן

עזבי את נראה לי רושמת בשביל הויכוח ולא בשביל משהו מעבר את אוהבת להתווכח סתם בילבי ?

למה להתכווח??../images/Emo77.gif

זה לא וויכוח שיש בו צודק או לא צודק, הבאת דוגמאות במקרים שאלוהים לא הגן עלינו, והיא הביאה דומגאות במקרים שהוא כן...... אז אמרתי שאין לדעת למה הוא עושה את זה...... ומי שמאמין בו גם לא יתיימר לדעת, אבל מי שלא, כמוך, לא צריך לשאול איפה הוא היה כשקרה כך וכך אם אתה לא מאמין בו בכלל.....

MnEmTa

New member
לאביטל...

מה לעשות שיש אנשים, כמוני למשל, שלא מסתדרת להם השקפת העולם הזאת שכאשר מישהו ניצל או משהו טוב קורה אז זה בזכות הקב"ה אבל כאשר שישה מיליון יהודים נרצחים או כאשר שבעה בני אדם נהרגים בתאונת דרכים אז "דרכי האל נסתרות הן"... אני מאמין באל אבל לדעתי הוא אינו מתערב במה שמתחולל על פני הארץ. למה אני מאמין בישות עליונה שבראה את העולם? לא בגלל התנ"ך (למרות שיש בה הרבה חוכמה) אלא בזכות שעורי ביולוגיה, כי אצלי לא מסתדרת המחשבה הזאת שאף אחד לא תיכנן את הצורה שבה העולם עובד. מספיק היה בשבילי ללמוד על תהליך הפוטוסינתזה, ללמוד על המנגנון הזה שיש בצמחים שבני אדם אף פעם לא יכלו וכנראה לא יוכלו לחקות אף פעם, על מנת להאמין שמשהו בעל תבונה יצר זאת. פילוסופים נתנו כבר אנלוגיה שמשקפת בצורה הטובה ביותר את ראיית העולם שלי: האל הוא כמו שען שבונה שעון שעובד לפי מנגנון קבוע, והשען לא מתערב בפעולתו.

12בומבה

New member
אין בעיה.

ביהדות זה ידוע שיש הרבה דרכים לביסוס האמונה. יש אנשים שעושים זאת ע"י פילוספיה וע"י מחקר. יש ע"י התבוננות. ויש כאלה בלי שאלות פשוט כי סבא שלהם היה דתי. אין בזה רע! להפך,תעבוד את ה' איך שאתה מגיע אליו,בדרכך!!!!

12בומבה

New member
תראה,

אתה יכול להביא עוד הרבה סיפורי פיגועים ואי יכולה להראות לה הרבה מאוד סיפורי השגחה. זה נקרא ויכוח טיפשי. הרעיון שניסיתי להעביר בהןדעתי הקודמת,שאתה בוחר איך להסתכל על המציאות. אתה יכול לראות רק את הרע ולהגיד "אין אלוקים". אתה יכול להסתכל גם על החיים כמכלול ולהבין שיש גם קשה (אין "רע ביהדות) וגם טוב. והכל נובע מהשגחה פרטית של האל. לראות רק את הרע-זו כפיות טובה.

אז שוב אנחנו מגיעים שאני כפוי טובה

כי אני לא מאמין באלוהים ואני רואה רק את הרע ושוב אני מגיע לכפיות הדתית הזאת שמשגעת אותי!!

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח../images/Emo77.gif

גיא, אל תבכה!!! אוי, אתה הורג אותי!!
היא לא אומרת שאתה כפוי טובה כי אתה לא מאמין באללוהים, אלא כי אתה רואה רק תרע, אבל קורים גם דברים טובים, אבל הם אתה מתייחס לדברים הטובים כאל מובנים מאליהם, בעוד שעל הדברים הרעים שקורים, אתה מתלונן..... אז זו מעין כפיות טובה, כי לא הכל טוב בעולם, יש גם רע (וזה לא אשמתי!! זאת חווה האהבלה הזאת!!) וצריך לקבל פעם תרע ופעם תטוב......

מה הקשר הרבה לא מסכימים איתי

ואני מקבל את זה אבל לך יש תשובות מעצבנות יעני רק בישביל הויכוח לא בישביל דיון על מנת להשיג איזה משהו רק עצם ההתוכחות זה מה שחשוב לך וזה מעצבן!!!!!!!!!!!!!!!!!!

איך אתה יודע את זה???../images/Emo77.gif

אתה לא מכיר אותי בכללל!!! אתה לא יודע מה כן חשוב לי ומה לא!!! אתה ממש חוצף, אתה יודע?!!!!!

לא מכיר לא מכיר אבל רואה לפי התגובה

שלך שאת פשוט אוהבת סתם להתווכח! כאילו לא מעניין אותך הדיון אלה רק הויכוח!! מחפשת סתם מתחת לאדמה למצוא איזה משהו להתווכח

כמו שat22 אמרה לך בשרשור למעלה../images/Emo77.gif

אתה הרי לא מאמין באלוהים, למה אתה שואל איפה הוא היה? הוא הרי לא קיים לדעתך, אז למה אתה מחפש אותו?

אני מחפש אותו כי לפי מה שהדתיים

אומרים הוא ברא תעולם הוא עושה הכל והכל בהשגחתו. תאמיני לי שאם היו נותנים לי הסברים הגיונים שלא מתבססים על כל אידיאולוגיה הדתית שרק האמונה זה דבר חשוב וללכת עם ראש בקיר בלי להקשיב לדעות של אחרים אז היתי מנסה אולי למצוא אותו אבל אף אחד בינתיים מהדתים לא נתן לי הסבר מספיק טוב מדוע אני צריך להאמין שיש מישהו ששומר עלינו שבעצם אין עלינו משמר!!!

למה אתה מכליל?../images/Emo77.gif

אני דתייה, ואני לא חושבת שהאמונה זה הדבר היחידי בעולם בלה בלה...... מי שחושב ככה הם החרדים המאוד קיצוניים האלו שאני באמת לא מבינה אותם
אז לא להכליל

Diableror

New member
מצד אחד

אף אחד לא שומר עלינו,מצד שני,ניסים קוראים כל יום. Diableror

MnEmTa

New member
שאלה

האם אנשים ששרדו את השואה ואיבדו הכל ובעקבות מה שעבר עליהם הפסיקו להאמין באלוהים הם גם כפויי טובה? אם באמת השואה היא חלק מחינוך העם שלנו על ידי האל אז אנלוגיה מתאימה יותר תהיה אב מכה או אב שרוצח את ילדיו... ולומר את האמת, אינני רוצה להאמין באל שכזה.

למעלה