בנצי מודו 1
New member
ועוד דבר על הכריזה
בחלק מהמטרוניות הכריזה או השילוט הפנימי לא עובדים. הכריזה באנגלית וערבית זהה לכריזה בעברית. אגב, זה משעשע אותי לשמוע את הכריזה בערבית אלמחטה אלטטיילה ולאחריה כריזה במבטא יהודי-ישראלי. שמות התחנות דומים למעט מטה המשטרה שקיבל שם אחר בערבית וכן המושבה הגרמנית, שגם היא קיבלה שם אחר בערבית. רכבת מרכז נקראת באנגלית מרקז טריין סטיישן.
ועוד דבר על הכריזהחוויות מהיום
נסעתי נסיעת חובבים, כך ביליתי יום חופשה. אני בניגוד לטוקבקיסטים רוצה בהצלחת המטרונית ולא ישר ממהר להספיד אותה. אגב, שאלה לטוקבקיבטים לפני שאתן את חוות דעתי:
אם המטרונית היא כישלון כפי שאתם טוענים, איך זה מסתדר עם כך שאתם תוקפים את יונה יהב שהקים אותה לטענתכם כדי לזכות בבחירות?
והרי הדיווח: רואים שהעסק עדיין לא פועל כמו שצריך, ושאנחנו בתקופת הרצה. לקחתי היום את המטרונית ממרכזית הקריות למרכזית חוף הכרמל. זמן הנסיעה היה שעה ועשרים דקות. מוגזם בטירוף. נתקעים יותר מדי זמן בתחנות, והמטרונית לא נוסעת מספיק מהר (זה קורה כשהיא נוסעת לפני רמזור ובמקום לנסוע במהירות גבוהה, היא נוסעת לאט, כדי לא להצמד יותר מדי למטרונית לפניה).
עוד הערות: 1.בקטעים רבים היו מטרוניות באותו קו, האחת אחרי השנייה.
2.בשעה 11:00 לחוף הכרמל המטרונית היתה סבירה מבחינת צפיפות. וב13:00 מחוף הכרמל היתה צפופה עד צומת קרית אתא.
שני דברים המעצבנים בם זמן הנסיעה וחוסר מקומות ישיבה. בנושא הישיבה, זו בהחלט פגיעה בשירות. בנושא זמן הנסיעה אני מאמין שהוא עוד ישתפר.
3.המטרונית במרכזית המפרץ ובחוף הכרמל עצרה רחוק מהרציף.
4.חלק גדול מהתחנות הנן עם שילוט שאינו עובד. במרכזית המפרץ בכלל אין שילוט!
5.כל הכבוד להסברה. שמו נציגים בכל תחנות המטרונית ובתחנות אוטובוס רבות, ולמרות שהדיילים אינם מומחים, הם יודעים לעזור מעבר לרק לחלק חוברת.
6.המטרונית עוצרת בכל תחנה. אם כך, למה יש כפתור סטופ בתוכה?
7.כרגע אין חנייה לרכבים במרכזית הקריות, אך בעתיד עם פתיחת מרכז קניות ליד, יהיה איפה לחנות.
8.עיכוב מיותר במרכזית המפרץ נובע מכך שנוצר פקק בתחנה לכיוון הקריות כך שמטרוניות ואוטובוסים עומדים אחד אחרי השני. גם לצאת ממנה היה קשה עקב רכבים שחסמו את המסלול. יחד עם זאת אהבתי את הכביש המיחוד שנסלל ביציאה ממרכזית המפרת ומגיע עד גשר פז.
בחלק מהמטרוניות הכריזה או השילוט הפנימי לא עובדים. הכריזה באנגלית וערבית זהה לכריזה בעברית. אגב, זה משעשע אותי לשמוע את הכריזה בערבית אלמחטה אלטטיילה ולאחריה כריזה במבטא יהודי-ישראלי. שמות התחנות דומים למעט מטה המשטרה שקיבל שם אחר בערבית וכן המושבה הגרמנית, שגם היא קיבלה שם אחר בערבית. רכבת מרכז נקראת באנגלית מרקז טריין סטיישן.