היה פיגוע

Rotema3

New member
וואלה. מה עשינו ב67?

תגיד, הגענו למדינה פנויה? או שכבשנו, שטח אחרי שטח. בית אחרי בית? מדינה כובשת היא מדינה שנמצאת בשטחים שאותם כבשה {67} ומפעילה שלטון צבאי על האוכלסיה אותה כבשה. כמו מדינת ישראל. אנחנו כן מדינה כובשת. נתנתו יד לשלום באוסלו, התליך לא בדיוק התבצע כשורה. לא מספיק לנסות פעם אחת! נכון, כואב לוותר על חלקים מהארץ. אין ספק. אבל יותר כואב לוותר על חיים! ועד שלא נוותר על האדמה , נצטרך לוותר על החיים. תראה להם מי הבוס, הם רק יילכו נגדך. עם מחבלים, תנהג ביד קשה. ללא ספק. אבל חייבים ללכת לקראת האוכ'.

One Echoe

New member
אני לא חושב שמלחמת 67,

נחשבת למלחמה של כיבוש. אני לא רואה את זה ככה, בכל אופן. שמעתי על מעצמות כובשות, ובלי ספק שזו לא. אנחנו סך הכל רוצים לחיות במדינה שלנו. באופן כללי, אין לי בעיה לחזור לגבולות 67, אם הסכמי שלום רחבים ותנאים מאוד רחבים.

Rotema3

New member
עד שלא נחזור לגבולות 67,

נהיה מדינה כובשת. נכון, מדיהנ שלנו, ככה כתוב בליבנו. ככה זה לא היה לפני שהגענו. לפני שהגענו הם חיו פה, זאת היתה המדינה שלהם. אנחנו כבשנו. יש לנו את הזכות להיות פה, אבל גם להם. עד אז.

AB17

New member
מה לא ברור? מה?

זאת לא הייתה מדינה שלהם עזה נכבשה ממצרים הגדה נכבשה מירדן

dikla88

New member
תביני..

מבחינתם את כובשת לא מ-67 אלא כבר מ-48 רוצה לוותר להם? שלום אני לא מוכנה לוותר להם אין מצב!! אותי הם לא ישלחו שוב לגלות!! אני מאמינה שהארץ הזו שייכת לי וכמה שמחיר דמים כואב ויש לו פיתרון אבל ממשלת הפחדנות הזו לא עושה כלום.

AB17

New member
ב-67

מדינת ישראל כבשה מתוך הגנה. מדינות ערב הכריזו מלחמה, מה רצית שנעשה? "ההגנה הטובה יותר היא התקפה". לכן כבשנו כדי לזכות במקומות אסטרטגיים חשובים ללחימה. את צריכה לשמוח שניצחנו במלחמה, במקום לבכות פה. ב67 אם לא היינו כובשים-היינו מפסידים- אם היינו מפסידים-לא היינו פה עכשיו. ולא כבשנו שום "עם פלסטיני" כי לא היה דבר כזה. כבשנו שטחים מירדן ומצרים וה"פלסטינים" הם פליטים ממדינות אלה.

למעלה